Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 08, 2012 22:34 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

klauduska pisze:mam dom dla parki jakiejś, dom co prawda aż z wrocławia, ale super ludzie się wydają :)
ma ktoś coś do polecenia?

Parka czyli dziewczyna i chłopak, czy po prostu dwupak?
Jakieś preferencje co do wieku, umaszczenia, charakteru?
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Śro lut 08, 2012 22:39 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

Wdałam się wczoraj w rozmowę z wetką z lecznicy "Oaza" na Potockiej - chyba macie z nią czasem do czynienia, bo coś o Jokot mówiła. W każdym razie przyjmują oni czasem kociaki do wydania od zaprzyjaźnionej karmicielki z okolic, niejakiej pani Basi, jeśli mi się imię nie pomyliło (też Asia albo Aleba pewnie zna). No w każdym razie konkluzja jest taka, że obecnie nie mają żadnych kociaków, więc ewentualnie mogłybyście się dogadać na podrzucenie jakiegoś, którego nie będziecie mieli gdzie podziać (a już sezon u progu :x ). Co prawda nie sądzę, żeby robili coś takiego jak wizyta przedadopcyjna lub pytali się o osiatkowanie okien, ale może takie miejsce się przyda w razie czego.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Śro lut 08, 2012 22:40 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

Aleba pisze:
klauduska pisze:mam dom dla parki jakiejś, dom co prawda aż z wrocławia, ale super ludzie się wydają :)

No nie przesadzasz droga Alebo?
właśnie przed chwila napisałaś , ze średni interesuję Cie co poszło. bure takie było. i już :D :D

A teraz troska o wiek? umaszczenie? charakter? 8O

moze zapytaj o zainteresowania kotecka i jakie książki czyta. hi hi. :ryk: :ryk: :ryk:
Przed chwilą napisałaś, że bure to bure. Aśka się doliczy. może..........

salvadoredali67

Od: Śro wrz 22, 2010 17:21

Post » Śro lut 08, 2012 22:41 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

salvadoredali67 pisze:
Aleba pisze:

No nie przesadzasz droga Alebo?
właśnie przed chwila napisałaś , ze średni interesuję Cie co poszło. bure takie było. i już :D :D

A teraz troska o wiek? umaszczenie? charakter? 8O

moze zapytaj o zainteresowania kotecka i jakie książki czyta. hi hi. :ryk: :ryk: :ryk:
Przed chwilą napisałaś, że bure to bure. Aśka się doliczy. może..........

No chcę przynajmniej wiedzieć czy mam grzebać w stosiku z burymi czy w stosiku z czarnymi :twisted:
Alfons Allais

Aleba

Post » Śro lut 08, 2012 22:43 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

zamknij oczy i bierz to co trafi się...

salvadoredali67

Od: Śro wrz 22, 2010 17:21

Post » Śro lut 08, 2012 22:43 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

z fb:
Kochani. Mały, rudy kotek poszukiwany.
Kontakt: Eliza.krakowka@gmail.com

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Śro lut 08, 2012 22:44 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

koteczekanusi pisze:Wdałam się wczoraj w rozmowę z wetką z lecznicy "Oaza" na Potockiej - chyba macie z nią czasem do czynienia, bo coś o Jokot mówiła. W każdym razie przyjmują oni czasem kociaki do wydania od zaprzyjaźnionej karmicielki z okolic, niejakiej pani Basi, jeśli mi się imię nie pomyliło (też Asia albo Aleba pewnie zna). No w każdym razie konkluzja jest taka, że obecnie nie mają żadnych kociaków, więc ewentualnie mogłybyście się dogadać na podrzucenie jakiegoś, którego nie będziecie mieli gdzie podziać (a już sezon u progu :x ). Co prawda nie sądzę, żeby robili coś takiego jak wizyta przedadopcyjna lub pytali się o osiatkowanie okien, ale może takie miejsce się przyda w razie czego.

Nie Basia, tylko Beata pewnie ;)
Dzięki za informację, będziemy pamiętać :)
Alfons Allais

Aleba

Post » Czw lut 09, 2012 0:53 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

koteczekanusi pisze:Wdałam się wczoraj w rozmowę z wetką z lecznicy "Oaza" na Potockiej - chyba macie z nią czasem do czynienia, bo coś o Jokot mówiła.

Jak blondynka z kucykiem to Justyna :)
Wizyt p.adopcyjnych nie robią, ale wydają te koty (/ szczury / co tam jeszcze miewają) głównie swoim klientom, czyli ludziom, których już znają i którzy dbają o swoje zwierzęta i siłą rzeczy mają potem kontakt ze zwierzęciem.

Apsa

Od: Wto mar 11, 2008 12:20

Post » Czw lut 09, 2012 8:40 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

OKI pisze:Klauduska, ta pani ma persa - o kotach niewiele wie :twisted:
Ale wydaje się, że rzeczowe argumenty do niej trafiają, a to już dużo ;)

status Fundacji na fb:
71 kotków w albumie "Szukają domu". Nadal nie wszystkie wpisane, a kolejna łapanka już jutro wieczorem..
Prosimy zaglądajcie do albumu i udostępniajcie :) !

a ta babka znowu:
A czy są jakieś niewpisane maluchy?

czy ktoś może jej coś odpisać? ja, Orchidka i OKI jak na razie doradzałyśmy podrostka, ale widać nie dociera. upierdliwa jest strasznie :twisted:

klauduska

Post » Czw lut 09, 2012 9:39 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

Byłyśmy wczoraj z Szalonym pod PKiNem, kociaki oczywiście wcięło :x :x :x Łapanki pod pajacem, kocham :twisted: Już we wtorek się nie pokazały, była za to mamuśka.
Natomiast faktycznie cała reszta kotów karnie bardzo się stawia na papu i teraz nie byłoby większych problemów z wyłapaniem tego towarzystwa. Tylko wolałabym to w jakiś weekend załatwić.
Cała akcja raczej odwołana, pan ma w razie czego dzwonić dziś wieczorem, ale.... :roll:
No nic, jestem pod telefonem - zapowiedziałam, ze jak się mamy zająć kociakami, to teraz, bo jeśli one raczą się złapać za miesiąc czy dwa, to co najwyżej ciachnięcie będziemy mogli im zafundować.
Znowu nie mam neta w domu, dziś cały dzień tylko z doskoku w sieci. Poinformuję te osoby, które się do mnie odezwały na maila, że łapanka odwołana, ale jeśli ktoś mógłby wrzucić odpowiednie info na FB, to będę wdzięczna :roll:

Klauduska, wygląda na to, że pani jednak niereformowalna :roll: Jak chce kociaka, to one gdzieś tam są w wentylacji pałacowej :twisted:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw lut 09, 2012 9:43 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

Na Suzina wczoraj kotka się nie złapała, dzisiaj dziewczyny będą próbować ponownie - więc na razie jedna nasza klatka tam zostaje.
Alfons Allais

Aleba

Post » Czw lut 09, 2012 9:50 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

Niech łapią spokojnie, bo tu wygląda, że i tak dziś nic z tego nie będzie.

OKI

Post » Czw lut 09, 2012 9:52 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

OKI pisze:Znowu nie mam neta w domu, dziś cały dzień tylko z doskoku w sieci. Poinformuję te osoby, które się do mnie odezwały na maila, że łapanka odwołana, ale jeśli ktoś mógłby wrzucić odpowiednie info na FB, to będę wdzięczna :roll:

dałam ;)
OKI pisze:Klauduska, wygląda na to, że pani jednak niereformowalna :roll: Jak chce kociaka, to one gdzieś tam są w wentylacji pałacowej :twisted:

:twisted: chętnie bym jej to zaproponowała :twisted: ;)

ps. a czemu te kociaki z matką na karmienie nie przychodzą?

edit:
dostanę jeszcze jeden mail/telefon w sprawie Togo jako kota, którego ktoś chce zaadoptować, to chyba w odpowiedzi nabluzgam :evil: :evil:
no co za ludzie uparci :evil:
aż dodałam do ogłoszenia: "ps. Togo NIE będzie do wydania sam. Proszę do mnie o tym nie pisać. Wyraźnie jest napisane, że wydam je TYLKO RAZEM."

klauduska

Post » Czw lut 09, 2012 9:59 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

klauduska pisze:
OKI pisze:Znowu nie mam neta w domu, dziś cały dzień tylko z doskoku w sieci. Poinformuję te osoby, które się do mnie odezwały na maila, że łapanka odwołana, ale jeśli ktoś mógłby wrzucić odpowiednie info na FB, to będę wdzięczna :roll:

dałam ;)

dzięki :)

klauduska pisze:
OKI pisze:Klauduska, wygląda na to, że pani jednak niereformowalna :roll: Jak chce kociaka, to one gdzieś tam są w wentylacji pałacowej :twisted:

:twisted: chętnie bym jej to zaproponowała :twisted: ;)

ps. a czemu te kociaki z matką na karmienie nie przychodzą?

A to już pytanie do ich matki. Generalnie wszystkie koty pod pałacem wcina, jak się tam z klatką pojedzie :twisted:
Wczoraj się karnie stawiły wszystkie inne (pierwszy raz tak je hurtem widziałam), ale to dlatego, że miałam silne postanowienie nie łapać nic poza kociakami i ich matką. Samej matki nie łapałam, bo te maluchy podobno są całkiem małe. Przez parę dni były regularnie, a od wtorku je wcięło :?

OKI

Post » Czw lut 09, 2012 10:09 Re: Fundacja "JOKOT" - zbieramy 1% - info str. 1

sprawdź maila, masz kolejnego chętnego do łapanek :mrgreen: :ok:
facebook działa cuda :lol:

--
miejmy nadzieję, że je jednak przyprowadzi i że jakimś cudem uda się je i ją złapać!

klauduska

[poprzednia][następna]