Fundacja Pod Jednym Dachem - gdzie te kocie Domy?

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt sty 13, 2012 12:22 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem: 1 % na sterylizacje!

bardzo dziękujemy! :1luvu:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pon sty 16, 2012 11:29 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem: 1 % na sterylizacje!

Chciałabym Wam napisać, że w sobotę umarł Monte.

W piątek wieczorem czuł się gorzej, w sobotę rano Mateusz i Agnieszka byli z nim u weterynarza - wymiotował, miał duszności. Był pod tlenem i odszedł już u weterynarza, nawet nie było kiedy zdecydować się na eutanazję.

Kocurek miał tyle szczęścia... Do końca był w dobrej formie, leczenie objawowe dawało mu komfort życia: bawił się, mruczał, wchodził na kolana.

Jestem pod wielkim wrażeniem tego, jak opiekunowie tymczasowi opiekowali się kocurkiem - radzili sobie z lekami, zastrzykami, wizytami u weta. Dzięki ich troskliwości Monte żył znacznie dłużej, niż przewidywali weterynarze, był kochany i zadbany.

Mateusz, Aga, wielkie, wielkie dzięki.
I Batko - dziękuję za Mecenat nad kocurkiem.

[i]
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Pon sty 16, 2012 14:51 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem: 1 % na sterylizacje!

Monte, będziemy Cię pamiętać bardzo dzielny kotku...
Obrazek

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Pon sty 16, 2012 21:31 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem: 1 % na sterylizacje!

Monte :( Obrazek
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Sob sty 21, 2012 10:49 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem. Monte umarł :(( [i]

Zapraszam na bazarek filmowy: viewtopic.php?f=20&t=138146 i na bazarek książkowy: viewtopic.php?f=20&t=138150

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Pon sty 23, 2012 14:40 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem. Monte umarł :(( [i]

1 dzień urlopu = 1 bazarek ;)
zapraszam:
viewtopic.php?f=20&t=138226

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Czw sty 26, 2012 23:00 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem. Monte umarł :(( [i]

Tak mi przykro z powodu Monte :( Dopiero dzisiaj się dowiedziałam...

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Czw sty 26, 2012 23:07 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem. Monte umarł :(( [i]

Bardzo mi przykro z powodu Monte. :(

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Wto sty 31, 2012 8:25 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem. Monte umarł :(( [i]

Selena już przebiera łapakami, czekając na wyjazd (w niedzielę) do Monachium. Jest w połowie drogi - czeka już na swoją nową Panią w Krakowie, skąd będzie leciała samolotem. Wszystko dzięki pomocy luelki i njorda :1luvu: Przy okazji zrobliśmy "test" - czy kotek się w nowym miejscu "uruchomi" (bałam się bardzo, że Selena, podobnie jak Malcolm, urządzi strajk głodowy). Po 2 dniach Selena pękła i... poszła drapać drapak :lol: Tak więc mocno wierzę, że w nowym domu będzie podobnie, zwłaszcza, że opiekunka Seleny jest bardzo zaangażowana w jej adopcję.

Za co Malcolm :(
Wczoraj umówiłam jego adopcję - mieliśmy go jutro zawieźć do fajnego domu, do Katowic. A dzisiaj okazało się, że Pani czytała jakieś stare ogłoszenie, w którym Malcolm miał jeszcze 4 mies. (ma 8). I teraz czekam na odpowiedź, ale niestety mam poczucie, że to przekreśli jego szanse na ten dom. Buuu. A może nie?
Obrazek

ryśka

Post » Wto sty 31, 2012 9:57 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem. Monte umarł :(( [i]

Selena, zwana też u nas Kicią Sarenką, jest już wyluzowana i rozbrykana. Bawi się ze mną zabawkami, zaczepia koty, wyjada moim dwóm kotkom jedzenie z misek, dzisiaj rano poczęstowała się też surowym kurczakiem. Oczywiście głaskać się nie da :lol: . Ale jest towarzyska i ciekawska. Mam nadzieję, że potraktuje doświadcznie przeprowadzkowe pozytywnie - widać, że chciałaby się pobawić też z kotami, a tutaj moje dziewczyny kanapowo-fotelowe ani o tym myślą. A w Monachium na Selenkę czekają kicie w tym samym wieku :-).

BTW mówię Wam, Selena ma TELESKOPOWĄ szyję!

luelka

Post » Pt lut 03, 2012 18:07 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem. Monte umarł :(( [i]

właśnie zrobiłam 2 przelewy, 1. 15zł z diet, 2. 61.30zł z bazarku :D
dziękuję wszystkim za zakupy :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Nie lut 05, 2012 18:34 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem. Monte umarł :(( [i]

Posłusznie melduję, że Selena poleciała już do siebie. Mam nadzieję, że lot odbędzie się spokojnie i kicia szybko odnajdzie się w nowym Domu.

Jej nowa Pani jest bardzo miłą i czułą osobą, a ja zrobiłam wszystko, żeby przekazać wszystkie - przetestowane przez ostatnie dni - sposoby podbicia serca koteńki. Mam nadzieję, że ostatnie doświadczenie przeprowadzkowe trochę ją "zahartowało" i że dzielnie poradzi sobie w nowym miejscu, gdzie czekają na nią dwie przyjazne, młode i chętne do zabaw koteczki. Jak tylko Selenka poczuje się lepiej, to dopiero się tam będzie DZIAŁO! :-).

Prosimy o kciuki!

luelka

Post » Nie lut 05, 2012 19:05 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem. Monte umarł :(( [i]

No to mamy zaczyn historyjki fundacyjnej o kocie, który jeździł koleją;) Strasznie się denerwujemy, jak to wszystko będzie... :roll:

janykiel

Od: Wto lip 05, 2005 19:54
Lokalizacja: miejscowy od 2002: ex Gandalf Jarka, ex janykiel3, ex ascalithion:P, ex Jose AB

Post » Nie lut 05, 2012 20:12 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem. Monte umarł :(( [i]

Trzymamy kciuki bardzo, bardzo mocno!!! :ok: :ok: :ok:

Pani zainteresowana Malcolmem niestety zrezygnowała - spodziewała się, że będzie młodszy, a my nie chcieliśmy jej naciskać (ważne jest nie tylko, by kot miał dom, ale i by człowiek był z kotem szczęśliwy).
Obrazek

ryśka

[poprzednia][następna]