.Azja i Olaf szukają wspólnego domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 16, 2012 14:31 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Przelałam 25 złotych z bazarku od skwaarek.
Pozdrawiam black'n'white team:)
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Śro sty 18, 2012 17:10 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Dzięki bardzo - doszło. Na pewno bardzo się przyda, bo miesiąc styczeń dość ciężki finansowo a Azja ostatnio na mokrej karmie, i to wysublimowanej :roll:

Niestety na razie myk z namaczaniem suchego r/d nie przyjął się, nawet po długim namoczeniu i zmieszaniu z mokrym... kot i tak zwymiotował :?:
Oprócz tego zdarzyło mu się to jeszcze raz, kiedy nieprzyuważony przeze mnie podkradł chrupki Olafowi (Azja podchodzi po prostu do jego miski i go odpycha a Olaf się patrzy na mnie z głupią miną :?)...

Poza tym na mokrym spokój, Azja dostaje też trochę mięsa ale jak tylko na horyzoncie pojawia się sucha karma, jego żołądek protestuje... ekonomicznie to jest załamka. Przejdę chyba całkiem na mięso...

Koty już nie kichają, co prawda jeszcze zakraplam Olafowi gentamycynę ale już wygląda lepiej. Immunodolu mu nie mogę już podać, za dużo niestety atrakcji z tym zakraplaniem. A Azja połyka taką tabletkę sam, jak mu podam na ręku 8O

Ja się niestety idę załamać ponieważ my nadal chorujemy (od świąt), dziecko od dziś na antybiotyku a ja po tygodniu od skończenia swojego, czuję się znowu gorzej i pewnie też mam zapalenie oskrzeli :(

Moje dziecko (ale też i teściowa) myśli chyba, ze Azja to dziewczynka :ryk: tylko taka potężna, bo mówi np.: Azja przyszła, Azja się położyła, hehe...

mata_hari

Od: Czw wrz 15, 2011 13:17

Post » Sob sty 28, 2012 2:10 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Cześć i czołem,
wracam powoli do świata po kolejnej chorobie...:(

Prosimy o podbijanie wątku - koty nadal szukają domu - razem. Wiem, że prosto nie będzie, ale latem pewnie się przeprowadzimy do mojego domu rodzinnego na obrzeżach W-wy... a tam jest już obecnie 6 kotów (niedawno wyadoptowałam 1 młodego, jeszcze jeden młodziak do wydania)... większość wychodząca (dom, las wokoło, koty przybłąkane z terenu), non stop się kręcą w te i we wte. Nie wyobrażam sobie tam chłopaków, chyba by musieli siedzieć na piętrze zamknięci w 1 pokoju :(

Prosimy zatem o udostępnianie albumu chłopaków na FB
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 546f469ab8
może się ktoś zakocha

Styczeń jest jakiś fatalny i pod względem finansowym (a Azjatek ostatnio głównie na miękkim, chociaż zaczęłam dokładać mu rozmoczone suche do mokrej karmy) i zdrowotnym też do d :(

mata_hari

Post » Sob sty 28, 2012 23:06 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

to hopsajcie chłopaki do góry
a Dużej zdrówka życzę :ok:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Śro lut 01, 2012 23:16 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Fajnie by było, gdyby chłopcy znaleźli wspólny domek.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Śro lut 01, 2012 23:35 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Fajnie byłoby... Azja czasem mocno podgryza Olafa ale Olaf bez niego żyć nie może...
A do ogłoszeń zamieszczałam m.in. to zdjęcie
Obrazek

:wink:
nie wiem czemu ale większość mam z przedpokoju :roll:

mata_hari

Post » Śro lut 01, 2012 23:39 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

kochane chłopaki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
kto chce taki fajny dwupak misiaków? :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro lut 01, 2012 23:54 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

I to jeszcze tak dwa różne charaktery misiaków :) jak czerń z bielą;) Dla każdego coś miłego :ok:

mata_hari

Post » Śro lut 01, 2012 23:59 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

mata_hari pisze:Fajnie byłoby... Azja czasem mocno podgryza Olafa ale Olaf bez niego żyć nie może...
A do ogłoszeń zamieszczałam m.in. to zdjęcie
Obrazek

Zdjęcie śliczne :)

Czasami ludzie biorą dwupaki. Ja ostatnio wydałam dwupak, więc nie trać nadziei.

olafen

Post » Czw lut 02, 2012 1:18 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

W dniu śmierci poetki przytaczam (pewnie wiele/u z was i tak go zna;)) wiersz
który tak bardzo kojarzy się z Azją i Olafem
oraz tymi wszystkimi kotami, które tracą człowieka

Umrzeć - tego nie robi się kotu.
Bo co ma począć kot
w pustym mieszkaniu.
Wdrapywać się na ściany.
Ocierać między meblami.
Nic niby tu nie zmienione,
a jednak pozamieniane.
Niby nie przesunięte,
a jednak porozsuwane.
I wieczorami lampa już nie świeci.

Słychać kroki na schodach,
ale to nie te.
Ręka, co kładzie rybę na talerzyk
także nie ta, co kładła.

Coś się tu nie zaczyna
w swojej zwykłej porze.
Coś się tu nie odbywa,
jak powinno.
Ktoś tutaj był i był,
a potem nagle zniknął.
I uporczywie go nie ma.

Do wszystkich szaf się zajrzało,
przez półki przebiegło.
Wcisnęło się pod dywan i sprawdziło.
Nawet złamało zakaz
i rozrzuciło papiery.
Co więcej jest do zrobienia.
Spać i czekać.

Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie sie szło w jego stronę
jakby sie wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach.
*
I żadnych skoków, pisków na początek.

Wisława Szymborska "Kot w pustym mieszkaniu"

*mój ulubiony fragment:)

Azja i Olaf też pewnie czekali na swoją Panią :(

mata_hari

Post » Czw lut 02, 2012 8:58 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Bardzo smutny ten wiersz.
Moja mama ma 70 lat i 4 stałych rezydentów, do tego w tej chwili 5 kociąt, którym szukamy domy, ale ja wiem i mój brat, ze gdyby coś nie daj Boże się stało, koty będą u nas.

Czasami sobie myślę, jak ludzie potrafią być bezmyślni, uważając, ze zwierzęta nie rozumieją. One więcej rozumieją, niż jesteśmy w stanie sobie wyobrazić.

olafen

Post » Czw lut 02, 2012 9:06 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

strasznie smutno prawdziwy ten wiersz :(
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Od: Pon maja 11, 2009 19:24

Post » Czw lut 02, 2012 9:22 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Smutny , ale prawdziwy.
Obrazek

magicmada

Post » Czw lut 02, 2012 17:54 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Azja i Olaf i tak mieli dużo szczęścia w nieszczęściu, ponieważ teraz mają ciebie mata_hari. Teraz już im się krzywda nie stanie... Ale nie wszystkie dostają szansę :(.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Pt lut 03, 2012 21:32 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

chyba zgłoszę chłopaków w konkursie Walentynkowym
Obrazek

magicmada

[poprzednia][następna]