Lisa - mała sunia w hoteliku, szuka DT/DS i prosi o wsparcie

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro sty 25, 2012 11:58 Re: Lisa - mała sunia w hoteliku, szuka domu i prosi o wsparcie!

Zrobiłam Lisce bazarek, zachęcam do obejrzenia, fajny, sexi komplecik na długie zimowe wieczory:

viewtopic.php?f=20&t=138319&p=8483583#p8483583

Oraz terminarz książkowy:
viewtopic.php?f=20&t=138324

Sweterek i bluzka:

viewtopic.php?f=20&t=138416

Mimisia

Od: Nie lut 05, 2006 11:27

Post » Pt sty 27, 2012 20:57 Re: Lisa - mała sunia w hoteliku, szuka domu i prosi o wsparcie!

Psina do wydania tylko do domu tak? :kotek:
=^^= Zapraszam =^^=
♡♡Naturalne SOKI_2021 z malin// bez cukru oraz słodkie i syrop♡
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=156544
<<

milena88

Od: Pon mar 21, 2011 12:59

Post » Nie sty 29, 2012 9:32 Re: Lisa - mała sunia w hoteliku, szuka domu i prosi o wsparcie!

milena88 pisze:Psina do wydania tylko do domu tak? :kotek:

Nie, dlaczego, może być mieszkanie...myślę, że łatwo nauczy się załatwiać na dworze. Narazie, w hoteliku jest w kojcu na zewnątrz. A może ja źle zrozumiałam, masz na myśli, że byś ją wzięła, ale do budy?

Ona w budzie chyba mogła by mieszkać...ale na pewno nie na łańcuchu, no i szkoda by mi jej było, jakby była sama cały dzień nawet w sporym kojcu, przez całe życie. Psy to przecież bardzo towarzyskie zwierzęta i potrzebują kontaktu z człowiekiem.

Druga sprawa - dostałam maila z hoteliku, o treści mniej więcej:

"w zeszłym tygodniu mieliśmy podejrzenie cieczki u Liski, z dróg rodnych sączył się brunatny płyn. Jest to młoda sunia, zasugerowaliśmy się, że najprawdopodobniej jest to cieczka, w tym okresie jest to mozliwe. Jednak w ostatnich dniach zaczeła więcej jeść, pić, zaokrągliła się oraz przestała "sączyć", jest to za krótki okres na cieczkę. W związku z tym pojechaliśmy na konsultacje do weterynarza, jest podejrzenie że jest to ciąża z wcześniejszego okresu. Niepokojący jest jednak fakt, że kilka dni temu z dróg rodnych sączył się jakiś płyn, było to wyraznie widać na podłoze w domu oraz na przyłożonej chusteczce. Lekarz zasugerował, że może warto byłoby zrobić usg, ale jest to niestety dość kosztowne. Możemy także zdecydować się na sterylizację aborcyjną.
W związku z tym, co robimy Pani Bożeno w danej sytuacji? Nie ukrywam, że pierwszy raz jesteśmy w takiej sytuacji."

Podadźcie proszę! Co to może być za płyn? Czy w ciąży u suczek coś się sączy? Ja poprosiłam o zrobienie jej natychmiast sterylizacji aborcyjnej i jeżeli jest to naprawdę konieczne, to tego USG...chociaż wolałabym uniknąć kosztów, jeżeli miało by to tylko potwierdzić ciążę.
Wogóle nie znam się na suczkach i psach :(

Mimisia

Post » Nie sty 29, 2012 19:34 Re: Lisa - mała sunia w hoteliku, szuka domu i prosi o wsparcie!

Nie wiem co poradzić :( może rzeczywiście najpierw bezpieczniej byłoby zrobić USG a potem dopiero sterylka.
Tak czy owak wierzę, że podejmiesz najwłaściwszą decyzję.
Trzymam mocno kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pon sty 30, 2012 7:55 Re: Lisa - mała sunia w hoteliku, szuka domu i prosi o wsparcie!

Mimisia pisze:Druga sprawa - dostałam maila z hoteliku, o treści mniej więcej:

"w zeszłym tygodniu mieliśmy podejrzenie cieczki u Liski, z dróg rodnych sączył się brunatny płyn. Jest to młoda sunia, zasugerowaliśmy się, że najprawdopodobniej jest to cieczka, w tym okresie jest to mozliwe. Jednak w ostatnich dniach zaczeła więcej jeść, pić, zaokrągliła się oraz przestała "sączyć", jest to za krótki okres na cieczkę. W związku z tym pojechaliśmy na konsultacje do weterynarza, jest podejrzenie że jest to ciąża z wcześniejszego okresu. Niepokojący jest jednak fakt, że kilka dni temu z dróg rodnych sączył się jakiś płyn, było to wyraznie widać na podłoze w domu oraz na przyłożonej chusteczce. Lekarz zasugerował, że może warto byłoby zrobić usg, ale jest to niestety dość kosztowne. Możemy także zdecydować się na sterylizację aborcyjną.
W związku z tym, co robimy Pani Bożeno w danej sytuacji? Nie ukrywam, że pierwszy raz jesteśmy w takiej sytuacji."

Podadźcie proszę! Co to może być za płyn? Czy w ciąży u suczek coś się sączy? Ja poprosiłam o zrobienie jej natychmiast sterylizacji aborcyjnej i jeżeli jest to naprawdę konieczne, to tego USG...chociaż wolałabym uniknąć kosztów, jeżeli miało by to tylko potwierdzić ciążę.
Wogóle nie znam się na suczkach i psach :(

zapytam na dogo -może coś doradzą

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon sty 30, 2012 18:24 Re: Lisa - mała sunia w hoteliku, szuka domu i prosi o wsparcie!

wkleiłam ten Twój post na zaprzyjaźnione watki na dogo
i takie dostałam odpowiedzi

[QUOTE=Pipi;18509624]Co by to nie bylo, to trzeba zrobic usg i operowac.[/QUOTE]

[QUOTE=malagos;18511190]Operować, czy to ropomacicze, czy ciąża - i tak trzeba![/QUOTE]

Patmol

Post » Pon sty 30, 2012 18:41 Re: Lisa - mała sunia w hoteliku, szuka domu i prosi o wsparcie!

Patmol pisze:wkleiłam ten Twój post na zaprzyjaźnione watki na dogo
i takie dostałam odpowiedzi

[QUOTE=Pipi;18509624]Co by to nie bylo, to trzeba zrobic usg i operowac.

[QUOTE=malagos;18511190]Operować, czy to ropomacicze, czy ciąża - i tak trzeba![/QUOTE][/quote]

Dzięki za rady! też tak myślę.

Mimisia

Post » Wto sty 31, 2012 12:29 Re: Lisa - mała sunia w hoteliku, szuka domu i prosi o wsparcie!

Mam wieści z hoteliku, bo zapytałam jak się Lisia zachowywała przez ten miesiąc, bo to już miesiąc minął jak ją tam zawiozłyśmy:

"Jest to psiak badzo przyjacielski, choć na początku trochę lękliwy. Liska jest bardzo towarzyska, lubi się przytulać, uwielbia się bawić, biegać z innymi psiakami. Jest to bardzo wesoły psiak, do niedużego mieszkania idealny, jako towarzysz dla innego psa również świetnie się nadaje. Myślę, że z kotami także by się dogadała :-) Nadaje się do domu z dziećmi."

A potem jeszcze dostałam informację, że jak się zaczęły mrozy, to Lisia śpi w pomieszczeniu, gdzie jest temperatura dodatnia. Strasznie się cieszę i polecam wszystkim hotel REMIK w Gołkowie pod Piasecznem. P. Liska jest bardzo serdeczną, pomocną osobą, która zna się na psach i ma do nich naprawdę serce.

Mimisia

Post » Wto sty 31, 2012 12:40 Re: Lisa - mała sunia w hoteliku, szuka domu i prosi o wsparcie!

dobre wieści

a kiedy usg?

Patmol

Post » Wto sty 31, 2012 12:51 Re: Lisa - mała sunia w hoteliku, szuka domu i prosi o wsparcie!

Trzymam kciuki za sterylkę :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy

ametyst55

Post » Wto sty 31, 2012 14:25 Re: Lisa - mała sunia w hoteliku, szuka domu i prosi o wsparcie!

Patmol pisze:dobre wieści

a kiedy usg?

Wiem, że dzisiaj Liska miała pojechać do weta, być może już na zabieg. Skontaktuję się pewnie wieczorem z p. Lidką z hoteliku.

Mimisia

Post » Wto sty 31, 2012 15:46 Re: Lisa - mała sunia w hoteliku, szuka domu i prosi o wsparcie!

To czekamy na dobre wiadomości :ok: :ok: :ok:
Obrazek

ametyst55

Post » Śro lut 01, 2012 10:47 Re: Lisa - mała sunia w hoteliku, szuka domu i prosi o wsparcie!

Lisa była wczoraj u weta, USG nie trzeba robić. Na jutro ma umówioną sterylkę.

Mimisia

Post » Śro lut 01, 2012 11:26 Re: Lisa - mała sunia w hoteliku, szuka domu i prosi o wsparcie!

może by w tytule tez napisać że szuka DT
bo
ona jest w hoteliku, ale DT, z tego co piszesz, też jej potrzebny
np
Lisa - mała sunia w hoteliku, szuka DT/DS i prosi o wsparcie!

Patmol

Post » Śro lut 01, 2012 12:44 Re: Lisa - mała sunia w hoteliku, szuka domu i prosi o wsparcie!

Masz rację, Patmol. Dzięki za radę!

Mimisia

[poprzednia][następna]