Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Które trzy Czarownice powinny tworzyć triumwirat i szefować Paktowi?

Ankieta wygasła Czw sty 19, 2012 20:34

AYO
19
20%
Asia_Siunia
29
30%
becia_73
26
27%
Dzyśka
22
23%

Liczba głosów : 96

Post » Czw sty 26, 2012 19:23 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

Ale bez pieniędzy się umrze... z głodu chłodu.... pieniądze dają szczęście, mając pieniądze można iść z kotem do weta i dać mu szczęście....I by dać mu szczęście takie które on zrozumie to my musimy mieć pieniądze...wiec je dają....a to ze nie dają, to chyba kit dla biedoty by się nie dołowali dodatkowo... :?
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek

Rapadura

Od: Czw lip 15, 2010 16:42

Post » Czw sty 26, 2012 20:00 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

kotx2 pisze:Ponoc pieniądze szczęścia nie dają :roll: ...ech

Ale dają nam poczucie finansowego bezpieczeństwa :wink:. Poza tym nikt nie mówi o niewiadomojakimbogactwie - bo wtedy rozumiem, idzie zgłupieć na co to wydać, co kupić-w końcu wszystko już chyba mam, czy mnie nie okradną, czy dobrze ulokowałem etc. Mówimy o normalnej kasie, która pozwala nam na uszczęśliwianie siebie drobnymi przyjemnościami czyt. zapłaconymi rachunkami, pełną lodówką i całymi butami, ciepłym płaszczem, pełna michą u zdrowego kota :wink:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Czw sty 26, 2012 20:10 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

No właśnie o to chodzi, nie o bogactwo, ale o podstawowe poczucie bezpieczeństwa, zapłacone rachunki, i brak koniecności brania pożyczki na wizytę u weta... :roll:
ech... trzymam kciuki za wszystkie walczące z pracodawcą, szukające pracy i chcące zmienić coś w swoim życiu zawodowym :ok:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Czw sty 26, 2012 20:16 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

Charm..jak kanały ? Żyjesz ? Tzn. nie w kanałach o zęby się rozchodzi :wink:. Kiedyś miałam robioną szóstkę i po wypełnieniu mnie ciupało :?

Asia_Siunia

Post » Czw sty 26, 2012 20:36 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

Asia_Siunia pisze:Charm..jak kanały ? Żyjesz ? Tzn. nie w kanałach o zęby się rozchodzi :wink:. Kiedyś miałam robioną szóstkę i po wypełnieniu mnie ciupało :?

żyję, żyję... znieczulenie na szczęście działało, za dwa tygodnie ciąg dalszy, i mam nadzieję, że już koniec... :roll:

a dzisiaj dla odmiany byłam u weta z Kacperkiem... krew pobrana, dostał betamox i coś tam jeszcze, okazało się, że jeszcze jeden ząb będzie do usunięcia - wcześniej był całkiem w dziąśle, a jak dziąsło się uspokoiło, to się "wyłonił" i boli...
moczu złapać się nie udało :/ więc badanie moczu będzie jak się złapie, ale żeby z resztą nie czekać...
trzymajcie kciuki, żeby wyniki były takie jak być powinny :oops: :strach:

btw ma ktoś ściągę z kocich wyników? tzn normy... :oops:

charm

Post » Czw sty 26, 2012 21:03 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

charm...wiem, że jest specjalny żwirek do badania kocich siuśków...Może tym sposobem? kciuki są :ok:

Asia_Siunia

Post » Czw sty 26, 2012 21:15 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

Asia_Siunia pisze:charm...wiem, że jest specjalny żwirek do badania kocich siuśków...Może tym sposobem? kciuki są :ok:
mam nadzieję, że uda się złapać "tradycyjnie", Kacperek czasem chodzi do kuwetki "do towarzystwa", ale ostatnio taki wariacki okres, że nawet wys..ać się spokojnie nie mam kiedy :oops:
a jeśli nie, to wtedy będę kombinować... ;)

charm

Post » Czw sty 26, 2012 21:33 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

Test paskowy kociego moczu można zrobić w domu, oczywiście jeśli vetka sprzeda ci pasek i zaznaczy na nim gdzie patrzeć, żeby coś zobaczyć. Taki test nie daje wyniku ilościowego ale powie, czy w moczu jest białko, leukocyty czy cukier. Ludzkie testy paskowe można kupić w aptece za ok. 20zł za 5 pasków.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Czw sty 26, 2012 21:37 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

Testy paskowe mam w domu :mrgreen:
tylko mocz najpierw złapać :roll:

charm

Post » Czw sty 26, 2012 21:49 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

Dzieki, Hikiko - i pozostalym Siostrom tez dziekuje za slowa otuchy i wsparcia... Co za chore czasy zeby sie po sadach za wlasnymi pieniedzmi uganiac...

Asia, ja trzymam kciuki za to zebys na te wakacje wyjechala :) I koniecznie prosze o widokowke :)

TZ wrocil z wyjazdu, przywiozl czajnik elektryczny pozyczony od mojej mamy (hurra :piwa:)
Pranie zrobilam, przy okazji zorientowalam sie ze Felek obszczal moj koc polarowy :evil: znow opcja stresik sie wlaczyla... Pipi zamelinowala sie pod lozkiem, nie chciala wyjsc i zjesc kolacji. Wogole koty jakies takie fochowate - moze dlatego ze TZ wyjechal, nie wiem. Jutro ma zapowiedziane glaskanie wszystkich kotow bez wyjatku :mrgreen:

Charm, mocne kciuki za kanalarza. Jest jakas szansa na spotkanie? Chcialabym Kacperka mocno wyglaskac :kotek:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Czw sty 26, 2012 22:08 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

Wysikał się :dance:
dzielny koteczek, wiedział, kiedy ma iść do kuwetki :mrgreen:
Test paskowy zrobiony, ja na nim nic nie widzę, ale jutro trafi do laboru....

Sol - co do spotkania - myślę, że na pewno coś wykombinujemy :ok: , choć racze nie w ciągu najbliższych kilku dni :oops:

charm

Post » Czw sty 26, 2012 22:15 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

DO jutra to te kolory chyba wyblakną, co?
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Post » Czw sty 26, 2012 22:24 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

Do laboru trafi mocz, nie pasek ;)
Złapałam prawie pełny pojemnik.... tzn Kacperek bardzo dużo sika (ale to akurat dość naturalne, jedzenie ma gniecione i dolewana jest woda, żeby było miększe)... ale najgorsze, co zauważyłam, to że mocz się trochę pieni :strach:

charm

Post » Czw sty 26, 2012 22:33 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

charm pisze:mocz się trochę pieni :strach:

Białko?
Obrazek

babajaga

Post » Czw sty 26, 2012 23:10 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

O, przypomniało mi się, że któraś siostra sika żyletkami (to tak a propos łapania moczu;]. Na infekcje bakteryjne ponoć dobra jest kurkuma (dodawać do potraw, nie smarować "zaworu" broń boże ;), a jeśli to piasek w nerkach, to rzodkiewki w dużych ilościach (kiełki też chyba mogą być). O kurkumie to wyczytane, rzodkiewki sprawdzone na sobie.

I mam pytanie: po sterylce wysmarowano kotce brzuch srebrem. Wygląda jak blaszany drwal z Krainy Oz :roll: No i wiadomo, że jak jej zdejmę kaftan, to będzie się musiała wylizać, czy to srebro jej nie zaszkodzi? Czytałam, że się je stosuje u zwierząt i wiadomo, że się wylizują, ale co w wypadku, gdy niemal pół kota jest posrebrzone? Nie za bardzo się to zmywa;/
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

[poprzednia][następna]