Ryś, Ryszard, Rysiek - część 3- obcy kontra predator

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 19, 2012 8:39 Re: Ryś, Ryszard, Rysiek - część 3

Dzień dobry :D
Obrazek
Obrazek, Obrazek
-----------------------------------------------------------------------------------
Gdybym w sercu miasta konał w środku dnia. Co byś dla mnie zrobił? Co dla Ciebie Ja?

Iza_

Od: Sob paź 22, 2011 8:45

Post » Czw sty 19, 2012 8:45 Re: Ryś, Ryszard, Rysiek - część 3

Iza_ pisze:Dzień dobry :D
Obrazek

Dzień dobry :D
Nowi goście? Kawka już wypita :D

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Czw sty 19, 2012 9:13 Re: Ryś, Ryszard, Rysiek - część 3

miaudoberek

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw sty 19, 2012 9:44 Re: Ryś, Ryszard, Rysiek - część 3

Asiu,zawsze co właże to zapominam się spytnąć,bo ja jak zwykle w biegu
Jak tam układy Ryś-mama? jest oki? w miarę chociaż?

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw sty 19, 2012 12:26 Re: Ryś, Ryszard, Rysiek - część 3

Myszolandia pisze:Asiu,zawsze co właże to zapominam się spytnąć,bo ja jak zwykle w biegu
Jak tam układy Ryś-mama? jest oki? w miarę chociaż?

Obrazek

Mysiu :1luvu: :1luvu:
Mama już tak nie krzyczy jak młody wejdzie na szafkę ale surowym tonem- zejdź stąd :roll: .
Byłam u wetki dzisiaj - za 2 tygodnie idę po następną tabletkę na robale. Teraz, jak myślę o tym jego słabym apetycie, to chyba było od obcych :evil: . Czy robalami można zarazić się od kota? Np. jak wchodzi na blaty w kuchni.

juana

Post » Czw sty 19, 2012 12:53 Re: Ryś, Ryszard, Rysiek - część 3

Jak się masz Rysiu?
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw sty 19, 2012 13:27 Re: Ryś, Ryszard, Rysiek - część 3

Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Czw sty 19, 2012 20:17 Re: Ryś, Ryszard, Rysiek - część 3- obcy kontra predator

:1luvu: :1luvu: :1luvu: Witajcie
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Czw sty 19, 2012 21:16 Re: Ryś, Ryszard, Rysiek - część 3

juana pisze:Czy robalami można zarazić się od kota? Np. jak wchodzi na blaty w kuchni.

Nie "jak wchodzi na blaty", tylko jak się wtula w twarz albo uwala na poduszce :wink:

A tak na serio - nie wiem czy wszystkim, bo te robale też są "gatunkowe", nie we wszystkich organizmach żyją. Ogólnie chyba łatwiej kotu zarazić się czymś od człowieka niż na odwrót ;)
Musiałabyś zapytać weta, ja tam nie wiem. I się nie przejmuję :P
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Czw sty 19, 2012 21:24 Re: Ryś, Ryszard, Rysiek - część 3

*anika* pisze:
juana pisze:Czy robalami można zarazić się od kota? Np. jak wchodzi na blaty w kuchni.

Nie "jak wchodzi na blaty", tylko jak się wtula w twarz albo uwala na poduszce :wink:

A tak na serio - nie wiem czy wszystkim, bo te robale też są "gatunkowe", nie we wszystkich organizmach żyją. Ogólnie chyba łatwiej kotu zarazić się czymś od człowieka niż na odwrót ;)
Musiałabyś zapytać weta, ja tam nie wiem. I się nie przejmuję :P

Jeśli chodzi o mnie to też nie. Tylko do moja mama pilnuje dziecka. Myślę jednak, że nic nikomu nie jest :D . I tak baaaardzo Ci dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu: . Pewnie wyszłam na głupią panikarę, choć tak naprawdę nie jestem z tych, których łatwo przerazić...

juana

Post » Czw sty 19, 2012 22:17 Re: Ryś, Ryszard, Rysiek - część 3- obcy kontra predator

Od kota możesz się zarazić co najwyżej grzybicą. Żeby przejąć robale musiałabyć spożyć...nie wiem, jak to delikatnie ująć...piękną, świeżutką Rysiową kupinę. Czyli można spać spokojnie :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Czw sty 19, 2012 22:36 Re: Ryś, Ryszard, Rysiek - część 3- obcy kontra predator

kamari pisze:Od kota możesz się zarazić co najwyżej grzybicą. Żeby przejąć robale musiałabyć spożyć...nie wiem, jak to delikatnie ująć...piękną, świeżutką Rysiową kupinę. Czyli można spać spokojnie :ok:

Przepraszam za takie mocno przesadne zachowanie :oops: . Ja po prostu nie mam pojęcia o kotach...

juana

Post » Czw sty 19, 2012 22:40 Re: Ryś, Ryszard, Rysiek - część 3- obcy kontra predator

juana pisze:
kamari pisze:Od kota możesz się zarazić co najwyżej grzybicą. Żeby przejąć robale musiałabyć spożyć...nie wiem, jak to delikatnie ująć...piękną, świeżutką Rysiową kupinę. Czyli można spać spokojnie :ok:

Przepraszam za takie mocno przesadne zachowanie :oops: . Ja po prostu nie mam pojęcia o kotach...

Wcale nie przesadne, przecież wiedzy o kotach nie pobieramy z mlekiem matki :mrgreen: A wiele osób obwaia się chorób odzwierzęcych, co jest zrozumiałe. Tyle, że mało prawdopodobne.
Wręcz przeciwnie, to koty mają większą szansę zarazić się od nas. Na przykład, kiedy się przeziębimy.
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Czw sty 19, 2012 22:46 Re: Ryś, Ryszard, Rysiek - część 3- obcy kontra predator

Jaja robali wewnętrznych chyba się jednak łatwiej przenosi niż poprzez zeżarcie produktów przemiany materii ;)

Ale ja tak czy siak bym się nie przejmowała. A dzieci to w ogóle się powinno co jakiś czas odrobaczać, chyba że żyją w super sterylnych warunkach i nie podnoszą z ziemi patyczków, nie bawią się w piaskownicy czy nie przewracają się co jakiś czas na chodnik ;) (tak, ludzi też się odrobacza :mrgreen: )
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

[poprzednia][następna]