Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 05, 2012 20:10 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

Przepraszam...
Mam taka małą prośbę... :oops: :oops: :oops:
Dotyczy facebookowych forumowiczów... Nasza Kocia Arka Noego potrzebuje troszkę rozgłosu, czy możecie wejść i udostępnić jakiś album z kociakami do adopcji :?: Bardzo byłabym wdzięczna... :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Tutaj link do Kociej Arki Noego (zarejestrowany jako użytkownik, nie jako strona, więc można dołączyć do znajomych :oops: )
http://www.facebook.com/kociaarkanoego# ... ?sk=photos
Gdyby cos nie działało to proszę o info... Po kliknięciu na link trzeba się zalogować na swoje konto i powinno od razu przekierować na naszą stronkę... :oops:
Jeszcze raz bardzo proszę o jakiekolwiek wsparcie... :roll:
ObrazekObrazekObrazek Obrazek

ninakiler

Od: Pt paź 14, 2011 14:49

Post » Nie sty 08, 2012 11:02 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

Witamy niedzielnie babunię Emmę, Melisę, Manię i nowiutką Majeczkę oraz ich Duzych :D Przepraszam ze znowu przychodzę Wam pośmiecić na wąciku... :oops: :oops: :oops:

Przychodzę z niedzielną nowiną... 8) 8) 8) W tym miesiącu odbywa się konkurs miss i mistera w kategorii kotki kalekie...
Jako wolontariuszka naszego KAN-u zgłosiłam dwoch kandydatów z naszego przytuliska :D :D :D Moze z Waszą pomocą uda nam się zdobyć troszkę pieniążków dla Hani i Felusia, bo to są nasi niepełnosprawni kandydaci... (i zarazem najbardziej przytulasne stworzonka) :D

Bardzo na Was liczę, ale oczywiście nie obraże się, jeśli inny kotek bardziej zawładnie Waszym serduchem i jego wytypujecie :) Ja tez będę głosowac, ale na swoich nie mogę, stąd moja wiadomość i zaproszenie do głosowania.

Pośpiechu niema bo kandydaci są dopiero zbierani...jeśli bedzie ich wystarczająca ilość konkurs ruszy :1luvu:

Mały skrót zasad:
1. Głosować może każdy kto ma konto na Miau
2. Oddajemy 1 głos na Mistera i 1 głos na Miss
3. Nie głosujemy na własne "kotomstwo"
4. Aby zagłosować, należy w swoim poście wpisać nr kandydata i kandydatki
5. Glosujący mogą oddać 2 głosy- 1 na Mistera i 1 na Miss, i w tej kolejności proszę o podawanie numerów kandydatów.

Oto nasi kandydaci:
HANIA - ślepinka
Obrazek
FELUŚ bez ogonka
Obrazek

Trzymam kciuki za wszystkie niepelnosprawne piękne kociaste :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Link do konkursu: viewtopic.php?f=20&t=137693

PS ja się miewa ostatnio kocia gromadka :?: CZy Majunia juz całkiem zaakceptowana przez reszte towarzystwa :?: :kotek: :kotek: :kotek:

ninakiler

Post » Śro sty 11, 2012 11:24 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

Bardzo jestem ciekawa, jak mają się dziwczynki i czy stworzyły już zgodną kocią bandę :D

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro sty 11, 2012 14:22 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

Conchita pisze:
Cztery koty to już dużo kotów

Obrazek

:mrgreen: ŚWIĘTE SŁOWA .... u nas też zmiany ilościowe, ale tymczasowe :) pozdrawiamy

paw

Od: Pt mar 27, 2009 16:37

Post » Śro sty 11, 2012 15:12 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

Bazyliszkowa pisze:Bardzo jestem ciekawa, jak mają się dziwczynki i czy stworzyły już zgodną kocią bandę :D

My rowniez jesteśmy ciekawe :1luvu:

ninakiler

Post » Nie sty 15, 2012 19:27 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

upominamy się o jakieś wiadomości :mrgreen:

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Pon sty 16, 2012 19:08 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

Przepraszam, u mnie ostatnio w pracy szaleństwo - roboty dużo, obchody jubileuszy, wrobili mnie też w projekt unijny (trzy dni na napisanie wniosku o dotację, a ja pojęcia nie mam na ten temat ŻADNEGO).

U nas ok. Maja chodzi za nami jak piesek - do łóżka, na kanapę, na kolana ;) Widać, że bardzo lubi ludzi i jest bardzo towarzyska. Woli ludzi, niż koty, chociaż z Manią potrafią naprawdę szaleć. Uwielbia biegać, jest silna i bardzo energiczna. Biega za piłkami, kulkami, chrupkami (to u nas ulubiona zabawa, wymyślona dla Melisy, ale Maja ją bardzo polubiła). Przestała już tak maniakalnie jeść. Nadal je dużo, ale się nie obżera, a są nawet karmy, których nie lubi - np. średnio jej wchodzi tuńczyk, a karmy kurczakowe, w których widać całe duże kawałki mięsa (Cosma, Applaws), też zdecydowanie nie są w jej guście.
Melisa nadal się jej lekko obawia, ale z miłości do TŻ-ta wróciła do naszego łóżka (bo Maja jest pierwsza do spania z nami ;)). Za to Mania, która Mai się nie boi, całkiem się wyprowadziła i śpi codziennie z Młodym, który jest z tego powodu bardzo zadowolony ;)

Mamy z Mają jeden problem - bywa czasem nieprzewidywalna. Wygląda to tak: wchodzi na kolana, podstawia główkę do głaskania, mruczy. Ale jednocześnie mrucząc zaczyna machać nerwowo ogonem i robi DZIAB - atakuje pazurami i zębami głaszczącą rękę. Ostatnio weszła mi na kolana, ocierała się pyszczkiem o moją twarz, barankowała - sama kocia miłość :1luvu: .
I DZIAB - ugryzła mnie znienacka w policzek. Nie zrobiłam nic, żeby ją zdenerwować, zresztą ona tak robi także TŻ-towi i Młodemu.

Co z tym robić, dziewczyny? Syczeć na nią, pryskać wodą? Nie chodzi o to, żeby ją karać, ale żeby wiedziała, że nie wolno. Mam wrażenie, że ona jest bardzo spragniona miłości, ale jakby nadmierna bliskość ją denerwowała. I chciałaby, i boi się jednocześnie.
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Pon sty 16, 2012 19:24 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

Nasza Mir Murka zachowywała się czasem podobnie. W jednej sekundzie sama miłość, w następnej pac łapą albo chaps ząbkami (niby lekko, ale to nie było fajne). Jedynym wyjściem było obserwowanie ogonka. Kiedy zaczynał zbyt mocno i energicznie chodzić na boki, mizianki czy zabawę należało przerwać - inaczej można było oberwać.
Myślę, że to trochę tak, jak z bardzo rozbawionym dzieckiem - przestaje się kontrolować i niechcący może sprawić ból.

Bazyliszkowa

Post » Pon sty 16, 2012 20:17 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

Conchita pisze:Co z tym robić, dziewczyny? Syczeć na nią, pryskać wodą? Nie chodzi o to, żeby ją karać, ale żeby wiedziała, że nie wolno. Mam wrażenie, że ona jest bardzo spragniona miłości, ale jakby nadmierna bliskość ją denerwowała. I chciałaby, i boi się jednocześnie.

Coco kiedy do mnie trafiła była taką kotką, niby chce głaskania a potem gryzła i to nie na żarty, bywało że chodziłam naprawdę poraniona :evil: radząc się behawiorystki w sprawie Bajki jednocześnie zapytałam o Coco
RADA: nie prowokować, kiedy widzę, że może dojść do ataku mam odpuścić, podawać karmę royal canin calm, która wycisza temperament kici (pozostałe też ją jedzą, nie ma przeciwwskazań)
jestem dwa miesiące od momentu kiedy zaczęłam się stosować do zaleceń i w tym czasie Coco może ze dwa razy chciała mnie dziabnąć, ale nie był to tak zmasowany atak jak wcześniej :ok: więc chyba jest to skuteczne

dinzoo

Post » Wto sty 17, 2012 10:36 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - Mania przyjmuje życzenia

Z tego wszystkiego nie było mnie na forum w odpowiednim czasie, żeby napisać, że 10 stycznia Mania, Maniunia, Maniutek, Marian, Marianella, Maniella, Maniestra, Szurnięta Szynszylka, Królicek i Pluszaczek w jednej futrzanej, tłuściutkiej i słodkiej osobie świętowała rok uszczęśliwiania nas sobą :1luvu:

Dziękujemy, Ewar :)
Obrazek

Conchita

Post » Wto sty 17, 2012 10:39 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - Mania przyjmuje życzenia

Wszystkiego dobrego z okazji rocznicy :piwa:

Bazyliszkowa

Post » Wto sty 17, 2012 10:49 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - Mania przyjmuje życzenia

Maniu, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy a przede wszystkim jeszcze wielu, wielu takich rocznic...i jeszcze się Duzi tak cieszą, to i dla nich te życzenia :1luvu:

dinzoo

Post » Śro sty 18, 2012 14:52 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - Mania przyjmuje życzenia

Szanowna jubilatka (to zdjęcie jest ucięte, bo normalnie to TŻ wygląda na nim, jak szczęśliwa matka po porodzie 8) )

Obrazek
Obrazek

Conchita

Post » Śro sty 18, 2012 14:58 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - Mania przyjmuje życzenia

no ja mu się wcale nie dziwię, z taką pociechą :mrgreen: :1luvu:

dinzoo

Post » Śro sty 18, 2012 15:01 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - Mania przyjmuje życzenia

Dla Mani wielu lat takiej błogiej radości :1luvu:

Przepraszam za wtręt cichego podczytywacza (czyli mnie ;)), ale czy szanowny TŻ biega, czy ma z czymś o nazwie WOSiR coś wspólnego? ;) (apropos koszulki :) )

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

[poprzednia][następna]