Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 11, 2012 17:58 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Na razie nie mam gdzie, w swojej sypialni mam moja białaczkową Amberke, obok w pokoju mam chorą na kk od kilku mc Matronke (nic nie działa, od 7 dni dostaje nowy antybiotyk ale słabo to widze - wszystkie antybiotyki działają wg wymazu), w kolejnym pokoju mam te 2 właśnie dziki porzucone, na dole z mama śpią rezydenci z pozostałymi tymczasami (mama i koty nie przeżyją tego jak je rozdziele :) ) a w kolejnym pokoju psy nocują co by sie cała rodzina spokojnie wyspała, mam jedną łazienke okupowaną przez Afere (ma zaburzenia w relacjach z innymi kotami, wtedy jak walczy z nimi rzuca się też na nas) a drugą łazienke mam w remoncie więc panowie wypuściliby kota, zresztą ta lazienka czeka na czarnego dzika porzuconego w lecznicy przez panią z Kielna, reszta domu to otwarta przestrzeń, więc jest słabo z miejscem, postaram się przenieść jednego kota po remoncie do łazienki zanim wezme czarnego z lecznicy.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro sty 11, 2012 18:35 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

anula790820 pisze:Program byl dosc pozytywny. Kobieta prowadzi koci azyl we wlasnym domu, wolontariusze jej pomagaja w oporzadzaniu, karmieniu, wyprowadzaniu psow.
Mimo takiej ilosci zwierzat dom nie wygldal zle, warunki ok. choc juz ciasno przy tej ilosci zwierzat. Oczywiscie latwo jej nie jest. Ma chwile zwatpienia, ale sie nie poddaje.
Byla mowa o stosunku ludzi do zwierzat, o okrucienstwie, ktore ona potem "naprawia" itd. Generalnie pozytywny wydzwiek reportazu, jak to w Expresie Reporterow, oni sa bardzo pro-zwierzecy.

Ten program był o FAN, który od wielu lat działa też na miau.pl, tu można poczytać o kotach fundacji:
viewtopic.php?f=1&t=127282

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Śro sty 11, 2012 19:03 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Marlon kurde i tak masz szczęście mieć tyle apartamentów dla ogoniastych :piwa:
Jutro jadę spłacić dług na Elbląskiej i z trzema kotami aby jer zaszcvzepić na grzyba
Jakiś kot zwymiotował przed chwilą na stół samą krwią.Nie wiem który i nie wiem co to mogło być.Krew żywo czerwona sporo jej martwię się i nie wiem co robić
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Śro sty 11, 2012 19:15 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

aga marczak pisze:Marlon kurde i tak masz szczęście mieć tyle apartamentów dla ogoniastych :piwa:
Jutro jadę spłacić dług na Elbląskiej i z trzema kotami aby jer zaszcvzepić na grzyba
Jakiś kot zwymiotował przed chwilą na stół samą krwią.Nie wiem który i nie wiem co to mogło być.Krew żywo czerwona sporo jej martwię się i nie wiem co robić

Aga mogą to być robale.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Śro sty 11, 2012 23:15 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

aga marczak pisze:Marlon kurde i tak masz szczęście mieć tyle apartamentów dla ogoniastych :piwa:

Kurde, poszukaj krwi na kocich pyszczkach i do weta :(

hahaha, kocie apartamenty :lol:
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Czw sty 12, 2012 12:16 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Dzień dobry,
trochę wtrącę się nie na temat ale czasem pojawiają się pytania o taniego weterynarza w Gdańsku. W lecie zaczęłam korzystać z nowego gabinetu na Kowalach (jest tam chyba od mniej niż roku). Kastrowałam w lecie kocurka, więc mogę powiedzieć że nie są drodzy (kastracja 80 zł, sterylizacja 120 zł). Wszystko było OK. Szczególnie polecam p. Magdę.
I pozdrawiam całe PKDT którego losy pilnie śledzę i wspieram jak mogę :)
funan

funan

Od: Wto lip 28, 2009 11:14

Post » Czw sty 12, 2012 12:38 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Faktycznie ceny niedrogie, tylko Kowale strasznie nie po drodze dla większości z nas.

Z Olsenkiem niestety się nie udało. Dziś odszedł ['].
A wczoraj miałam nadzieję, wczoraj wydawał się silniejszy, zjadł trochę w nocy z wtorku na środę...
Ale dziś rano był już bardzo słaby, zawiozłam go do lecznicy, ale potem było już tylko gorzej, zaczęły się duszności, niestety musiał zostać uśpiony, bo się męczył...
Postępowała anemia, albo organizm nie wytwarzał czerwonych krwinek być może problem ze szpikiem, albo miał anemię pochodzenia autoimmunologicznego, że organizm sam niszczył krwinki, zmiany skórne u niego (które miał od zawsze i nie dawały się leczyć) oraz plazmocytarne zapalenie śluzówek wraz z naroślami w jamie ustnej mogą wskazywać na chorobę autoimmunologiczną.
No nic ostatecznie się nie udało :(
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw sty 12, 2012 16:46 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Monia współczuję...
[*]dla Olsenka[*]

Marlon szukałam krwi,czekałam na powtórkę i nic
Dzisiaj byłam u weta,szczepiłam 3 koty na grzyba, powiedział,że takie objawy są przy podrażnionym żołądku lub jelitach.Nie wiem co to było i nie wiem kto to zrobil

funan :ok:
Znam kogoś z Kowal,ma 3 koty
Obrazek

aga marczak

Post » Czw sty 12, 2012 17:02 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z345132932 tel. 513061131

Witam,
Chętnie dam ciepły, kochający dom młodemu (do pół roku) najlepiej rudemu lub czarnemu kotu.
pozdrawiam,
Paulina :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw sty 12, 2012 21:44 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Wejherowo : {Pani w ciąży 6 letnia niebieska persiczka na bruk :(

Czy ktoś może pomóc?
Obrazek

aga marczak

Post » Czw sty 12, 2012 22:00 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Monia, bardzo mi przykro z powodu Olsenka :(

A moja Zajączka pojechala dziś do domku, chyba w końcu trafił się ten idealny...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Czw sty 12, 2012 22:03 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

KaleidoStar pisze:Monia, bardzo mi przykro z powodu Olsenka :(

A moja Zajączka pojechala dziś do domku, chyba w końcu trafił się ten idealny...

Zawsze zazdroszczę idealnych domków...
Gratulacje :kotek:
Obrazek

aga marczak

Post » Czw sty 12, 2012 22:14 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Tak naprawdę to za jakiś czas się okaże, czy taki idealny.. ale zapowiada się naprawdę super. Za jakieś dwa tygonie jadę z wizytą ;]
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Czw sty 12, 2012 22:14 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

aga marczak pisze:Wejherowo : {Pani w ciąży 6 letnia niebieska persiczka na bruk :(

Czy ktoś może pomóc?

Wstyd mi za ludzi z tego miasta :?
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Czw sty 12, 2012 22:15 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

mozesz pokazac ogloszenie, zdjecie?

MagdaGdynia

Od: Śro gru 06, 2006 21:27

[poprzednia][następna]