.Azja i Olaf szukają wspólnego domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 11, 2012 13:24 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Może RC Sensible, smaczne i lekkie na żołądek, jednak ma dużo tłuszczu 23%, też raczej nie schudnie. Hill's też jest na problemy żołądkowe, ale mój Uszek odmówił współpracy na Hillsie :/
A jak miskę to polecam taki sprzęt, karmi i bawi, sama mam :): http://www.zooplus.pl/shop/koty/zabawki ... wne/134792
‎"Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenianego
- zasługuje w ogóle na miano domu?" M.Twain

dzikafretka

Od: Pt lut 11, 2011 14:35

Post » Śro sty 11, 2012 13:35 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

dzikafretka pisze:Może RC Sensible, smaczne i lekkie na żołądek, jednak ma dużo tłuszczu 23%, też raczej nie schudnie. Hill's też jest na problemy żołądkowe, ale mój Uszek odmówił współpracy na Hillsie :/
A jak miskę to polecam taki sprzęt, karmi i bawi, sama mam :): http://www.zooplus.pl/shop/koty/zabawki ... wne/134792

I co, nauczylaś się już jak wybierać chrupki? :)

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro sty 11, 2012 13:37 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Bardzo dobrze mi idzie :wink: Chociaż kotom lepiej :P

dzikafretka

Post » Śro sty 11, 2012 13:39 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

hehe

A może dać mu coś na jelita...
Jakiś metoclopramid albo zentonil.
I karma sensitivity control RC
Mojemu Lakiemu bardzo to pomogło - a nie jadł, miał biegunki albo się zatykał, wymiotował niestrawionymi chrupami....
Tyle, że Laki miał tez problemy z wątrobą...
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Śro sty 11, 2012 13:39 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Ja mam gratisową kulkę na chrupki z dziurkami, ale jakoś nie cieszy się u kotów wzięciem :roll:

felin

Post » Śro sty 11, 2012 13:50 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

felin pisze:Ja mam gratisową kulkę na chrupki z dziurkami, ale jakoś nie cieszy się u kotów wzięciem :roll:

Też mam taką "pałeczkę", co kot ma ją turlać, ale to ja przeważnie do niej kopie, a potem koty łażą i zjadają chrupki po kątach :roll:

dzikafretka

Post » Śro sty 11, 2012 13:55 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

dzikafretka pisze:
felin pisze:Ja mam gratisową kulkę na chrupki z dziurkami, ale jakoś nie cieszy się u kotów wzięciem :roll:

Też mam taką "pałeczkę", co kot ma ją turlać, ale to ja przeważnie do niej kopie, a potem koty łażą i zjadają chrupki po kątach :roll:

Ewidentnie nikt kotów nie pytal jak to powinno wyglądać :mrgreen: Moim zdaniem za duże jest i za bardzo halaśliwe.

felin

Post » Śro sty 11, 2012 18:34 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Moje koty w domu rodzinnym też nie były zainteresowane taką gratisową kulą z dziurkami :roll: Ale te miseczki / karmniki wyglądają nieźle i po ilości pozytywnych opinii widzę, że chyba warto, szczególnie dla grubasów
Tylko jakoś nie bardzo wyobrażam sobie Azję wybierającego granulki łapkami :lol: na trzech łapkach :ryk: Raczej już Olafa, on tak czasem je nawet ze zwykłej miseczki 8O Ale można by spróbować :)

Podawałam Azji na razie zwykłe miękkie karmy, nie sensitive, tylko wybieram delikatne mięso i nie wymiotuje. Wygląda, ze przyczyną jest ŁAKOMSTWO!

mata_hari

Od: Czw wrz 15, 2011 13:17

Post » Śro sty 11, 2012 18:43 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

mata_hari pisze:Moje koty w domu rodzinnym też nie były zainteresowane taką gratisową kulą z dziurkami :roll: Ale te miseczki / karmniki wyglądają nieźle i po ilości pozytywnych opinii widzę, że chyba warto, szczególnie dla grubasów
Tylko jakoś nie bardzo wyobrażam sobie Azję wybierającego granulki łapkami :lol: na trzech łapkach :ryk: Raczej już Olafa, on tak czasem je nawet ze zwykłej miseczki 8O Ale można by spróbować :)

Podawałam Azji na razie zwykłe miękkie karmy, nie sensitive, tylko wybieram delikatne mięso i nie wymiotuje. Wygląda, ze przyczyną jest ŁAKOMSTWO!

Tak mi coś wygląda jak na niego patrzę :lol: :wink:
Ja się chyba szarpnę na to ustrojstwo pod tytulem miska. Drogie jak cholera, ale kocury mi się ostatnio spasly :evil: Żrą i śpią, a tak będą mieć jakieś sensowne zajęcie :mrgreen:

felin

Post » Śro sty 11, 2012 19:00 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

felin pisze:Tak mi coś wygląda jak na niego patrzę :lol: :wink:

Nie żartuj :mrgreen: coolcaty mówiła, że schudł już 2,5 kilo :mrgreen:

U mnie na razie słabo z tym chudnięciem, mimo, że biega za Olafem, nie je dużo i jest na r/d (znaczy był :(). A ciągłe choróbska wręcz zaostrzają mu apetyt...
Szczerze mówiąc jak ostro wzięlismy się za przestrzeganie ilości pokarmu po świętach (wczesniej jadł 70g, potem 50g) to zaczął wymiotować... chyba chodził głodny i dlatego połykał te chrupki...:(

mata_hari

Post » Śro sty 11, 2012 20:33 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Jak możesz, to dawaj stosowną dawkę w kilku porcjach. Ja pamiętam, że jak mój nieżyjący rezydent-senior za dlugo nie jadl, to potrafil pawia z pustego żolądka puścić. Albo się szybko nażarl, a potem równie szybko wszystko wracalo.
W tej sytuacji chyba warto spróbować michy z dziurami.

Aa, ja mam dwóch zawodników wagi ciężkiej - 6.5 kg - oraz jednego chyba jakieś 5.5; nie wiem dokladnie, bo ostatnio ważony byl we wrześniu, ale widać, że go przybylo :mrgreen: Każdy móglby schudnąć o jakieś pól kilo :wink:

felin

Post » Śro sty 11, 2012 23:46 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Te 50-70 g zawsze mu dzieliłam na 3 porcje, nigdy nie dostawał tego na raz. Jakby dostał rano wszystko to zjadłby od razu :roll:

Azji nie przebijecie... waży prawie 7kg (boję się dodawać ile to było wcześniej). Miałam kiedyś kota, który ważył w najlepszym okresie 7kg ale nie był tłusty tylko potężny i miał dużą głowę. U Azji ten tłuszcz czuć bardzo pod skórą, główka mała, a z przodu na klacie miękkie sadełko... Jak schudnie (bo tak zakładam 8) ) skóra będzie mu chyba trochę zwisać... Z jednej strony dziwię się jak można tak utuczyć kota ale z drugiej - sama widzę, że to jego biadolenie pod lodówką, mrauko-gruchanie i wpadanie mi pod nogi za każdym razem jak idę do kuchni jest tylko dla ludzi o stalowych nerwach :wink:

Aa, Olafowi leci z oka i kicha:( Dostaje gentamycynę ale muszę go zachodzić od tyłu żeby podać i nie zawsze się udaje... Przemyka spłoszony i smutny - obrażony?

mata_hari

Post » Czw sty 12, 2012 0:57 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Widać, że on taka bardziej foka w formie :D Moi mają falbanki pod brzuchami dla odmiany :roll: Z wyjątkiem najmlodszego, bo on chyba z tych, co się pasą równo wszędzie.
I wiem, że to nie rekord - choć w górnych rejestrach się mieścimy :) - bo kiedyś mialam kocura, który nigdy nie będąc gruby, ważyl 7.5 kg. On byl naprawdę wielki i umięśniony jak tygrys.

felin

Post » Czw sty 12, 2012 11:14 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

http://www.facebook.com/events/189711697793275/

Tutaj szukają domu dla Misia - nie będąc otyłym waży 10kg. Jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić :)

dzikafretka

Post » Czw sty 12, 2012 13:52 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

A ja tak. Kiedyś na wystawie we Wroclawiu bylo takie cuś z pięknym napisem na klatce: "Kot domowy - Ciupelek". Rzeczony Ciupelek w klatce wystawowej mógl się w miarę wygodnie polożyć wylącznie po przekątnej 8O Wlaściciel zapytany ile waży Ciupelek, powiedzial, że 11 kg :lol: Nie byl gruby - slowo - tylko naprawdę wielki!
Swoją drogą: tyle kota do kochania :1luvu:

felin

[poprzednia][następna]