sunshain pisze:załóżmy, ze pseudo spełnią wymogi formalno-prawne i zarejestrują stowarzyszenie ... wtedy pozostaje tylko walka w sądzie
walka w sądzie? na jakiej podstawie?
sunshain pisze:załóżmy, ze pseudo spełnią wymogi formalno-prawne i zarejestrują stowarzyszenie ... wtedy pozostaje tylko walka w sądzie
Magis pisze:sunshain pisze:załóżmy, ze pseudo spełnią wymogi formalno-prawne i zarejestrują stowarzyszenie ... wtedy pozostaje tylko walka w sądzie
walka w sądzie? na jakiej podstawie?

sunshain pisze:pseudo mają związek http://zwkipr.prv.pl/index.php?el=1
seidhee pisze:sunshain pisze:pseudo mają związek http://zwkipr.prv.pl/index.php?el=1
Jeszcze nie mają, bo nie jest zarejestrowany.

sunshain pisze:wymogi aby zarejestrować nie są kosmiczne i nie do przejścia więc można się liczyć z taką ewentualnością
seidhee pisze:sunshain pisze:wymogi aby zarejestrować nie są kosmiczne i nie do przejścia więc można się liczyć z taką ewentualnością
Owszem, i to było wiadomo od początku ogłoszenia ustawy w obecnym kształcie. Hodowla ma być zarejestrowana w "ogólnopolskim związku, którego celem statutowym jest hodowla zwierząt rasowych" czy jakoś tak to szło.

sunshain pisze:tylko zarejestrować taki związek można, a że sami sobie i swoim "kundlom" będą wydawać rodowody to już inna bajka (papier wszystko przyjmie)
seidhee pisze:sunshain pisze:tylko zarejestrować taki związek można, a że sami sobie i swoim "kundlom" będą wydawać rodowody to już inna bajka (papier wszystko przyjmie)
No owszem. Nie jest to nic nielegalnego z punktu widzenia prawa.
Miałam tylko nadzieję, że nie będzie im się chciało bawić w papierkologię, w końcu założenie stowarzyszenia to nie taka prosta sprawa, no ale najwyraźniej kochane pieniążki są zbyt duże, żeby z nich tak łatwo zrezygnować. Jedyna nadzieja w tym, że się pogryzą między sobą i ta inicjatywa padnie.

masakra :/CatAngel pisze:A tu takie małe cośhttp://allegro.pl/shih-tzu-ile-za-psa-i2045179707.html
Ja taam niczego nie kastruję tylko pilnuję.Raz miałem sukę po zabiegu bo dostała ropomacicza w wieku 12 lat i żyła potem rok.
klauduska pisze:jakbyś ją wykastrował za młodu, to by ropomacicza NIE dostała. weź ty się zastanów, co piszesz..
a jakbyś nie operował, jak już ropomacicza dostała, to w ogóle dużo szybciej by zmarła.
ręce opadająAnalogicznie rozumując to wycinając miednice unikniemy dysplazji stawów biodrowych,a usówajac zęby kamienia nazębnego.Oczywiscie przy chorobie czasem jedynie amputacja daje szanse na przeżycie.I o zdrowotnych korzyściach wynikajacych z okaleczania zdrowych zwierzat nie mam ochoty dyskutować wiem co robię.A jak hodowcom bardzo zależy żeby nikt nie rozmnażał bez uprawnień to niech wydaja psy po przeglądach.
. nie no, to akurat mnie super rozbawiłokastracja jest dobra dla leni

klauduska pisze:tak właśnie robię. kolejni się zaczynają wypowiadać, ze to okaleczanie![]()
podałam kolejne artykuły.. zobaczymy czy cokolwiek dotrze..
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości