Długowłosy, rudy Czaruś.Mela, Gucia i Bohun.Czaruś chory..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 07, 2012 12:59 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Dlaczego nie zamawiacie tych karm przez internet? ;).
Applaws mokra: https://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_ ... laws_karma
Applaws sucha: https://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_ ... ot_applaws
Test of the wild sucha (mokrej nie widziałam w zooplusie): https://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_ ... f_the_wild
Josera: https://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_ ... cha/josera

Itd... Dają dobre rabaty. Opłaca się. Powyżej 100 zł nie płaci się za przesyłkę...
A ceny przeważnie niższe niż gdzie indziej.

Warto się rozglądnąć.

Pozdrawiam i kciuki za nowy domek Czarusia :D.
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Sob sty 07, 2012 17:22 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

To dla mnie za drogo, u mnie kupuję nieco taniej.Karmię najczęściej mięsem.
O, tak, Czaruś jest kotkiem towarzyskim, bardzo lubi się bawić, podobnie jak Julcia.Ja go uwielbiam, to słodki koci chłopczyk.Wiem, że wszyscy tak piszą, ale Czarusia trzeba poznać, przytulić.On mi bardzo ufa i właściwie tylko mnie, to kot jednego Dużego/Dużej.Trochę czasu mu zajmuje, aby przekonał się do kogoś.Gucia jest do niego podobna, Meli wszystko jedno, Julcia lubi wszystkich.Każdy z moich kotów jest inny.Czaruś odważny jest tylko do kotów, boi się odkurzacza na przykład.Jest jedna rzecz, którą można zawsze go przekupić, wystarczy wyciągnąć szczotkę do czesania.Nawet jeśli twardo śpi, a ja chcę wyczesać którąś z kotek, Czaruś przychodzi i podstawia grzbiet i wywala brzuszek.To jedyny kot, który to lubi.On jest uroczy i to określenie chyba najbardziej do niego pasuje.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob sty 07, 2012 21:13 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Ewcia ale masz cudo 8O ja jakoś nie mam szczęścia do rudasków a tak mi się marzy :wink:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Nie sty 08, 2012 7:25 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Dzięki :1luvu: Czaruś jest cudny i w dodatku taki kochany.
Moja pierwsza kotka to biało-ruda Gucia, mój pierwszy i najukochańszy tymczas Edzio był rudy, potem jeszcze kilka rudzielców się trafiło.Nie jestem wielbicielką rudzielców jak większość, dla mnie kot może być fioletowy w różową kratkę.Trafiam na takie miziaki, na takie słodkie, a przecież wszystkie to znajdy, wyrzucone, skazane na bezdomność.Na szczęście są w dobrych domach.
Czaruś to kot marzenie, niezwykłe połączenie urody i charakteru.To jest kotek, który nigdy nie ma problemów, jest wciąż zadowolony z życia, wesoły, chętny do zabawy i mizianek.Sama słodycz.

ewar

Post » Nie sty 08, 2012 11:59 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Nie miałam jeszcze nigdy rudzielca :( ale wszystko przede mną :wink:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Nie sty 08, 2012 12:26 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Dam Ci znać, jak mi się jakiś trafi :mrgreen:
Wszędzie w sklepach i lecznicach wiszą ogłoszenia trzech przecudnych rudych kocurków.W Stalowej szanse mają mizerne, ale chociaż pocieszające jest to, że ktoś szuka im domu, a nie skończyły w wiadrze z wodą.

ewar

Post » Nie sty 08, 2012 12:33 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Oooo, widzę, że coś się Czarusiowi szykuje 8)
Super! :mrgreen: Jest tak śliczny, że najchętniej sama bym go zwinęła :wink: ale nie bardzo mogę....
Tym bardziej, trzymam kciuki za małego! :ok:

LaMonture

Od: Sob paź 08, 2011 19:37

Post » Nie sty 08, 2012 14:44 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

No mały to on nie jest :lol: , ale koci dzieciak.
295955 ( ale trudny nick!) ma się wybrać ze Stefanem do weta i porozmawiać.

ewar

Post » Nie sty 08, 2012 14:59 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Już byłby mój, ale co zrobić z burymi, biało/burymi, czarną które panoszą się po całym domu :mrgreen: pisząc siedzę jednym półtyłkiem a drugi poza fotelem bo z tyłu Lakuś się rozwalił a to przecież on pierwszy sobie zajął fotel :wink:
:ok: za Czarusia, napewno szybko kogoś zaczaruje ślicznot :!:
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Nie sty 08, 2012 15:11 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

No widzisz? A ja lubię bure najbardziej i ostatnio czarne.Mam, co los postawi na mojej drodze.
Tylko Conchita widziała Czarusia, kiedy rok temu przyjechała po Manię.Był wtedy jednak chudziutkim, biednym kociątkiem.Ona już napisała, że to najładniejszy kot, jakiego w życiu widziała.Ładny jest, ale to tylko jeden z jego atutów, co z resztą widać na zdjęciach. On jest dla mnie jak taki malutki dzieciaczek, który najbezpieczniej czuje się w ramionach mamy.To taki kot, słowo.Porcja mizianek, przytulanek być musi.Najbardziej cieszy mnie to, że jest zdrowy. Energii ma tyle, co pozostałe kotki razem wzięte.Ale pcr + i to już zostanie.Mam tylko nadzieję, że wirus nigdy się nie obudzi :ok:

ewar

Post » Nie sty 08, 2012 18:16 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

I jak? Czy już domek zaklepał Czarusia? Czy Czaruś zgodził się na domek?

Qruella

Od: Sob lis 26, 2011 14:53

Post » Nie sty 08, 2012 18:44 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Ja mam kota do adopcji, jest chętny domek, trzeba się dogadać, prawda?

ewar

Post » Nie sty 08, 2012 19:24 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Qruella pisze:Czy już domek zaklepał Czarusia? Czy Czaruś zgodził się na domek?

A czy kota można zaklepać? :D
Myślę, że Czaruś ma realną opcję zamieszkania u mnie, jeśli stan mojego białaczkowca będzie dobry (wizyta w środę). I wtedy dopiero, gdy obecna opiekunka zaaprobuje warunki u mnie panujące (i towarzystwo), o zaklepaniu można chyba będzie mówić 8) na co mam nadzieję :)
Obrazek Stefanek Obrazek Bombuś

295955

Od: Pon gru 26, 2011 14:12

Post » Nie sty 08, 2012 22:25 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Zaklepanie to rodzaj bezwarunkowej dżentelmeńskiej umowy, tak mi się wydaje. Z tego, co piszesz "numerku", to na razie nie - na razie to umowa pod warunkiem... :) Życzę zatem obu stronom "zaklepania" :).
Wszystkie koty są nasze!
Tak tylko mi się zdawało: Koty są Miau!

Qruella

Od: Sob lis 26, 2011 14:53

Post » Pon sty 09, 2012 13:20 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

ewar pisze:Ja mam kota do adopcji, jest chętny domek, trzeba się dogadać, prawda?

295955 pisze:
Qruella pisze:Czy już domek zaklepał Czarusia? Czy Czaruś zgodził się na domek?

A czy kota można zaklepać? :D
Myślę, że Czaruś ma realną opcję zamieszkania u mnie, jeśli stan mojego białaczkowca będzie dobry (wizyta w środę). I wtedy dopiero, gdy obecna opiekunka zaaprobuje warunki u mnie panujące (i towarzystwo), o zaklepaniu można chyba będzie mówić 8) na co mam nadzieję :)

:D Ogromne kciuki za stały domek dla Czarusia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

[poprzednia][następna]