K-ów, czyli jak 30 kotów jechało kuligiem, potrzebna karma!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 25, 2011 21:31 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

annakreft pisze:Wieczór w Kociarni - przywitana przy drzwiach przez szefową, popędzana bo koty głodne - wszystkie miski na mokre puste były :lol:
Kapsel i Strong- posłania suche, chętnie jadły, przy jedzeniu porcja mizianka- Kapsel barankuje a Strong toleruje te ekscesy :)
Starsi Panowie Dwaj podobnie - znaczy sie posłania suche i jedzenie zjedzone, dziś dla odmiany Filemon był ożywiony, tak bardzo chciał wyjść że się "złamałam" i wyciągnęłam na ręce a potem pozwoliłam kilka minut pochodzić żeby rozprostował kości.
Mamert szaleje w klatce, niestety nasiusiał na swoje posłanie, więc mu wymieniłam i posłanie i zabawki, bo też nieszczególnie pachniały. Jak wychodziłam to z zapałem mordował nową myszkę.
Katia mnie uwielbia bo przychodzę w długich butach i ona pasjami uwielbia się ocierać o takie buty i nienawidzi bo zakraplam oczko.
Syrenka, Grzebyk i Ibu pogłaskane, Grzebyk zwiewa z kociarni a Syrenka wspina sie na okno i popłakuje.
Zgłaszałam się na dyżur jutro wieczorem ale widzę że na grafiku wpisana jest Ania (ja wpisana jestem annakreft)- Miszelino mogę Cię prosić o potwierdzenie ?

Nie wiem, co się stało, w moim oryginale jesteś wpisana Ty. Jeśli możesz, to przyjdź. Ostatnio Ania (to sąsiadka Yeniki) zawaliła i mimo, że była wpisana (sama się zresztą wpisała) nie przyszła. I koty zostałyby głodne, gdyby nie vanja. To już drugi taki przypadek w jej wykonaniu, więc nie do końca mam zaufanie do jej wpisów. A nawet jakbyście obie przyszły, to koty zostaną podwójnie wymiziane. :wink:

Aha, i jakbyś chciała się gdzieś wpisać na styczeń, to grafik już wisi - ta prośba zresztą dotyczy wszystkich dyżurujących.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie gru 25, 2011 22:04 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

Podjadę na dyżur wracając od Kocurii, nawet by mi pasowało gdybyśmy były we dwie bo nie udaje mi sie zawsze całego towarzystwa porządnie wymiziać.
Zobaczę gdzie dam radę na styczeń i sie dopiszę.

annakreft

Od: Pon wrz 05, 2011 10:20

Post » Nie gru 25, 2011 22:44 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

Tweety pisze:pomóżcie mi proszę znaleźć coś bezpiecznego dla kotów od p. Kazi spod Wawelu. Są piękne, zadbane, wypasione, tylko, ze większość boi się obcych. Mogą tam zostać do końca roku, potem wypad :( Mój Rufin przyłącza się do mojej prośby, bo biało-rudzi to jego bracia a reszta towarzysze niedoli. Może ktoś ma jakieś zaprzyjaźnione podwórka gdzie 1-2 mogłyby trafić. My weźmiemy pewnie ze dwa na swoje, pokazały się szczury więc mamy argumenty ale jeszcze 6 (2 może p. Kazia wziąć ze sobą na nowe mieszkanie) szuka miejsca. Dwa bure kocurki nie boja się obcych, reszta musi dostać czas gdyby miały trafić do domu.
Tutaj ich fotki
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 475&type=3

Marcopolo miał kiedys miejsce na Modrzewiowej dla takich kotów. Chociaż martwi mnie fakt, że tam kiedyś były koty, a teraz nie ma. Zastanawiam się, co się z nimi stało. :(

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Pon gru 26, 2011 9:13 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

Tosza pisze:
Tweety pisze:pomóżcie mi proszę znaleźć coś bezpiecznego dla kotów od p. Kazi spod Wawelu. Są piękne, zadbane, wypasione, tylko, ze większość boi się obcych. Mogą tam zostać do końca roku, potem wypad :( Mój Rufin przyłącza się do mojej prośby, bo biało-rudzi to jego bracia a reszta towarzysze niedoli. Może ktoś ma jakieś zaprzyjaźnione podwórka gdzie 1-2 mogłyby trafić. My weźmiemy pewnie ze dwa na swoje, pokazały się szczury więc mamy argumenty ale jeszcze 6 (2 może p. Kazia wziąć ze sobą na nowe mieszkanie) szuka miejsca. Dwa bure kocurki nie boja się obcych, reszta musi dostać czas gdyby miały trafić do domu.
Tutaj ich fotki

Marcopolo miał kiedys miejsce na Modrzewiowej dla takich kotów. Chociaż martwi mnie fakt, że tam kiedyś były koty, a teraz nie ma. Zastanawiam się, co się z nimi stało. :(

Też o tym myślałam, zawsze lepsze to niż wypuszczenie luzem w ruchliwym centrum miasta :|
Obrazek

miszelina

Post » Pon gru 26, 2011 10:52 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

miszelina pisze:
Tosza pisze:
Tutaj ich fotki

Też o tym myślałam, zawsze lepsze to niż wypuszczenie luzem w ruchliwym centrum miasta :|

tyle, że to nie są koty w stylu dzika dzicz, tylko część jest nieufna wobec obcych. Jak widać na fotkach w pełni kanapowe ale mogą żyć na bezpiecznym podwórku gdzie będą miały swoje budki.

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon gru 26, 2011 17:46 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

Przejęłam od _namidy_ ogłoszenia na Morusku. Jako że nie były dość dawno aktualizowane, pozbierałam co się dało też z Allegro, Gumtree i Facebooka. Uzbierało się tego trochę, nie jestem pewna, czy wszystkie są jeszcze aktualne i czy przypadkiem nie skroiłam jakiegoś ogłoszenia schroniskowego lub innej fundacji(bo na Gumtree podawane bez szyldu AFNu). Mogłam równie dobrze coś ominąć.
Dlatego proszę, pomóżcie mi w miarę możliwości zweryfikować tę listę.

1. Delta
2. Klusia
3. Klopi
4. Czesia
5. Ciapi
6. Ares
7. Kirył
8. Honorata
9. Tosia
10. Mireda
11. Syntia
12. Kaja
13. Dzwonek
14. Julka
15. Dorian
16. Portos
17. Katia
18. Baba
19. Sonia
20.Ismina
21. Słomka
22. Bella
23. Mea
24. Majka
25. Dymitr(Misza)
26. Monika
27. Morfeusz
28. Bia
29. Znajdka
30. Malaga
31. Kulfon
31. Sara
33. Lala i Łobuz(od eksmitowanej p. karmicielki)
34. Czarownica(j.w.)
35. Miko
36. Syrena
37. Białka i Rudzik
38. Grzebyk
39. Gertruda
40. Malutka
41. Zyta
42. Rysia
43. Amyszka
44. Pluskwa vel Buffy
45. Jaga(lutra, ogłaszać ją? :wink: Bo widziałam tylko na FB)
46. Basia
47. Kufel
48. Kleks
49. Uma
50. Marcinek(nie ma tekstu przy ogłoszeniu, tylko kontakt)
51. Kleofas
52. Mars
53. Amelia
54. Duduś
55. Maryna
56. Grażynka
57. Kapsel
58. Strong
59. Filemon
60. Salomon

Większości kotów oczywiście jestem pewna, ale zamieszczam wszystkie, coby było wiadomo, które ominęłam.

Wasyl i Peściaki już w domu, tak?A Funky i Figo?

Tych nie jestem też pewna, czy nasze:
Plamka
Saszka
Leo
Neska

Na pierwszej stronie wątku stoją jeszcze: Mrusia, Tolek, Staś, Nel, Marysia i Gina jako tymczasy. Nie znalazłam jednak ich ogłoszeń.

Przepraszam za ten obszerny post, ale dopiero zaczynam ogłaszanie, jak już będę na bieżąco, będzie łatwiej wrzucać na inne portale.

Ktoś coś wie- proszę o info :)
Ostatnio edytowano Pon gru 26, 2011 18:54 przez mikela, łącznie edytowano 1 raz
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Pon gru 26, 2011 18:08 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

Mea, Kufel i Maryna już w domach!
Misza (biało-rudy) też, Dymitr jest czarno-biały i to dwa różne koty są - wedle mej wiedzy.
Bia też już na swoim.
Obrazek

miszelina

Post » Pon gru 26, 2011 18:19 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

mikela pisze:Przejęłam od _namidy_ ogłoszenia na Morusku. Jako że nie były dość dawno aktualizowane, pozbierałam co się dało też z Allegro, Gumtree i Facebooka. Uzbierało się tego trochę, nie jestem pewna, czy wszystkie są jeszcze aktualne i czy przypadkiem nie skroiłam jakiegoś ogłoszenia schroniskowego lub innej fundacji(bo na Gumtree podawane bez szyldu AFNu). Mogłam równie dobrze coś ominąć.
Dlatego proszę, pomóżcie mi w miarę możliwości zweryfikować tę listę.

1. Delta
2. Klusia ?
3. Klopi ?
4. Czesia ?
5. Ciapi ?
6. Ares ?
7. Kirył
Honorata już chyba w domu
Tosia
Mireda
Syntia
Kaja
Dzwonek
Julka już w domu
Dorian
Portos
Katia
Baba
Sonia chyba juz w domu
Ismina
Słomka
Bella
Mea już w domu
Majka
Dymitr(Misza) Dymitr jest, Misza już w domu
Monika
Morfeusz
Bia już w domu
Znajdka
Malaga
Kulfon
Sara ?
Lala i Łobuz(od eksmitowanej p. karmicielki) ?
Czarownica(j.w.) ?
Miko
Syrena
Białka i Rudzik ?
Grzebyk
Gertruda chyba już w domu
Malutka ?
Zyta
Rysia
Amyszka
Pluskwa vel Buffy
Jaga(lutra, ogłaszać ją? :wink: Bo widziałam tylko na FB)
Basia
Kufel już w domu
Kleks
Uma
Marcinek(nie ma tekstu przy ogłoszeniu, tylko kontakt) już w domu
Kleofas już w domu
Mars
Amelia
Duduś
Maryna już w domu
Grażynka
Kapsel
Strong
Filemon
Salomon

Większości kotów oczywiście jestem pewna, ale zamieszczam wszystkie, coby było wiadomo, które ominęłam.

Wasyl i Peściaki już w domu, tak?A Funky i Figo? jednak nie poszły do domu, ogłaszać, banda Peściaka w domu

Tych nie jestem też pewna, czy nasze: z niczym nie kojarzę
Plamka
Saszka
Leo
Neska

Na pierwszej stronie wątku stoją jeszcze: Mrusia, Tolek, Staś, Nel, Marysia i Gina jako tymczasy. Nie znalazłam jednak ich ogłoszeń. jeszcze jest tam mały Rysio ale jeszcze nie mają ogłoszeń, dopiero są po pierwszym szczepieniu, czekam na zdjęcia a Gina też jeszcze nie ogłaszana, bo kubraczkowa

Przepraszam za ten obszerny post, ale dopiero zaczynam ogłaszanie, jak już będę na bieżąco, będzie łatwiej wrzucać na inne portale.

Ktoś coś wie- proszę o info :)

pogrubienia moje
Ostatnio edytowano Pon gru 26, 2011 19:12 przez Tweety, łącznie edytowano 1 raz

Tweety

Post » Pon gru 26, 2011 19:00 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

Dzięki, dzięki :)
postaram się jeszcze dziś wrzucić jak najwięcej.

Kufel, fakt, zapomniałam. Ale że Mea już na swoim, to mi umknęło. Bardzo się cieszę, że się w końcu doczekała :ok:

edit: czyli nic nie ominęłam? 8O :mrgreen:
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Pon gru 26, 2011 19:02 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

mikela pisze:Dzięki, dzięki :)

Kufel, fakt, zapomniałam. Ale że Mea już na swoim, to mi umknęło. Bardzo się cieszę, że się w końcu doczekała :ok:

Kufel z Meą poszli razem do jednego domu:)
Obrazek

miszelina

Post » Pon gru 26, 2011 19:18 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

Klusia, Klopi, Czesia i Ares (Ciapi już w domu) nie są kotami AFN, ale też szukają domu.
W domu są jeszcze Honorata i Dzwonek.
Lala, Łobuz, Czarownica, Rudzik, Białka, Totuś, Malutka, Myszka, Kuka i Nutka to są koty od pani Heleny, która ma wylot z mieszkania do końca roku.
Gertruda jest w DT, nadal szuka domu.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Pon gru 26, 2011 19:23 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

mikela pisze:Dzięki, dzięki :)

nie mamy też Ibu i Mamerta w ogłoszeniach (albo ja pominęłam)

Tweety

Post » Pon gru 26, 2011 19:25 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

queen_ink pisze:Klusia, Klopi, Czesia i Ares (Ciapi już w domu) nie są kotami AFN, ale też szukają domu.
W domu są jeszcze Honorata i Dzwonek.
Lala, Łobuz, Czarownica, Rudzik, Białka, Totuś, Malutka, Myszka, Kuka i Nutka to są koty od pani Heleny, która ma wylot z mieszkania do końca roku.
Gertruda jest w DT, nadal szuka domu.

Dzwonek na pewno pojechał? bo miał jechać i miał ... i ja jestem na etapie, że na "maniu" skończyło się

Tweety

Post » Pon gru 26, 2011 19:27 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

miau, pojechał (pisałam) i wrócił...
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pon gru 26, 2011 19:39 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

lutra pisze:miau, pojechał (pisałam) i wrócił...

no to gdzieś ominęłam :oops:

Tweety

[poprzednia][następna]