Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 15, 2011 17:57 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Muszę się pochwalić jacy wspaniali mogą być urzędnicy...
W naszym koronowskim Urzędzie Miejskim przez całą moją "kocią aferę" Pan z-ca Burmistrza, Burmistrz i Pan Jurek z Wydz. Ochrony środowiska pomagali mi duchowo i formalnie jak tylko mogli śledząc sprawę do końca i zawsze gotowi do pomocy w miarę możliwości. Właśnie Pan Jurek osobiście przytargał mi wór karmy dla kociaków. Obejrzał kocie królestwo za ogrodzeniem, zainteresował się w jaki sposób jestem obecnie traktowana przez tut.ludzi, zapewniając,że w przyszłym roku po wejściu nowelizacji ustawy będą mieli większe możliwości by pomóc w opiece nad kociakami. Mogę liczyć na pomoc z ich strony jak tylko takowej będę potrzebowała...
Wielki ukłon też w stronę Pana Prezesa Spółdzielni Mieszkaniowej i jego współpracownika Pana Krzysztofa!! To są ludzie wrażliwi na los bezdomnych czworonogów i zawsze chętni do pomocy w miarę możliwości. Cieszę się i jestem dumna,że to oni sprawują te ważne stanowiska bo naprawdę można na nich liczyć. Mimo nawału swoich obowiązków nigdy żaden z nich nie zlekceważył moich telefonów ani moich "najść". Zawsze byłam wysłuchana i przyjęta ze zrozumieniem. Szkoda,że nie we wszystkich miastach tak jest. Lena

pogoda1053

Od: Sob sty 15, 2011 14:19

Post » Czw gru 15, 2011 18:13 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

pogoda1053 pisze:Muszę się pochwalić jacy wspaniali mogą być urzędnicy...
W naszym koronowskim Urzędzie Miejskim przez całą moją "kocią aferę" Pan z-ca Burmistrza, Burmistrz i Pan Jurek z Wydz. Ochrony środowiska pomagali mi duchowo i formalnie jak tylko mogli śledząc sprawę do końca i zawsze gotowi do pomocy w miarę możliwości. Właśnie Pan Jurek osobiście przytargał mi wór karmy dla kociaków. Obejrzał kocie królestwo za ogrodzeniem, zainteresował się w jaki sposób jestem obecnie traktowana przez tut.ludzi, zapewniając,że w przyszłym roku po wejściu nowelizacji ustawy będą mieli większe możliwości by pomóc w opiece nad kociakami. Mogę liczyć na pomoc z ich strony jak tylko takowej będę potrzebowała...
Wielki ukłon też w stronę Pana Prezesa Spółdzielni Mieszkaniowej i jego współpracownika Pana Krzysztofa!! To są ludzie wrażliwi na los bezdomnych czworonogów i zawsze chętni do pomocy w miarę możliwości. Cieszę się i jestem dumna,że to oni sprawują te ważne stanowiska bo naprawdę można na nich liczyć. Mimo nawału swoich obowiązków nigdy żaden z nich nie zlekceważył moich telefonów ani moich "najść". Zawsze byłam wysłuchana i przyjęta ze zrozumieniem. Szkoda,że nie we wszystkich miastach tak jest. Lena

8O 8O 8O 8O

Lenko,

nie moge zapomniec sprawy sadowej. Przeciwko karmicielce...

Wiesz, Ty jestes niesamowitym babsztylem :lol: :lol: :lol:

Latwo sie smiac...
Ala to, co przezylas...

Podziwiam Cie! :ok:
Tyle mocy w czlowieku jest...

Lenko kochana - :ok:

Ksiazki beda, beda...
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw gru 15, 2011 18:14 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Dobrze, że są u Ciebie też ludzie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw gru 15, 2011 18:34 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

MalgWroclaw pisze:Dobrze, że są u Ciebie też ludzie.

Ja w ogole podziwiam...
Caloksztalt :wink: Pogodo!

:ok: :ok:
:ok: :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Sob gru 17, 2011 21:39 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Dziś Kociaczki dostały nowy prezent na gwiazdorka, bo dotarła obiecana budka z For Animals Grudziądz od Kirke.
Otwierane wieko z góry ze siankiem w środku. Od razu kilka małych gnojczaków przeniosło się ze starej do nowej budki. Pewnie im spodobało się,że w sianku można się zakopać...
Dzięki Gosiu!!!

pogoda1053

Post » Czw gru 22, 2011 23:02 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Zdrowych, Wesołych
Świąt Bożego Narodzenia,
szczęśliwego Nowego Roku
dla wszystkich bywalców Forum
a wszystkim futrzakom ciepłych domków, pełnej miseczki
i dużo miłości od ludzi
życzy Leonarda Biedak z Kocią drużynką ze Stopki

pogoda1053

Post » Wto gru 27, 2011 20:50 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Dziś zawiozłam do domku jednego z bardziej oswojonych dzikusków. Znalazłam mu domek u mojej bratanicy, która od zawsze ma koty w domu. Teraz ma dwie kotki i poszedł do niej kociak, który chodził za mną i czekał pod blokiem. Bardzo lubił się przytulać. Trochę płakał jak go wiozłam, bo nie mam kontenerka, więc włożyłam w koszyk wiklinowy i zawiązałam tkaniną. Po wyjęciu płakał chwilę, potem siedział jakiś czas u niej pod wanną ale wypił mleczko i mruczał jak go głaskała. Kiedy zobaczył jej kotke ( identycznej urody jak on) to wyszedł z ukrycia, zrobił co trzeba do kuwety, zwiedził mieszkanie i ułożył się na kanapie w pościeli. Dzwoniłam po południu i juz przychodził do niej na ręce, tyle,że nic jeszcze oprócz mleczka nie jadł. Myślę,że jak kotki zaczą jeść to pójdzie w ich ślady. Byłysmy bardzo zaskoczone,że nie starał się uciekać, tak jakby od dawna czekał na mieszkanko... U niej bedzie miał życie jak królewicz, bo ona tak dba o swoje zwierzęta. Oprócz kociaków był wilczur ( niedawno zakończył żywot), jest królik.Bardzo się cieszę,że kociak będzie miał dobrze i ciepełko. Jest sliczny czarny z białymi wąsikami, krawatem i skarpetkami.

pogoda1053

Post » Wto gru 27, 2011 20:55 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Cudownie :ok:
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku :piwa: :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto gru 27, 2011 21:09 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Swietna akcja :ok:
Bardzo sie ciesze!

Dorota

Post » Śro gru 28, 2011 5:53 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Mądry kot i dobrze, że trafił na Was.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro gru 28, 2011 12:57 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Kasterek ( tak go nazwałam jak mnie ugryzł wiosna przy łapaniu do kasterki) już całkowicie się "pogodził" z nową sytuacją. Dzwoniłam przed chwilą do bratanicy, bawił się myszą -zabawką, potem łasił się do niej znów domagając się pieszczot. Zjadł jedzonko z saszetki i pił mleczko. Nawet nie jest zainteresowany co dzieje się za drzwiami mieszkania i nie próbuje sprawdzać.W nocy oczywiście spał na oparciu kanapy by potem położyć się do pościeli swojej zaakceptowanej już Pani. Koniecznie chciałby bawić sie z jej kocicami ale jedna większość czasu spędza w domu naprzeciw (tj.mamy mojej bratanicy), a druga narazie trzyma się od niego na dystans i czasem pofuka.
Poprzednie małe kociątko wydane sąsiadowi z bloku naprzeciw tez ma się dobrze, z tym,że jest okropnym chuliganem i bardzo lubi kopać w doniczkach z kwiatami, albo je przewracać...
Bardzo jestem szczęśliwa,że choć jakas kocia istotka polepszyła sobie byt. Zawsze to coś...
Pozdrawiam.Lena

pogoda1053

Post » Śro gru 28, 2011 13:02 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Jak milo czytac takie wiesci :D :ok:

Dorota

Post » Śro gru 28, 2011 13:38 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Muszę dodać,że Kasterek do duży chłopczyk bo ma juz ok.1,5 roku!!!

pogoda1053

Post » Śro gru 28, 2011 13:49 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

pogoda1053 pisze:Muszę dodać,że Kasterek do duży chłopczyk bo ma juz ok.1,5 roku!!!

8O

Tym bardziej sie ciesze! :D

Dorota

Post » Śro gru 28, 2011 22:57 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Jak dobrze że kolejna kocia bida znalazła dom :ok:

Pomyślności w Nowym Roku dla Was i całej kociej drużyny :)

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

[poprzednia][następna]