PAKT CZAROWNIC XXIX - dziękuję za wszystko!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 03, 2011 22:24 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Joarkadio - miałaś po prostu najlepszą opiekę dla malej i tyle :ok:. Udowodniono ci i innym, że możesz na nią liczyć w 100% a nawet więcej - pogilaj w stópkę córeczkę ode mnie :wink:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Sob gru 03, 2011 22:29 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Karinka zaprasza wszystkie swoje Ciotki na chrzest, który odbędzie się 11 grudnia o godz. 11,30 w kosciele sw. Augustyna na il. Nowolipie w Warszawie.

PS. Odbędzie się jak nie nawali ojciec chrzestny... znowu :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Sob gru 03, 2011 23:19 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

No to żeby już nie nawalił :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Sob gru 03, 2011 23:34 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

A my juz po imprezie :D Jubilat zadowolony, koty rowniez - sasadka pewnie mniej ale co tam, trzydziestke obchodzi sie raz w zyciu :)
Ciasto czekoladowe wg przepisu charm udalo sie i smakowalo :)

uaaaaaaaaaaaaa teraz ino dopic halbe do konca i isc spac :D
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Sob gru 03, 2011 23:46 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

solangelica pisze:A my juz po imprezie :D Jubilat zadowolony, koty rowniez - sasadka pewnie mniej ale co tam, trzydziestke obchodzi sie raz w zyciu :)

jakie spać :?: 8O ...a nagroda :twisted: :twisted: :twisted:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Nie gru 04, 2011 6:39 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

solangelica pisze:A my juz po imprezie :D Jubilat zadowolony, koty rowniez - sasadka pewnie mniej ale co tam, trzydziestke obchodzi sie raz w zyciu :)

Jest takie powiedzenie "nie chwal dnia przed zachodem slonca"... no to juz nie chwale.
Impreza udana, ale po imprezie juz mniej.

Zryci sasiedzi z dolu przyszli po polnocy ze im sie klupiemy codziennie po 1.00 -przyszli z dzieckiem na reku (!!!!), ktore wcale nie wygladalo na wybite ze snu, oni zreszta tez nie.
to ze mnie obudzili i wkurzyli TZa to juz pomijam. To ze TZ potem na fali poimprezowego ciagu chcial zrobic afere na pol osiedla (i prawie mu sie udalo) to tez pomijam. Dzieki Bogu z odsiecza przyszla moja ulubiona sasiadka z mezem, bo nie wiem jakby sie to skonczylo :roll:
Ja w kazdym razie wysiadam.

solangelica

Post » Nie gru 04, 2011 7:07 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Ja nie wiem Sol - albo masz wyjątkowego pecha, albo faktycznie jesteś trudnym sąsiadem. Czy to w Krakowie, czy w Piekarach - zawsze jakaś wojenka cię dopada. :roll: Normalnie - współczuję 8O

Ja za to mam chyba wyjątkowe szczęście, bo mam bardzo fajnych sąsiadów. To znaczy, oczywiście, czasem coś tam jest nie tak, ale zawsze porozumiewamy się w drodze pokojowych negocjacji i z uśmiechem na ustach. Przez ostatni miesiąc mój sąsiad robił remont w mieszkaniu. Od rana do nocy 7 dni w tygodniu był łomot, wiertarki, kucie i inne atrakcje. Wiecznie zaświniony pyłem korytarz i wnoszenie tego na butach do domu, ufajdane moje osobiste drzwi itd. Przyznaję, że chwilami miałam dosyć, ale każdy musi czasem zrobić remont, mnie też się może kiedyś zdarzyć :roll: A sąsiadka za każdym razem jak mnie spotykała na korytarzu, to z daleka przepraszała - tak na wszelki wypadek, więc... co można powiedzieć? Imprez nocnych moi sąsiedzi nie urządzają - a jak urządzają, ( w końcu nie wszyscy są emerytami - obok mam młode małżeństwo) to robią tak, żeby po 22 było cicho. Jak wiadomo, że dłużej będzie głośno, to mamy zwyczaj przychodzić dzień wcześniej z kawałkiem ciasta, żeby z góry przeprosić, do wszystkich sąsiadów obok, piętro wyżej i piętro niżej, co zamyka usta każdemu. Ja wiem, że to może jest nieco kosztowny sposób na utrzymanie pokojowego współistnienia, ale nigdy nikt nie musiał w nocy walić w czyjeś drzwi, a poza tym takich hucznych imprez nie robi się codziennie. Jedno, co u mnie przeszkadzało sąsiadom, to wyjący pies, kiedy tato był w szpitalu, a ja wychodziłam do pracy. Ale to nawet nie byli moi najbliżsi sąsiedzi - Kubusia wycie było słychać do 10 pietra :roll: Przez pierwszy tydzień sąsiedzi znieśli to dzielnie - tak, że nawet nie wiedziałam, że pies rozrabia kiedy mnie nie ma - dopiero w drugim tygodniu miałam skargi, w sumie dosyć delikatne, poza jedną, pisemną - wetkniętą za wycieraczkę samochodu.
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Nie gru 04, 2011 7:41 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Impreza skonczyla sie kulturalnie przed 23. Ostatni goscie - sasiedzi z gory - wyszli tak przed 23, reszta ok. 22. A ci z dolu przylezli jak juz poszlam spac, przed polnoca twierdzac ze pies sie tlucze i spac nie mozna.Natomiast ich pies notorycznie wyje,szczeka,oni sami sie tluka i kloca, policja do nich czesto przyjezdza, dra sie i jest ok.
Jakos z reszta sasiadow da sie dojsc do porozumienia, tylko z nimi nie. Nadwrazliwej nie biore pod uwage bo ona z kazdym ma udry.

A jesli chodzi o Krakow... ostatnio jak przyjechalam sasiad kul sciane w piwnicy do 2 nad ranem. Alkoholicy sa specyficzni jednakze, a rodzina alkoholowa plus osoba chora psychicznie naduzywajaca alkoholu to juz wogole jest kosmos... kto z takimi sasiadowal ten wie o czym pisze :roll:

Sama impreza nie byla glosna, siedzielismy, jedlismy, pilismy, rozmawialismy. Bylo fajnie, milo - zreszta charm tez moze potwierdzic, bo osobiscie byla :)

Ja nie mowie ze jestem łatwa, pomponmamo :twisted: zreszta łatwą byc to wiesz... nie uchodzi :roll:

solangelica

Post » Nie gru 04, 2011 10:56 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

CoToMa pisze:Pozdrowienia od Merlinka.
Chłopak się przeprowadził, mieszka teraz w kuchni i bardzo mu się to podoba.
Ma swój karton z poduszeczką, grzaną podłogę i podsuwane smakołyki :D

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie gru 04, 2011 10:56 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Sol to nie było oskarżenie :lol: Jak to pies się tłucze? 8O To znaczy co? Puka im łyżką w kaloryfer, czy miotłą w sufit? 8O

A ja dzisiaj siedzę i przeżywam Cizię. Cały czas się waham, czy to na pewno jest dobry dom, ze względu na te dzieci :roll: To są jednak maluchy... :? Boję się, czy nie zrobią kocie krzywdy - niby ta mama ich pilnuje, niby oni delikatni, ale... czy będzie ich pilnowała cały czas? :roll: Domek byłby idealny, gdyby te dzieci jednak trochę starsze były :roll: No sama nie wiem... :( Mam jeszcze trochę czasu do namysłu.

Drugi domek nie wypali na bank - nie dam tam kota. Okazało się, że pani szuka towarzystwa dla swojej kotki, bo miała dwa, ale jeden kot wypadł przez okno i się zabił. Pani nie zamierza zabezpieczać okien :evil: No, to niech sobie poszuka innego kota :evil:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Nie gru 04, 2011 11:01 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Pomponie - nie wszystkie dzieci są rozwydrzone, tak na prawdę takich jest niewiele - zrobisz jak uznasz za słuszne, ale jak babka robi rozsądne wrażenie - ja bym dala.
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie gru 04, 2011 12:44 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Dziewczyny, zrobiłam dzisiaj to ciasto czekoladowe na depresję, co to przepis sobie skrzętnie zapisałam - i jest pycha :D Tzn. było, bo zostało mi pół kawałka - goście też docenili :)

Ze swojej strony polecam ciasto jogurtowe: http://www.kwestiasmaku.com/desery/cias ... zepis.html Uwielbiam ciasta polegające na wymieszaniu pewnej ilości produktów, które na ogół mam w lodówce/szafce 8)

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Nie gru 04, 2011 12:51 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

milu pisze:Dziewczyny, zrobiłam dzisiaj to ciasto czekoladowe na depresję, co to przepis sobie skrzętnie zapisałam - i jest pycha :D Tzn. było, bo zostało mi pół kawałka - goście też docenili :)

Ze swojej strony polecam ciasto jogurtowe: http://www.kwestiasmaku.com/desery/cias ... zepis.html Uwielbiam ciasta polegające na wymieszaniu pewnej ilości produktów, które na ogół mam w lodówce/szafce 8)

Ja ogólnie uwielbiam ciasta, ale z moim piekarnikiem mogę sobie pomarzyć jedynie...on spali wszystko :evil:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Nie gru 04, 2011 13:01 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Musze wyprobowac to ciasto jogurtowe, wyglada pysznie. Kiedys probowalam zrobic ciasto jogurtowe wg przepisu tego pana od diety na D - nie pamietam nazwiska. Za pierwszym razem mi sie spalilo, za drugim nie dopieklo, trzeci raz juz nie probowalam. Mam nadzieje ze to sie uda :).
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Nie gru 04, 2011 13:06 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

A ja piekłam w piątek takie:
http://zpiekarnika.blogspot.com/2011/03 ... adowe.html
tylko bez tego badziewia na wierzchu.Charm jadła i się nie otruła :piwa:
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

[poprzednia][następna]