Moderator: Estraven
Lambercik pisze:Nie wiem dokladnie na co. Nie moge napisac, ze na rozbicie kamieni struwitowych, bo jak przyjechalam z kotem do wet. to jeszcze nie bylo wynikow i on to dostal, wiec wydaje sie , ze mogl to byc lek na zapalenie pecherza.
Lambercik pisze:Nie jestem weterynarzem, a kiedy dyplomowana osoba mi cos zaleca w takiej sytuacji, nie bede sie sprzeciwiac i go pouczac, bo po co do niego przyjezdzalam... Z reszta bylam u dwoch lekarzy i pierwszy podal ten antybiotyk, a drugi dal mi 2 szczepionki, abym w domu sama zrobila, gdyz nie minelo 48h od pierwszego zastrzyku i on nie mogl podac.
Nie ma czegoś takiego. Przecież nie sika kamieniami tylko cieczą. Kamienie występują w pęcherzu. Nie da się zdiagnozować kamicy badaniem moczu. Kamicę diagnozuje sie USG, co do jej istnienia. Natomiast dokładne rozpoznanie rodzaju kamienia, bez fizycznego, zbadania jest bardzo trudne. Fizyczne badanie wymaga wyjęcia kamienia z kota.Lambercik pisze:... (ma kamienie struwitowe w moczu). ...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, kasiek1510, louccan, luty-1 i 52 gości