Koza i Lemurka potrzebują pomocy!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lis 28, 2011 21:25 Koza i Lemurka potrzebują pomocy!

Witam Was,

Nazywam się Marta i jestem właścicielką dwóch kotów - Kozy i Lemurki. Proszę przeczytajcie tę historię. Obie kotki mają po ok. 5 miesięcy, obie są bardzo sympatyczne i nie rozstają się ze sobą. Są bardzo otwarte i uwielbiają ludzi.
Mieszkam z nimi od czterech miesięcy w dosyć sporym mieszkanku. Niestety w ciągu ostatniego miesiąca zaczał narastać poważny problem. Wynajmuję mieszkanie razem z dwoma znajomymi, którym pomysł posiadania kotów podobał się od początku. Koty są jednak moje, ponieważ pomysł był mój aby je wziąć (koleżanek nie trzeba było przekonywać bo bardzo chciały), poza tym od marca przeprowadzam się do nowego, własnego mieszkania wiec kotki zamieszkaja ze mna.
Ostatnio okazało się, że pomysł posiadania kotów coraz mniej podoba się moim lokatorkom. Zamykają pokoje przed nimi, a jak do nich wejdą - są z nich wyrzucane. W moim pokoju przebywają prakycznie cały czas, czasem jednak im się nudzi i wychodzą sobie do kuchni czy do łazienki (tam mają kuwetę). Moje współlokatorki jednak denerwuje, że koty przebywają w miejscu gdzie one jedzą. Jednej z nich zdarzyło się nawet rzucić kotem o ścianę, bo zrobił jej oczko na rajstopie. Zdarza się, że kiedy wracam do domu z pracy, zastają kocią miskę z wodą - pustą. Nikt nawet nie zlituje się nad zwierzeciem ktore prosi o wodę. Moje rozmowa z nimi to jak grochem o ściane, ale już pominę może fakt że poznalam sie na ludziach.

Ostatnio wyjechałam na weekend domu domu, ale jak wróciłam, zobaczyłam cały mój pokój zapaskudzony kocimi odchodami. Podobno brudna była także kuchnia i łazienka (moja współlokatorka bradzo zla posprzatala). Nie wiem co się stało, nigdy wcześniej tak się nie zachowywały. Zauważyłam tylko, że gdy do kuchni wchodzi któraś z moich współlokatorek, kotki uciekają i o mało się przy tym nie przewrócą.
Jest to dla mnie ogromny problem, bo one się czują tutaj bardzo źle. Dziewczyny studiują, ja pracuję zatem mamy troche inny tryb życia. Nie wiem co sie dzieje w domu pod moją nieobecność. Wiem że jednym rozwiązaniem w tej sytuacji jest przekazanie kotów dobrym ludziom pod opiekę do końca lutego. Chciałabym aby zajął się nimi ktoś, komu one nie będą przeszkadzały i kto je będzie dobrze traktował. Obawiam się, że to zapaskudzone mieszkanie mogło być wynikiem dużego stresu jaki kotki odczuwały. Ja nie mogę skazywać je wiecej na takie cierpienie.
Nie mogę się również wyprowadzić, bo jestem związana umową najmu do końca lutego. Od marca jestem już w swoim mieszkaniu i wtedy chciałabym kotki z powrotem. Niestety w mieszkaniu muszę pozostać z osobami z którymi wcale nie chce.
Bardzo proszę o pomoc w przygarnięciu ich na ten czas. Przy okazji zobowiązuję się przelewać kwotę na konto na zakup potrzebnych rzeczy (żwirek, jedzenie) lub sama dowozić. Jeżeli osoba chciałaby podpisać umowę to mogę to zrobić.

Mój nr to 535 738 147

Marta

lenamagnone24

Od: Pon lis 28, 2011 21:04

Post » Pon lis 28, 2011 21:27 Re: Koza i Lemurka potrzebują pomocy!

napisz skąd jesteś....

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Pon lis 28, 2011 21:29 Re: Koza i Lemurka potrzebują pomocy!

:roll:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon lis 28, 2011 21:49 Re: Koza i Lemurka potrzebują pomocy!

koniecznie napisz skąd jesteś i napisz to w tytule , najlepiej umieść też w tytule, że szukasz płatnego domu tymczasowego, że dajesz kasę na utrzymanie.
Aha - to podforum - koci bazarek - jet dla innych celów, Twój wątek powinien znaleźć się na podforum "koty" lub "kociarnia"
poproś moderatora o przeniesienie
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon lis 28, 2011 21:57 Re: Koza i Lemurka potrzebują pomocy!

dagmara-olga pisze:koniecznie napisz skąd jesteś i napisz to w tytule , najlepiej umieść też w tytule, że szukasz płatnego domu tymczasowego, że dajesz kasę na utrzymanie.
Aha - to podforum - koci bazarek - jet dla innych celów, Twój wątek powinien znaleźć się na podforum "koty" lub "kociarnia"

Dzięki bardzo za tak szybką odpowiedź. Jestem z Warszawy, a będę mieszkać od marca w Legionowie. Już proszę operatora w przeniesienie wątku.

Pozdrawiam!
Marta

lenamagnone24

Od: Pon lis 28, 2011 21:04

Post » Wto lis 29, 2011 6:55 Re: Koza i Lemurka potrzebują pomocy!

lenamagnone24 pisze:
dagmara-olga pisze:koniecznie napisz skąd jesteś i napisz to w tytule , najlepiej umieść też w tytule, że szukasz płatnego domu tymczasowego, że dajesz kasę na utrzymanie.

Dzięki bardzo za tak szybką odpowiedź. Jestem z Warszawy, a będę mieszkać od marca w Legionowie. Już proszę operatora w przeniesienie wątku.

Pozdrawiam!
Marta

Napisz bezpośrednio do moderatora.

Edytuję. Napisałam do moderatora, podsyłając link.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Wto lis 29, 2011 9:17 Re: Koza i Lemurka potrzebują pomocy!

Przenoszę na Koty.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Wto lis 29, 2011 22:41 Re: Koza i Lemurka potrzebują pomocy!

Podniosę może ktoś pomoże :( . A myślałaś ewentualnie o hoteliku?
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42