MiauKot 2(58+1)-mamy dotację z UM na sterylki-licznik leci:)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie lis 27, 2011 10:25 Re: MiauKot 2(57+1)-Pilnie DT dla szczeniaka !!!str.78

:1luvu:

Na prośbę Adrii przekazuję przesympatyczną wiadomość :D : Wydawnictwo MileEnd postanowiło wesprzeć fundację, przekazując MiauKotowi część dochodu pochodzącego z zakupu kociego kalendarza. O szczegółach można doczytać na stronie wydawnictwa: http://mileend.pl/category/o-wydawnictwie. Gdyby ktoś planował zakup kalendarza na nadchodzący rok, to 8)
Zachęcamy, a wydawnictwu bardzo dziękujemy za ten gest! :)

Ujmę to tak, nie wchodząc w szczegóły: KotoTotek w tej chwili jest chyba jedynym miejscem, mogę oczywiście się mylić, na którego łamach pojawiają się newsy o miaukotkach. I bardzo chętnie zamieszczę tam wszelkiego rodzaju wiadomości z DT, póki jeszcze ktoś tę stronę pamięta...

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Nie lis 27, 2011 16:21 Re: MiauKot 2(57+1)-Pilnie DT dla szczeniaka !!!str.78

z bazarku zakończonego dzisiaj będzie 40 zł... przeleję, jak tylko do mnie wszystkie dotrą.

Jusia_P

Od: Czw sty 04, 2007 21:46

Post » Sob gru 03, 2011 9:22 Re: MiauKot 2(57+1)-Pilnie DT dla szczeniaka !!!str.78

Faktycznie cisza tutaj i na naszej stronie też:( Nie wiem, czy wszytko to spowodowane jakimiś fatalnymi zbiegami okoliczności czy złośliwością rzeczy martwych. Ja niestety zostałam pozbawiona dostępu do kompa najpierw spowodu awarii. Później z powodu wyjazdu jedynie w sprawach pilnych miałam dostęp do netu przez tel. Później z TŻ przez tydzień borykaliśmy się ze sprawami urzędowymi i gdzieś mi ten czas przeleciał między palcami.

Niestety nigdy nie da się w naszej sytuacji oddzielić spraw osobistych od kocich, które w zasadzie też chyba zaliczyć można do naszych osobistych:)

Marta nie napisała o Karolu o szczęściu w nieszczęściu jakie go spotkało. Karol kiedy trafił do Marty zaczął grymasić przy jedzeniu,dużo pić. Na początku myśleliśmy, że to stres związany z nowym miejscem jednak dla pewności zabraliśmy go do weta. Zaskoczenie i smutek było ogromne, kiedy biochemia wykazała podwyższony mocznik i kreatyninę :( Kolejny nerkowy kot.
Oczywiście zaczęlo się płukanie kroplówkami. Na drugi dzień Karol dał się już namówić na odrobinę jedzonka dietetycznego, i z każdym dniem jest lepiej. W przyszłym tygodniu będziemy chcieli powtórzyć mu badania krwi i zrobić USG nerek. Mamy wielką nadzieje, że nie jest to przewlekła niewydolność nerek tylko chwilowa dysfunkcja :oops:
Karolek jest za młody na takie choróbsko :(

W między czasie miałyśmy też akcję ze strychowcami. Zapakowałyśmy całą bande do transporterków, potem do samochodu i pojechałyśmy na przegląd (z kotami, nie z autem) do weta. Był całościowy przegląd tj, odpchlenie, odrobaczenie, sprawdzenie ząbków itd.
Transporterkami zastawiłyśmy w lecznicy 3/4 powierzchni gabinetu :twisted:
Fotki oczywiście są. Musze tylko zgrać z tel.

Dwa tyg.temu kolejną operację miał mój kocurek.Guz na policzku odrósł mu w błyskawicznym tempie:( Przeszedł poważną operację tym razem nie tylko wycięcie guza, ale wypalanie dziąsła i części podniebienia. Mam świadomość tego, że jest to jego ostatnia szansa. Kocur po operacji zaskoczył nas wszystkich ogromnie. Na drugi dzień wcinał z ogromnym apetytem. Część jedzenia wypadała mu z mordki, ale w tej chwili nie ma z tym już żadnych problemów. Wczoraj zdejmowane miał szwy a wet pochwalił go jako bardzo dzielnego kota :)
Fotki też będą.
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Sob gru 03, 2011 9:28 Re: MiauKot 2(57+1)-Pilnie DT dla szczeniaka !!!str.78

EwKo pisze::1luvu:

Na prośbę Adrii przekazuję przesympatyczną wiadomość :D : Wydawnictwo MileEnd postanowiło wesprzeć fundację, przekazując MiauKotowi część dochodu pochodzącego z zakupu kociego kalendarza. O szczegółach można doczytać na stronie wydawnictwa: http://mileend.pl/category/o-wydawnictwie. Gdyby ktoś planował zakup kalendarza na nadchodzący rok, to 8)
Zachęcamy, a wydawnictwu bardzo dziękujemy za ten gest! :)

Ujmę to tak, nie wchodząc w szczegóły: KotoTotek w tej chwili jest chyba jedynym miejscem, mogę oczywiście się mylić, na którego łamach pojawiają się newsy o miaukotkach. I bardzo chętnie zamieszczę tam wszelkiego rodzaju wiadomości z DT, póki jeszcze ktoś tę stronę pamięta...

Dodam tylko, że kalendarz jest przepiękny :1luvu: świetna jakość no i cel szczytny :kotek:
Serdecznie zapraszam do zakupu, bo naprawdę warto :)

Jusia_P, bardzo dziękujemy za bazarek :piwa:
Zrobiłaś już to prawko? 8)
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Sob gru 03, 2011 10:39 Re: MiauKot 2(57+1)-Pilnie DT dla szczeniaka !!!str.78

Adria pisze:Jusia_P, bardzo dziękujemy za bazarek :piwa:
Zrobiłaś już to prawko? 8)

mam egzamin dopiero 2 stycznia. wszystko się ciągnie jak guma w gaciach...

posklejałam jeszcze kilka starych bazarków i powstały dwa nowe:

viewtopic.php?f=20&t=136501

viewtopic.php?f=20&t=136502

Jusia_P

Od: Czw sty 04, 2007 21:46

Post » Nie gru 04, 2011 15:26 Re: MiauKot 2(57+1)-Pilnie DT dla szczeniaka !!!str.78

faktycznie cisza tu, ale nadarzyła się chwila wolnego i trzeba ponadrabiać zaległości
Karolek kiedy trafił do mnie nie chciał jeść, mimo rożnych samkołyków surowych, suchych jedynym "pokarmem" była woda. Początkowo myślałam że to przez małą terrorystkę Shilę, która pełni non stop wartę przy miskach z jedzeniem, po kilku dniach udało mi się zajrzeć do pyszczka i stan jego dziąseł mnie zaniepokoił. Baczna obserwacja jego zachowania wykazała że Karol pije ogromne ilości wody, często grzebie w kuwecie ale nie załatwia się, trzeba było interweniować.
Jak już pisała Ada wizyta u weta wykazała podwyższony mocznik. Karolek kilka dni z rzędu dzielnie znosił podawane 2 razy na dobę kroplówki, na szczęście ufa człowiekowi i mimo bólu grzecznie leżał na kolanach Wojtka i mruczał :ok:

Poprawa nastąpiła bardzo szybko, teraz już ze smakiem wcina drób, suchą karmę, niestety wodę nadal pochłania zbyt często.
To cudowny kociołek, niezwykły miziak, szybko się zadomowił i zaprzyjaźnił z resztą futrzastych.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Jego ulubionym miejscem zabaw jest...wanna :mrgreen: Karol jest towarzyszem zabaw Shili, uwielbia czyścić futro kolegom i przesiadywać na oknie obserwując sikorki :1luvu:
ObrazekObrazek
Możecie też zobaczyć Karolastego w wersji na drapaku:
Obrazek

w wersji na pranie:
Obrazek

albo podjadającego chipsy:))))

Obrazek
i kto nadąrzy za kociastymi? :ryk:
ObrazekObrazek
Obrazek

CzArNaM

Od: Wto kwi 12, 2011 18:36

Post » Nie gru 04, 2011 18:26 Re: MiauKot 2(57+1)-Pilnie DT dla szczeniaka !!!str.78

A ten czarny kotek ma niebieskie oczy??
Obrazek

Yasmin

Od: Pon lip 07, 2003 13:35

Post » Nie gru 04, 2011 19:27 Re: MiauKot 2(57+1)-Pilnie DT dla szczeniaka !!!str.78

Karolek wygląda cudnie :1luvu: . Trzeba będzie powtórzyć badania, bo picie wody zbyt często, źle mi się kojarzy. Muszę też umówić Miśkę na czyszczenie ząbków. Nie da sobie do paszcze zajrzeć, ale cuchnie jej z pysia okropnie.
Gabon na razie ma się dobrze. Wet z dalszymi decyzjami co do leczenia kazał czekać, bo na razie się poprawiło i nie robi już marszruty po kuwetach. Zgrubienie na ściance pęcherza jest i pewnie samo mu nie przejdzie, ale jak mu lepiej, nie chce go teraz kroić. Gabon to niesamowity miziak. Zresztą cała czarna brygada taka jest.
Wszystkie kociaste u mnie od wczoraj sprawdzają wytrzymałość nowej kanapy i foteli :roll: Nie wiem, czy to z trzymam, bo miałam nadzieję, że przynajmniej do świat się nim w stanie niezniszczonym nacieszę :wink: Ponieważ komplet jest jakoś mniejszy niż poprzedni brak na nim miejsca dla mnie :roll:. To może nawet dobre, bo siedząc lepiej się pisze na kompie, to może i zacznę być systematyczna w relacjach :wink:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Nie gru 04, 2011 19:32 Re: MiauKot 2(57+1)-Pilnie DT dla szczeniaka !!!str.78

A kto u Ciebie nie miziak ??? Kolan i kończyn brakuje do miziania i przytulania.
Po prostu raj :1luvu:
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Nie gru 04, 2011 20:10 Re: MiauKot 2(57+1)-Pilnie DT dla szczeniaka !!!str.78

Tia :kotek: Pomijając Athene, Lenke, Balbinę, Brzózkę, Fąfla i parę innych gadów to wszystkie miziaki :wink:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Nie gru 04, 2011 20:23 Re: MiauKot 2(57+1)-Pilnie DT dla szczeniaka !!!str.78

Czyli cos mnie jednak omineło ??? 8O
Głowę bym dała, że miałam na sobie wszystkie Twoje futra z psim na czele :twisted:
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Pon gru 05, 2011 18:43 Re: MiauKot 2(57+1)-Pilnie DT dla szczeniaka !!!str.78

Yasmin pisze:A ten czarny kotek ma niebieskie oczy??

Ten czarny kocurek to Bąbel i ma "zwykłe" oczka :wink:
Jedno niebieskie ma biały Olivier gdyby ktoś był zainteresowany 8)

Wklejam obiecane wcześniej fotki z wizyty w lecznicy.

Obrazek Obrazek

Przy Pierniku miałam jeszcze ręce wolne więc pstrykałam fotki, chociaż łobuz walczył ostro :) Później już nie miałam wolnych rąk 8)

Obrazek Obrazek Obrazek

Zosia szczęśliwa już po wizycie.

Obrazek Obrazek

Przypominam też Oliviera, który chętnie zaopiekuje się jakimś dużym 8)

Obrazek

To mój staruszek Miki po operacji

Obrazek

i na koniec dla przypomnienia jak żyje pies z kotem :D Max i Dolly

Obrazek
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Pon gru 05, 2011 20:54 Re: MiauKot 2(57+1)-Pilnie DT dla szczeniaka !!!str.78

Yasmin pisze:A ten czarny kotek ma niebieskie oczy??

ten czarnulek Bąbelek oczka ma złote, źrenice granatowe co w zależności jak pada światło daje zadziwiające efekty,
o takie na przykład:)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

CzArNaM

Od: Wto kwi 12, 2011 18:36

Post » Wto gru 06, 2011 0:07 Re: MiauKot 2(57+1)-bilans zdrowotny w MK;)kalendarz,fotki str81

Karolus na tym zdjeciu z drapakiem sprawia wrażenie, jakby zaraz miał rozprostować środkowy palec... :mrgreen:
Bąbelek jako ta ryba głębinowa...

Miki :ok:

Basiu, http://demotywatory.pl/3589137/Nowa-kanapa-powiadasz :twisted:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Wto gru 06, 2011 8:39 Re: MiauKot 2(57+1)-bilans zdrowotny w MK;)kalendarz,fotki str81

Bąbel jest extra :ok: :lol: :mrgreen:
Obrazek

Yasmin

Od: Pon lip 07, 2003 13:35

[poprzednia][następna]