cz. III Kocia Przystań Sosnowiec

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 27, 2011 22:06 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Arabella26 pisze:którego białego masz namyśli :?: (w sensie że się boi)
Też mi sie ten mały (Motylek bodajże) coś apatyczny wydawał :?

bylam drugi raz na kociarni- nie bialy, tylko szary :mrgreen: w gornym boksie kolo mamuski.

a Motylek jak bylam teraz bardziej ozywiony choc nie chcial jesc..

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Pt paź 28, 2011 14:10 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Byłam u weta z Amandem, dziś zostało zakończone leczenie z kk (oby nie było nawrotów). Oczy - ok, temperatury - brak :D
Dostał zastrzyk na tasiemca.
Zalecane badanie moczu...

andua

Od: Pt lut 11, 2011 12:49

Post » Pt paź 28, 2011 15:02 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

witam wszystkich
dawno nie pisałam, ale mamy już 2 koty
Franio (choć teraz ma wiele imion od Klakiera, przez Ułomka, po Ballantines'a) ma się dobrze, wciąż chodzi w sweterku ze skarpetki i czekamy, aż mu się zagoi rana co ją co chwilę rozdrapuje
niestety po przebytej chorobie ma problem z utrzymywaniem równowagi i tyłek mu ucieka jak biega
drugi kotek to kotka, którą znaleźliśmy na ulicy, przy opuszczonym domu, ma chyba coś ponad miesiąc może dwa, czarno biała, ma zupełnie inną budowę niż Franio, ona jest taka kuleczka, a Franio od kiedy go wzięliśmy był bardziej szczupły, pociągły i ma też zupełnie innych rodzaj sierści
nazywa się Zara i jest jeszcze trochę dzikuską, syczy przy jedzeniu, boi się ludzi, ale z Franiem się zakumplowała i śpią przytuleni, bawią się, wygłupiają
jak zrobię fotkę to wkleję

zanka205

Od: Wto wrz 13, 2011 0:21

Post » Pt paź 28, 2011 15:17 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Właśnie wyczułam u Amanda, w obrębie, gdzie miał zrost po ranie (po pogryzieniu) jakiś płyn, jakby się zebrał pod skórą. :/ Czy to możliwe, że to po dzisiejszym zastrzyku? sorry, jeśli pytanie jest głupie, ale wetem bynajmniej nie jestem, a przestraszyłam się, że to może mieć związek z blizną.
I czy kot po zastrzyku na tasiemca może się czuć gorzej? pewnie tak...

andua

Od: Pt lut 11, 2011 12:49

Post » Pt paź 28, 2011 15:43 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

andua pisze:Właśnie wyczułam u Amanda, w obrębie, gdzie miał zrost po ranie (po pogryzieniu) jakiś płyn, jakby się zebrał pod skórą. :/ Czy to możliwe, że to po dzisiejszym zastrzyku? sorry, jeśli pytanie jest głupie, ale wetem bynajmniej nie jestem, a przestraszyłam się, że to może mieć związek z blizną.
I czy kot po zastrzyku na tasiemca może się czuć gorzej? pewnie tak...

Edyta może to być po zastrzyku rozmasuj mu to i zobaczysz jutro.Niestety zastrzyk na tasiemca jest bolesny.Szczepiłam z p.doktor koty w schronisku i różnie się zachowują po tym szczepieniu.
Daj mu 24 godziny i jutro zobaczysz jak Amando sie czuje.Tak na marginesie mój tchórzliwy Adik dwa dni po szczepionce na grzyba ledwo co chodził :roll:
Co z ta kramą dotarła do was?

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt paź 28, 2011 17:25 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

zanka205 pisze:witam wszystkich
dawno nie pisałam, ale mamy już 2 koty
Franio (choć teraz ma wiele imion od Klakiera, przez Ułomka, po Ballantines'a) ma się dobrze, wciąż chodzi w sweterku ze skarpetki i czekamy, aż mu się zagoi rana co ją co chwilę rozdrapuje
niestety po przebytej chorobie ma problem z utrzymywaniem równowagi i tyłek mu ucieka jak biega
drugi kotek to kotka, którą znaleźliśmy na ulicy, przy opuszczonym domu, ma chyba coś ponad miesiąc może dwa, czarno biała, ma zupełnie inną budowę niż Franio, ona jest taka kuleczka, a Franio od kiedy go wzięliśmy był bardziej szczupły, pociągły i ma też zupełnie innych rodzaj sierści
nazywa się Zara i jest jeszcze trochę dzikuską, syczy przy jedzeniu, boi się ludzi, ale z Franiem się zakumplowała i śpią przytuleni, bawią się, wygłupiają
jak zrobię fotkę to wkleję

rób szybko ;)

Ja dziś próbowałam złapać na osiedlu kociątko, niestety bestia oczywiście wiedziała, że chcę ją porwać, no i był ostrożny, na razie porażka. Z kk wyleczył się w zasadzie sam, ale uszy ma do leczenia, ktoś go musi złapać w końcu...
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pt paź 28, 2011 17:44 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Po niedzieli, czyli po kastracji Irek jedzie do nowego domu :ok:

mar_tika

Post » Pt paź 28, 2011 17:55 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

No to pokazuję :mrgreen:

Obrazek

zanka205

Post » Pt paź 28, 2011 18:26 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Cudne :1luvu: Zwłaszcza to z dzieciaczkiem i oba kotki naraz :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pt paź 28, 2011 18:49 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

mar_tika pisze:Po niedzieli, czyli po kastracji Irek jedzie do nowego domu :ok:

:ok:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pt paź 28, 2011 18:59 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

zanka205 pisze:No to pokazuję :mrgreen:

Obrazek

Piękne zdjęcia :1luvu:

A tak na marginesie w czwartek w schronisku spisywałam psy oddane do schroniska.Przy jednym 8 letnim psie przy w rubryce "powód oddania " wpis był:bo żona zaszła w ciążę :evil:

mar_tika

Post » Pt paź 28, 2011 19:41 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

mar_tika pisze:
zanka205 pisze:No to pokazuję :mrgreen:

Obrazek

Piękne zdjęcia :1luvu:

A tak na marginesie w czwartek w schronisku spisywałam psy oddane do schroniska.Przy jednym 8 letnim psie przy w rubryce "powód oddania " wpis był:bo żona zaszła w ciążę :evil:

o tym samym pomyslalam ze ta fotka powinna byc wszedzie pokazana ze dziecko to nie wymowka zeby zwierzaka oddac moj syn spal z kotem w lozeczku od urodzenia i ma sie swietnie

herzpl

Post » Pt paź 28, 2011 19:57 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Basia, jak tam kotek od Łukasza?

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Pt paź 28, 2011 20:10 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

dziękuję :1luvu:

mar_tika dostałam wiadomość, ale jest napisane, że została usunięta przed dostarczeniem, nie wiem o co chodzi

zanka205

Post » Pt paź 28, 2011 20:14 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

zanka205 pisze:dziękuję :1luvu:

mar_tika dostałam wiadomość, ale jest napisane, że została usunięta przed dostarczeniem, nie wiem o co chodzi

matrix :ryk:

herzpl

[poprzednia][następna]