Adoptowałam sukę prawie :) ON: Debi

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 17, 2011 7:42 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-szczamy

mogę też zaznaczyć swoją obecność?

A psicę możesz wykąpać wieczorkiem, wysuszyć suszarką i do rana będzie już przeschnięta całkiem ;)
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Pon paź 17, 2011 7:42 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-szczamy

mahob pisze:
Femka pisze:......Pod jednym względem to Fionie się nawet u mnie pogorszyło. Ona nie jest przyzwyczajona do międlenia, całowania, przytulania, a ja jej to ciągle funduję. Fiona bardzo się broni przed moimi pieszczotami, w skrajnych przypadkach po prostu wstaje i idzie do innego pomieszczenia :lol:
.......

Biedna Fiona :lol:

Trzeba dzwonić do tozu :lol:
mamuśka

Post » Pon paź 17, 2011 11:53 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-szczamy

carmella pisze:mogę też zaznaczyć swoją obecność?

A psicę możesz wykąpać wieczorkiem, wysuszyć suszarką i do rana będzie już przeschnięta całkiem ;)

obecność zaznaczyć nawet trzeba. Przypominam Ci, że z racji zaniedbania własnego wątku obiecałaś wklejać fotki swojej cudnej psicy. Domagam się zatem :!:

Psicę wykąpię faktycznie wieczorkiem, może nawet ciut wcześniej wyjdziemy na ostatni spacer. Ona się potem, po kąpieli, położy pewnie na podłodze w holu, to wyschnie od samego leżenia :lol:

Byłam dzisiaj w starostwie w sprawie martwych policjantów. Okazało się, że takie przeszkody na drodze występują w dwóch rodzajach: jako element konstrukcji drogi i wtedy przeszkody są montowane przed położeniem asfaltu, a drugi sposób to przeszkody montowane na nawierzchni, jako "ciało obce". Ten drugi wariant u nas nie może być zamontowany, bo droga powiatowa i jeździ nią gimbus. Pierwsza metoda owszem, ale jest kosztowna.
Panowie w wydziale drogownictwa, bardzo życzliwie usposobieni, doradzili napisanie pisma do komisji bezpieczeństwa i najlepiej dołączenie podpisów mieszkańców wsi, co akurat nie będzie trudne.
Ja natomiast uparłam się, że na pewno da się coś zrobić, bo: gimbus jedzie przez wieś tylko dwa razy dziennie i tylko w dni robocze, w pozostałym czasie samochody (również duże ciężarowe) jeżdżą z prędkością nawet do 80 km/h. Po drugie, gminy mają dużo pieniędzy z UE i można postarać się o środki na przebudowę drogi.
W każdym razie zaraz zabieram się za napisanie pisemka z listą na podpisy, kilka zaniosę do pani sołtys, do tego porozwieszam ogłoszenia we wsi, a sama polatam po domach. Nie odpuszczę, póki martwi policjanci nie polegną na naszej drodze. :mrgreen:

Może ktoś z Was zna się na tych przepisać?
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pon paź 17, 2011 15:06 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-szczamy

Wita się cichy podczytywacz :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pon paź 17, 2011 15:12 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-szczamy

:1luvu: :D
Obrazek

Femka

Post » Pon paź 17, 2011 18:24 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-szczamy

Siknę sobie gdzieś w kącie :twisted:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Pon paź 17, 2011 19:18 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-szczamy

a ja tylko na mopie tańczę :twisted:
Obrazek

Femka

Post » Wto paź 18, 2011 8:24 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-szczamy

Bardziej do twarzy by Ci było z miotłą :twisted:

czarna.wdowa

Post » Wto paź 18, 2011 10:36 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-szczamy

maupa :twisted:
ja zostałam stworzona do tego, żeby leżeć i pachnieć, a nie uganiać się za kupami i szczochami w kocich kuwetach :roll: o pawiach nie wspomnę.
Obrazek

Femka

Post » Wto paź 18, 2011 10:44 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-szczamy

to komplement był :twisted:
I też tak mam że powinnam leżeć i pachnieć tylko futrzaki paskudne za groma nie potrafią tego zrozumieć że Duża jest od wyższych celów :roll:

czarna.wdowa

Post » Wto paź 18, 2011 10:56 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-szczamy

ja nie mogę sprzątać miotłą, bo się boję, ze odlecę :lol:
Obrazek

Femka

Post » Wto paź 18, 2011 12:59 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-szczamy

Femka pisze:....... a nie uganiać się za kupami i szczochami w kocich kuwetach :roll: .........

Żeby tylko w kuwetach... to byłby luksus :wink:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto paź 18, 2011 13:07 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-szczamy

właśnie
nie zapominajmy, że kilka osób pozwoliło sobie nalać mi w wątku, a Gutek nawet pod schodami :mrgreen:
Obrazek

Femka

Post » Wto paź 18, 2011 16:18 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-szczamy

Już wyschło... Posprzątasz przed Świętami :P
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Od: Sob wrz 09, 2006 0:34

Post » Wto paź 18, 2011 16:22 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-szczamy

Femka, tytuł wątku traktujemy jako pozwolenie :twisted: :mrgreen:
mamuśka

[poprzednia][następna]