nie poszukujemy, nie oddamy, kochamy :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Nie paź 02, 2011 10:12 Re: POSZUKUJĘ CIEPŁEGO DOMKU-MCO

Nie, nie, nie to nie nery :)

To zwykła kocia anginka :) Już jest na tyle dobrze, że Rysiaczek je swoje jedzonko już i ma ochotę na domowe jedzonko.
W poniedziałek kontrola. A leki zapodawane mu są w domku.

Ej a w ogóle to gdzie jest domek dla Rysia???? Nikt nie chce takiego wspaniałego potfora!!! :) :D

Patii

Od: Wto cze 10, 2008 9:05

Post » Nie paź 02, 2011 10:50 Re: POSZUKUJĘ CIEPŁEGO DOMKU-MCO

dziewczyny, pomozcie, prosze :(

viewtopic.php?f=13&t=133856
Ostatnio edytowano Nie paź 02, 2011 19:40 przez Patii, łącznie edytowano 1 raz

Patii

Post » Nie paź 02, 2011 18:43 Re: POSZUKUJĘ CIEPŁEGO DOMKU-MCO

Patii, link odsyła spowrotem do tej strony...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Nie paź 02, 2011 19:35 Re: POSZUKUJĘ CIEPŁEGO DOMKU-MCO

Rysiu zdrowiej, no własnie z tym linkiem cos nie teges :wink:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Nie paź 02, 2011 19:40 Re: POSZUKUJĘ CIEPŁEGO DOMKU-MCO

Juz jest poprawione :D

Patii

Post » Śro paź 12, 2011 11:09 Re: POSZUKUJĘ CIEPŁEGO DOMKU-MCO

No i co ?

Nikt nie chce Rysia???
Rysiu chciałam poinformować od dawien dawna nie miał problemu z siusianiem.
Odkąd jest na specjalnej karmie, którą jest Hils S/D.

Nikt nie chce pokochać takiego potforka? :D

Patii

Post » Czw paź 13, 2011 10:27 Re: POSZUKUJĘ CIEPŁEGO DOMKU-MCO

"nie chwal dnia przed zachodem slonca" :(

Patii

Post » Czw paź 13, 2011 17:54 Re: POSZUKUJĘ CIEPŁEGO DOMKU-MCO

kurcze, znów?
ech.Rysio chyba jak słyszy o planach w sprawie jego adopcji to zaczyna chorować :roll:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt paź 14, 2011 9:18 Re: POSZUKUJĘ CIEPŁEGO DOMKU-MCO

Zaczne od tego, ze podczas pelni moim futrom odwala. Wirus buzuje sie, chodzi napompowany i obserwuje Rysia. To jest wzrok, pt "nikt mi nie podskoczy". Rysiu od wczoraj posikusiuje z krwia i nie musze dodawac ze robi to poza kuweta ale to nie stanowi dla nas problemu. Zestresowal sie. Jest na leku ktory mu pomaga i dzis juz jest lepiej. Poprosze Ryske o krople dla facetow.
Rysko jest bardzo wrazliwy i wiem, ze jak znajdzie sie odpowiedni dom dla niego to bedzie jeden wielki stresior.
Wiem tez, ze jesteli krople nie zaskocza , jezeli Wirus nie spasuje to sytuacja sie powtorzy :(
Czy macie moze pomysl co jeszcze mozemy zrobic?
RC calm odpada, bo Rysko mi sie zatka a tego nie chemy.

Wracajac do tematu odpowiedniego domu, tydzien temu dzwonila Pani, ktora ma jednego MCO i sunie, ktora traktuje koty jak swoje dzieciaczki. Akceptowala fakt, ze Rysio w sytuacji stresowej badz zatkania robi poza kuweta i nie byl to dla niej problem. Problemem natomiast byly wyjazdy weekendowe ze zwierzyncem, Rysko nie jest zwolennikiem jazdy i zawsze jest niespodzianka siusiowo-kupowa.

Domek tez nie powinien miec dzieci, jakis czas temu Rysiu poczul chipsy i nakrecil sie do tego stopnia, ze oberwalam od niego bo raczylam go nie poczestowac.
Jak jest naladowany to lepiej z nim nie zadzierac.

Podsumowujac, wiem ze znalezienie odpowiedniego domku nie jest latwe, dlatego musimy poszukac szybkiego rozwiazania zeby chlopaki w koncu sie dogadaly. Nie oczekuje od nich milosci, ale troszeczke wyrozumialosci ze strony Wirusa.

Patii

Post » Pt paź 14, 2011 16:43 Re: POSZUKUJĘ CIEPŁEGO DOMKU-MCO

ech, nie wiem co podpowiedzieć przyznaję
:(

Mała1

Post » Pt paź 14, 2011 18:48 Re: POSZUKUJĘ CIEPŁEGO DOMKU-MCO

Teraz ja juz tez nic nie wiem. Wyleguje sie pod kocem na kanapie i mam dwa grzejniki, rysiany i wirusiany. Leza dupka w dupke. I jak tu zrozumiec facetow????

Patii

Post » Sob paź 15, 2011 7:59 Re: POSZUKUJĘ CIEPŁEGO DOMKU-MCO

Ostatnio podczytuje wątek i mocno trzymam kciuki za domek

Mój kot też od pewnego momentu (jak pojawiło się dużo zmian w jego życiu m.in. dziecko), to chodził i posikiwał nam w mieszkaniu - wtedy czytając różne wątki trafiłam na lek: Seromil. Teraz Maniek od jakiegoś 1,5 roku jest na nim i już nie ma wpadek - wyjątek był kiedy zrobił mu się zlepek piasku w pęcherzu. Może warto spróbować - to jest lek antydepresyjny i podaje się go 1/4 tabletki dziennie.
Obrazek Obrazek

Kasia i Maniuś

Od: Czw wrz 11, 2008 20:13

Post » Pon paź 17, 2011 7:54 Re: POSZUKUJĘ CIEPŁEGO DOMKU-MCO

Kurcze sama nie wiem. Mysle ze jeszcze raz sprobujemy z kroplami, jak sie nie uda to pomyslimy.
Bo z tym sikaniem jest tez tak, ze... jak Rysiu nie dostal w przeciagu 5 min po moim wstaniu z lozka miski to tez potrafil isc do pokoju i nalac obok i to ja musialam sie do niego dostosowac i przestal. Stresem tego nie mozemy nazwac, tylko kocia zlosliwoscia. Wyszedl z niego zadufany jedynak O!
Od soboty mocz jest "czysty", Ryszko wrocil do formy i znow wyleguje sie w wyrku. Teraz czekam az pogodzi sie z kuweta. Spodziewam sie ze jutro juz bedzie ok.

A wracajac do tematu antydepresantow. Na jednym z programow kocich byl przypadek faceta, ktory siural poza kuweta, nie obok ale po calym mieszkaniu :/ Wet zalezil antydepresanty i problem sie skonczyl.
Cos w tym musi byc

Patii

Post » Pon paź 17, 2011 9:46 Re: POSZUKUJĘ CIEPŁEGO DOMKU-MCO

Patii pisze:Teraz ja juz tez nic nie wiem. Wyleguje sie pod kocem na kanapie i mam dwa grzejniki, rysiany i wirusiany. Leza dupka w dupke. I jak tu zrozumiec facetow????

Ja nawet nie próbuję ich zrozumieć, szkoda na to naszego kobiecego czasu :mrgreen:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pon paź 17, 2011 9:57 Re: POSZUKUJĘ CIEPŁEGO DOMKU-MCO

Suka na bank wywołuje stres,nerwy,psychika-dyskomfort psychiczny bardzo sprzyja tej chorobie, myslę, ze brak tego dyskomfortu jest ważniejszy nawet od odpowiedniej karmy. ale to wet musi zdecydowac.
Antydepresany mogłyby pomóc, choc ja się ich boję
a sama chyba będę musiała podawac jednej z moich tymczasek

Mała1

[poprzednia][następna]