nie przesadzajcie-
żeby była jasność-BONIEK OD MIESIĘCY SIĘ PIĘKNIE ZAŁATWIA DO KUWETY a ja pisałam o przeszłości z końca zimy !
bo to co najgorsze to było na począku,jak zastraszony i straszliwie nieufny przyjechał ze schronu-wszystko co najgorsze padło na mnie-to ja miałam problem ale problem z którym już dawno dałam sobie radę.
Kocie-Boniek nie ma problemów behawioralych-widzę że tu nie można doprawdy nic napisać bo z igły robią się widły-ja pisałam o przeszłości.
choć wiem oczywiście że napisałaś o Tuli w dobrej wierze

ale Bońka,na szczęście ten problem nie dotyczy-nie macie pojęcia jakie zrobił postępy odkąd przyjechał-był "zastraszoną kupką nieszczęścia" a teraz jest "nieśmiałym miziakiem"
Poza tym,ja zawsze automatycznie,najpierw stawiam żwirek bo dla mnie jest naturalny żwirek a koty z palucha są przyzwyczajone do gazet z oszczędnosci-wiadomo.
Mamuśka-na początek lignina albo gazety a po kilkunastu dniach jak się zadomowi to 15kg peletu za 13 zł i będzie ok.
i wymiana podkładu co dwa sioo to znaczy raz na 1 lub na 2 dni-przecież on nie siusia co 5 minut!
jak pisałam mam 1 kuwetę ze żwirkiem drewnianym i ktoś się do niej też załatwia a więc jest to w 50% a nawet w większym procencie prawdopodobieństwa Boniek.
a dużo kuwet mam właśnie dlatego aby kot się przyzwyczaił do różnych żwirków i jeszcze żaden kot który ode mnie wyszedł a wyszło juz ponad 40 kotków,nie załatwiał się poza kuwetkę-nigdy nie było z tym problemu a monitoruję sytuację swoich byłych tymczasów,jak wiadomo,na bieżąco.
Mamuśka-proszę o trochę zaufania

-przecież nigdy nie dałabym Ci kota z jakimkolwiek problemem-skoro nawet chcę go zatrzymać dłużej tylko po to aby całkiem gratis zdjąć mu kamień z ząbków po to aby Twoja Mama nie miała póżniej z tym problemu, to chyba o czymś to świadczy.
A , jak wiadomo takie zachowanie nie jest standartem na miau,niestety,choć wiem że nie ze złej woli a często tylko z braku możlwosci...To jednak nie zmienia faktu że moje koty ds-y dostają w idealnym, biorąc pod uwagę ich przeszłość, możliwie najlepszym do uzyskania stanie.