Maluchy w KAN do GRUDNIA mogą czekać na dt/ds! Pilne adopcje

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro paź 05, 2011 18:04 Re: Maluchy RTOZ KAN! Prosimy o ds/dt/$! TOTALNY WYSYP NÓWEK

Bardzo pilnie potrzebne ogłoszenia dla koteczków KAN.. Prosimy o pomoc!!!

dorosłe:
:arrow: Pusia
:arrow: Wacuś
:arrow: Mamba
:arrow: Antoś

maluchy i młodzież:
:arrow: Perełka
:arrow: Igusia
:arrow: Maciuś
:arrow: Wacek, Borys, Gucio
:arrow: Ada
:arrow: Bella
:arrow: Muszka
:arrow: Julek
:arrow: Miluś
:arrow: Kubuś i Czaruś
:arrow: Dusia
:arrow: 3 maluszki

do MartynyP napiszę, żeby zamiast Sary i Loli ogłosiła np. Mambę i Pusię?
tylko bardzo proszę o teksty ogłoszeń, czy ktoś może krótko? kociamyszo... :D
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Śro paź 05, 2011 21:06 Re: Maluchy RTOZ KAN! Prosimy o ds/dt/$! TOTALNY WYSYP NÓWEK

Nie wiem gdzie mam o tym pisać i jak pomóc 16 chorym kociakom. U weta poznałam kobietę , której ludzie podrzucają koty a ona nie odmawia im schronienia. Chociaż tam nie mieszka jeszcze na stałe dojeżdża do nich codziennie aby je karmić. Wet podał jej moje namiary ponieważ widzi ,że kobieta nie jest wypłacalna / ponoć ma dług ok. 1500 zł/ a koty ciągle chorują. Nie są odrobaczane , odpchlane , szczepione ani sterylizowane. Dzisiaj przywiozła ok. 2 letniego kocurka z podejrzeniem FIP . Jakiś czas temu miał żółtaczkę a obecnie brzuch wielkości balonu. Jest obawa czy nie pozarażał innych kociaków jeśli ma FIP. Przywiozła także 5 mieś. whiskasowego kotka z potwornym zapaleniem uszu i martwicą tkanek. Wetka obawia się ,żeby kociątko nie dostało zapalenia opon mózgowych. Rano miało temp. 41 stopni. Trzepie główką wylewając ropną wydzielinę. Jaki to musi być straszny ból. Tydzień temu kotka , którą dokarmiała przyprowadziła jej ze stodoły od jakiegoś dziadka 5 małych kociąt. Ponad 10 kotów ma k/ k , chore łzawiące , ropiejące oczy, świerzba , pchły. Dwa tygodnie temu kupiłam jej tabletki na odrobaczenie i wysterylizowałam jedną kotkę.
Tak na szybko obliczyłam jaki koszt musielibyśmy ponieść aby im pomóc :
11 kotów / dorosłe + podlotki / - badanie krwi na wirusówki - 130,00 x 11 = 1430,00
16 kotów szczepienie - 960,00zł
16 kotów / dwa razy odrobaczenie / - 220,00zł
16 kotów odpchlenie - 100,00zł
10 kotów / jak na razie / świerzb uszny / dwukrotnie / - 200,00zł
4 kotki - sterylizacja - 240,00zł
6 kocurków - kastracja - 300,00zł
Do tego leczenie k/k , uszu kociaka i objawów FIP-a u kocurka . Lekko licząc 3,500 zł
Dzisiaj kupiłam także trochę karmy dla kotów i psów /5 /.
A przecież my mamy 50 kotów na utrzymaniu i leczeniu oraz 5 psów. Nie sądzę abyśmy dali radę wszystkie zabezpieczyć. :cry: :cry: :cry: Wyć a nie tylko płakać. :cry: :cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Czw paź 06, 2011 8:23 Re: Maluchy RTOZ KAN! Prosimy o ds/dt/$! TOTALNY WYSYP NÓWEK

Kluseczka w ds :ok: :ok: :ok: :ok:

Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw paź 06, 2011 17:17 Re: Maluchy RTOZ KAN! Prosimy o ds/dt/$! TOTALNY WYSYP NÓWEK

Adaś Kolejne maleństwo, porzucone na trawniku przy klubie bilardowym.
Adaś - ma ok. 4-5 tygodni. Jest cudownym, miziastym koteczkiem. Usiłuje sam jeść i nawet dobrze mu to wychodzi. Odrobaczony.
Obrazek Obrazek

Szarusia Nowa kotka ok. 7 miesięczna z terenu zamkniętego szpitala. Od kilku dni na placu zamkniętego szpitala w Radomsku pojawia się na karmieniu piękna łagodna kotka o srebrzystym futerku. Jest bardzo wygłodniała, ale boi się innych kotów i czeka na swoją porcję z boku. Dostała na razie środek na odrobaczenie i konieczna będzie sterylizacja.
Obrazek Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pt paź 07, 2011 16:56 Re: Maluchy RTOZ KAN! Prosimy o ds/dt/$! TOTALNY WYSYP NÓWEK

[b]Szukamy transportu dla Belli do Szczecina, może być Koszalin, Gorzów!!![/b]
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon paź 10, 2011 9:22 Re: Maluchy RTOZ KAN! Prosimy o ds/dt/$! TRANSPORT SZCZECIN/OKOL

Mamy okropne dni niepewności co do zdrowia małej burej Muszki. Straciła apetyt , schudła , nie bawi się. Krew wysłana do Laboklinu - teraz pozostaje tylko czekanie na wyniki czy nie ma białaczki albo innego świństwa :oops: Jest wzmacniana , otrzymuje codziennie leki , witaminy , kroplówki.
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Post » Pon paź 10, 2011 9:41 Re: Maluchy RTOZ KAN! Prosimy o ds/dt/$! TRANSPORT SZCZECIN/OKOL

Trzymaj się malutka :1luvu:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pon paź 10, 2011 10:24 Re: Maluchy RTOZ KAN! Prosimy o ds/dt/$! TOTALNY WYSYP NÓWEK

Bardzo pilnie potrzebne ogłoszenia dla koteczków KAN.. Prosimy o pomoc!!!

dorosłe:
:arrow: Pusia = ogłasza MartynaP z pakietu slapcio
:arrow: Wacuś
:arrow: Mamba = ogłasza MartynaP z pakietu slapcio
:arrow: Antoś

maluchy i młodzież:
:arrow: Perełka
:arrow: Igusia
:arrow: Maciuś
:arrow: Wacek, Borys, Gucio
:arrow: Ada
:arrow: Bella
:arrow: Muszka
:arrow: Julek
:arrow: Miluś
:arrow: Kubuś i Czaruś
:arrow: Dusia
:arrow: 3 maluszki

Kochani, proszę, pomóżcie, kto ile może ogłoszeń, to jakoś pogrupujemy??? :oops:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto paź 11, 2011 10:03 Re: Maluchy RTOZ KAN! Prosimy o ds/dt/$! TRANSPORT SZCZECIN/OKOL

KOTECZKI CZEKAJĄ NA DOMECZKI :lol:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pt paź 14, 2011 8:08 Re: Maluchy RTOZ KAN! Prosimy o ds/dt/$! TRANSPORT SZCZECIN/OKOL

ale tu cisza... :(
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Sob paź 15, 2011 17:40 Re: Maluchy RTOZ KAN! Prosimy o ds/dt/$! TRANSPORT SZCZECIN/OKOL

maluchy po domki :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Sob paź 15, 2011 19:22 Re: Maluchy RTOZ KAN! Prosimy o ds/dt/$! TRANSPORT SZCZECIN/OKOL

Hanulka pisze:maluchy po domki :ok:

No właśnie!
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie paź 16, 2011 15:36 Re: Maluchy RTOZ KAN! Prosimy o ds/dt/$! TRANSPORT SZCZECIN/OKOL

a Bella nieaktualna... :( :( :(
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon paź 17, 2011 13:35 Re: Maluchy RTOZ KAN! Prosimy o ds/dt/$! TRANSPORT SZCZECIN/OKOL

Nie wiem jak to nazwać, ale Hanulka dobrze to nazwała - TRAGEDIĄ . Niebawem będę zmuszona zrobić coś czego w najśmielszych myślach nawet nie pomyślałam , czyli oddać wszystkie koty do schroniska. Nie potrafię dłużej tak funkcjonować . Codziennie dostarczane są do mnie nowe kociaki a ja nie potrafię odmówić im schronienia. Adopcji praktycznie zero. Najbardziej martwią mnie kotki , które są w zamknięciu już pół roku a inne 3 miesiące. Z maleństw stały się podlotkami , czyli takimi , które nie są już chodliwe i ludzie wolą mniejsze. A jak są mniejsze to nie ten kolor , płeć.
Od ponad pół roku na domy czekają :
Wiki , Donia , Aleks , Lola.
Od 3-ch miesięcy : Kacperek , Lusia i Zenuś.
Pozostałe od 2-3 mieś. - Ala , Ada, Hania , Bella, Mamba i jej synowie - Gucio, Borys , Wacek.
Maluchy - Kubuś, Mikuś, Czaruś, Adaś , Puszek
Kolejne to : Muszka , Julek , Lolek , Tolek , Olek / trójka rudasków/ , Iga , Kaja , Gabi , Pusia , Perełka , Łatka ,Szarusia , Klara , Maciuś, Marko , Hektor, Samir, Moris , Mańka , Rysiek , Karolek, Amelka.
W izolatce od piątku jest bardzo chory kotek / bardzo podobny do Wacusia / o imieniu Franuś. Widywany był przez lato na cmentarzu , teraz kiedy jest z nim bardzo źle trafił do mnie.
Od Pani Iwony 6 maluchów 2 miesięcznych do adopcji.
Dzisiaj powiadomiono mnie ,że na jednym z osiedli w krzakach nocuje siedem kociąt / 3 w wieku bodajże 1 mieś. i 4 kocięta - 3 mieś. / oraz dwie matki . Czy mają zostać na dworze?
Z ostatniej chwili - łapana jest prawdopodobnie ciężarna kotka z dzieckiem na działkach. Została jeszcze kolejna z 3 maluchami. Nie mam już miejsc gdzie można je ulokować. Cieszę się jedynie z tego ,że dołączyło do pomocy kilka Pań.
Zapomniałam o 8 kociakach wykupionych ze schroniska , które są u wiceprezeski . Chyba ,że zostaną na stałe , bo kto je weźmie ?
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Post » Wto paź 18, 2011 12:15 Re: Maluchy RTOZ KAN! Prosimy o ds/dt/$! TRANSPORT SZCZECIN/OKOL

andzelika1952 pisze:Nie wiem jak to nazwać, ale Hanulka dobrze to nazwała - TRAGEDIĄ . Niebawem będę zmuszona zrobić coś czego w najśmielszych myślach nawet nie pomyślałam , czyli oddać wszystkie koty do schroniska. Nie potrafię dłużej tak funkcjonować . Codziennie dostarczane są do mnie nowe kociaki a ja nie potrafię odmówić im schronienia. Adopcji praktycznie zero. Najbardziej martwią mnie kotki , które są w zamknięciu już pół roku a inne 3 miesiące. Z maleństw stały się podlotkami , czyli takimi , które nie są już chodliwe i ludzie wolą mniejsze. A jak są mniejsze to nie ten kolor , płeć.
Od ponad pół roku na domy czekają :
Wiki , Donia , Aleks , Lola.
Od 3-ch miesięcy : Kacperek , Lusia i Zenuś.
Pozostałe od 2-3 mieś. - Ala , Ada, Hania , Bella, Mamba i jej synowie - Gucio, Borys , Wacek.
Maluchy - Kubuś, Mikuś, Czaruś, Adaś , Puszek
Kolejne to : Muszka , Julek , Lolek , Tolek , Olek / trójka rudasków/ , Iga , Kaja , Gabi , Pusia , Perełka , Łatka ,Szarusia , Klara , Maciuś, Marko , Hektor, Samir, Moris , Mańka , Rysiek , Karolek, Amelka.
W izolatce od piątku jest bardzo chory kotek / bardzo podobny do Wacusia / o imieniu Franuś. Widywany był przez lato na cmentarzu , teraz kiedy jest z nim bardzo źle trafił do mnie.
Od Pani Iwony 6 maluchów 2 miesięcznych do adopcji.
Dzisiaj powiadomiono mnie ,że na jednym z osiedli w krzakach nocuje siedem kociąt / 3 w wieku bodajże 1 mieś. i 4 kocięta - 3 mieś. / oraz dwie matki . Czy mają zostać na dworze?
Z ostatniej chwili - łapana jest prawdopodobnie ciężarna kotka z dzieckiem na działkach. Została jeszcze kolejna z 3 maluchami. Nie mam już miejsc gdzie można je ulokować. Cieszę się jedynie z tego ,że dołączyło do pomocy kilka Pań.
Zapomniałam o 8 kociakach wykupionych ze schroniska , które są u wiceprezeski . Chyba ,że zostaną na stałe , bo kto je weźmie ?

co to będzie?????
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

[poprzednia][następna]