Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Można do tego wykorzystać drążki rozporowemimbla64 pisze:mikizone pisze:Te rurki są dociśnięte na maximum do balkonu powyżej, a zaciski plastikowe są tak mocno zaciśnięte, że nie ma szans, żeby rurka się obsunęła w dół. Rurki na górze są nadpiłowane, żeby można było na nie nasunąć siatkę.Balkon powyżej ma taki rowek dookoła i w tym rowku są rurki. Jeśli balkon nad wami nie ma rowka, to zawsze można go w nim zrobić na niewielkiej powierzchni.Do ściany nie są przymocowane. Wszystko trzyma się konstrukcji balkonu. Jedynie rurki na parapecie są zamocowane za pomocą śrub rozporowych - patrz zdjęcie.Koszt mojego balkonu to 280 zł ( materiały)
Ok. Dzięki, czyli konstrukcja musi być dobrze docięta. Fajnie, że twój TŻ potrafił to zrobić. Niestety ja nie będę miała parapetu okiennego, żeby chociaż do niego przymocować, pozostaną tylko barierki.
Amika6 pisze:Można do tego wykorzystać drążki rozporowemimbla64 pisze:mikizone pisze:Te rurki są dociśnięte na maximum do balkonu powyżej, a zaciski plastikowe są tak mocno zaciśnięte, że nie ma szans, żeby rurka się obsunęła w dół. Rurki na górze są nadpiłowane, żeby można było na nie nasunąć siatkę.Balkon powyżej ma taki rowek dookoła i w tym rowku są rurki. Jeśli balkon nad wami nie ma rowka, to zawsze można go w nim zrobić na niewielkiej powierzchni.Do ściany nie są przymocowane. Wszystko trzyma się konstrukcji balkonu. Jedynie rurki na parapecie są zamocowane za pomocą śrub rozporowych - patrz zdjęcie.Koszt mojego balkonu to 280 zł ( materiały)
Ok. Dzięki, czyli konstrukcja musi być dobrze docięta. Fajnie, że twój TŻ potrafił to zrobić. Niestety ja nie będę miała parapetu okiennego, żeby chociaż do niego przymocować, pozostaną tylko barierki.
http://wyposazenielazienki24.pl/index.php?id=3
Te najdłuższe są od 145 do 260, więc na pewno dopasujesz do wysokości (czyli w wersji nierozciągniętej mają 145 cm i można je wydłużyć max do 260 cm, a pewnie więcej niż 255 cm nie masz, więc powinny być dobre).mimbla64 pisze:Amika6 pisze:Można do tego wykorzystać drążki rozporowemimbla64 pisze:mikizone pisze:Te rurki są dociśnięte na maximum do balkonu powyżej, a zaciski plastikowe są tak mocno zaciśnięte, że nie ma szans, żeby rurka się obsunęła w dół. Rurki na górze są nadpiłowane, żeby można było na nie nasunąć siatkę.Balkon powyżej ma taki rowek dookoła i w tym rowku są rurki. Jeśli balkon nad wami nie ma rowka, to zawsze można go w nim zrobić na niewielkiej powierzchni.Do ściany nie są przymocowane. Wszystko trzyma się konstrukcji balkonu. Jedynie rurki na parapecie są zamocowane za pomocą śrub rozporowych - patrz zdjęcie.Koszt mojego balkonu to 280 zł ( materiały)
http://wyposazenielazienki24.pl/index.php?id=3
Amiko6 masz na myśli, żeby taki drążek umieścić między podłogą mojego balkonu a sufitem balkonu powyżej? Tylko nie wiem, jaka tam jest odległość, a drążki najdłuższe 260 cm.
mikizone pisze:Ten drążek ze sprężyną, który pokazałaś, nie złapie tak dobrze jak śruba rozporowa - tak mówi mój TŻ. Pomijając fakt, że jest drogi.A koszt śruby to 4 zł za metr. A standardowa wysokość pomiędzy dwoma balkonami jest przeważnie od 2m60cm. Wystarczy, że zabraknie centymetr i nie będzie trzymać. Najlepiej kupić rurki 2m 50 cm i od dołu dać śruby rozporowe.
rambo_ruda pisze:ramki do okien można łatwo i wzglednie tanio wykonać, są one w 100% zdejmowalne i nie niszczą okien. nie zasłaniają świata i nie trzeba ich montować w każdym oknie- wystarczy jedno czy dwa.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], kasiek1510 i 112 gości