Adoptowałam sukę ON, Fiona i 4 Szczypiorki

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 23, 2011 7:49 Re: Adoptowałam sukę ON, Fiona i 4 Szczypiorki

Sarabka od miesiąca dostaje tabletki 3-4 razy dziennie
początkowo zjadała sama, później już tylko z mokrym, dalej przyszła pora na podklejanie pod suche a ostatnio już nawet z ukochanej pasty odkłaczającej wyliże i zostawi :evil:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Pt wrz 23, 2011 17:34 Re: Adoptowałam sukę ON, Fiona i 4 Szczypiorki

Budus dostaje dwie tabletki dziennie na serduszko. W pasztecie lub w miesku mielonym. Oczywiscie na haslo: chcesz tabletke?- pedzi tymi krotkimi nozkami na zlamanie karku do kuchni. I tylko sprobuje mu nie dac o wlasciwej porze :twisted:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pon wrz 26, 2011 23:32 Re: Adoptowałam sukę ON, Fiona i 4 Szczypiorki

Fionka od dzisiaj ma już zdjęte szwy. Ale łatwo nie jest, bo od nocy z soboty na niedzielę wylizuje ranę. Prawdopodobnie ją swędzi, bo się goi. Ale przez noc zdążyła podrażnić skórę wokół blizny. Przy nici chirurgicznej pojawiły się dowody na nietolerancję na nie u psicy. W sensie alergia na nici i malutkie zaropienie. Rana na szczęście nietknięta, bardzo ładnie zrośnięta i czysta. Ale ze względu na rozlizywanie Fionka musi być w twarzowym kubraczku. Dostałam receptę na balsam jakiśtam i będę smarować. Za miesiąc kontrola guzów na listwach mlecznych i w ogóle stanu Fiony. Waży 32 kg i moim zdaniem wygląda jak niedożywiony pies bezdomny. Według wetki psica jest teraz bardzo zgrabną suką i taka ma być.
Tabletki na dotlenienie serca wystarczą do środy rano, Fiona ma wybrać i na razie dosyć. Za miesiąc sprawdzimy jej stan.
Kaprysy żywieniowe na szczęście jej odpuściły, ale powrotu do jedzenia chrupków nie ma. Są niejadalne i koniec. Mam więc problem z menu na śniadania, bo obiady Fionka zjada tak, jak dawniej.

U Burka potwierdziła się wstępna diagnoza. Niedoczynność tarczycy. Burek ma dostawać tabletki (to samo, co dostawał pisak Feebee), ja jeszcze nie wykupiłam recepty i nie pamiętam nazwy). Za trzy miesiące kontrola. Gdy wetka mówiła o ponownym pobraniu krwi, lekko zbladła :mrgreen:

Koral w sobotę był na kontroli po leczeniu gila i, ponieważ okazał się ozdrowionym, pobrałyśmy mu krew i z wyników wyłania się okaz zdrowia. Będzie żył :lol:

Femcia w sobotę dostała zastrzyk na hormony. Koło czwartku powinna przestać lać, na razie - chwalmy Pana - przestała śpiewać. Traktuję to jako optymistyczną prognozę.

Poza tym wszystko w porządku, a ja po uwolnieniu się od kilku stówek, mam na rok tych profilaktycznych zabaw w badania z głowy. Mam nadzieję, że kotki i psica nie uznają za stosowne wcześniej zmusić mnie do wcześniejszej interwencji.

p.s.
Burek łagodnieje z dnia na dzień coraz bardziej. Już właściwie w ogóle mnie nie gryzie, za to w łóżku znacznie zmniejszył dystans i już nie tylko przykleja się do moich nóg, ale przytula do głowy. To się robi fantastyczny miziak.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto wrz 27, 2011 6:56 Re: Adoptowałam sukę ON, Fiona i 4 Szczypiorki

Dobrych wieści nigdy dość!!! Super, że towarzycho zdrowe i zadowolone (i rozpieszczone ;) )

Moja Shila waży 32,8 kg i wg wszelkich norm jest to za dużo ;) Obrasta futrem i wydaje się być wielkim niedźwiedziem. Ale jak sobie przypomnę jej widok kiedy wyłaziła z rzeki latem to mam dreszcze, że to taka szczapa. Kiedy ją zabrałam ważyła ciut ponad 28 kilo, więc przytyła przez to pół roku ponad 4 kilo, Chyba za dużo. Myślę, że gdyby ważyła równe 30 kilo byłoby ok.

Mam teraz bardzo groźnego psa ;)

Obrazek

Obrazek

przepraszam za OT, ale nie mam czasu na prowadzenie mojego wątku (do którego i tak mało kto zagląda).
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Wto wrz 27, 2011 8:23 Re: Adoptowałam sukę ON, Fiona i 4 Szczypiorki

Femuś
Trzymam kciuki żeby problemy z futrami nie zmuszały Cię do interwencji :ok:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Wto wrz 27, 2011 11:21 Re: Adoptowałam sukę ON, Fiona i 4 Szczypiorki

carmella, zagląda, zagląda. Robisz tak piękne foty, a Twoja psica jest tak śliczna, że zaglądam, żeby obejrzeć. Ale zapraszam do nas i z opowieściami o Szili i z jej zdjęciami :1luvu:

U nas waga 32 kg - według wetki - jest dla Fiony idealna, ale jak pisałam, według mnie psica teraz jest chuda jak nieszczęście. Ale ja jestem przyzwyczajona do widoku tłustych kotów.

Właśnie wróciłam z apteki (najbliższa aż w Sokolnikach :evil: ), mam oxycort dla Fiony i tabletki dla Burka. W lodówce spory zapas pasztetu :lol:
Obrazek

Femka

Post » Wto wrz 27, 2011 11:30 Re: Adoptowałam sukę ON, Fiona i 4 Szczypiorki

Buruś łagodnieje...no jak miło
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Wto wrz 27, 2011 11:42 Re: Adoptowałam sukę ON, Fiona i 4 Szczypiorki

Przed chwilą pouczona w wątku zapytałam Burka, czy chce tabletkę, a następnie podałam mu eltroxin zawinięty w pasztet. Koteczek wchłonął ze smakiem i przylazł za mną do kuchni po jeszcze :lol:
Fionce w pasztecie albo w wędlinie można podać absolutnie wszystko :twisted: Tylko Femcia się wypięła, a chciałam jej w ten sposób podać lespewet,
Obrazek

Femka

Post » Wto wrz 27, 2011 16:57 Re: Adoptowałam sukę ON, Fiona i 4 Szczypiorki

Może Femcia w białym serze chwyci tableteczkę?
Carmella - piękną masz psicę. :)
Feebee

Post » Wto wrz 27, 2011 17:07 Re: Adoptowałam sukę ON, Fiona i 4 Szczypiorki

gdyby Femcia przeczytała o tym białym serku, dostałaby czkawki ze śmiechu :lol:
Obrazek

Femka

Post » Wto wrz 27, 2011 17:58 Re: Adoptowałam sukę ON, Fiona i 4 Szczypiorki

Carmelia- pies sliczny :ok:
Femka, ile ty dajesz fionce tych tabletek na dzień? Bo ja Budkowi - 2.Rano i wieczorem. W grudniu mam sprawdzic czy jest poprawa .

moś

Post » Wto wrz 27, 2011 18:23 Re: Adoptowałam sukę ON, Fiona i 4 Szczypiorki

nie żartuj 8O
ja 1/4 tabletki na dobę 8O
i za 3 miesiące kątrol
Obrazek

Femka

Post » Wto wrz 27, 2011 18:44 Re: Adoptowałam sukę ON, Fiona i 4 Szczypiorki

nie ma to jak kontrole z ktorych wynika ze nic niestosownego nie stwierdzono :)
carmella, super pies :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Wto wrz 27, 2011 20:36 Re: Adoptowałam sukę ON, Fiona i 4 Szczypiorki

Femka pisze:nie żartuj 8O
ja 1/4 tabletki na dobę 8O
i za 3 miesiące kątrol

Budek dostaje karsivan :roll: To sa male tableteczki . I ludzie z wiekszymi psami musza dawac im po 4 dziennie :roll:

moś

Post » Wto wrz 27, 2011 20:55 Re: Adoptowałam sukę ON, Fiona i 4 Szczypiorki

Burek dostaje eltroxin. Też malutkie tableteczki.
Obrazek

Femka

[poprzednia][następna]