Orzeszki (i nie tylko) w Zalesiu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 26, 2011 20:20 Re: Orzeszki (i nie tylko) w Zalesiu. Rulon [']

Dziś pokazaliśmy Pusię naszej doc. Kicia jest bardzo marniutka. Do tego boli ją pyszczek. Doc zdjęła jej kilogram kamienia z ząbków i wyjęła te, które się ruszały, dała jej również antybiotyk na konto krwawiących dziąseł. Mamy nadzieję, że Pusia poczuje się lepiej, jeśli nie, to znaczy, że nic już dla niej nie możemy zrobić. :cry:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Wto wrz 27, 2011 10:33 Re: Orzeszki (i nie tylko) w Zalesiu. Rulon [']

Jedynie mogę kciuki potrzymać... ech :(
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Czw wrz 29, 2011 10:59 Re: Orzeszki (i nie tylko) w Zalesiu. Rulon [']

Porządek w pyszczku i antybiotyk zrobiły swoje :ok: Pusieńka jest trochę lepsza. Nawet zaczęła znów konkurować z Miecią o wędlinę z kanapek. Kupiłam jej puszeczki Kattovita, które mają konsystencje pasztetu. Rozrabiam go z ciepłą wodą i 1/3 puszki panienka zjada. Nie jest to dużo, bo zaledwie jakieś 25-30 gram ale i z tego się cieszę. Mam kolejne butelki płynu do płukania nerek i furosemid i mam nadzieję, że wszystko się jeszcze przyda przez kolejne 18 dni.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Czw wrz 29, 2011 22:20 Re: Orzeszki (i nie tylko) w Zalesiu. Rulon [']

:ok:
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Nie paź 02, 2011 17:45 Re: Orzeszki (i nie tylko) w Zalesiu. Rulon [']

Pusieńko - duuuże głaski dla Ciebie! Trzymaj się koteńko! :ok:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Wto paź 04, 2011 21:13 Re: Orzeszki (i nie tylko) w Zalesiu. Rulon [']

Staramy się trzymać i się nie dawać. Wspomagamy się kroplówkami i Alugastrinem ale Tęczowy most już majaczy w oddali. Strasznie się boję, że w tej walce się tak zapamiętałam, że nie pomogę Pusi wejść na most w odpowiednim momencie. Może to już? Mądra Doktor nam powtarzała: "Zawsze człowiekowi wydaje się, że to jeszcze nie TEN moment" i miała rację :roll:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Nie paź 09, 2011 19:59 Re: Orzeszki (i nie tylko) w Zalesiu. Rulon [']

Mądra Pani Doktor :oops:
[*]BlankaObrazek, [*]Znajdek/Merlin,
[*]OsiołekObrazek, [*]StasiuObrazek, [*]CocoObrazek

Gocha17_

Od: Czw sie 09, 2007 14:53

Post » Pon paź 10, 2011 9:21 Re: Orzeszki (i nie tylko) w Zalesiu. Rulon [']

Może to jednak nie JUŻ. :roll: Pusieńka jakoś się trzyma. Zrobiły się jej tylko odleżyny na piętkach od mieszkania na blacie stołu ale nie da się przesadzić na nic miękkiego.

Skontrolowaliśmy ostatnio wielką sukę Zuzkę i Miecię. Obie morfologię mają na szczęście w normie. U Zuzki na rentgenie wyszły straszliwe zwyrodnienia kręgosłupa. :cry: Na szczęście już od jakiegoś czasu wspomagam ją Glukozaminą ale poza tym dostała zastrzyki z metakanu i ranigast w tabletkach. Ostatnio przyjaciółka powiedziała mi, że jej mąż i jamniczka wspomagają swoje kręgosłupy homeopatycznym lekiem o nazwie Traumel( czy jakoś tak) i zmiany zwyrodnieniowe trochę się cofnęły. Mam zamiar zacząć podawać go Zuzce i Żabie,nie mówiąc już o DużymzBrodą.

Jeszcze na konsultację medyczną czeka Puchatek.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Pon paź 10, 2011 9:33 Re: Orzeszki (i nie tylko) w Zalesiu. Rulon [']

Modjeska pisze:(...)

Skontrolowaliśmy ostatnio wielką sukę Zuzkę i Miecię. Obie morfologię mają na szczęście w normie. U Zuzki na rentgenie wyszły straszliwe zwyrodnienia kręgosłupa. :cry: Na szczęście już od jakiegoś czasu wspomagam ją Glukozaminą ale poza tym dostała zastrzyki z metakanu i ranigast w tabletkach. Ostatnio przyjaciółka powiedziała mi, że jej mąż i jamniczka wspomagają swoje kręgosłupy homeopatycznym lekiem o nazwie Traumel( czy jakoś tak) i zmiany zwyrodnieniowe trochę się cofnęły. Mam zamiar zacząć podawać go Zuzce i Żabie,nie mówiąc już o DużymzBrodą.(...)

Traumeel jest złożonym preparatem homoepatycznym łagądzącym bóle, obrzęki - stany zapalne. Raczej nie spowoduje cofnięcia się zmian zwyrodnieniowych.
viewtopic.php?p=7961474#p7961474

Ale i tak warto spróbować bo może przynieść ulgę.

Dobre efekty jeśli chodzi o "sprawy kręgosłupowe" daje też discus compositum - u jamnika koleżanki cofnął się niedowład, ja stosowałam go u kota z niedowładem po zawieszeniu w oknie.
http://www.doz.pl/leki/p5602-Discus_compositum_iniekcje

Polecam.

Edit: jest jeszcze preparat pod nazwą zeel (dostępny w różnych formach), o którym można poczytać m.in. tutaj:
http://www.medigo.pl/a,i,17236,porownan ... lanowych/1
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pon paź 10, 2011 11:42 Re: Orzeszki (i nie tylko) w Zalesiu. Rulon [']

Wielgachne mizianki dla Pusi!!!!!! :ok:
:D
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Pon paź 10, 2011 22:02 Re: Orzeszki (i nie tylko) w Zalesiu. Rulon [']

pixie65 pisze:Traumeel jest złożonym preparatem homoepatycznym łagądzącym bóle, obrzęki - stany zapalne. Raczej nie spowoduje cofnięcia się zmian zwyrodnieniowych.
viewtopic.php?p=7961474#p7961474

Ale i tak warto spróbować bo może przynieść ulgę.

Dobre efekty jeśli chodzi o "sprawy kręgosłupowe" daje też discus compositum - u jamnika koleżanki cofnął się niedowład, ja stosowałam go u kota z niedowładem po zawieszeniu w oknie.
http://www.doz.pl/leki/p5602-Discus_compositum_iniekcje

Polecam.

Edit: jest jeszcze preparat pod nazwą zeel (dostępny w różnych formach), o którym można poczytać m.in. tutaj:
http://www.medigo.pl/a,i,17236,porownan ... lanowych/1

Dzięki Pixie :1luvu: Będę miała na uwadze. Wolałabym tylko żeby to nie był preparat do iniekcji.
Na razie po trzech zastrzykach nie widać po Zuzce wielkiej odmiany ale może jestem niecierpliwa.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Pon lis 07, 2011 21:43 Re:

Dziś Pomogłam Pusieńce odejść za tęczowy most. :placz: :placz: :placz:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Pon lis 07, 2011 21:59 Re: Orzeszki (i nie tylko) w Zalesiu. ['] Pusia odeszła :(((

Pusiu :-((((
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Pon lis 07, 2011 22:41 Re: Orzeszki (i nie tylko) w Zalesiu. ['] Pusia odeszła :(((

Pusieńko :cry:
[*]BlankaObrazek, [*]Znajdek/Merlin,
[*]OsiołekObrazek, [*]StasiuObrazek, [*]CocoObrazek

Gocha17_

Od: Czw sie 09, 2007 14:53

Post » Wto lis 08, 2011 9:33 Re: Orzeszki (i nie tylko) w Zalesiu. ['] Pusia odeszła :(((

Pusiu [*]

Olu - tak mi przykro
Obrazek Frania 03.01.2013 [*] na zawsze w moim sercu

madziaki

Od: Sob lip 15, 2006 16:21

[poprzednia][następna]