Podgryza właścicieli w nocy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 19, 2011 20:23 Re: Podgryza właścicieli w nocy

a tak nawiązując do dziwnych zachowań, to mój rudy poczwarek jak mały się kąpie w brodziku to łazi po jego krawędzi, a jak tylko dziecko wycieram i idziemy do pokoju sie wypiżamować, to Kocur zaczyna spijać wodę po kapieli. Nie przeszkadza mu, że była tam piana z dziecięcego płynu. To też "normalne"? Bo poza tym zjadł mi keczup pikantny z talerza i oblizywał sie jak po jakiejs pysznej rybce czy wątróbce. :roll:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pon wrz 26, 2011 21:33 Re: Podgryza właścicieli w nocy

Witam, p[o kilku dniach.
Za waszą namową do naszego domku wprowadziła sie druga kotka, ma teraz 9 tygodni zwie sie Fifi, kociaki od poczatku mocno walczą ze sobą, Fifi jest zadziorna i potrafi walczyć o swoje, wczoraj tak walczyły, że dzisiaj Kitti ma zapuchniete oczko i będziemy musieli smarować maścią. Gdyby Fifi troche sie uspokoiła i nie reagowała obroną na każde zblizenie Kittki to juz byłby spokój bo Kitti próbuje lizać Malutką. Rzeczywiście podgryzanie w nocy naszych stóp sie skończyło, obie nawet dość ładnie śpią w nocy. Najśmieszniejsze jest to że Kitti (6 miesiecy) przestała lubić swój pokarm który do tej pory dostawała i zjada pokarm FiFki, a Fifka też woli jeść z miski Kittki. No i w końcu sa wykorzystywane te zabaki dla kociat które kupiliśmy dla Kitti, bo Kitti bardzo szybko nudzi sie zabawkami, jedynie mysz na patyku jest cały czas w kręgu zainteresowań. Fifi za to wykorzystuje wszystkie pozostałe zabaweczki.

Ludmilka

Od: Śro lip 20, 2011 10:41

Post » Pon wrz 26, 2011 23:26 Re: Podgryza właścicieli w nocy

oj, to jak zadziorna kicia jest, to beda nieraz u was iskry lecialy :wink:
mam nadzieje, ze sie kotunie szybko dotra, na poczatku czesto sie zdarza, ze koty ze soba walcza, a potem kochaja sie na zaboj i nie moga zyc bez siebie

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto wrz 27, 2011 8:22 Re: Podgryza właścicieli w nocy

Zobaczymy jak mój Garfield dogada sie z nowym kotem, o ile sie doczekam go bo go bite 12 tygodni chcą chyba trzymac zanim bedą wydawać - mam "szczekać" do października

p.s. prosimy o foty futer
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Wto wrz 27, 2011 9:20 Re: Podgryza właścicieli w nocy

One się dogadają ,to są młode te panny.Ja mam dwie dorosłe,w tym jedna mała "zadziora"...ale wiem,że też się dotrze towarzystwo.

I powiem coś jeszcze mój 4- letnie"stary byk" 7 kilowy rudzielec bri poluje na moje stopy spod kołdry od zawsze.I gryzie tak raczej serio.
Bo mam pomalowane paznokcie.Takie zwykłe ,jak ma mój mąż są mało ciekawe.A kolorowe fajne.
Pare razy ugryzł do krwi.
I co mam przestać paskuda kochać?

Dodam,że bri jest największy i się boi dwóch pozostałych.Dużej perskiej to jeszcze rozumiem.Ale 3 kg małej?
Dziwny jest koci świat... :D

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto wrz 27, 2011 13:53 Re: Podgryza właścicieli w nocy

Karolek(ona) pisze:Zobaczymy jak mój Garfield dogada sie z nowym kotem, o ile sie doczekam go bo go bite 12 tygodni chcą chyba trzymac zanim bedą wydawać - mam "szczekać" do października

a czemu tyle? Czyzby sie dopiero kocio urodzil?

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto wrz 27, 2011 16:19 Re: Podgryza właścicieli w nocy

na razie nie wiem dokladnie kiedy ale jakos w lipcu i ponad 2 miesiace już ma na pewno. Moze i lepiej jak matke duzej possie - Garfielda brałam na 6tygodni bo usłyszałam, ze jak nie wezme to sa chętni. Akurat oddałabym go do szopy
Obrazek - jeszcze na wsi robione

Karolek(ona)

[poprzednia]