MELANIA chce zostać jedynaczką. Bardzo potrzebny DT!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 16, 2011 10:14 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Ja też poproszę o nr konta. Chociaż tyle mogę pomóc. :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt wrz 16, 2011 12:29 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

finansowo niestety nie dam rady pomóc, ale mogę przekazać tubkę Oridermylu do uszu na świerzb.

z dwa lata temu Formica zajmowała się sfinksią Fredzią z makabryczną biegunką, niedożywieniem i odparzeniami. Pamiętam, że robiła jej nasiadówki. Może warto napisać do Formicy?

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Pt wrz 16, 2011 13:10 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

alab 108 i koconek, wysyłam pw :) dzięki dziewczyny :1luvu:

udało mi się dzisiaj dłużej porozmawiać z Kamilą. Okazało się, że kotka błąkała się przy szkole przez dłuższy czas... wręcz pchała się do budynków, do ludzi i krzyczała o pomoc. No ale niestety... kot z katarem, zaropiałymi oczami, świerzbem w uszach i biegunką budził raczej wstręt niż litość. Po kilku dniach mała się poddała i znalazła sobie cichy kącik w krzakach, na worku na śmieci, jak to ujęła Kamila- 'miejsce żeby umrzeć'. W ostatniej chwili zawieziona do weta, podawane kroplówki itp, koteczka po prostu leciała przez ręce... brak słów.

ALE... mam dobre wieści :!:

Mela sama pije wodę, zjadła dzisiaj pół pasty dla rekonwalescentów, a nawet sama wstała i się przeciągnęła :D Dzisiaj lub jutro będzie też miała robioną morfologię i biochemię :)

Dziękuję Wam w imieniu swoim i Kamili za wszystkie dotychczasowe deklaracje wpłat, darowizny i wsparcie :1luvu: Kamila osobiście też pewnie niedługo Wam podziękuje, niestety jeszcze trochę przerasta ją forum 8)

Jutro Mela dostanie też prezent w postaci trzech paczuszek z convem, podkładów, rękawiczek i ręczników :)

jest więc światełko w tunelu :) Jeśli tak dalej pójdzie to może uda nam się ją uratować :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Kasia9191

Od: Wto lut 15, 2011 23:54

Post » Pt wrz 16, 2011 16:46 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Pozwoliłam sobie zorganizować błyskawiczny bazarek na potrzeby Melanii:
viewtopic.php?f=20&t=133179&start=0

Poproszę o nr konta, dorzucę się do leczenia futerka.
Obrazek Obrazek Obrazek

alveaenerle

Od: Śro lis 10, 2010 19:20

Post » Pt wrz 16, 2011 17:10 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Oto moja kolejna próba napisania Wam nowych wieści o Melanii.Zaraz się okaże czy tym razem udana.Próbuję od wczoraj i nic:(
Obrazek

stukot

Od: Wto wrz 13, 2011 21:43

Post » Pt wrz 16, 2011 17:12 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Biedactwo. :(
Zaznaczę sobie.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pt wrz 16, 2011 17:16 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

:( :( :( :(
Szyszka ............................................. Moris .............................................. Glutek i Muszka
Obrazek Obrazek Obrazek [url=https://naforum.zapodaj.net/e1a033c7ccbe.jpg.html][url=https://naforum.zapodaj.net/35b4fd9e2ec9.jpg.html]

iwaka

Od: Pt sie 12, 2011 18:33

Post » Pt wrz 16, 2011 17:18 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

omg ale bidula :(
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pt wrz 16, 2011 17:37 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

O rany! Jestem! Chciałabym przede wszystkim podziekować Wam za wsparcie i wszelka pomoc!!!!!!!! Nie pisałam wcześniej bo nie umiałam sie poruszać po forum.Teraz wieści będę na bieżąco aktualizować.Potrzebowałam pomocy znajomych i całkiem nieznanych mi osób aby pokazać Wam Melanię.Wszystkim najserdeczniej dziekuję i serce mi pęka z radości że jest nas tak wiele.
Mam osteteczna diagnozę lekarską: Melania ma kokcydiozę.Podawane leki to:sultridin, baycox, buscopan, combivit, naci glucosa.Nie podajemy już kroplówek, sama zaczęła pić i jeść pastę reconvalescent cat.Zareagowała na leki: kupka zgęstniała, zaczęła wstawać:))))Jutro kolejna wizyta u lekarza. Dziś przyszła dziewczynka, która ją znalazła, przyprowadziła koleżanki aby mi pomóc w kociarni.Spadły mi jak z nieba:) Na odparzenia kupiłam kremik dla niemowląt.Dziś zrobię nowe zdjęcia małej i podzielę się nimi z Wami z pomocą bardziej doświadczonych ode mnie.Nie umiem sama wstawić.
Obrazek

stukot

Od: Wto wrz 13, 2011 21:43

Post » Pt wrz 16, 2011 18:00 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Ostatnio edytowano Pt wrz 16, 2011 18:43 przez kotx2, łącznie edytowano 1 raz
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pt wrz 16, 2011 18:42 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

ojej jaka biedulka
poprosze o nr konta - choc troszke pomoge i kciuki za zdrowko Melanii :)
7ksiezyc

Post » Pt wrz 16, 2011 18:53 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Zaznaczę sobie Melanię.Trzymam mocne kciuki .Mocne,mocne :ok:
Dziewczynce podziękowania wielkie.Stado ludzi i tylko jedna dusza.
Miałam kota z kokcydią. Wiem co to za cholera.
Bedzie ok. :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt wrz 16, 2011 19:01 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

o i wlasnie patrze ze mam w domu dwa opakowania sudocremu jesli sie przydac może podaj adres na pw - wysle w poniedzialek

i jeszcze raz kciuki za Melanie :ok: :ok: :ok: :1luvu:
7ksiezyc

Post » Pt wrz 16, 2011 20:59 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Pieniążki poszły. Koteczko z ciotkami nie zginiesz, prawda cioteczki, a może i wujkowie?. Tego dzieciaka już wystarczająco dużo złego spotkało. Teraz tylko Meluniu zdrowiej :1luvu:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt wrz 16, 2011 21:16 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

:ok: wielkie za koteńkę.Mogę podesłać rękawiczki,tylko napisz ewentualnie w jakim rozmiarze.Jakieś środki opatrunkowe .
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

[poprzednia][następna]