~~Kłaczek&Puszek~~z cmentarza-Brwinów- Chopaki w domach ! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 08, 2011 14:10 Re: ~~Kłaczek&Puszek~~Brwinowsk.malce/Dt/jak oswoić Kłaka?

Ja Muffina spod łóżka wyciągałam whiskasowyymi dentabitsami i kabanosikami. Ale nasza Muffina to łasuch nad łasuchy, ona mruczy na samą myśl o kabanosiku :) Plus na pewno już dawno to stosujesz...
No ale w sumie Kłaczek wcześniej był bardziej przyjaźnie nastawiony może się czymś przestraszył pod Twoją nieobecność? (albo zestresował się samą nieobecnością). Od dziś nie wychodzisz z domu! :)

lottaa

Od: Sob sty 29, 2011 10:36

Post » Czw wrz 08, 2011 14:22 Re: ~~Kłaczek&Puszek~~Brwinowsk.malce/Dt/jak oswoić Kłaka?

Kłaku też jest łasuch i zazwyczaj wyciągam go spod łóżka smakołykami, ale pole manewru mam dość ograniczone,
bo w związku z robalami i problemami brzusznymi Kłaku nie może się objadać kiełbaskami itp.. :/
No właśnie nie wiem co go mogło tak przestraszyć.. może faktycznie moja nieobecność..
ale już jestem i jestem cały czas bo w dodatku choruje, a Kłaku nic.. :?

Swoją drogą.. jak tam Mafin się u Was ma ?
Strasznie fajna kocina z niej :)

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Pon wrz 12, 2011 19:53 Re: ~~Kłaczek&Puszek~~Brwinowsk.malce/Dt/jak oswoić Kłaka?

Kłaku jednak wrócił do normy :)
Pakuje się na kolana do mnie i do Tżta, ugniata, mruczy, szaleje z miłości :D
Puchu z resztą tak samo.. a właściwie chyba jeszcze bardziej ;)
Chopaki się odrobaczają.. nie wiem czy coś pomaga.. w każdym razie walczymy :)
Ach.. i dzisiaj dojechał drapak i zabawki, które dostałam za punkty w zooplusie.. łorany jaką chopaki mają radochę :D
Zdjęć też trochę mam... wrzucę ;)

iskra666

Post » Pon wrz 12, 2011 20:01 Re: ~~Kłaczek&Puszek~~Brwinowsk.malce/Dt/jak oswoić Kłaka?

Buziaki dla łobuzów! Kłaczek pewnie obrażony był,
że pańcia wyjechała i strzelał focha :wink:
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Pon wrz 12, 2011 20:42 Re: ~~Kłaczek&Puszek~~Brwinowsk.malce/Dt/jak oswoić Kłaka?

Za łobuziaki :1luvu: :ok: :ok: :ok: i efektywne odrobaczanie :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pon wrz 12, 2011 21:10 Re: ~~Kłaczek&Puszek~~Brwinowsk.malce/Dt/jak oswoić Kłaka?

Tak też mogło być ;)
W każdym razie Kłaku się odobraził i pokochał Tżta ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

iskra666

Post » Pon wrz 12, 2011 21:27 Re: ~~Kłaczek&Puszek~~Brwinowsk.malce/Dt/jak oswoić Kłaka?

Ojejej jakie piękne zdjęcia!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
A TŻ to fajową ma fryzurę :D
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
Obrazek

ewaw

Post » Pon wrz 12, 2011 21:31 Re: ~~Kłaczek&Puszek~~Brwinowsk.malce/Dt/jak oswoić Kłaka?

jakie śliczności :love: :1luvu: :love: , a to zdjęcie Pucha z łapką cuuudo :1luvu:
ale dopiero przy człowieku widać jakie to jeszcze malizny :1luvu:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pon wrz 12, 2011 21:39 Re: ~~Kłaczek&Puszek~~Brwinowsk.malce/Dt/jak oswoić Kłaka?

No właśnie właśnie dlatego takie wrzucam, żeby było widać jakie to malce :)
Jeszcze na jeden moment poluję jak Tż stoi a przed nim siedzą maluchy.. po prostu rozczulające :1luvu:
A dredy Tżta są też rewelacyjną zabawką chłopaków.. można się w nie owijać,gryźć,ciągnąć,rozplątywać..
czad totalny :lol:

iskra666

Post » Śro wrz 14, 2011 12:50 Re: ~~Kłaczek&Puszek~~Brwinowsk.malce/Dt/jak oswoić Kłaka?

W przyszłym tygodniu jedziemy z chłopakami na wakacje w góry 8O :D
Jak dobrze pójdzie, to wrzucę zdjęcia Kłaczka i Puszka ze szlaku :lol:
Puchu szaleje jak głupi.. Pomiałkuje,pomrukuje, łobuzuje.. :)
Kłaku oswoił się na maxa i nie daje żyć.. ciągle trzeba go miziać :)
Jest najsłodszym maluchem jakiego miałam okazję poznać.. taki synuś mamusi,robaczek malutki.. ech.. :1luvu:
Dzisiaj zrobię chłopcom ogłoszenia.

Po powrocie zabezpieczamy okno, bo się w pokoju dusimy..
balkonu niestety nie da się zabezpieczyć, ze względu na Straszka,
który jest wychodzący i dochodzącego Pantera i Łobuza ..
Okna są stare drewniane, więc chyba po prostu gwoździami przybijemy
metalową siatkę do ramy a na to naciągniemy moskitierę żeby przy okazji uchronić się przed komarami.

iskra666

Post » Śro wrz 14, 2011 18:38 Re: ~~Kłaczek&Puszek~~Brwinowsk.malce/Dt/jak oswoić Kłaka?

W góry? O rany! No to będą mieli chłopaki zabawę!
Fajne imiona wymyślacie :D "straszek" mnie rozwalił :ryk:
buziaki dla maluchów!
(i boskiego tż :oops: )
Obrazek

ewaw

Post » Czw wrz 15, 2011 8:14 Re: ~~Kłaczek&Puszek~~Brwinowsk.malce/Dt/jak oswoić Kłaka?

Zdjęcia są cudowne, a ten look kitka na klawiaturę i ta łapka i w ogóle te pyszczki! :)

lottaa

Post » Czw wrz 15, 2011 11:21 Re: ~~Kłaczek&Puszek~~Brwinowsk.malce/Dt/jak oswoić Kłaka?

Wczoraj : Rozmawiam przez telefon z Monikah.Dzwoni Tż na drugi telefon.Mówię Monice, że za chwilę oddzwonię , bo pewnie ma jakąś ważną sprawę..Tż pyta jaki mamy wymiar okna, bo właśnie zauważył w sklepie moskitierę i chce kupić żebyśmy się nie dusili i żeby maluchy mogły pooddychać świeżym powietrzem. Podaję wymiar..oddzwaniam do Moniki , mówię, że sam z siebie kupił mi moskitierę i że chyba mu się oświadczę :lol: :lol: :lol:

W górach mamy ciocie, chłopaki jadą z nami i czuję, że będzie fajnie :) Co prawda samopas nie będą biegały łobuzy, bo raz, że pewnie by gdzieś zwiały, a dwa, że tam jest sporo różnych zwierząt w tym też średnio przyjaznych kotom.. szkoda, że szelek nie mam.. tylko dla tych gnojków to takie szczurze by się przydały ;)

a to jest nasza trzoda ;)

Straszek...kot Tżta i jego siostry.. w dniu adopcji Straszek mieścił się mu na dłoni.. jak tylko trochę podrósł, to nauczył się zeskakiwać z balkonu ,niestety w drugą stronę to nie działało.. stawał pod balkonem i darł się w niebogłosy.. po Straszka trzeba było zejść i wnieść go do domu. Straszek jest wielgaśnym kocurem działającym w systemie binarnym
0 - nieszczęście, 1 - euforia... stanów przejściowych nie ma :) zazwyczaj jest 0.. Strachu wpada do domu i drze się..
że tak mu źle, że tragedyja, cały czas miauczy i gada z nami.. cudak taki :) a no i faktycznie ma wielkie oczy :)
:
Strach ma wielkie oczy :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jest jeszcze Panter [czyt: Pąłter] pogromca pałtofli :)
Panter mieszka balkon obok.Jest mega łasuchem, przychodzi do nas na chrupki i puszki, którymi gardzi w domu,
ma swoją poduszkę u mnie na balkonie , na której wyleguje się całymi dniami.Panter ma minę wiecznie zdziwionego kota,
taki głuptas jest z niego. Straszek i Pałter żyją bez większej miłości, ale też bez awantur.. no chyba, że Panter wchodzi do kuchni i wyjada Straszkowe chrupki, to wtedy jest pogrom :D W ogóle Panter ma na imię Edek [nie poznali się na Pałterze..ech..]
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mamy jeszcze na utrzymaniu Pumkę dzięki , której się poznaliśmy. Pumiak vel Pumex to sunia, którą znalazłam jesienią. Potrącił ją samochód, miała złamanie otwarte łapki,przeszła kilka operacji, miała nawet padaczkę pourazową..
Puma jak się okazało ma właściciela..uciekała setki razy.. właścicielka jej nie chce.. no i zostałam z psem na głowie :(
W związku z tym, że nie mogłam jej wziąć do domu Puma od zimy mieszka w hotelu pod Żyrardowem i szuka domu..
Pumiak jest ultrasympatycznym psem.. kocha ludzi, kocha jeść, kocha spacery,kocha cały świat z wyjątkiem innych suczek ;)Bardzo bardzo intensywnie szuka domu, ale kurde nikt jej nie chce :(
Obrazek

Jest jeszcze czarno-biały łobuz.. to jest taki dziwny kot-widmo.. wiem, że przychodzi do nas już ze dwa miesiące, ale widziałam go może ze dwa razy.. Chyba bezdomniaczek.. straszliwie tłucze się ze Straszkiem..
chyba jest niekastrowany..na mój widok zwiewa jak poparzony,ale z tego co widziałam, to jest chuderlak i wygląda bidnie.. niestety namierzenie go i wykastrowanie graniczy nieco z cudem, bo czuję, że do klatki łapki przede wszystkim łapałyby się łasuchy - Panter i Straszek. Staramy się, go przeganiać nieco, bo raz, że tłucze Straszka poważnie, dwa, że obsikuje nam a to ręcznik a to balkon , a to mieszkanie.. aczkolwiek ostatnio Tżt się złamał i olewa łobuza.. bo taki bidny głodny i mu żal..
tak więc dokarmiamy czasem i jego :) Zdjęcia oczywiście nie mam :)

Są jeszcze.. a właściwie przede wszystkim... Misia i Maniek.. Misia i Maniek to moje własne osobiste koty, które ze względów mieszkaniowo-straszkowo-różnych tymczasują sobie u moich rodziców.. :( Wiem, że im tam dobrze, bo mają ogromne mieszkanie, moich rodziców non stop w domu, są rozpieszczane bardziej niż ja :twisted: i w ogóle.. aczkolwiek strasznie mi smutno, że są tam a nie ze mną.. no ale...mam nadzieję, że niebawem też będą krakusami ;)
O nich mogłabym całą książkę napisać, więc powiem tylko , że to najukochańsze koty świata :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

iskra666

Post » Czw wrz 15, 2011 12:00 Re: ~~Kłaczek&Puszek~~Brwinowsk.malce/Dt/jak oswoić Kłaka?

Iskro, mogę trochę nie na temat?
Wklejasz tych zdjęć co nie miara, masz może jakiś łatwi sposób na to? czy ręcznie każde zdjęcie musisz zmniejszasz i dopiero potem ładujesz na jakiś magiczny portal i tu wklejasz?

Bo ja zdjęć [bardzo amatorskich] Muffina mam dużo ale jak myślę o ich zmniejszaniu potem ładowaniu na moj ftp na interi to mnie mierzi i mi się odechciewa :/

P.S. i tak moimi ulubionymi zdjęciami są zdjęcia Twojego autorstwa z monikowych czasów, ale jakiś update z życia Muffina trzeba zrobić czasami :)

lottaa

Post » Czw wrz 15, 2011 12:12 Re: ~~Kłaczek&Puszek~~Brwinowsk.malce/Dt/jak oswoić Kłaka?

no niestety zmniejszam je w ps a potem wrzucam na imageshack.us i ręcznie wklejam :?

iskra666

[poprzednia][następna]