Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 09, 2011 19:56 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

key_west pisze:
iza71koty pisze:Przepraszam czy Wasi Tż czytają Miau?
Mój TŻ nie czyta, jemu wystarczy, że ma trzy koty w domu :mrgreen:
I może lepiej, że nie czyta, dowiedziałby się co robię z naszymi pieniędzmi :ryk:
:

Mojemu wystarcza sześć kotów i cztery psy :mrgreen:
A tak poważnie mówiąc, też jakoś wolę by nie czytał i nie wiedział co kombinuję i z tymi pieniędzmi też prawda...

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pt wrz 09, 2011 21:20 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Cóż Kochani.Pewnie Was zaskoczą wyniki.Mnie trochę zaskoczyły ...chociaż....mam wyjątkowego nosa do takich spraw i obawiam sie że moje początkowe podejrzenia niestety się sprawdzą.

Zacznę od tego że wyniki jak na obecny stan kotki są bardzo dobre.

Nie wiem czy to jest w tej kolejności bo mogę odczytać tylko kreatyninę, ale wygladaja one tak

Morfologia 63.63
Kreatynina 1.661
Profil 11.87

Te wyniki wykluczają mocznicę.

Szczerze Wetka mnie tą mocznicą trochę zadziwiła ,bo wiem ze nerki powinny być u kotki ok.To kotka ciepłolubna.Nie szwędała się nigdy.Zimę i jesień przesiedziała w cieplutkiej grubej styropianowej budce.Jedynie zapach kotki mógł tutaj budzić zastrzeżenia ,tyle ze podobny zapach towarzyszy też innym poważnym schorzeniom.
A te schorzenia maja pewien stały cykl.Objawiają się nagle.Zwykle mniej więcej w czasie około 2 lat po sterylce.

Te wyniki niestety wskazują że kotka może być chora śmiertelnie i mieć albo FIV albo białaczkę.

Na sobotę i niedzielę dostałam Synulox do podawania dwa razy dziennie po pół tabletki.Widzimy się w gabinecie dopiero w poniedziałek.W poniedziałek powinnam zrobić testy.Finansowo nie dam rady.Koszty łączone testów na FIV i FELV to koszt 100 zł.Testu nie trzeba powtarzać.Wynik jest szybki i miarodajny.

Tak to wygląda. :|

jeśli test okaże sie pozytywny to według słów Wetki dalsze leczenie to wyrzucanie pieniędzy w błoto.Leki nie będą skutkować. :|
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pt wrz 09, 2011 21:24 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Megana pisze:Mojemu wystarcza sześć kotów i cztery psy :mrgreen:
To masz, tak jak Iza, wyrozumiałego TŻ, mój by tego nie zdzierżył :D
Jak mu kiedyś wspomniałam, żeby przygarnąć trzeciego kota to chodził po domu i mówił "dwa koty - dobrze, trzy koty - źle, dwa koty - dobrze, trzy koty - źle" :D
Po Nowym Roku, jak ze schroniska tego trzeciego przywiozłam, to do końca nie wiedziałam czy razem z nim nie wylecę z domu :ryk:
Ale ten kot jest naprawdę słodki i TŻ go bardzo polubił. Na szczęście :mrgreen:
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Pt wrz 09, 2011 21:26 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

iza71koty pisze:jeśli test okaże sie pozytywny to według słów Wetki dalsze leczenie to wyrzucanie pieniędzy w błoto.Leki nie będą skutkować. :|
Ojej :(
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Pt wrz 09, 2011 21:31 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

key_west pisze:
iza71koty pisze:jeśli test okaże sie pozytywny to według słów Wetki dalsze leczenie to wyrzucanie pieniędzy w błoto.Leki nie będą skutkować. :|
Ojej :(

No tak to niestety wygląda. :| Wtedy tylko pozostanie nam czekać albo....A tego kici nie zrobię.Wczoraj kiedy jej wymieniałam kocyk mruczała tak ładnie.To dziki kot.Zupełnie dzika dzicz.Przyszła po ratunek.Zaufała.

iza71koty

Post » Pt wrz 09, 2011 21:33 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

key_west pisze:
Megana pisze:Mojemu wystarcza sześć kotów i cztery psy :mrgreen:
To masz, tak jak Iza, wyrozumiałego TŻ, mój by tego nie zdzierżył :D
Jak mu kiedyś wspomniałam, żeby przygarnąć trzeciego kota to chodził po domu i mówił "dwa koty - dobrze, trzy koty - źle, dwa koty - dobrze, trzy koty - źle" :D
Po Nowym Roku, jak ze schroniska tego trzeciego przywiozłam, to do końca nie wiedziałam czy razem z nim nie wylecę z domu :ryk:
Ale ten kot jest naprawdę słodki i TŻ go bardzo polubił. Na szczęście :mrgreen:

Znaczy ja mam...bardzo wyrozumiałego. :roll:

Mój Mąż nigdy nie przepadał za kotami.Właściwie ich nie znał.Lubię patrzeć jak sobie jakiegoś pakuje na kolana albo się z którymś bawi. :D

iza71koty

Post » Pt wrz 09, 2011 21:33 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pt wrz 09, 2011 22:06 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Megana pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=132884

Dziękuję Ci Kochana. :1luvu:

Nie wiem czy wiesz, ale ta czarna kicia to siostra Stokrotki, która była kiedyś Twoja podopieczną.Stokrotka zginęła wtedy tragicznie jako pierwsza na Tęczy. :|

Te koty z Tęczy mają w moim sercu szczególne, bardzo szczególne miejsce.Szanuję je za ich madrość. Za to że tyle wycierpiały.Że były tak mądre i ostrożne ,aby przeżyć.

Teraz takie sytuacje podwójnie mnie dołują. :|

Sterylizowałam tą kotkę ponad dwa lata temu.W maju.Pamiętam że najpierw ją potem mamę Stokrotki ,potem Stokrotke, bo była bardzo ostrożna.

mama Stokrotki i ta czarna chora kicia zawsze trzymały się razem.Odkąd Stokrotka zginęła, te dwie kotki zżyły się bardzo silnie.Jeszcze niedawno razem wybiegały mi na Tęczy na spotkanie, przekomarzały się miedzy sobą.Bawiły tak zalotnie...Tamta teraz została sama.Zmieniła się.Noszę jej codziennie jakieś smakołyki dodatkowe ,żeby pocieszyć.Jutro chyba trochę dłużej z nią tam posiedzę.Wezmę kocyki.Wymienię w budce.To podwójna cieplutka sypialnia.Była przeznaczona dla nich. :|

iza71koty

Post » Sob wrz 10, 2011 8:22 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Pozdrawiam wszystkich sobotnio
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob wrz 10, 2011 9:36 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Sob wrz 10, 2011 10:53 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Kochani.Podliczyłam wszystko.Rachunki, długi.Nie jestem w stanie zapłacić za ten test ,bo stado nie będzie miało środków na jedzenie.Przez dwa dni wydałam 85 zł za wizyty u Weta.Bardzo proszę o POMOC. Te testy powinny być zrobione w poniedziałek.Nie wiem co mam robić.Wczoraj kotka dostała biegunki.Taki zapach że sama zwymiotowała od tego.

iza71koty

Post » Sob wrz 10, 2011 10:56 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Wczoraj dostałam smsa od :D Pani Uli. :1luvu:

Kotki coraz lepiej dogadują się .Mironek od początku chodzi do kuwety.
:D

iza71koty

Post » Sob wrz 10, 2011 10:59 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Proszę nieśmiało o Bazarki albo fanty na Bazarek. :oops: Sama zajmę się resztą.W tym miesiącu bez bazarków zginiemy marnie. :|

Postaram się wystawić lada moment piękny fant :D od Dobrego Duszka. :1luvu: :1luvu: :1luvu: Teraz muszę wyjść.

iza71koty

Post » Sob wrz 10, 2011 14:54 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Iza, w poniedziałek poleci paczka z rzeczami na bazarek.
Myśle, ze we wtorek powinna juz byc u Ciebie :wink:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Sob wrz 10, 2011 23:53 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

wiora pisze:Iza, w poniedziałek poleci paczka z rzeczami na bazarek.
Myśle, ze we wtorek powinna juz byc u Ciebie :wink:

Dziękuję Wiora. :1luvu: Bardzo się cieszę. :D Może jakiś nowy trend i uda nam się sprzedać. :roll: Nasze Bazarki niestety prawdopodobnie zamkniemy.Nikt już na nie nie zagląda. :| Szkoda, bo jeszcze sporo fajnych ciuszków czeka. Klienci widać potrzebują czegoś świeżego zupełnie. :roll:

Ja już dzisiaj nie dam rady bo padam po prostu.Nasprzątałam się , narobiłam po łokcie.Natargałam dzisiaj zakupów dla kociaków na weekend. :| Jutro postaram się wystawić bardzo ładną i ciekawą rzecz podarowaną nam przez Dobrego Duszka. :1luvu:

iza71koty

[poprzednia][następna]