26 IX mieszkanie musi być puste. Co ze zwierzakami???

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 06, 2011 2:02 Re: zmarła kobieta (W-wa) - zostało 30 kotów i 3 psy

Kibicuję Wam bardzo i dużo sił życzę, bo to ciężka robota będzie dla osoby zajmującej się adopcją 30 Kotów..
Radziłabym, poza nr telefonu, podać maila, zwłaszcza w temacie 30 Kotów. Jest ich na tyle dużo, że bez zapisywania danych, katalogowania chętnych obawiam się, że możecie się pogubić (rada wynikająca z doświadczenia w dużej ilości adopcji na raz, u nas w 1 rzucie jechało 13 Kotów a i tak dostawałam wariata z ogarnięciem). No i trzeba dowiedzieć się na wejście kilku istotnych rzeczy (ja np. wysyłam ankietę), organizować przedadopcyjne a więc posiadać adresy i telefony ludzi, powysyłać umowy do poczytania przed adopcją - moim zdaniem tylko na samym telefonie daleko się nie pojedzie (tudzież trzeba będzie zaciągnąć kredyt na rachunek telefoniczny chcąc zadać kilkanaście pytań telefonicznie i to zapamiętać?).
Maćku (jeśli to ten sam Maciek, który pisał wcześniej, że nie ma wielkiego doświadczenia w adopcji Kotów) - gdybyś miał wątpliwości w temacie adopcji co do domu, itp., to służę pomocą/radą/co tam trzeba (mogę przesłać wzór ankiety). Ważne jest to, najważniejsze, żeby nie oddawać Zwierzaków w złe ręce - bo co zrobicie, jeśli dojdzie do zwrotu z adopcji? Że o zaginięciach czy jeszcze większych tragediach nie wspomnę.
Wsparcie Fundacji może być Wam też potrzebne w przypadku np. ciężkiej choroby Zwierzaka i, co za tym idzie, kosztownego leczenia - choćby biorąc pod uwagę statystykę takie coś może się zdarzyć.

Nagrajcie film (program w tv super!), dołączajcie go do ogłoszeń, zróbcie fb, moim zdaniem to ważniejsze niż lecznicowe ulotki. Ponegocjujcie z miastem w temacie eksmisji (na prawdę polecam P. Dorotę Bentkowską, to bardzo kontaktowa osoba, nie trzeba jej 500 razy prosić o pomoc), jak ktoś mądrze napisał ma też wiedzę na temat dotacji od miasta, będzie wiedziała do kogo Was skierować (mi tak pomogła jakiś czas temu).

Na zachętę :) powiem Wam, że Koty łatwiej wyadoptować niż Psy (a może po prostu mi jest łatwiej? :)

Powodzenia, trzymam mocne kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

I imiona Kotom KONIECZNIE, nawet alfabetycznie :)
Ostatnio edytowano Wto wrz 06, 2011 2:24 przez Carmen201, łącznie edytowano 1 raz

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Wto wrz 06, 2011 2:20 Re: zmarła kobieta (W-wa) - zostało 30 kotów i 3 psy

A dla równowagi - może posłużycie nam radami jak wyadoptować 5 dużych i 1 małego Psa we w miarę szybkim tempie, takim do zimy? Każda rada będzie dla mnie cenna bo zielona jestem nieco w Psim temacie (ale się uczę :)

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Wto wrz 06, 2011 9:27 Re: zmarła kobieta (W-wa) - zostało 30 kotów i 3 psy

Maćku (jeśli to ten sam Maciek, który pisał wcześniej, że nie ma wielkiego doświadczenia w adopcji Kotów) - gdybyś miał wątpliwości w temacie adopcji co do domu, itp., to służę pomocą/radą/co tam trzeba (mogę przesłać wzór ankiety). Ważne jest to, najważniejsze, żeby nie oddawać Zwierzaków w złe ręce - bo co zrobicie, jeśli dojdzie do zwrotu z adopcji? Że o zaginięciach czy jeszcze większych tragediach nie wspomnę.

Tak, to ja jestem jeden i ten sam cały czas :) Dokładnie mówiąc to nie mam żadnego doświadczenia w adopcjach kotów i w ogóle to się boję że jak zaczną ludzie dzwonić to na wiele pytań nie będę umiał odpowiedzieć... Więc faktycznie przydałoby mi się jakieś wsparcie w kwestii kontaktów z adoptującymi. Ja mogę zorganizować spotkanie, przewieźć gdzieś kogoś (i kota też), ale na merytoryczne pytania to za bardzo nie odpowiem...
Jak jest jakaś ankieta to oczywiście poproszę bardzo :)

Maciek_B

Od: Wto sie 30, 2011 17:34

Post » Wto wrz 06, 2011 20:27 Re: zmarła kobieta (W-wa) - zostało 30 kotów i 3 psy

Zofia&Sasza pisze:Nie wyrobiłam się dzisiaj :oops: Ale fotki już obrobione - jutro wrzucę.

Chciałam zapytac co ze zdjęciami. Bardzo czekamy bo chcemy załatwic sprawę ogłoszeń i plakatów.

kosu32

Od: Nie sie 28, 2011 22:55

Post » Wto wrz 06, 2011 23:38 Re: zmarła kobieta (W-wa) - zostało 30 kotów i 3 psy

Właśnie dostałam link do zdjęc z ostatniej sesji.
Zdjęcia piękne !!!
OGROMNE DZIĘKI :lol: :lol: :lol:

P.S.
A tak w temacie fotograficznym to mam jedno pytanie. Na jakim sprzęcie pracuje ich autor, jakie szkło i jak Ty kobieto podeszłaś te koty że one tak cudnie pozowały - hę??? :roll:

kosu32

Post » Śro wrz 07, 2011 13:13 Re: zmarła kobieta (W-wa) - zostało 30 kotów i 3 psy

kosu32 pisze:Właśnie dostałam link do zdjęc z ostatniej sesji.
Zdjęcia piękne !!!

P.S.
A tak w temacie fotograficznym to mam jedno pytanie. Na jakim sprzęcie pracuje ich autor, jakie szkło i jak Ty kobieto podeszłaś te koty że one tak cudnie pozowały - hę??? :roll:

To do mnie? Jeśli tak: canon EOS 350D + EF 70-200 F/4.0 L USM Canon ;)
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro wrz 07, 2011 18:46 Re: zmarła kobieta (W-wa) - zostało 30 kotów i 3 psy

Hej ja bym mogła wziąć jednego rudzielca,tylko jestem z Kielc...:(a nie mam samochodu...:(
zycie jest piękne

margarynka

Od: Śro sie 15, 2007 21:14

Post » Śro wrz 07, 2011 23:15 Re: zmarła kobieta (W-wa) - zostało 30 kotów i 3 psy

Zofia&Sasza pisze:
kosu32 pisze:Właśnie dostałam link do zdjęc z ostatniej sesji.
Zdjęcia piękne !!!

P.S.

To do mnie? Jeśli tak: canon EOS 350D + EF 70-200 F/4.0 L USM Canon ;)

Całkiem przyzwoite światło - nie ma to jak jasny obiektyw :D

A kiedy wstawicie na wątek link do galerii???

Czas, czas, czas ucieka !!!

Ktoś na wątku zaoferował swoją pomoc przy ogłoszeniach. Są piękne zdjęcia kotów, są ich dokładne opisy.
Trzeba to jakoś zebrac w całośc i uderzyc na przykład w jedno zbiorcze ogłoszenie.

kosu32

Post » Śro wrz 07, 2011 23:19 Re: zmarła kobieta (W-wa) - zostało 30 kotów i 3 psy

margarynka pisze:Hej ja bym mogła wziąć jednego rudzielca,tylko jestem z Kielc...:(a nie mam samochodu...:(

Temat transportu można wspólnymi siłami jakoś ogarnąc. Dam znac Maciejowi o twojej propozycji. A czy kotka chcesz zabrac do siebie na dt czy na ds?

kosu32

Post » Czw wrz 08, 2011 7:50 Re: zmarła kobieta (W-wa) - zostało 30 kotów i 3 psy

Raczej stały,pod warunkiem,że dogada się z moją kotką Broszką i sunią(obie prozwierzęce i pro ludzkie-także z ich strony nie będzie problemu)
zycie jest piękne

margarynka

Od: Śro sie 15, 2007 21:14

Post » Czw wrz 08, 2011 8:30 Re: zmarła kobieta (W-wa) - zostało 30 kotów i 3 psy

Raczej stały,pod warunkiem,że dogada się z moją kotką Broszką i sunią(obie prozwierzęce i pro ludzkie-także z ich strony nie będzie problemu)

Byłoby super, transport się zorganizuje, wysłałem Ci już prywatną wiadomość !

A kiedy wstawicie na wątek link do galerii???

Właśnie ! Zofia&Sasza -> poprosimy linka ! Chyba że już tam nic nie będzie poprawiane i mam wstawić ten co dostałem ?

W dalszym ciągu jest nam potrzebna wszelka pomoc bo sami nie ogarniamy tego tematu !

Czy ktoś ma bezpośrednie znajomości w jakiejś fundacji ? Ja próbowałem do jednej się odzywać ale bez bliższych kontaktów to marnie to widzę !

Potrzebna też pomoc w ogłoszeniach ! Zdjęcia są naprawdę świetne, trzeba je wstawiać gdzie się da !

Maciek_B

Post » Czw wrz 08, 2011 8:35 Re: zmarła kobieta (W-wa) - zostało 30 kotów i 3 psy

Ja się zgłaszałam do ogłoszeń na tablica - ale lepiej pojedynczo ogłaszać, więcej miejsca zajmą. Prześlijcie mi linka do zdjęć, a zamieszczę :) Bo z tego co widzę, na razie tylko rozmawialiście że piękne, ale nie wrzucił nikt odnośnika ;)
Ostatnio edytowano Czw wrz 08, 2011 8:39 przez mantra, łącznie edytowano 1 raz

mantra

Od: Czw maja 17, 2007 14:46

Post » Czw wrz 08, 2011 8:36 Re: zmarła kobieta (W-wa) - zostało 30 kotów i 3 psy

A więc za pozwoleniem Zofii - oto link do zdjęć jej autorstwa:

https://picasaweb.google.com/115057277319008431656/6Wrzesnia2011?authuser=0&feat=directlink#

Zdjęcia są naprawdę świetne ! I co ważne są uszeregowane poszczególnymi kotami.

Czy ktoś jest chętny pomóc nam w robieniu ogłoszeń ?

Maciek_B

Post » Czw wrz 08, 2011 8:51 Re: zmarła kobieta (W-wa) - zostało 30 kotów i 3 psy

Ok, to teraz - co z imionami? Nadać jakieś robocze?

mantra

Post » Czw wrz 08, 2011 8:53 Re: zmarła kobieta (W-wa) - zostało 30 kotów i 3 psy

mogę jeszcze wrzucić na gumtree

mantra

[poprzednia][następna]