Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 06, 2011 10:56 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Obrazek
8)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Wto wrz 06, 2011 14:02 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Kasia, Ola - książeczka Matldy ze stosowną adnotacją poszła dziś na adres Kasi.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto wrz 06, 2011 17:55 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Hej,

Bylysmy ogarnelysmy PA.
Wszystko nakarmione i wyglaskane.
W 1 jest sporo maluchow rzuconych luzem z 5-6 sztuk - a w pokoju maluchow jest pare wolnych klatek.
Byli Panstwo po kotka - nie dali sie namowic na wiekszego, ale wzieli wieksze bure dziecko.
W 1 jest troche zakatarzone cos mlode bure - niechetne tez do czlowieka i prawie nie zjadlo ;(
Krówka wystarszona wciaz wystraszona, probowalam ja troche pomiziac, ale syczy okrutnie - az mi sie nie chce wierzyc, ze daje sie wziac na rece - wiec wybaczcie, ale jej nie bralam na rece. Dalam jesc pod sam pyszczek i po jakims czasie zjadla.
Obok niej w materialowej butce siedzi biale cos z upackanym noskiem. Tez syczy i tez zjadlo dopiero jak polozylam jedzenie pod nos.
Zrobilam troche filmikow, ale zla jestem, bo dopiero jak wrocilam ogarnelam sprzet i zly guzik ktory naciskam ;(
Wiec niewiele tego jest ;(
W sumie chcialabym je zrobic jeszcze raz - chetnie przy czyjejs pomocy - rozpracowuje tez kwestie uzycia muzyki - bo niestety nikt jej nie chce dac za darmo - a mysle, ze fajnie moze podzialac jako tlo...
Zalozylam strone na photobucket, zeby wszyscy, ktorzy robia zdjecia/filmy mogli je tam przechowywac i miec do nich swobodny dostep (glownie chodzi o ogloszenia). Myslicie, ze to dobry pomysl?
Poza tym, co z Facebookiem? Czy nie warto by bylo zalozyc konto? Moge sie tym zajac ;)
Wrzucam link do photobucket.
Wybaczcie kiepskie podpisy kotow - bylam sama jak krecilam - wiec troche nawalilam w kwestii numeracji - w photobucket mozna ja edytowac - na pw podam haslo :)

Jamkasica - gdzie mam wrzucic zrobione ogloszenia?
Namiar podawac na Was czy na siebie?
I czy moge prosic o jakies ladne zdjecie noskowej pchelki - bo oczywiscie z tego wszytskiego (walka ze sprzetem) ich nie zrobilam :(
http://s1198.photobucket.com/albums/aa458/paluszki/
Ostatnio edytowano Wto wrz 06, 2011 22:26 przez zoyabea, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Wto wrz 06, 2011 18:30 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Ja w temacie karmienia szczególnie uwzględniłam, zgodnie ze wskazówkami, Wojtusia (?) w klatce oraz Kociaste na wybiegu.

Orion lepiej :) Oko już nie zapaprane, głaskać lubi, nawet mi baranka zrobił :)
Miednica eeeeeeee........ no nie podejmowałam karkołomnych prób nawiązania przyjaźni, kilka razy próbowałam pogłaskać ale ofukała mnie, bez łapoczynów :) Za to Lukrecja chyba gorzej - poznałam ją po kołtunach :( Irytują ją te biegające Maluchy (zoyabeya ma rację z tą klatką chyba) i jakaś taka jest .. apatyczna, nieumyta :(
W 1 pokoju jest czarne cudne COŚ, przyjechało chyba ranne bo ma wycięte futerko na grzbiecie i widoczny szef, ale szaleje z miłości do ludzia, nie chciała mnie wypuścić. Wojtuś (w klatce) supermiziak :)

W środkowym pokoju apatyczny Maciuś (ten czarno - biały to Maciuś?), podkarmiłam trochę, wygłaskałam, ale jest biedny :( Dużo miziaków, w tym spore bure COŚ :) Michaś dobrze, baranki strzela jak się patrzy :)

W ostatnim pokoju (Maluchy obfociłam i nic więcej pewna, że zoyabeya nakręci resztę :oops: ): czarne Maleństwo z niebieskimi oczami ma fatalną kupę ale rozrabia, trójka białych z łatkami psoci koncertowo, nad nim bure megagrzeczne cudo, na dole (pod czarnym Maluszkiem) biało - czarne coś, uroooooooocze, biegające, miziające :)
Z gorzej wyglądających: po prawej stronie w klatce siedzi rudy - biszkopcik, źle wygląda, apatyczny, mało ruchliwy, brat biało - rudy lepiej ale też jakiś taki.. niewyraźny.

Natomiast na wprost wejścia siedzi przechuda, wypłoszowa tricolorka, która rozrywająco drze mordkę, przekłada łapki i w ogóle bardzo, BARDZO CHCE DO LUDZIA :( Wzięta na ręce uspokaja się natentychmiast, mruuuuuczy i udeptuje, no bida z nędzą :( Obrazu nędzy i rozpaczy dopełnia zmierzwione futerko wokół uszu (leczona na świerzba).

Prawdopodobnie będę w niedzielę to dokończę focenie jeśli potrzebujecie, no muszę być wytulać tego Wypłosza tri :(

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Wto wrz 06, 2011 20:45 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Super się dziewczyny spisałyście :ok: :ok:

Zoyabea http://s1198.photobucket.com/ to coś, do czego każdy ma dostęp niezależnie od oprogramowania i parametrów komp.? Tzn. pytam, czy każdy kto wejdzie z ogłoszenia będzie mógł filmik obejrzeć. Wiem, że youtuba mogą wszyscy, a tego miksera nie znam :oops:

No i czy filmiki nie mogłyby być dłuższe?

Co do muzyki... hmmm... KTO Z FORUMOWICZÓW JEST UZDOLNIONY, ALBO ZNA KOGOŚ UZDOLNIONEGO, KTO MÓGŁBY SKOMPONOWAĆ?

zoyabea pisze:Poza tym, co z Facebookiem? Czy nie warto by bylo zalozyc konto? Moge sie tym zajac

Jestśmy na FB Palucha: http://pl-pl.facebook.com/pages/Schroni ... 42?sk=wall i http://pl-pl.facebook.com/media/set/?se ... 942&type=1

Jeżeli masz ochotę podjąć się oddzielnego na tych samych zasadach co główny FB schroniska, to trzeba wybrać się na rozmowę z dyrekcją i mieć zgodę. Pojedyncze koty (parami, trójkami...) możemy bez oficjalnej drogi, ale TYLKO i WYŁĄCZNIE BEZ PODAWANIA NUMERU KOTA i z kontaktem do siebie.

zoyabea pisze:Jamkasica - gdzie mam wrzucic zrobione ogloszenia?
Namiar podawac na Was czy na siebie?

Możesz posłać do mnie: ania.napierala@wp.pl
Kontakt podam do siebie, bo Kasia ostatnio wzięła większość ogłoszeń na swój numer telefonu. A Ty, jak zostaniesz oficjalnie wolontariuszem, to będziesz podawać swój :D już się nie mogę doczekać szkolenia ;)

zoyabea pisze:zdjecie noskowej pchelki

A kto to? Jest na 1 stronie wątku?

Carmen bardzo dziękuję za pamięć o wybiegu! :ok: :ok:

Na przyszłość dziewczyny spisujcie numery, tego co widziałyście nowego, albo zapisujcie na kartkach na drzwiach. JEŚLI NIE WIDAĆ NUMERU, TRZEBA PÓJŚĆ DO BA I WZIĄĆ SOBIE CZYTNIK. SCZYTAĆ NUMER I POPROSIĆ W BA O IDENTYFIKACJĘ NUMERU.

Fotografowanie i spisywanie kociąt praktycznie można sobie odpuścić. Do niedzieli albo wyjdą, albo "wyjdą", więc i tak większość z nich widziałyście po raz pierwszy i ostatni. W tygodniu adoptowanych jest od kilku do kilkunastu, same się sprzedają i idą jak woda.

Obu Wam wyślę zaraz na pw nick i hasło grupowe: wstawiajcie tam foty bezpośrednio, można też coś dopisać do kotów, które już są. Tylko proszę o zachowanie porządku ;)

Carmen201 pisze:Miednica eeeeeeee........ no nie podejmowałam karkołomnych prób nawiązania przyjaźni, kilka razy próbowałam pogłaskać ale ofukała mnie, bez łapoczynów

zoyabea pisze:Obok niej w materialowej butce siedzi biale cos z upackanym noskiem. Tez syczy i tez zjadlo dopiero jak polozylam jedzenie pod nos.

:ryk: No to obie poznałyście Miednicę bliżej :mrgreen:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Wto wrz 06, 2011 20:53 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Myślisz Aniu, że rozdartej tri już nie zobaczę? :(
Nawet, jak przyjdę w sobotę ? :cry:

Carmen201

Post » Wto wrz 06, 2011 20:55 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Ogłoszenia można przysyłać do mnie (k.nizinska@onet.eu) albo alareipan- dopóki nie macie umów wolontariackich podajemy namiary na siebie. Zdjęcie Pchełki dodam przy wrzucaniu :) dzięki!
Prośba na pw o numer "zakatarzonego czegoś w 1". Czy chodzi o Pusię? Na drzwiach był/jest jej numer, wcześniej nie miała objawów chorobowych. :(

Na słabe tri zapisani są ludzie- zgodnie z info na drzwiach. Co do zasadności zapisów dyskusja byłaby długa- dziś się nie podejmę. Niestety jak widać świerzb jest dla niektórych nie do przeskoczenia :roll:
Z Twojego opisu Carmen to Lukrecja bez zmian :| Z kołtunami nie dałyśmy rady, dementywna i drażliwa była od początku i bardzo potrzeba jej domu!!

Dzięki dziewczyny, że pojechałyście! :ok: :)

p.s.
co do photobucket to myślę, że pomysł fajny. Może też zachęci więcej osób do focenia w PA.
Szalony Kot podejmowała kilkukrotnie temat fb, ale nie doczekałam się odpowiedzi jak wyobraża sobie aktualizację :wink: Ja póki co jestem na nie (choć chętnie dam się przekonać), ale o powodach nie mam siły dziś stukać w klawiaturę.

dobrej nocy! :)

edit: [isałyśmy z alareipan jednocześnie :wink:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Wto wrz 06, 2011 21:04 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Wiem, że gupio tak pisać czarne COŚ, zielone COŚ, ale niektóre Koty pojawiły się chyba nowe, jeszcze bez zapiski na drzwiach i bez imienia.

I jeszcze jedno chciałam rzec: Maluszki mają obróżki założone tak luźno, że co chwilę przekładałyśmy zaplątane łapki (tzn. przełożone przez obróżkę na szyi) na miejsce, więc dorobiłyśmy dziurki i zapięłyśmy nieco ciaśniej, żeby łapki nie dało rady zaplatać. Nie wiem, czy to ok?

Carmen201

Post » Wto wrz 06, 2011 21:33 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Carmen201 pisze:Myślisz Aniu, że rozdartej tri już nie zobaczę? :(
Nawet, jak przyjdę w sobotę ? :cry:

Jeśli ktoś blokuje jej adopcję zapisem, to może, ale może i nie... Co do zasadności zapisów dyskusja byłaby długa, ale ja też się już dzisiaj nie podejmuję ;)

Carmen201 pisze:jeszcze bez zapiski na drzwiach i bez imienia.

To jest właśnie nasze zadanie :P

Carmen201 pisze:I jeszcze jedno chciałam rzec: Maluszki mają obróżki założone tak luźno, że co chwilę przekładałyśmy zaplątane łapki (tzn. przełożone przez obróżkę na szyi) na miejsce, więc dorobiłyśmy dziurki i zapięłyśmy nieco ciaśniej, żeby łapki nie dało rady zaplatać. Nie wiem, czy to ok?

Bardzo ok :ok: :ok: Opiekunka nam - mi z Zoyabea - podpowiedziała, że dobrze robi się dziurki dziurkaczem. Wy wiecie, ale w ramach info dla innych w.: DZIURKACZEM BARDZO DOBRZE ZWĘŻA SIĘ OBROŻE, DZIURKACZ MOŻNA POŻYCZYĆ W BA :!:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Wto wrz 06, 2011 21:44 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Zoyabea http://s1198.photobucket.com/ to coś, do czego każdy ma dostęp niezależnie od oprogramowania i parametrów komp.? Tzn. pytam, czy każdy kto wejdzie z ogłoszenia będzie mógł filmik obejrzeć. Wiem, że youtuba mogą wszyscy, a tego miksera nie znam :oops:

Hej tak - to taki odpowiednik "wrzuty" czy fotosika - lubie ta strone bo jest fajnie zorganizowana - ale wlasnie do mnie dotarlo - ze jest po angielsku i moze nie wszyscy dada sobie na niej rade ;(
No i czy filmiki nie mogłyby być dłuższe?

Jasne, że moglyby! I będą! Ale do tego potrzebuje jakiejs drugiej osoby do obslugi zwierza co by prezentowala jego wdzieki ;)

Co do muzyki... hmmm... KTO Z FORUMOWICZÓW JEST UZDOLNIONY, ALBO ZNA KOGOŚ UZDOLNIONEGO, KTO MÓGŁBY SKOMPONOWAĆ?

Juz to ogarnelam - np tą muzyke obecnie kupilam, ale nie jest to dlugoterminowe ;(
Na szczescie moj brat ma dar muzyczny i juz zostal postawiony przed faktem dokonanym wiec muza bedzie ;)

Skoro sa takie trudnosci z osobnym kontem dla kotow to mysle, ze zostanie na ogolnym Paluchu nie jest głupie.
I tak większość osob szuka przez "schron" - jedyne co, to trzeba zadbac o to, zeby kociambry sie tam pojawialy ;)

A Ty, jak zostaniesz oficjalnie wolontariuszem, to będziesz podawać swój :D [size=50]już się nie mogę doczekać szkolenia ;)

Ju sie nie moge doczekac :twisted:

zoyabea pisze:zdjecie noskowej pchelki

A kto to? Jest na 1 stronie wątku?

Chodzilo o pchelke - tak wogule przepraszam za moja dysleksje, dysgrafie i brak polskich znakow 8)

Na przyszłość dziewczyny spisujcie numery, tego co widziałyście nowego, albo zapisujcie na kartkach na drzwiach. JEŚLI NIE WIDAĆ NUMERU, TRZEBA PÓJŚĆ DO BA I WZIĄĆ SOBIE CZYTNIK. SCZYTAĆ NUMER I POPROSIĆ W BA O IDENTYFIKACJĘ NUMERU.
da.

Oki.
No to obie poznałyście Miednicę bliżej :mrgreen:

Ano.
Oto dowod :mrgreen: :
http://s1198.photobucket.com/albums/aa4 ... ednica.mp4

Prośba na pw o numer "zakatarzonego czegoś w 1". Czy chodzi o Pusię? Na drzwiach był/jest jej numer, wcześniej nie miała objawów chorobowych. :(

Kurcze - no nie mam jej numeru. Dalam plamy - i co gorsza nie jestem pewna w ktorym jest pokoju ;( Mloda kotka bura z domieszka rudego przy glowie/pyszczku + cos bialego - niechetna do glaskow - chuda. Wybaczcie - dopiero ogarniam jak to wszystko funkcjonuje :(

Dzięki dziewczyny, że pojechałyście! :ok: :)

Sama przyjemnosc - moglabym tak w kolko :ryk:

p.s.
co do photobucket to myślę, że pomysł fajny. Może też zachęci więcej osób do focenia w PA.

W razie czego moze byc jakis polski fotosik albo cus - ew youtube - ale photobucket jest takim zewnetrznym dyskiem/wrchiwum - mozna przetrzymywac tam zdjecia, obrabiac je....taka baza :D

Szalony Kot podejmowała kilkukrotnie temat fb, ale nie doczekałam się odpowiedzi jak wyobraża sobie aktualizację :wink: Ja póki co jestem na nie (choć chętnie dam się przekonać), ale o powodach nie mam siły dziś stukać w klawiaturę.

Jesli bylibysmy na stronie FB Paluch to wystarczy haslo - i tak samo sie aktualizuje jak kazda inna strona.
(jedna osoba może aktualizować lub kilka)
FB to potezne narzedzie - obecnie nie ma chyba lepszej drogi na szybkie dotarcie do dużej ilości osób - ja bardzo jestem za. :ok:

Dobrej nocy..... :kotek:
Ostatnio edytowano Wto wrz 06, 2011 22:27 przez zoyabea, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

zoyabea

Post » Wto wrz 06, 2011 21:52 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

To nie jest Miednica. To Łatka moja biedna :(
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Wto wrz 06, 2011 21:55 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

O rany - to przepraszam za pomyłke ;(
Obrazek

zoyabea

Post » Wto wrz 06, 2011 22:17 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Ef25 - bardzo dziękuję za smakowitą paczkę dla Paluszków :D .
W niedzielę rozdzielimy między koteczki :catmilk:

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Śro wrz 07, 2011 5:59 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Ja tylko dodam, że są portale z darmową muzyką. Podpytam TŻ, bo on jest "legalista" :)

Kasiu, a wyslalas ogloszenie Pusi, ktore przeslalam Tobie na PW?
Pamiętam, ze sie pytalas.
A w Kąciku adopcyjnym na stronie nie ma? Dodawałaś czy nie? Jak nie, to rzuć się numerem kota, to dodam.

Kasiu, Aniu. Jak byście chciały możecie też podawać mój numer, żeby nie było monotonnie :)
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Śro wrz 07, 2011 8:52 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Pusia była wrzucona wcześniej, a teraz jest podrzucona na pierwszą stronę.
Obrazek Obrazek

jamkasica

[poprzednia][następna]