Już tylko Stefano i Puszka oraz Lolka pies

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto sie 30, 2011 8:36 Re: Lao i Malaga cz. 2 Wienio&Bronek&Mietek w DT

Wet jak zobaczył nas w poczekalni z Wieniem, to bardzo nas zniechęcał :lol: Bo chciałam zrobić od razu badanie krwi, a zapomniałam zupełnie o tym, że ona powinna być na czczo. Więc pan nam bardzo sugerował, żebyśmy przyszli kiedy indziej :ryk:
No ale nie daliśmy się zbyć. Wienio dostała narkozę i padła, więc można jej było bez problemu zrobić foto i pobrać krew (stwierdziłam, że gdybym przełożyła badanie krwi, to będę musiała przyjść z nią jeszcze raz, a łapanie jej do transportera to najbardziej stresująca część wyjścia do weta; a jeśli badanie nie wyjdzie, to cóż - tak czy siak jeszcze jedna wycieczka).
Na RTG wyszły jakieś drobne zmiany w oskrzelach, ale zdaniem weta nie jest to powód do niepokoju.

Bardzo długo wybudzała się z narkozy, jestem trochę zdziwiona, że taki silny środek jej podali. Nie mam z tym doświadczenia, ale pamiętam, że Bobek do rentgena dostał środek, który go obezwładnił, ale nie odebrał całkiem przytomności.

Przy okazji na przeglądzie byli mali kotcy. Zrobiliśmy Mietkowi test na FIV i białaczkę - jest ujemny, więc zakładamy, że Bro także. Wczoraj biegali po mieszkaniu jak szaleni. Pod naszą nieobecność siedzą jeszcze w łazience, bo Bronek musi jeść Intestinal, a poza tym rano okazało się, że Wienio się boi maluchów i prycha na nich.

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Wto sie 30, 2011 8:42 Re: Lao i Malaga cz. 2 Wienio&Bronek&Mietek w DT

Ale się u Was dzieje.
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za Wieniutę. :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Wto sie 30, 2011 9:38 Re: Lao i Malaga cz. 2 Wienio&Bronek&Mietek w DT

Lista włg grzeczności u weta:
1) Wienio ( w narkozie oczywiście...)- pozwalała sobie robić wszystko, nie rozpaczała, nie uciekała.
2) Mietek (łaciaty) pozwalał się ugniatać i robić miny a nawet pobrano mu krew i raz zamiałczał.
3) Bronek (żółty) najgorszy, wyrywał się, stroszył żałosny ogonek,chciał uciekać do kontenerka przy ugniataniu i minach, powarkiwał.
:)

mih

Od: Śro cze 24, 2009 11:36

Post » Śro sie 31, 2011 14:21 Re: Lao i Malaga cz. 2 Wienio&Bronek&Mietek w DT

Wienio boi się małych kotków :roll:
Kotki już nauczyły się, że należy Wienia omijać półmetrowym łukiem, bo można dostać po głowie, i to potrójnie: pacpacpac. Trochę jakby ją ciekawią, trochę jakby chciała się z nimi bawić, ale głównie się ich boi i w zetknięciu oko w oko albo syczy i bije, albo zwiewa.
Tym samym upadła kolejna zaleta Wienia: kotolubność. Okazuje się, że jej kotolubność dotyczy tylko Laosia i Menażki :roll:

seidhee

Post » Pon wrz 05, 2011 13:12 Re: Lao i Malaga cz. 2 Wienio&Bronek&Mietek w DT

Prezentuję wyimki z mejli w sprawie adopcji Bro i Mietka. Dodam jeszcze, że w ogłoszeniu są podane ich imiona i wielkimi literami napisane jest, że szukają WSPÓLNEGO domu:

"proszę o informacje na tematy wymienione w umowie:
- przebyte choroby,
- informacje o leczeniu (udokumentowane książeczką zdrowia),
- informacje o dolegliwościach i chorobach niewidocznych przy odbiorze Kota, - Czy kotki były przebadane na nosicielstwo chorób? Jakich?
- informacje dotyczące ogólnego stanu psychicznego i fizycznego Kota,

Moje zastrzeżenia budzi zapis o obowiązkowej kastracji (§ 4 pkt 2), proponuję go usunąć.
"

"Czy można ewentualnie wziąć tylko rudego? "

"Czy są to dwie kotki?"

"Jestem zainteresowany wzięciem jednego z kotów."

seidhee

Post » Pon wrz 05, 2011 13:44 Re: Lao i Malaga cz. 2 Wienio&Bronek&Mietek w DT

:ryk: ... wiem, nic śmiesznego :?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon wrz 05, 2011 13:50 Re: Lao i Malaga cz. 2 Wienio&Bronek&Mietek w DT

Aż mnie w żołądku ściska, jak zaglądam do mejla :roll:
Jakby co, za jakieś dwa tygodnie ruszę z osobnymi ogłoszeniami dla maluchów. Na razie są bardzo ze sobą zżyci i zbyt mali, żeby iść osobno. Może będzie trochę lepiej, bo przypuszczam, że osoby czytające ze zrozumieniem od razu odpuszczają, jeśli szukają jednego kociaka.

seidhee

Post » Pon wrz 05, 2011 20:45 Re: Lao i Malaga cz. 2 Wienio&Bronek&Mietek w DT

seidhee pisze:Prezentuję wyimki z mejli w sprawie adopcji Bro i Mietka. Dodam jeszcze, że w ogłoszeniu są podane ich imiona i wielkimi literami napisane jest, że szukają WSPÓLNEGO domu:

"proszę o informacje na tematy wymienione w umowie:
- przebyte choroby,
- informacje o leczeniu (udokumentowane książeczką zdrowia),
- informacje o dolegliwościach i chorobach niewidocznych przy odbiorze Kota, - Czy kotki były przebadane na nosicielstwo chorób? Jakich?
- informacje dotyczące ogólnego stanu psychicznego i fizycznego Kota,

Moje zastrzeżenia budzi zapis o obowiązkowej kastracji (§ 4 pkt 2), proponuję go usunąć.
"

"Czy można ewentualnie wziąć tylko rudego? "

"Czy są to dwie kotki?"

"Jestem zainteresowany wzięciem jednego z kotów."

:strach: czekamy na mail: "czy to są koty?"

CatherineTheGreat

Od: Wto lis 25, 2008 9:58

Post » Pon wrz 05, 2011 23:58 Re: Lao i Malaga cz. 2 Wienio&Bronek&Mietek w DT

Czy istnieje możliwość wymiany? Władysław za dowolną ilość kotów 8O

chodak

Od: Śro sty 13, 2010 11:45

Post » Wto wrz 06, 2011 7:42 Re: Lao i Malaga cz. 2 Wienio&Bronek&Mietek w DT

CatherineTheGreat pisze: :strach: czekamy na mail: "czy to są koty?"

:piwa:

chodak pisze:Czy istnieje możliwość wymiany? Władysław za dowolną ilość kotów 8O

Władysław + klatka za dowolną ilość kotów. Wtedy rozważę :twisted:

seidhee

Post » Pon wrz 12, 2011 9:33 Re: Lao i Malaga cz. 2 Wienio&Bronek&Mietek w DT

Wienio nadal boi się malców. Wczoraj widziałam, jak na miękkich łapach podeszła do Mietka i zaczęła go bardzo ostrożnie obwąchiwać. Mietek spojrzał na nią i... dostał dwa błyskawiczne ciosy z prawa i z lewa w swój zdumiony pyszczek :roll: Co się gówniarz gapi :lol:

seidhee

Post » Czw wrz 15, 2011 7:52 Re: Lao i Malaga cz. 2 Wienio&Bronek&Mietek w DT

ło jeja.... Marunia siem obszmargała na pyniu jak Durza pszeszytaua meila do kodkuf u Seidhee.

(no i jak tu wychodzić z forum na miesiąc, jak po przyjściu tyle atrakcji się przegapiło ;) Kciuki za futerka i jak najmniejszą ilość wieści doprowadzających do szału ;)

A... apropos. Poddasze zaprasza na fejsbukowanie :) Do nie dawna nie wiedziałam, co to Facebook, a teraz nasz domek tymczasowy z kilkoma innymi założyły Facebookową spółkę i się tam lansujemy ;) Kciuki mile widziane jakby co ;)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Czw wrz 15, 2011 9:18 Re: Lao i Malaga cz. 2 Wienio&Bronek&Mietek w DT

Menaszka nie ma profila na fejsbóku ale duża ma.
Menaszka

seidhee

Post » Czw wrz 15, 2011 9:31 Re: Lao i Malaga cz. 2 Wienio&Bronek&Mietek w DT

seidhee pisze:Menaszka nie ma profila na fejsbóku ale duża ma.
Menaszka

Stefcia terz nima

CatherineTheGreat

Od: Wto lis 25, 2008 9:58

Post » Czw wrz 15, 2011 10:30 Re: Lao i Malaga cz. 2 Wienio&Bronek&Mietek w DT

Marunia tesz nie. Bo Maruni Poddasze pofiedziauo, sze to profil dla kotkuf kture nie majom jeszcze sfoich domkuf.

:ok:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

[poprzednia][następna]