Fasolki wątek część 3. Zapraszam do nowego wątku

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 30, 2011 11:56 Re: Fasolki wątek część 3. 10-dniowy podrzutek str. 51

MalgWroclaw pisze:O, jeszcze Ptachu wie, co jest miauczane.
Tylko ja nic nie kumam :(
Fasolka :( :( :(

Ten K. jest od szczesliwych zbiegow okolicznosci...

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto sie 30, 2011 12:03 Re: Fasolki wątek część 3. 10-dniowy podrzutek str. 51

Dorota pisze:

Ten K. jest od szczesliwych zbiegow okolicznosci...

Mru

"Kairos (Kajros) – grecki bożek szczęśliwego zbiegu okoliczności, szczęśliwego momentu lub wręcz odwrotnie: niewykorzystanej szansy. Kairos był łysy, poza długą grzywką. Ten, kogo mijał, miał jedynie krótką chwilę, mgnienie, by go uchwycić, a wraz z nim swoją szczęśliwą szansę. Kiedy Kairos minął, nikt już nie mógł go złapać."

Chronos to czas obecny, trwający, ten który "mamy" na zegarku lub w kalendarzu, on płynie niezależnie od wszystkiego i nie można go powstrzymać, znaczy się nasze Duże nie będą młodsze :twisted: .

Ptachu i ciotka Wiki ;) wyjaśniający
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Wto sie 30, 2011 12:05 Re: Fasolki wątek część 3. 10-dniowy podrzutek str. 51

To ja Ci przetłumaczę z ludzkiego na nasze: chodzi po prostu o to, żeby przyjemności trwały długo albo nawet zawsze.
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto sie 30, 2011 13:41 Re: Fasolki wątek część 3. 10-dniowy podrzutek str. 51

MalgWroclaw pisze:Kitku, nie bądź za skromny. Jesteś super :1luvu: :oops: :oops:
Piękny, czarny, a wiesz, jakie piękne jest czarne futerko.
Fasolka

:oops: Dziękuję :oops:
I się witam :D
K.
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Wto sie 30, 2011 15:13 Re: Fasolki wątek część 3. 10-dniowy podrzutek str. 51

iwcia pisze:
Dorota pisze:Ten K. jest od szczesliwych zbiegow okolicznosci...

Mru

"Kairos (Kajros) – grecki bożek szczęśliwego zbiegu okoliczności, szczęśliwego momentu lub wręcz odwrotnie: niewykorzystanej szansy. Kairos był łysy, poza długą grzywką. Ten, kogo mijał, miał jedynie krótką chwilę, mgnienie, by go uchwycić, a wraz z nim swoją szczęśliwą szansę. Kiedy Kairos minął, nikt już nie mógł go złapać."

Chronos to czas obecny, trwający, ten który "mamy" na zegarku lub w kalendarzu, on płynie niezależnie od wszystkiego i nie można go powstrzymać, znaczy się nasze Duże nie będą młodsze :twisted: .

To już wiem, dlaczego nie znam się z tym Kairos. To bardzo dużo tłumaczy, duża jakoś nie wykorzystuje swoich szans.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto sie 30, 2011 15:49 Re: Fasolki wątek część 3. 10-dniowy podrzutek str. 51

Fasolko nie tylko Twoja Duża nie wykorzystuje szans. Ja też nigdy ich nie uchwyciłam, ale nie ma co narzekać. Pysia i Haker przesyłają buziaki.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Wto sie 30, 2011 15:58 Re: Fasolki wątek część 3. 10-dniowy podrzutek str. 51

Bo nie o to chodzi, żeby złapać króliczka...
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Wto sie 30, 2011 18:03 Re: Fasolki wątek część 3. 10-dniowy podrzutek str. 51

Caragh pisze:
MalgWroclaw pisze:Kitku, nie bądź za skromny. Jesteś super :1luvu: :oops: :oops:
Piękny, czarny, a wiesz, jakie piękne jest czarne futerko.
Fasolka

:oops: Dziękuję :oops:
I się witam :D
K.

Myslowice?

Moja Duza 10000 razy przejezdzala przez :D

Mru otrzaskany
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Wto sie 30, 2011 18:07 Re: Fasolki wątek część 3. 10-dniowy podrzutek str. 51

MalgWroclaw pisze:
iwcia pisze:
Dorota pisze:Ten K. jest od szczesliwych zbiegow okolicznosci...

Mru

To już wiem, dlaczego nie znam się z tym Kairos. To bardzo dużo tłumaczy, duża jakoś nie wykorzystuje swoich szans.
Fasolka

Fasolko,

tak przyziemnie Ci wytlumacze.

Wskakuje na moj stol kuchenny.
Znajduje tam bezpanskie miesko.

I teraz:

1. Jem.
2. Uciekam.

Ad 1 - Wykorzystalem te chwile (trwaj wiecznie!).
Ad 2 - Przegapilem cos, co nigdy sie nie powtorzy...

Dorota

Post » Wto sie 30, 2011 18:11 Re: Fasolki wątek część 3. 10-dniowy podrzutek str. 51

Dorota pisze:
Fasolko,

I teraz:

1. Jem.
2. Uciekam.

Jak Twój stół, to też Twoje mięsko, czyż nie?
Badylek
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Wto sie 30, 2011 18:14 Re: Fasolki wątek część 3. 10-dniowy podrzutek str. 51

Dorota pisze:
Myslowice?

Mru otrzaskany

:ryk: Mrusiu kochany, ale my sie nie pierwszy raz widzimy na miau :lol: Mysłowice, Mysłowice :)
Duża koniecznie musi wpasc wymiziac Kitka :lol:
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

Post » Wto sie 30, 2011 19:49 Re: Fasolki wątek część 3. 10-dniowy podrzutek str. 51

Dorota pisze:Fasolko,

I teraz:

1. Jem.
2. Uciekam.

Ale Ty to jesteś mądry, Mru :oops:
Jak u nas bezpańskie mięso leży, to duża jest tuż obok, bo to mięso jest dla bezdomniaków. Albo dla chwilowych mieszkańców łazienki, co na jedno wychodzi, bo duża broni.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto sie 30, 2011 19:51 Re: Fasolki wątek część 3. 10-dniowy podrzutek str. 51

Dorota pisze:Myslowice?

Mru otrzaskany

Dokąd jeździła? Przez Wrocław to nie?
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto sie 30, 2011 19:56 Re: Fasolki wątek część 3. 10-dniowy podrzutek str. 51

To pies, któremu próbowałam pomóc. Dzięki życzliwym sąsiadom (właścicielom suczki zresztą), nie udało się.
Tylko przy okazji się dowiedziałam:
- od pana kierowcy schroniska: "psy biegają wolno i zawsze będą biegać, to co pani chce" (iwcia kazała mi odpowiedzieć, że psy nie są wolnożyjącymi zwierzętami, ale za późno kazała, wcześniej musiałam odwołać pana),
- od nieznanego sąsiada: "nie rozumiem tego zboczenia, żeby mieć zwierzęta, zwierzęta mają mieszkać w lesie" (zapytałam, czy pan chciałby mieszkać w lesie, ale nie dostałam odpowiedzi)
- od bardzo młodych sąsiadów: "ten pies tu biega jakieś dwa tygodnie" (wakacje są :evil: )
- i jedno miłe było, czyli młody chłopak: "niech się powiedzie".
Nie powiodło się, z powodów wyżej wymienionych.
Tylko jeszcze spotkałam sąsiadkę z grzechotką, ale nie czekałam na jej reakcję na mnie, bo nie było na co.
Chyba mam dość. A to piesek (zrobiłam mu zdjęcia i chciałam zrobić ogłoszenia, długo leżał przy drzwiach na wycieraczce). Dzięki ludziom wciąż jest narażony na niebezpieczeństwa. Wiem, że schronisko dla psa to żadne wyjście, ale lepiej, żeby czekał na dom w schronisku, niż wpadł pod samochód :evil: :evil:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto sie 30, 2011 20:05 Re: Fasolki wątek część 3. 10-dniowy podrzutek str. 51

MalgWroclaw pisze:Obrazek

:crying: :crying: Biedny psiaczek :( Jakie smutne spojrzenie ma :(
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh