S.K.Niekochane XVII - ciasno, smutno, źle :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 15, 2011 16:01 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

no i stało się to czego się baliśmy
odszedł mały czarnuszek z ostatniej klatki, tak długo czekał, marniał w oczach, za mało jadł, nie umiał zwalczyć kataru
:cry:
tak strasznie mi żal tych kociaków, nikt ich nie chce :cry: :cry: :cry:
one walczą dzielnie, ale ile takie małe kocie może wytrzymać w schronisku :cry:
ten wytrzymał miesiąc, po szczepieniu zacżął kichac, i mimo leczenia powikłania go zabiły

nikt nie chce pokochać naszych czarnuszków :cry:

Jogurcik tez bardzo kiepsko :(
i jeszcze jeden czarnuszek-czekający juz ponad dwa miesiace myślę ,że straci jednak oko :(

dorosłe klatkowce też się rozkichały, co powoduje ,że nie mogą zwolnić klatek,a miejsc juz całkiem nie ma

na 2 kociarni względny spokój.
na 1ej Bambaryła zaskakująco całkiem nieźle , tylko nie może przekroczyć progu-dwór ją już całkiem przeraża
Patysia strasznie chuda i zasmarkana, dostała zylexis i troche calopeta.
Pimpus mnie martwi, po zylexisie jest poprawa na dwa dni i znów mam wrażenie ,że katar wraca :(

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon sie 15, 2011 16:11 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

Biedne stworzenia :(

W tym roku wszędzie tyle kotów :(

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pon sie 15, 2011 17:10 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

['] - za małego czarnuszka :(

asia_81

Od: Śro gru 08, 2010 19:40

Post » Pon sie 15, 2011 18:42 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

Biedne czarne maleństwo :crying: [*]

jak dużo jeszcze....? :crying: :crying: :crying:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pon sie 15, 2011 18:46 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

Biedne czarne maleństwo :crying: [*]

jak dużo jeszcze....? :crying: :crying: :crying:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pon sie 15, 2011 19:02 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

myśle ,że to nie jest tak ,że jest więcej kotów niż zwykle
Tylko więcej jest nas,pomagających, więc więcej forum miau kotów potrzebujących widzi i mniejszej jest w stanie udzielić im pomocy.
Kiedyś w naszej okolicy działały tylko dwa stowarzyszenia, o schroniskowych kotach wiadomo było tylko że umierają- bezimienne, bez pokazania się ludziom.
Teraz organizacji jest sporo, prawie każde schronisko pokazuje koty, wszędzie bidy w intenecie
Dlatego ich niby więcej, i dlatego tak ostatnio wszystkim tu ciężko
tak mi się wydaje

Mała1

Post » Pon sie 15, 2011 19:14 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

sece pęka na widok maluszków niknących w schronisku
nowe malce wrzeszczą na widok człowieka, rozrabiają,
te które są tam długo gasną,
umierają nie zaznawszy w zyciu niczego miłego
nie powinno tak być :(
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Pon sie 15, 2011 20:28 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

Mała1 pisze:myśle ,że to nie jest tak ,że jest więcej kotów niż zwykle
Tylko więcej jest nas,pomagających, więc więcej forum miau kotów potrzebujących widzi i mniejszej jest w stanie udzielić im pomocy.
Kiedyś w naszej okolicy działały tylko dwa stowarzyszenia, o schroniskowych kotach wiadomo było tylko że umierają- bezimienne, bez pokazania się ludziom.
Teraz organizacji jest sporo, prawie każde schronisko pokazuje koty, wszędzie bidy w intenecie
Dlatego ich niby więcej, i dlatego tak ostatnio wszystkim tu ciężko
tak mi się wydaje

Tak, to chyba właśnie tak jest.
Gdy zaczęłam podczytywac forum miau z początkiem 2005 roku, większość wątków to były wątki typu "pogaduchy o kotach". Wątków pomocowych było niewiele.
Teraz prawie każdy watek to wątek organizacji, wolontariuszy ze schronisk i pojedynczych osób, które pomagają kotom.
I z każdym rokiem coraz większy obszar Polski stawał się obecny na miau.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pon sie 15, 2011 21:46 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

Jest coś w tym - bo i u mnie po raz pierwszy maluchy - do tej pory tymczasowałam dorosłe po przejściach - aż się boję silesiowej akcji - znowu wszyscy będziemy mieli kocie maluszki - chciałabym pokazać jakieś 2 dorosłe ale nie wiem czy będzie tyle miejsca na klatki - kanał jakiś :placz:

- no to was pocieszyłam - :crying:

JOMA

Od: Wto cze 08, 2010 14:12

Post » Pon sie 15, 2011 23:49 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

przykre to wszystko
ciężko się czyta, ciężko ogląda.. :(

maluszku [i] :(
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Wto sie 16, 2011 6:44 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

Trzymam kciuki za resztę kociaków :ok:
Gosiara

Post » Wto sie 16, 2011 9:53 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

znów w telegraficznym skrócie, bo musze spadać

Jogurcik jakby tfu,tfu, tfu ciutek lepiej, darł się o jedzenie jak jeszcze jakis czas temu
ogólnie strasznie duzo zasmarkańców, na antybiotykach , i duzych i małych
dzwoniłam do lecznicy, Jacus coś sie rozkłada :( , to byłoby straszne, w piatek ma jechac do domu nowego
Trzymajxcie kciuki, żeby to tylko była chwilowa niedyspozycja, poprosiłam o podanie mu zylexisów
Strasznie jestesmy finansowo nadwyrężeni ,że tak powiem :roll:
aż sie boje podliczyc ostatnich zabiegów, szpitalików,badań,zylexisów
zapewne przysłowiowe ,, buty mi spadną,, :?

na kociarni oprócz Patysi jest jako/tako-nie najgorzej
dzis do domu pojechała z tego co wiem Oriana :wink:
telefonicznie konsultowałam z pracownikiem adopcję
Sama wlazła do transportera

Mała1

Post » Wto sie 16, 2011 10:51 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

Kciuki za Marudkę Oriankę i maluszki by walczyły i nie poddawały się :ok: :ok:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Wto sie 16, 2011 11:44 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

Biedny Czarnuszek :( [*] co wchodzę na forum to jakieś smutne wieści... ehh

z moim najstarszym kotem też bardzo źle, ciągle dostaje kroplówki, ciągle jest źle mimo leczenia, dostaje leki na serce, antybiotyki na dziąsła...cały weekend nie chciał jeść, co chwilę u nas jest Pani weterynarz, kicia na dodatek dostała paraliżu tylnych łapek i bardzo źle chodzi... nie wiem jak to będzie i ile jeszcze wytrzyma :( :(

wszystko mnie martwi

paulinaelzbieta

Od: Nie kwi 11, 2010 15:52

[poprzednia][następna]