KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie sie 07, 2011 22:16 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 08.08.-14.08.2011
08.08. pon. rano Beatka wie. Teresa
09.08. wt. rano brak wie. Cookie
10.08. śr. rano Beatka wie.brak
11.08. czw.rano brak wie. Cookie
12.08. piat rano Beatka wie.Teresa
13.08. sob. rano brak wie. brak
14.08. niedz. rano brak wie. Dorota

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie sie 07, 2011 22:34 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

terenia1 pisze:
MartynaP pisze:czy jest na zdrowej wolna klatka aby Zenek mogl w niej noc przeczekac przed kastracja :?:

Martyna są dwie wolne klatki w przedsionku na zdrowej kociarni.

to ok :)

Wiesiu tam znajdziesz Zenka :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pon sie 08, 2011 13:47 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

CatAngel pisze:
CatAngel pisze:Dziewczyny przed chwilą dowiedziałam się od jednej Pani, że wypał jej z balkonu kocur kastrowany, kolor rudy z białymi skarpetkami oraz białym krawacikiem, ogon nie prost, ale taki jakby złamany(nie wiem czy rana ogona stara czy świeża pani mówiła, że to jego znak szczególny) Kot zwie się Filuś. Jakby do was taki przyjechał dajcie mi znać :)

Obrazek

Obrazek
kociak ma 11miesięcy

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon sie 08, 2011 16:09 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

przysłali jedzonko mokre dla Klimka i Longera ale nie wiem czy dzisiaj podrzucę.
w schronie masakra

33 małe koty i 7 dorosłych 8O

ratunku, potrzebujemy pomocy w dyżurach 8O

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon sie 08, 2011 17:53 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Witam wszystkich stęsknionych za mą skromną osobą :smokin:
I tych mniej również :wink:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pon sie 08, 2011 17:55 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 08.08.-14.08.2011

Tereniu kochanie ponieważ za dużo chętnych nie ma biorę jeszcze sobotę wieczór,
(tak przed wyjazdem na zasłużony urlop) :piwa:

Cookie1706

Post » Pon sie 08, 2011 18:01 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Filomen pisze:LEMONEK rudy zarezerwowany przez Piotrka - po 23 sierpnia pani go odbierze, w międzyczasie wypełni ankietę !!

No właśnie mówił mi już Piotrek :mrgreen:
Bardzo się cieszę :dance: :dance2: :dance:

Cookie1706

Post » Pon sie 08, 2011 18:12 Re: forum

Dorota Wojciechowska pisze:A Beata zamiast karmic i sprzatac od 8 szuka czarnulki od Mani :evil: Dopiero tel. do Marleny rozwiklal zagadke ze maluch u p. Bozeny :evil: :evil: :evil: BARDZO WSZYSTKIM WTAJEMNICZONYM DZIEKUJEMY ZA PRZEKAZANIE INFO NA WATKU :evil: :evil: :evil:

To ja w związku z zaistniałą sytuacją rozpoczynam zbiórką pieniędzy na melisę dla Dorotki :roll:
Doroti złość piękności szkodzi :wink: musisz dbać o swe lico biorąc pod uwagę, że podobno jakaś sesja rozbierana do męskiej gazety się szykuje :smiech3:
A tak na poważnie to po prostu zapomniałam napisać kartki i zostawić na kociarni a Ewcia tak jak już pisała źle mnie zrozumiała- także rozgrzeszamy na forum :wink:
Ja tez kiedyś czas jakis szukałam Ajaksa na zdrowej żeby podać mu krople do oczka i nigdzie go nie było 8O okazało się, że zapomniano mnie powiadomić, że w/w znalazł dom. I obeszło się bez "evil or very mad"

Cookie1706

Post » Pon sie 08, 2011 18:49 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

przywiozłam integre Animonde dla Klimka i Longera - prosze dawac im zmieszane z intestinalem mokrym zobaczymy jak zareagują, potem mozna przestawić

dałam Mani dzieciaczka bo strasznie za nim wypatrywała, trzeba ją zabrać na sterylkę, jeśli ktoś może to został jeden zabieg w Almavecie :roll:

zabrałam wszystkie klatki do schroniska, Martynka zamknij Zenka w przedsionku kibelka, przepraszam ale nie mamy gdzie dawać kotów :( jest masakra

witaj Cookie :ok:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon sie 08, 2011 18:56 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

środa wieczór :ok:
I dobiję chyba Ewę - Fuks ma zapalenie górnych dróg oddechowych. Będę go zastrzykać antybiotykiem, probiotyk z mokrym dostanie. Kontrola w piątek rano. Problem w tym, że po tego typu infekcji lepiej byłoby go na czas mojego urlopu (poniedziałek 15.08 wieczór do niedzieli 21.08 wieczór) wywieźć do kogoś, kto w razie czego zauważy szybko, że coś się dzieje. Opieka do kotów zapewniona, ale jako siła niefachowa i niezmotoryzowana odpada z jazd. Ochotnicy?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon sie 08, 2011 19:55 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Cookie1706

Post » Pon sie 08, 2011 20:23 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 08.08.-14.08.2011

Wezme wtorek 09.08 - taki mam zamiar ale jak sie bede czula tak jak w tej chwili to sie nie rusze, takich boli plecow dostalam ze nie moge chodzic ani schylac cos okropnego ale moze do rana przejdzie mam taka nadzieje.

Bylismy dzisiaj z wieksza Burusia i Nela u weta - wszystkie maja to samo czyli zmutowany wirus kk - dostaly zastrzyki antyb.i immunidol - wszystko wie Wiesio i bedzie podawal.
W piatek kontr.
Klimka juz bierze to samo albo go juz wzielo z nim by tez trzeba podjechac.
Dodatkowo trzeba podawac w/g zalecen dr Ilony wszystkim chorym i podejrzanym iminodol w tabl./jest na bufecie/ 2xdz tabl. tj zamiast scanamuny ktorej nie mamy.
Oraz Lizyne ten walacy ryba prosze z duzej puszki /tez jest na bufecie/ mieszac do jedzonka - mozna wszystkim.
Tym chorym przecierac oczka z lezek wacikiem namoczonym sola fizjologiczna.
Dwom maluchom koniecznie tez dac tabl.iminidolu zeby ich nie rozlozylo.
Burasce bardzo rzezi w oskrzelkach, natomiast Nela osluchowo ok.

Rano dam znac czy jestem w stanie isc :(
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pon sie 08, 2011 20:24 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Jak bede to uzupelnie w kartach i pozakladam nowe dla tych co trzeba.

jadziaII

Post » Pon sie 08, 2011 20:40 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

jadziaII pisze:Jak bede to uzupelnie w kartach i pozakladam nowe dla tych co trzeba.

Jadziu przepraszam, ale nie założyłam kart :oops: Wiesiu dziękuję jeszcze raz za wyratowanie mnie z opresji samochodowej dojechałam do domu już bez problemów :( nie ma to jak koniec urlopu i powrót do rzeczywistości - niestety jutro samochód muszę odstawić na warsztat mam nadzieję że do piatkowego dyzuru zostanie naprawiony :(
Faktycznie Klimuś też kicha, a i Fredce też oko łzawi :(
Jadziu pomyśl może jutro Lemonka i małego od Mani przenieść na zdrową kociarnię, niestety nie wiem czy mozna je tak samopas puścić :( jak coś u mnie jest jeszcze duża klatka królicza, ale jutro nie dam jej rady zawieźć do kociarni :(
no witaj powrocie do rzeczywistości.
Buraski mimo że zakichane jedzą, Klimek też je, Fredka też Nela tylko liznęła, ale mam nadzieję że antybiotyki zadziałają.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon sie 08, 2011 20:58 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

No nie wiem sama co zrobic z tymi 2-ma maluchami ane takie malce a zwlaszcza burusia.
Jak maja zalapac to juz zalapaly i albo albo, a tamte byly wsrod zdrowych i szczepione no i co rozlozyly sie wiec chyba na to nie ma madrych.
No zobacze i pomysle jutro dzis mi sie b.ciezko mysli.
Fredce to oczka lzawily juz wczesniej to raczej jej nie od kataru ona juz tak ma i Beatka mowila ze jak byla byla na wolnosci to tez jej lzawily, jakies dostala kropelki na te lzawienie moze dicortinef.

Wiesio podzieki przyjal ale mowi ze ma juz tego pelne kieszenie :lol:

jadziaII

[poprzednia][następna]