Marszałek Remik - zwrotka z adopcji - prezent się znudził

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sie 04, 2011 8:41 Marszałek Remik - zwrotka z adopcji - prezent się znudził

Marszałek Remik przechadzał się jedną z ruchliwszych ulic w Rawiczu. W sumie nie byłoby to dziwne - gdyby był człowiekiem. A Marszałek miał wtedy tylko kilka tygodni. Jechałam rowerem gdy zauważyłam, że Pan z Małą Dziewczynką zatrzymali się tuż przy krawężniku, dziecko przykucnęło. Po chwili Pan za rączkę pociagną bo ulicą toczył się duuuży cieżarowy samochód. Poszli. A w miejscu nad którym się schylali - pozostał maluszek. Bardzo dziarski i rezolutny. Oczka upaprane wydzieliną. Ale i tak dzielnie siedział i patrzał co to za wielgachne "czołgi" się przetaczają przed jego noskiem. Złapalam to to za kark, weszłam do pierwszej z bram dowiedzieć się czy czasem im nie uciakł. Ale nie. Oni mają swoje a tego to ktoś podrzucił. Błakał się tak od rana. Między pocztą, NFZ-tem, pod sklepami. Wracajac od weterynarza jakaś spotkana pani powiedziała, że oni to go rano koło tej poczty karmili. Masakra. Szczylek miał wtedy kilka tygodni - max 6. I nikt się nie przejął, że go coś na tej ulicy zaraz rozjedzie. Nieee. Ludzie dumni byli, że go dokarmiali.
Marszałek imie dumne zawdzięcza patronowi ulicy na którego go znalazłam. Na Piłsudskiego. Ale że imię to takie do którego dorosnąć musi - dostał przydomek Remik :-)

Mały miał kk, bogate życie wewnętrzne i zewnętrzne. A po za tym ok. Przez miesiąc uporaliśmy się z tymże. Jeszcze chwila i będzie szczepiony i może szukać domu!!!
I to już trzeba bo inaczej będzie za późno i nie będę go w stanie oddać - lub nikt nie będzie go chciał.
Planuję wywiesić plakaty - ale obawiam się, że będzie problem. Miałam już chętnych - ale ... umowa adopcyjna????, wizyty przed i po????, zabezpieczone okna???? - trzask!!! Gdyby to był stary aparat - jak nic usłyszłabym trzas słuchawki.
Tutaj inaczej sie podchodzi do kotów. To "tylko" zwierzęta. Z moich osiedlowych obserwacji - balkon zabezpieczony ma nasz wet i my.

U mnie na stanie "geriatria" 3 starsze koty - z których dwa tłuką małego a trzeci dręczy niedelikatnymi zabawami. I duży pies, który próbuje małego chronić. A Marszałek to żywioł, który chce być wszędzie i z każdym sie zaprzyjaźnić. A jak już sie wyszaleje to najchetniej włazi na człowieka - włącza motorek i zasypia mrucząc.

Tak mi sie marzy, że jak go tylko zaszczepie znajdzie dobry domek. W powodzi kociat tegorocznych, podrostków, kotów starszych i najstarszych - jemu też musi się udać.

To fotki z pierwszych dni...
Taki jestem piękny
Obrazek
Ostatnio edytowano Nie lip 08, 2012 23:42 przez Cammi, łącznie edytowano 1 raz

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Czw sie 04, 2011 8:42 Re: Marszałek Remik - czas poszukać domu nim będzie za późno :-)

Pozostałości po kk
Obrazek

Mój psi przyjaciel i kocie zabawy
Obrazek Obrazek
Przyszywany Tatuś i świat za oknem
Obrazek Obrazek

Cammi

Post » Czw sie 04, 2011 8:51 Re: Marszałek Remik - czas poszukać domu nim będzie za późno :-)

Po słowotoku kilak konkretów

Marszałek może mieć teraz około 10 tygodni
Był już 3 razy odrobaczany
Po kk pozostały jeszcze łzawiące oczka
Jak tylko wet uzna, że można - zostanie zaszczepiony
Ładnie korzysta z kuwet
Lubi inne koty i psa, człowieka też lubi - szczególnie gdy się z nim bawi, gdy może się przytulić i usnąć
przy pierwszym dotyku włacza motorek i mruuuuuuuczy
Zjada suchą karmę bez problemu

WROCŁAW - LESZNO - POZNAŃ - KRAKÓW - mogę malucha dowieźć w te okolice

zależy mi na odpowiedzialnym domu - nie chcę go oddać w miejsce gdzie go puszczą samopas żeby się uczył zdobywać pożywienie i polować

TU ALBUM ZE ZDJĘCIAMI MARSZAŁKA <---- kliknąć

Cammi

Post » Czw sie 04, 2011 15:04 Re: Marszałek Remik - czas poszukać domu nim będzie za późno :-)

a tu można oglądnąć jak Marszałek się potrafi bawić

ZABAWY KOTÓW

Cammi

Post » Czw sie 04, 2011 20:38 Re: Marszałek Remik - czas poszukać domu nim będzie za późno :-)

Jak się słodko do psiaka wtula :1luvu:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Sob sie 06, 2011 10:19 Re: Marszałek Remik - czas poszukać domu nim będzie za późno :-)

mały ma luźna kupkę
jak to tak
potrzeba nam siemienia

Cammi

Post » Nie sie 14, 2011 21:29 Re: Marszałek Remik - czas poszukać domu nim będzie za późno :-)

już po kk!!!

szukamy nowego domuuu

Cammi

Post » Czw sie 18, 2011 12:02 Re: Marszałek Remik - czas poszukać domu nim będzie za późno :-)

Kamilo drogo, czy lutra już wystąpiła z propozycją zamiany?
:)
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Czw sie 18, 2011 12:43 Re: Marszałek Remik - czas poszukać domu nim będzie za późno :-)

Nigdy bym nie pomyślała, że Korek będzie kogokolwiek niańczył. Kobieto, cuda czynisz!
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw sie 18, 2011 12:49 Re: Marszałek Remik - czas poszukać domu nim będzie za późno :-)

noemik pisze:Kamilo drogo, czy lutra już wystąpiła z propozycją zamiany?
:)

ostatni cynk brzmiał "pogadam z Kasią"
właśnie przygotowałam plakaty i wybieram się je druknąć
a Ty coś wiesz więce?
Fretka <--> Remik?

Cammi

Post » Czw sie 18, 2011 12:59 Re: Marszałek Remik - czas poszukać domu nim będzie za późno :-)

ja myślę, że wymiana realna, kasia na tak, fretka chce mieć swój dom, swojego człowieka. dla mnie bomba, marszałek się zmieści do słoika, a fretka nie.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Czw sie 18, 2011 13:19 Re: Marszałek Remik - czas poszukać domu nim będzie za późno :-)

lutra pisze:ja myślę, że wymiana realna, kasia na tak, fretka chce mieć swój dom, swojego człowieka. dla mnie bomba, marszałek się zmieści do słoika, a fretka nie.

gratis do Marszałka to pakiet zdjęć i kilka plakatów :-)
taki najbardziej obrazkowy
http://kamilaszczepaniak.pl/Remik/Plakat5.doc

Cammi

Post » Czw sie 18, 2011 13:26 Re: Marszałek Remik - czas poszukać domu nim będzie za późno :-)

znaczy, że się wymieniamy?
dam do fretki książkę grubą, żeby mogła siedzieć Ci na kolanach, jak będziesz czytać, ona uwielbia siedzieć na kolanach.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Czw sie 18, 2011 13:27 Re: Marszałek Remik - czas poszukać domu nim będzie za późno :-)

Marszałek na dziś wygląda tak
zdjęcia by Moja Siora - (taka prywatna)
Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Czw sie 18, 2011 13:31 przez Cammi, łącznie edytowano 1 raz

Cammi

Post » Czw sie 18, 2011 13:30 Re: Marszałek Remik - czas poszukać domu nim będzie za późno :-)

lutra pisze:znaczy, że się wymieniamy?
dam do fretki książkę grubą, żeby mogła siedzieć Ci na kolanach, jak będziesz czytać, ona uwielbia siedzieć na kolanach.

a mnie to się zawsze marzył taki co to by w długie zimowe wieczory przy czytaniu mi towarzyszył
mam 3xMillenium - grubiszcze to jest ale do zimy nie dotrwa
to ustalimy tylko kiedy/jak/gdzie i mahniom

Obrazek Obrazek Obrazek

Cammi

[następna]