sucha karma stoi całą dobę w misce, także nie zaszkodzi innym kotom?
czy są skuteczne odrobaczenia w zastrzyku?
edit : co ciekawe on nigdy nie miał żadnych robaków przy odbycie i w kale..
Moderator: Estraven
arniel pisze:Czy to oznacza, że miałby byc tylko na suchej karmie? bez mięsnych saszetek i przysmaków??(
Georg-inia pisze:arniel pisze:Czy to oznacza, że miałby byc tylko na suchej karmie? bez mięsnych saszetek i przysmaków??(
w okresie "leczenia" wyłącznie karma weterynaryjna. Istnieje w formie zarówno chrupków jak i saszetek czy puszek. Z przysmaków wszelkiego rodzaju należy w tym czasie zrezygnować. Intestinal nnym kotom nie zaszkodzi, ale jest to karma dość droga i wyjadana przez koty, które jej nie potrzebują doprowadzi Cię do bankructwaWiem, jak ciężko jest wprowadzić dietę dla jednego kota, jeśli w domu są też inne, ale da się. Niestety żarełko nie może stać cały czas, trzeba "wydać" posiłek i pilnować, żeby każdy jadł swoje, a potem należy schować.
A musi być odrobaczenie w zastrzyku? istnieją przecież środki typu spot-on, które wylewa się kotu na kark - jest to nieinwazyjne zupełnie. Kiedy odrobaczałaś kotucha ostatni raz? pamiętaj, że stosowanie wszelkiego rodzaju leków przeciwpasożytniczych nie pozostaje bez wpływu na samego kota, w końcu są to trucizny. Kota niewychodzącego wystarczy odrobaczać raz na pół roku, jeśli wychodzi - raz na trzy miesiące. No i należy pamiętać, że odrobaczać należy wszystkie zwierzęta w domu jednocześnie!
arniel pisze:Odrobaczałam spot-on i chyba nie zadziałały, jesli rozwolnienia są z powodu pasożytów.. Pod koniec mieśiąca wychodzi trzeci mieśiac od odrobaczania jego i wszystkich kotów.
Czy jest tu jakiś wątek o karmach? mam 'poleconych' kilka karm i nie wiem na którą się zdecydowac..
Czy jest jakiś spec o takich problemów jelitowych u kotów?? mogę uzyskac gdzies jeszcze pomoc???
Kazia pisze:W takim razie wybierz jedną z polecanych karm. Moja koleżanka bardzo chwali RC Intestinal (ja żadnej z tych karm nigdy nie dawałam), ale prawdopodobnie każda z nich jest dobra. Jednak odradzałabym te alergiczne i Liht bo to już w ogóle same soje są itp.
Zastanowiłam się jeszcze, to jest jeden kot z trzech, i kupy są na przemian dobre i kiepskie. Spróbuj dokładnie przeanalizować, co on je, zarówno te główne posiłki, ale szczególnie co podjada, czy nikt biednego koteczka nie podkarmia ze stołu, czy nie ma dostępu do torebek foliowych, zakupów zanim się je rozpakuje, jakiegoś kwiatka, tego typu rzeczy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], KotLeo, masseur, Myszorek i 96 gości