Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach, cz. 1

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon sie 01, 2011 11:31 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach- Jedzosław Sadełko :)

U nas dzisiaj weszła ekipa remontowa - jeszcze dobrze nie zaczęli a ja już mam dosyć :roll:
Ciężko wytłumaczyć panom fachowcom żeby np zamykali drzwi i nie otwierali szeroko okien (parter) bo wolnożyjące jajeczne kocury tylko na to czekają żeby dostać się do domu i oznaczyć Obrazek
Już kilka razy dziś musiałam wyrzucać kocury i smrodek unosi się w sieni i w remontowanej kuchni - mam nadzieję że da się jakoś usunąć :|
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pon sie 01, 2011 20:24 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach- Jedzosław Sadełko :)

Ooooo ekipa remontowa budzi wspomnienia :twisted: :twisted: :twisted:
Wpuszczanie jajecznych kotów to pikuś :mrgreen:
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Pon sie 01, 2011 22:22 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach- Jedzosław Sadełko :)

Burasiątko wygląda jak moja Maniusia :1luvu: Lecę zajrzeć na tamten wątek.

PS. też nie mam miejsca na konie, ale do niedawna miałam stadninę naprzeciwko osiedla i można było sobie z bliska popatrzeć, a nawet pomiziać konika. Niestety, okoliczni mieszkańcy uznali, że stadnina śmierdzi :roll: I ją wyeksmitowali. Teraz będziemy mieć dom weselny i będzie wspaniale :roll:
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Wto sie 02, 2011 6:21 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach- Jedzosław Sadełko :)

Niestety, zapach koński i stajni nie każdemu pasuje.
Dla mnie nie jest drażniący kiedy jestem w stajni lub przy koniach ale np potem nie lubię mieć na sobie ciuchów przesiąkniętych tym zapaszkiem i zawsze przy koniach zakładam czapkę bo włosy strasznie łapią.
Mi od zapaszku bardziej przeszkadza to że latem przy koniach jest sporo much i gzów.

W sumie gdybym mieszkała w mieście to zdecydowanie również przeszakadzało by mi sąsiedztwo stajni :roll:

Mała burasia wczoraj miała operację - proszę o kciuki dla niej :ok: :ok: :ok:
i zapraszam na bazarki bo koszty operacji i leczenia ogromne - linki w podpisie.

O ekipie remontowej napiszę później Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto sie 02, 2011 9:00 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach- Jedzosław Sadełko :)

Panowie fachowcy wczoraj poszaleli :lol:
Gdyby TZ miał wszystko zrobić sam to remont kuchni trwałby chyba jeszcze długie lata a ekipa jednak robi znacznie szybciej :D
Wczoraj był ich pierwszy dzień więc wszyscy byliśmy na tzw "dotarciu" :wink: Dzisiaj już jest lepiej :ok:

Szkoda że nie mam zdjęć jak wyglądało przed remontem ale niestety straciłam je razem z dyskiem komputera...
Oto więc krótka historia jednego kąta kuchni od początku czerwca do wczoraj:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
i jedna fotka ścianki oddzielającej kuchnię od kotłowni i łazienki:
Obrazek

podoba się? :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto sie 02, 2011 9:01 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach- Jedzosław Sadełko :)

:piwa: za ekipę i rychłe postępy!!!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto sie 02, 2011 9:28 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach- Jedzosław Sadełko :)

Życzę dużo cierpliwości przy remoncie. Ja tydzień temu przeszłam mały remont w kuchni i łaziencie. W naszym bloku wymieniano instalację kanalizacyjną, zimnej i ciepłej wody, pozbyliśmy się piecyków łazienkowych wreszcie. Bałagan był w całym domu. :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Wto sie 02, 2011 9:49 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach- Jedzosław Sadełko :)

Podoba się! :ok: Piękna kaflowa kuchnia! :1luvu: Bardzo mi się takie podobają! A ta ściana ze szklanych kafli rewelacja!
Za to nie lubię samego remontu... ile to potem sprzątania... :roll:

edit: kaflowa kuchnia - czytaj kaflowy piec :oops:
Ostatnio edytowano Wto sie 02, 2011 9:58 przez julka75, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek...Obrazek .. http://facebook.com/julka75
Obrazek Obrazek Obrazek ...................... Obrazek

julka75

Od: Pt kwi 15, 2011 0:00

Post » Wto sie 02, 2011 9:51 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach- Jedzosław Sadełko :)

Ekstra piec :1luvu:
Powodzenia!
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto sie 02, 2011 9:59 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach- Jedzosław Sadełko :)

Nie wyobrażam sobie kuchni w takim domu jak nasz bez kuchni kaflowej - postawiliśmy ją w miejscu olbrzymiego pieca chlebowego, pierwszy właściciel domu był piekarzem. Uwielbiam na niej gotować i piec :piwa:

jasia0245 pisze:Życzę dużo cierpliwości przy remoncie. [...]

Po kilku latach nieustających remontów trochę się przyzwyczaiłam :roll:
Kupiliśmy gospodarstwo z dużym starym poniemieckim domem praktycznie do kapitalnego remontu - wymieniamy wszystko poza murami: okna, stropy, podłogi, tynki, instalacje, ogrzewanie... W domu nie było łazienki ani toalety więc całą instalację wodno-kanalizacyjną robimy od początku. Czeka nas również całkowita wymiana dachu...
Remont się ślimaczy już kilka lat bo niestety nie wypaliło nam planowane przy zakupie domu źródło finansowania jego remontu a wiadomo jak to się ciągnie kiedy remont robi własnymi rękami TZ - jedynie weekendami bo w tyg pracuje od rana do nocy.
Namówiłam TZ-ta na ekipę bo moja cierpliwość co do kuchni się wyczerpała, no ileż można czekać? :lol:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto sie 02, 2011 13:36 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach- Jedzosław Sadełko :)

No to mam kolejnego solidnego wqu.. na robociarzy :evil:
Pytałam wczoraj czy będą kurzyć, bo jeśli tak to trzeba zabezpieczyć drzwi za którymi mieszkamy bo drzwi po opaleniu nie mają jeszcze uszczelek i brak progu - szczeliny są rzędu kilku centymetrów. Powiedzieli że ależ skąd, absolutnie żadnego kurzenia nie będzie bo przecież gładzie robią na mokro.
Wyszłam dziś na chwilę z domu, wracam - a tu wszystko zakurzone bialuteńkim pyłem budowlanym bo panowie fachowcy nagle uznali jednak że coś tam trzeba podkuć i polecieli flexem :evil:
W pokojach mam więc dosłownie wszystko przykryte grubą warstwą pyłu :evil:
Oprócz tego panowie radośnie otworzyli na oścież drzwi z kuchni do przedpokoju i tym sposobem wszystko tam oraz schody i przedpokój na piętrze mam również dokładnie przykryte kurzem budowlanym... o łaziencie (za tą ścianą z luksferów) nawet wspominam - tam nie ma jeszcze zamontowanych drzwi ale przecież kto by się domyślił żeby opuścić powieszoną tam przez mojego TZta folię która teraz jest podwinięta do góry :evil: Obrazek

Chyba jednak wolałam jak TZ sam robił :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto sie 02, 2011 14:24 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach- Jedzosław Sadełko :)

Zawsze swój majster robi po swojemu odpowiednio zabezpieczy inne pomieszczenia. Pracy jednak macie jeszcze b.dużo. Ale będzie po zakończeniu bardzo ładnie. Ta kuchnia z kafli jest bardzo ładna, taka swojska, wiejska. :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Post » Wto sie 02, 2011 15:47 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach- Jedzosław Sadełko :)

jasia0245 pisze:Zawsze swój majster robi po swojemu odpowiednio zabezpieczy inne pomieszczenia. Pracy jednak macie jeszcze b.dużo. Ale będzie po zakończeniu bardzo ładnie. Ta kuchnia z kafli jest bardzo ładna, taka swojska, wiejska. :1luvu: :1luvu:

nasz cały dom jest wiejski tzn mieszkamy na wsi :lol:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro sie 03, 2011 6:48 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach- Jedzosław Sadełko :)

Tak - wiem, że mieszkacie na wsi, ale ta kuchnia jest taka wyjątkowo wiejska. Lubię takie klimaty - super. :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Post » Śro sie 03, 2011 7:42 Re: Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach- Jedzosław Sadełko :)

Broszeńka wita i pozdrawia :)
Obrazek

Nasz aparat dokonał żywota i nie opłacało się go naprawiać.
W ramach prezentu urodzinowego zakupiliśmy więc nowy :piwa:

Zaraz jadę do weta m.in z Broszką na przegląd i kontrolę :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

[poprzednia][następna]