Poznań Główny PKP/PKS -Krakvet- dziękujemy w imieniu kotów!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt lip 29, 2011 20:32 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

A to nie slyszalas? W maju chyba były ostatnie! Dlatego w takim kryzysie jesteśmy :( jutro jedzie jeden kot na kastracje- naszczescie fundacja nam skredytuje dopóki nie uzbierany pieniędzy.

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Pt lip 29, 2011 20:49 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

Zrobiłam bazarek ale nie cieszy się powodzeniem. Jutro zrobię następny bo udało mi się pożyczyć aparat, może coś się akurat sprzeda.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pt lip 29, 2011 20:52 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

moorland pisze:A to nie slyszalas? W maju chyba były ostatnie! Dlatego w takim kryzysie jesteśmy :( jutro jedzie jeden kot na kastracje- naszczescie fundacja nam skredytuje dopóki nie uzbierany pieniędzy.

Może ta nowa ustawa o ochronie zwierząt coś zmieni, o ile oczywiście ją uchwalą :roll:
Na kastrację jedzie ten duży kocur, co tak smutno miauczy?
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pt lip 29, 2011 20:55 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

W ogóle teraz bazarki stoją, adopcje stoją- ogólnie nie jest za dobrze:(
Ten z ciuszkami całkiem ładnie poszedł przez pierwszy tydzien, ale to wszystko musiało iść na wydatki bierzace, wet i jedzenie + zwirek do piwniczki, teraz 6 kotów w piwniczce.

moorland

Post » Pt lip 29, 2011 20:59 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

moorland pisze:A to nie slyszalas? W maju chyba były ostatnie! Dlatego w takim kryzysie jesteśmy :( jutro jedzie jeden kot na kastracje- naszczescie fundacja nam skredytuje dopóki nie uzbierany pieniędzy.

Dziewczyny - mamy kasę, co najmniej 10 tys chciałabym w tym roku przeznaczyć jeszcze na sterylki (ale najpierw muszę usiąść z "księgową" i policzyć pieniądze ;) )
Jak są potrzeby cięcia, to można ciąć na nasz koszt. Jednak dopiero wróciłam z urlopu, muszę się z wetami poumawiać. Niech ktoś mi tylko da znać na pw lub na tel. 501 280 282, jakie są potrzeby, gdzie chcecie jeźdxić i kto będzie woził.

Wpływają też pieniądze z 1%. Niestety tylko nieliczne US podają na przelewie cel szczegółowy, a rozpiskę dostaniemy chyba we wrześniu.
Dajcie znać na pw, jakie macie bieżące potrzeby (nie jestem dziś w stanie przeczytać wątku)
Obrazek

fuerstathos

Od: Sob sty 24, 2004 17:53

Post » Pt lip 29, 2011 21:02 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

Jarka pisze:

Może ta nowa ustawa o ochronie zwierząt coś zmieni, o ile oczywiście ją uchwalą :roll:
Na kastrację jedzie ten duży kocur, co tak smutno miauczy?

Niestety wydaje mi sie, ze ustawa nie ma tu nic do rzeczy, takie sprawy są zadaniem urzędu miasta chyba- Poznan twierdzi, ze nie ma w budrzecie i tyle:(

Tak ten kocur- nie mozna go wypuścić z tej klatki bo on jest pogryziony- nie wiadomo co ma, trzebaby mu testy porobic ale na to w tej chwili to w ogóle nie ma srodkow, bo trzeba szybko ciachnac tą srebrna pannę w klatce obok.

moorland

Post » Pt lip 29, 2011 22:56 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

Na dworcu jest rudy kot, coś biało-burego do ciachnięcia nie wiem czy coś jeszcze bo one późno w nocy przychodzą jeść. Ja do końca września mogę się oferować z transportem, niestety miejsca na przetrzymanie nie mam.
Obrazek

itaka

Post » Sob lip 30, 2011 8:55 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

Kocurek zawieziony na kastrację na Polankę - wielkie dzięki dla moorland za transport!
W samochodzie doszłyśmy do wniosku, że będzie miał na imię Borys :)
Może uda mi się zrobić jakieś zdjęcia, to wrzucę.
Kocurek będzie miał też zrobione testy przy okazji, chociaż na koncie minus - założyłam pieniądze, bo boję się o nasze maluchy.
Trzymajcie kciuki!

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Sob lip 30, 2011 17:17 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

fuerstathos pisze:

Dziewczyny - mamy kasę, co najmniej 10 tys chciałabym w tym roku przeznaczyć jeszcze na sterylki (ale najpierw muszę usiąść z "księgową" i policzyć pieniądze ;) )
Jak są potrzeby cięcia, to można ciąć na nasz koszt. Jednak dopiero wróciłam z urlopu, muszę się z wetami poumawiać. Niech ktoś mi tylko da znać na pw lub na tel. 501 280 282, jakie są potrzeby, gdzie chcecie jeźdxić i kto będzie woził.

Wpływają też pieniądze z 1%. Niestety tylko nieliczne US podają na przelewie cel szczegółowy, a rozpiskę dostaniemy chyba we wrześniu.
Dajcie znać na pw, jakie macie bieżące potrzeby (nie jestem dziś w stanie przeczytać wątku)

To są super wieści! Dzięki!
Mamy kilka miejsc, które chcemy dokończyć.
Jeszcze jakby trochę ruszyły adopcje, to mogłybyśmy ze sterylkami ruszyć pełną parą...

kasia_5000

Post » Sob lip 30, 2011 17:18 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

merka_85 odebrała już Borysa z lecznicy.
Kocurek wybudzony!
Testy ujemne :)

kasia_5000

Post » Sob lip 30, 2011 17:23 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

Same dobre wiadomości! :D :D :D
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Sob lip 30, 2011 17:32 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

kasia_5000

Post » Nie lip 31, 2011 20:14 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

Byłam dzisiaj na pkp - przy okazji nakarmilam Sierściuchy. Dałam im tylko suchą karmę i wodę, ale wcinały.
Chyba były głodne, bo wszystie miseczki były puste, suchej karmy też nie było.
Zastanawiam się, czy nie przejść tylko na suchą karmę.
Na pewno w zimie byłoby to lepsze, a widać że jak dostaną dobrą suchą karmę, to teraz już chętnie ją jedzą...

Na łączce była siódemka, jedna w graciarni i jedna/jeden przy poczcie.

Dzisiaj też Sierściuchy w piwniczce mialy sesję fotograficzną.
Nieźle się przy tym ubawiliśmy i jednoczesnie natrudziliśmy - Jasmina i Jagoda są jak błyskawice, Borys domaga sie pieszczot, Cleo (szara koteczka ze Smochowic, złapana przez merka_85) nie była zadowolona z towarzystwa innych kotów i rownież domagała sie pieszczot, tylko Kola i Pik-Pok pozowali jak prawdziwi modele ;)

Własnie wgrywam zdjęcia na imageshack-a.
Zaraz wrzucę linka do galerii.

kasia_5000

Post » Nie lip 31, 2011 21:33 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

Mam w planach zrobić kotom taki domek na jedzenie tylko czasu brak. Postaram się to zrobić jak najszybciej. Wtedy suche by nie mokło.
Obrazek

itaka

[poprzednia][następna]