KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 17, 2011 22:19 Re: zakładam nowy wątek proszę nie pisać

Dyżury na ten tydzień.
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 18.07.-24.07.2011
18.07. pon. rano Beatka wie. MaraS.
19.07. wt. ranoMaraS wie. Cookie
20.07. śr. rano Beatka wie. Dorotka
21.07. czw.rano brak wie. Cookie
22.07. piat rano Beatka wie. brak
23.07. sob. rano brak wie. brak
24.07. niedz. brak wie. Dorotka

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie lip 17, 2011 23:49 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

gosiakot pisze:Za pieniądze ze skarbonki kupiłam intestinal saszetki 10 szt oraz 400 gr suchego - żeby Longer i Klimek mieli co jeść bo wszystko się skończyło dla tych kotów- wzięłam 60 zł bo powoli zaczynam nie wyrabiać finansowo- Miodka leczę na własny koszt.
Mam pytanie do jutrzejszych dyżurujących - kto podejmuje się podać Miodkowi kroplówkę ?
Bardzo proszę o pomoc w leczeniu Miodka - jeżdżenie do lekarza mnie wykańcza głównie czasowo bo dojazd bez auta trwa- a u lekarza też na nas nie czekają :( jest kolejka , co się da zróbmy w kociej chatce. Proszę o pomoc , sam nie wydolę ze wszystkim koszty , wizyty i podawanie leków .

Małgosiu dobrze że wzięłąś ze skarbonki pieniądze i kupiłaś Longerowi i Klimkowi jedzenie. Jak pisałam jak trzeba będzie podjechać z Miodkiem do weta na kroplówkę lub zastrzyki mogę jechać prosto po pracy, lub moge podać zastrzyki przepisane nie ma problemu. Jutro postaram sie zrobić rozliczenie co musimy zapłacić i ile mamy kasy - tak mniej więcej wiem co i jak ale muszę to dokładnie rozpisać, ostatnio miałam troszkę mało czasu więc wybaczcie mi :oops: Gosiu część kosztów leczenia Miodka postaram się zwrócić :oops: tylko jak pisałam muszę zrobić finansowe rozliczenie.

terenia1

Post » Pon lip 18, 2011 7:25 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Hejka, wróciłam z Grunwaldu i jestem dostępna telefonicznie i na necie :D Dzięki Tereniu :1luvu: za zastrzyki zrobione Julince bo się trochę stresowałam. Na razie muszę się nieco ogarnąć w domu, więc poza schroniskowym dziś przez najbliższe 3 dni nie biorę dyżurów :oops: bo kumpel, który miał mi siatkować balkon przyjechał dopiero w dniu mojego wyjazdu więc jak skończył to desant z rzeczami był w panicznym pośpiechu :roll:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon lip 18, 2011 7:31 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Ja też bym bardzo chciała osiatkować balkon ale nie mam żadnego chłopa, który by się na tym znał i miał narzędzia i czas. Byłabym bardzo wdzięczna jakby mi to ktoś zrobił od a do z. Zapłacę oczywiście, choć nie ukrywam, że wolałabym mniej niż profesjonalnym firmom tym się zajmującym - do których też zresztą nie mam namiarów :ryk: PROSZĘ O JAKIEŚ PORADY

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon lip 18, 2011 8:41 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Klimek zawieziony na kąpiel a Miodek także w Almavecie - zgodnie z prawdą powiedziałam p. Ilonie, że do tej pory, odkąd się pochorował był leczony przez dziewczynę mieszkającą koło Alaskana, która niestety nie ma już czasu, pieniędzy ani możliwości dalej go leczyć i dlatego kotek wraca do nich. Dr Ilona także stwierdziła, że glukoza, która leży tak sobie kilkanaście godzin to świetna pożywka dla bakterii i Miodek dostanie nową butlę. Potem odwiozę Klimka i Miodka.
Dziś Maduri i maluch wracają do Marzeny ale trzeba będzie coś wymyśleć by mały przestał ssać matkę bo nigdy nie będzie można jej ciachnąć....
W KCh ponoć dalej nie ma prądu (czy w lodówce były szczepionki :?: ) ale o tym pewnie napisze Beatka...

Mara S

Post » Pon lip 18, 2011 9:04 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

dzwoniłam do Szkłobudowy, prąd dziś będzie. Jeśli żadna z dyżurnych nie zajrzała do lodówki to szlag trafił Biocan bo widziałam go w lodowce. Trzeba pomyśleć o założeniu czujnika dymu oraz ubezpieczeniu Chatki.

Teraz muszę poruszyć kilka mniej przyjemnych spraw.

pierwsza - absolutnie nie komentujemy na wątku zasadności leczenia ustalonego przez danego weterynarza.

jeżeli macie wątpliwości, boicie się, że dany lek może zaszkodzic skontaktujcie się ze mną, ja porozmawiam z lekarzem prowadzącym. Każdy lek ma działanie uboczne a lekarze mają swoje ustalone sposoby leczenia, które czasami przy tych samych schorzeniach sa różne a prowadzą do tego samego celu. Koty leczymy przede wszystkim w Almavecie, potem w Lupusie, Alaskanie, u dr Skolika oraz dr Eweliny Pałys. W zależności gdzie komu bliżej i jakie ma mozliwości. Nie jestesmy weterynarzami (z wyjatkiem Felinae :wink: ), więc nie komentujmy pracy lekarzy, którzy czesto charytatywnie, po godzinach niosą pomoc naszym podopiecznym.

sprawa kolejna - jeżeli macie uwagi co do tego jak kto prowadził dyżur, zawsze można zadzwonić lub napisać na pw. Każdy z nas poświęca swój wolny czas i pomaga kotom jak najlepiej potrafi. Czasami nie jest to tak jak jesteśmy do tego przyzwyczajenie ale musimy być dla siebie bardziej wyrozumiali i doceniać zaangażowanie każdego z nas. Ja mam starą zasadę w pracy, której przestrzegam - zwracam uwagę w cztery oczy a chwalę publicznie. Myślę, że można to śmiało zastosować również u nas.

wiem, że jest kotów dużo i lato to cieżki okres, w schronisku mamy też urwanie głowy. Bądźmy dla siebie dobrzy bo inaczej nie poradzimy sobie z tym wszystkim

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon lip 18, 2011 9:57 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

[quote=" Małgosiu dobrze że wzięłąś ze skarbonki pieniądze i kupiłaś Longerowi i Klimkowi jedzenie. Jak pisałam jak trzeba będzie podjechać z Miodkiem do weta na kroplówkę lub zastrzyki mogę jechać prosto po pracy, lub moge podać zastrzyki przepisane nie ma problemu. Jutro postaram sie zrobić rozliczenie co musimy zapłacić i ile mamy kasy - tak mniej więcej wiem co i jak ale muszę to dokładnie rozpisać, ostatnio miałam troszkę mało czasu więc wybaczcie mi :oops: Gosiu część kosztów leczenia Miodka postaram się zwrócić :oops: tylko jak pisałam muszę zrobić finansowe rozliczenie.[/quote]
Tereniu Mara rano zabrała do Almavetu Klimka i Miodka - bo bez sensu żeby każdego z nich zawoziła do innej lecznicy . Mara zabrała też zastrzyki dla Miodka - może panie lekarki uznają ,że dobrzeby go było zostawić w szpitaliku ? jeśli nie , to Ewa oferowała taka możliwość w innej lecznicy - chodzi o to żebyśmy się nie zajeździli z kotkami bo i tak jest bardzo ciężki okres. Ja nie chcę zwrotu pienędzy za leczenie Miodka - z przyjemnością mu pomagałam i gdybym miała kupę forsy to nie byłoby problemu , ale ja z kupy forsy posiadam ostatnio głównie kupę. Mara da znać co z Miodkiem -to napiszę . Dzieki za wsparcie :)

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pon lip 18, 2011 11:49 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Czyli jednym słowem dziś popołudnie mam wolne i mogę sobie iść do fryzjera :mrgreen: wreszcie :mrgreen:

terenia1

Post » Pon lip 18, 2011 11:53 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

No ale dobrze by było uaktualnić kącik medyczny - jak już Jadzia i ja podamy najnowsze infa :P

Mara S

Post » Pon lip 18, 2011 12:37 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

po dyżurze;
tak jak pisała Mara Klimek i Miodzio w Almavecie.
Cytrynowi troszkę krwawiły uszy przy czyszczeniu,myślę że na jakiś czas można mu dać spokój z uszami(ma już całkiem ładne)
Fredka coś za bardzo wyciszona,mało zjadła. Dziś ma kontrolę po sterylce (miała duże ropomacicze).Reszta w porządku.
Część zdrowa,tu atmosfera napięta.Nadia warczy, syczy i goni wszystkie.Dziś jak przyszłam siedziała za oknem chyba mieści się przez to "uchylenie".Teraz doszła Gracja( bardzo przytyła :D) ,która też cały czas na wszystkie warczy.Ines zjadła,Pędzel bawi się i śpi z jednym z burasi, tym bez obróżki. Kotka w przedsionku ma trochę luźną kupę(może z przejedzenia?)

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pon lip 18, 2011 13:10 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Zapraszam do kolejnego bazarku na naprawę paszczy Bigowej :ok: viewtopic.php?f=20&t=130490
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon lip 18, 2011 13:51 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Dzwoniłam do Almavetu i tak:
- Miodek zostaje w szpitaliku - ma bardzo wysoki poziom białych krwinek i granulocytów,
- Klimek zostaje w szpitaliku do jutra - jak zrobi kupę to ją zbadają na rzęsitki a od jutra będzie na to brał lek, na który prawdopodobnie będę go dowozić z KCh.

Jutro pojadę też z Biedronkiem na kontrolę

Mara S

Post » Pon lip 18, 2011 13:55 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Mara S pisze:Z przykrością informuję, że Czandra musi iść na zabieg usuwania zębów. Poza tym wymaga konsultacji oczu bo wydaje mi się, że stan jedynego jej widzącego oka, się pogarsza. Liczę się z tym, że ten kot zostanie u mnie na zawsze ale niestety nie mam kasy na jej leczenie :cry:

Mara dowiedz się jakie to będą koszty i daj mi znać

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon lip 18, 2011 14:00 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Wystawiłam bazarek na jedzenie dla schroniskotów.
zapraszam wszystkich którzy interesuja się malarstwem :D viewtopic.php?f=20&t=130492&p=7723194#p7723194
A tych niezainteresowanych do podrzucania chociaż :ryk:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon lip 18, 2011 17:05 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Dorota Wojciechowska pisze:Zapraszam do kolejnego bazarku na naprawę paszczy Bigowej :ok: viewtopic.php?f=20&t=130490

Dorota Wojciechowska pisze:Wystawiłam bazarek na jedzenie dla schroniskotów.
zapraszam wszystkich którzy interesuja się malarstwem :D viewtopic.php?f=20&t=130492&p=7723194#p7723194
A tych niezainteresowanych do podrzucania chociaż :ryk:

no to podnoszę :) :ok:
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

[poprzednia][następna]