K-ów, w każdym kątku po kociątku ...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro lip 13, 2011 21:20 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

A jest tam jakaś? Bo wczoraj nic nie było....
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro lip 13, 2011 21:22 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Wistra napisała mi sms, że odwiozła na kocimską, mam więc nadzieję, że jest, bo b. potrzebuję. Szkoda, że muszę jechać aż tam, bo liczyłam, że uda się z tzw. dostawą do domu, ale widać liczyłam na zbyt wiele...
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Śro lip 13, 2011 21:34 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

łapka jest, została zbryzgana odkażaczem - jeśli ten odkażacz do rąk wystarczy, to jest odkażona.

zorro robi pod siebie, jest agresywny, bije, syczy i gryzie - papu i kuwetę da się zrobić bez rękawic, ale próba dotknięcia kota kończy się agresją, więc doradzam rękawice. nie udało mi się do końca sprzątnąć, co narobił, bo nie chciał wyjść z zas*anego kąta :?

gdzie jest jodyna? przeszukałam pół kociarni, w rezultacie fretce brzucha nie zrobiłam, bo znaleźć tego nie mogłam :? proszę zmianę poranną o 'poprawkę' po mnie, przepraszam :?

poza tym ok - poza tym, że w cat roomie znowu cieknie woda z sufitu, i przepaliła się ta żarówka energooszczędna.

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Śro lip 13, 2011 21:47 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Poszedł priv.
Ostatnio edytowano Śro lip 13, 2011 22:09 przez Miuti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Śro lip 13, 2011 22:01 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Marszałek - może komuś?
otwarła się puszka pandory
co by ratować mojego psa - wrabiają go w ojcostwo
Obrazek

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Śro lip 13, 2011 22:04 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Cammi pisze:Marszałek - może komuś?
otwarła się puszka pandory
co by ratować mojego psa - wrabiają go w ojcostwo
Obrazek

Jaki podobny do tatusia :ryk:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Śro lip 13, 2011 22:15 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Klatkę odwiozłam na kociarnię. Tam, skąd ją wzięłam.
Lutro - to Tobie zależało na klatce. Ja mam trochę zajęć i nie mogę w jednej chwili rzucić wszystkiego i jechać zawieźć komuś coś. Może ja bym mogła, ale kierowcą i posiadaczem auta jest mój chłopak, który równie dobrze może odmówić zawiezienia mnie o niewiadomej godzinie w niewiadome miejsce.

Dobra rada dla wszystkich. Szanujmy swój i innych czas. Wczoraj straciłam 3h czekając na jakąś informację za co dziś czeka mnie maks godzina snu.

Bardzo dziękuję, że pożyczyliście klatkę i przepraszam, że tak długo.
Misja wykonana, 4 jajka w Małopolsce mniej :1luvu:
Jutro wieczorem pewnie wypuszczę burasa, klatka pewnie przed weekendem wróci do Toszy.
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Czw lip 14, 2011 6:00 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

pluskwa6 pisze:
brązowobiali pisze:
Tweety pisze:dla przypomnienia, wiem, że wakacje i to rozleniwia ale kotów ci u nas dostatek i potrzeby swoje mają. Dlatego też proszę o zgłaszanie się kto wspomoże pluskwę6 w przygotowaniach a potem obecnością na kiermaszu 31.07 w Cabinet Secret?
Proszę, otwieram listę:
1. Pluskwa6
. Annazoo
. Kocuria
. brązowobiali
/Tweety, wislackikot, my chwilowo, bo już tego dnia wyjeżdżamy na urlop/

Do tego popytajcie krewnych i znajomych królika o fanty do niespodziewanych niespodzianek, wystarczy, że każdy da tylko jedną ale wartościową rzecz. Może macie znajomych, którzy prowadzą knajpy i dadzą wejściówkę dla dwojga na piwo lub kawę z szarlotka na ciepło, może ktoś prowadzi sklep z galanterią, gadżetami, sportowy, z biżuterią, AGD itp i może coś przeznaczyć a my głośno i oficjalnie podziękujemy z wymienianiem adresu sklepu itp
Do boju, kochani, koty nie mają wakacji, niestety. Zwłaszcza, że od dr Dudy przyszły rachunki na ...3700 8O ale bez rozpiski na razie nie wiem za co aż tyle

PRZYPOMINAM O NASZYM BAZARKU 31LIPCA, wszystko j/w :-)
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Czw lip 14, 2011 7:19 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

BARDZO PROSZĘ WSZYSTKICH DYŻURUJĄCYCH NA KOCIMSKIEJ O ZGŁASZANIE SIĘ W SPRAWIE DYŻURÓW SIERPNIOWYCH (KTO WYJEŻDŻA I KIEDY, KTO WRACA NA SWOJE DYŻURY I OD KIEDY) DO KOCURII. ONA PRZEJMUJE KOORDYNACJĘ GRAFIKU DO MOJEGO POWROTU, TJ. DO 6. SIERPNIA 2011.

Grafik dyżurów w kociarni w sierpien na dzień dzisiejszy wyglada nastepujaco:

poniedziałki rano (?) -do tej pory Queen_ink, nie chodziła ostatnio ze wzgledu na Szyszke, nie wiem, czy juz wróci
wieczór Leone

wtorki rano Yenika (?)
wieczór Monika W. (cat-room) / Miszelina od 09.08. (kwarantanna).

środy rano - Vanja
wieczór Kocuria (?)

czwartki rano do obsadzenia na stałe, Małgosia nie wraca po wakacjach
04.08. Vanja
11.08. Vanja
18.08 - wakat
25.08. - wakat

wieczór Miszelina (od 11.08)

piątki rano _namida_ (?)
05.08. - wakat

piątki wieczór Milu (?) (od kiedy wraca?)

soboty rano Milu (?) (od kiedy wraca?)
soboty wieczór Miszelina

niedziele rano Kinga Warmijska (?)/do tej pory Quenn_ink (?)
niedziele wieczór Kocuria (?)

niedziele lipiec:

07.08. ?
14.08. ?
21.08. ?
28.08. ?

Zastępstwa potrzebne w sierpniu: (o których wiem na dzień dzisiejszy)

2 sierpnia wieczór (wtorek) jej siostra /Monika W. (cat-room)
4 sierpnia wieczór (czwartek) jej siostra
5 sierpnia rano (piątek) - Vanja
5 sierpnia wieczór (piątek) - Kocuria
6 sierpnia rano (sobota) Vanja
18 sierpnia rano (czwartek)
25 sierpnia rano (czwartek)
Ostatnio edytowano Czw lip 14, 2011 12:40 przez miszelina, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

miszelina

Post » Czw lip 14, 2011 7:51 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

wistra pisze:Klatkę odwiozłam na kociarnię. Tam, skąd ją wzięłam.
Lutro - to Tobie zależało na klatce. Ja mam trochę zajęć i nie mogę w jednej chwili rzucić wszystkiego i jechać zawieźć komuś coś. Może ja bym mogła, ale kierowcą i posiadaczem auta jest mój chłopak, który równie dobrze może odmówić zawiezienia mnie o niewiadomej godzinie w niewiadome miejsce.

Dobra rada dla wszystkich. Szanujmy swój i innych czas. Wczoraj straciłam 3h czekając na jakąś informację za co dziś czeka mnie maks godzina snu.

Bardzo dziękuję, że pożyczyliście klatkę i przepraszam, że tak długo.
Misja wykonana, 4 jajka w Małopolsce mniej :1luvu:
Jutro wieczorem pewnie wypuszczę burasa, klatka pewnie przed weekendem wróci do Toszy.

Wistro, wybacz, nie rozumiem zarzutu o marnowaniu czasu, oprosiłam o klatkę dla mnie, uznawszy, że wygodniej będzie i Tobie i mnie podrzucić ją do huty. We wtorek nie zdążyłam wrócić do domu przed 22, napisałaś, że w takim razie przekażesz mi klatkę w środę, w środę wysłałam sms wieczorem, o której będziesz, napisałaś, że klatkę zawiozłaś na chocimską, bo ja milczałam, a ja czekałam na informację od Ciebie. Nic się nie stało, ale niesmak pozostał. Nie będę wracać do tego tematu.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Czw lip 14, 2011 9:06 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

potrzebuję wskazówek z którymi pójdę do weta
bo to inny wet niż dotychczas - a na prowincji nie wiele mam do wyboru
chodzi o odrobaczanie tego malca
w poniedziałek dostał pastę na odrobaczenie - ale nadal ma pękaty brzuch
wczoraj pojawił się jeden robal - tyle zobaczyłam - takie coś dłuuugiego cieniutkiego - zwiniete w spiralę - co to? tasiemiec chyba nie
do wczoraj mały miał sraczkę - dziś piękna kupencja
dostał antybiotyk w zastrzyku - bardzo szczypał - na kk
czy on może ponownie zostać odrobaczony - kiedy i czym - bo Tweety rzekła, że ta pasta to nie jest dobry pomysł
kk chyba odchodzi bo mały ma co raz ładniejsze oczka - jak go znalazłam miał zapapraną całą mordę
i jeszcze dostał Fiprex na kark - na pchły
i uszy ze świeżba miał czyszczone
czy to nie za dużo chemi na małego?
najgorzej jest że cały czas ma ogromnie pękaty brzuch - a wcale nie rzuca się na jedzenie - je co jakś czas po odrobinie
Obrazek

Cammi

Post » Czw lip 14, 2011 9:22 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Ten robal to pewnie owsik albo glista. Ostatnio Mea takiego zwymiotowała.

Co do odrobaczenia, ja osobiście optuje za flubenolem lub pyrantelum, to dla malucha delikatne jest. Ale teraz bym odczekała, bo za duzo chemii naraz. Moze za 7-10 dni. Tylko pilnuj, zeby teraz kupkał, bo rozkładajace sie robale niefajne sa.
A moze on ma wzdecia? Espumisan dla niemowlat mógłby pomóc.
Obrazek

miszelina

Post » Czw lip 14, 2011 9:24 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

miszelina pisze:Ten robal to pewnie owsik albo glista. Ostatnio Mea takiego zwymiotowała.

Co do odrobaczenia, ja osobiście optuje za flubenolem lub pyrantelum, to dla malucha delikatne jest. Ale teraz bym odczekała, bo za duzo chemii naraz. Moze za 7-10 dni. Tylko pilnuj, zeby teraz kupkał, bo rozkładajace sie robale niefajne sa.
A moze on ma wzdecia? Espumisan dla niemowlat mógłby pomóc.

dziękuję
Tweety mi o espumisanie mówiła
ale nie nabyłam go bo wetka powiedziała, że jeszcze poczekać
dziś idę z nim znów - jak się nie zmieni to podam mu to

Cammi

Post » Czw lip 14, 2011 9:26 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Nadal mogę dyżurować na Kocimskiej w niedzielę rano. Wszystkie inne poranki odpadają, niestety, trzeba wrócić do pracy :(
Obrazek

Kinga Warmijska

Od: Śro sie 11, 2010 17:39

Post » Czw lip 14, 2011 9:32 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Pytanie do Was, drodzy Kociarze - czy ktoś ma dostęp do kleju tkankowego? Wczoraj vetka podsunęła taki pomysł jako alternatywę drutowania pyszczucha sierściucha, niestety 3 ml takiego specyfiku to koszt 100 zł (szacunkowo i z zapasem wystarcza na ok 10 klejeń niewielkich ran). Czy ktoś z Was ma może dostęp do czegoś takiego? Gdyby to była kwestia rany u człowieka, to użyłbym zwykłego super glue, ale u kota, który ma tendencję do rozlizywania takich spraw wolę nie ryzykować.

Zlloty

Od: Pon cze 13, 2011 7:34

[poprzednia][następna]