WARSZAWA- 5 "persów"- odchuchujemy i szukamy DT/DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 11, 2011 13:26 Re: WARSZAWA- 5 persów- odchuchujemy i szukamy DT/DS :)

J.D. twoje wypowiedzi mnie porażają.. dłuższych sklecić ci się nie udało?

Neigh nie, nie zgłaszałam i nie musisz tutaj od razu na mnie naskakiwać :roll: . na siłę przekonywać mnie nie musisz, sama wykupiłam szczura ze sklepu, bo był potwornie chory, choć potem postanowiłam po prostu zoologi omijać z daleka, bo niestety wiem co tam się dzieje, wszystkich zwierząt nie uratuję, a do nakręcania rynku, nie chcę się dopisywać.
wykupiłyście? ok, to już wasza wola. super, że znajdą nowe domy i już będą miały spokojne życie i znajdą świetnych opiekunów. za to kciuki będę trzymać.
ps. brytki są do wykupienia jeszcze z innego tematu.

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Pon lip 11, 2011 13:31 Re: WARSZAWA- 5 persów- odchuchujemy i szukamy DT/DS :)

klauduska pisze:J.D. twoje wypowiedzi mnie porażają.. dłuższych sklecić ci się nie udało?

Neigh nie, nie zgłaszałam i nie musisz tutaj od razu na mnie naskakiwać :roll: . na siłę przekonywać mnie nie musisz, sama wykupiłam szczura ze sklepu, bo był potwornie chory, choć potem postanowiłam po prostu zoologi omijać z daleka, bo niestety wiem co tam się dzieje, wszystkich zwierząt nie uratuję, a do nakręcania rynku, nie chcę się dopisywać.
wykupiłyście? ok, to już wasza wola. super, że znajdą nowe domy i już będą miały spokojne życie i znajdą świetnych opiekunów. za to kciuki będę trzymać.
ps. brytki są do wykupienia jeszcze z innego tematu.

Nie naskakuję. Z natury po prostu mówię wprost - dość konkretna ze mnie osoba. Nie czuj się urażona. Po prostu zwykle jasno i czytelnie mówię co myślę.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon lip 11, 2011 13:32 Re: WARSZAWA- 5 persów- odchuchujemy i szukamy DT/DS :)

Neigh pisze:Nie naskakuję. Z natury po prostu mówię wprost - dość konkretna ze mnie osoba. Nie czuj się urażona. Po prostu zwykle jasno i czytelnie mówię co myślę.

no to ok. też tak mam ;)
tak czy inaczej, czekam na wieści jak tam się koty mają ;)

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Pon lip 11, 2011 13:37 Re: WARSZAWA- 5 persów- odchuchujemy i szukamy DT/DS :)

Jak się dowiem, to przekażę:-). Na oczy ich nie widziałam.........wiec wszystko to wieści z drugiej ręki.

Prawda też jest taka, że po prostu nie wierzę w tzw "instytucje" w tym TOZ. Ileż ja się do nich napisałam listów, maili, próśb, skarg ........po turystycznej wizycie w niejakim Kamieniu Ząbkowickim. I co? Ano znają problem.......i na tym sie w sumie kończyło. Mnie poznanie problemu zajęło jakieś 6 - 7 min......im parę lat.

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Pon lip 11, 2011 14:01 Re: WARSZAWA- 5 persów- odchuchujemy i szukamy DT/DS :)

klauduska pisze:ps. brytki są do wykupienia jeszcze z innego tematu.

czy ja pisałam, że do wykupienia? Temat jest mój, więc mam prawo sprostować.

To (brytyjka) jest kotka z pseudo ze ślepym jeszcze miotem- zastanawiam się, co zrobić, żeby nie trafiła do kolejnej pseudo. Wcale nie jestem za wykupowaniem jak leci, w tym wątku (persów) mamy do czynienia z sytuacją wyjątkową.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon lip 11, 2011 18:47 Re: WARSZAWA- 5 persów- odchuchujemy i szukamy DT/DS :)

Neigh pisze:Jak się dowiem, to przekażę:-). Na oczy ich nie widziałam.........wiec wszystko to wieści z drugiej ręki.

Prawda też jest taka, że po prostu nie wierzę w tzw "instytucje" w tym TOZ. Ileż ja się do nich napisałam listów, maili, próśb, skarg ........po turystycznej wizycie w niejakim Kamieniu Ząbkowickim. I co? Ano znają problem.......i na tym sie w sumie kończyło. Mnie poznanie problemu zajęło jakieś 6 - 7 min......im parę lat.

O TOZie zapomnijcie, że pomoże. Wiem z doświadczenia :evil: Tak samo jak LOP i inne tp instytucje. Dziewczyny, dobrze zrobiłyście.
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto lip 12, 2011 0:04 Re: WARSZAWA- 5 persów- odchuchujemy i szukamy DT/DS :)

klauduska bo ja cała jestem porażająca nie tylko moje wypowiedzi więc radzę uważać bo kopię :twisted: natomiast ty i twój udział na tym forum to jest na prawdę rozbawiający i rozwalający i rozbrajający :ryk: daruj sobie-zajmij się czymś konstruktywnym 8)

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Wto lip 12, 2011 0:28 Re: WARSZAWA- 5 persów- odchuchujemy i szukamy DT/DS :)

XAgaX pisze:To (brytyjka) jest kotka z pseudo ze ślepym jeszcze miotem
...
zastanawiam się, co zrobić, żeby nie trafiła do kolejnej pseudo.

Ślepe mioty się usypia.
Wysterylizuj kotkę,
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Wto lip 12, 2011 7:24 Re: WARSZAWA- 5 persów- odchuchujemy i szukamy DT/DS :)

redaf pisze:Ślepe mioty się usypia.
Wysterylizuj kotkę,

A to jakiś ustawowy przymus 8O ... bo nie zabrzmiało to jak życzliwa rada :? .
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto lip 12, 2011 9:15 Re: WARSZAWA- 5 persów- odchuchujemy i szukamy DT/DS :)

redaf pisze:
XAgaX pisze:To (brytyjka) jest kotka z pseudo ze ślepym jeszcze miotem
...
zastanawiam się, co zrobić, żeby nie trafiła do kolejnej pseudo.

Ślepe mioty się usypia.
Wysterylizuj kotkę,

Oczywiście wiem, co się robi ze ślepymi miotami i płodnymi niehodowlanymi kotkami, i w 100% się z Tobą zgadzam. Tylko że pseuducha życzy sobie 2800 zł za przywilej zabrania miotu do uśpienia i kotki do kastracji, a ja nie uważam, że powinna kasę dostać. Dlatego założyłam tamten wątek.

Amiko6, jak powszechnie wiadomo popieram usypianie ślepych miotów, uważam, że powinno być bezpłatne, co zmniejszyłoby liczbę przypadków niehumanitarnego pozbywania się niechcianych maluchów, szczególnie na wsiach. Więc to dobra rada :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Wto lip 12, 2011 9:19 Re: WARSZAWA- 5 persów- odchuchujemy i szukamy DT/DS :)

To chyba mój ostatni przekaz:-) Wyjezdzam, także wieści bezpośrednio u Kociego Świata

Jest tak: kociaki są w całkiem dobrej kondycji. Oczy ok, uszy bez świerzba (!) czy stanu zapalnego. Nie są zachudzone. Sierść to jedyny mankament. Wszystkie bez wyjątku są do ogolenia na zero. Nawet te podcinania nic nie dały, bo sierść sfilcowana przy skórze, także podczas kastracji trzeba je będzie po prostu ogolić na zero.

Psychicznie ok. Kuwetkują. Jeden ma problemy z kupą - w sensie nie robi jej do kuwety. Poza tym ok.
Jeden oszalał wczoraj ze szczęścia i jest dumnym posiadaczem myszy z kocimiętką.
Najbardziej wycofana jest mama, ale będą z niej koty.

Ogólnie jak na warunki miau stan kotów oceniono na dobry+

Koty są do obserwacji i kastracji. No szczepienia, odrobaczania rzecz jasna też.
Jak się Kasia trochę ogarnie do wklei zdjęcia. Generalnie bardzo fajna i adopcyjna gromada.

Obrazek

Neigh

Post » Wto lip 12, 2011 9:38 Re: WARSZAWA- 5 persów- odchuchujemy i szukamy DT/DS :)

XAgaX pisze: Amiko6, jak powszechnie wiadomo popieram usypianie ślepych miotów, uważam, że powinno być bezpłatne, co zmniejszyłoby liczbę przypadków niehumanitarnego pozbywania się niechcianych maluchów, szczególnie na wsiach. Więc to dobra rada :)
Ja wiem.

I nie twierdzę, że to zła rada, ale forma przeważyła nad treścią.
Tym bardziej, że puki co jest to niewykonalne i problemem jest jak wyciągnąć te koty, a nie co zrobić z kąciętami.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto lip 12, 2011 9:44 Re: WARSZAWA- 5 persów- odchuchujemy i szukamy DT/DS :)

Amika6 pisze:
XAgaX pisze: Amiko6, jak powszechnie wiadomo popieram usypianie ślepych miotów, uważam, że powinno być bezpłatne, co zmniejszyłoby liczbę przypadków niehumanitarnego pozbywania się niechcianych maluchów, szczególnie na wsiach. Więc to dobra rada :)
Ja wiem.

I nie twierdzę, że to zła rada, ale forma przeważyła nad treścią.
Tym bardziej, że puki co jest to niewykonalne i problemem jest jak wyciągnąć te koty, a nie co zrobić z kąciętami.

Masz oczywiście 100% racji.

Chętnych do dyskusji zapraszam na wątek "brytków": viewtopic.php?f=1&t=130189
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Wto lip 12, 2011 13:05 Re: WARSZAWA- 5 persów- odchuchujemy i szukamy DT/DS :)

Neigh pisze:To chyba mój ostatni przekaz:-) Wyjezdzam, także wieści bezpośrednio u Kociego Świata

Jest tak: kociaki są w całkiem dobrej kondycji. Oczy ok, uszy bez świerzba (!) czy stanu zapalnego. Nie są zachudzone. Sierść to jedyny mankament. Wszystkie bez wyjątku są do ogolenia na zero. Nawet te podcinania nic nie dały, bo sierść sfilcowana przy skórze, także podczas kastracji trzeba je będzie po prostu ogolić na zero.

Psychicznie ok. Kuwetkują. Jeden ma problemy z kupą - w sensie nie robi jej do kuwety. Poza tym ok.
Jeden oszalał wczoraj ze szczęścia i jest dumnym posiadaczem myszy z kocimiętką.

Koty są do obserwacji i kastracji. No szczepienia, odrobaczania rzecz jasna też.
Jak się Kasia trochę ogarnie do wklei zdjęcia. Generalnie bardzo fajna i adopcyjna gromada.

Wow... :ryk: to tylko sie cieszyć trzeba,że kociaki w miarę zdrowe bo łatwiej będzie o domek i ludzia.

No to teraz trzeba szukac im dobrych domków z podusiami... :1luvu: :1luvu:
Obrazek

gosik5

Od: Śro kwi 27, 2011 13:36

Post » Wto lip 12, 2011 14:02 Re: WARSZAWA- 5 persów- odchuchujemy i szukamy DT/DS :)

gosik5 pisze:
Neigh pisze:To chyba mój ostatni przekaz:-) Wyjezdzam, także wieści bezpośrednio u Kociego Świata

Wow... :ryk: to tylko sie cieszyć trzeba,że kociaki w miarę zdrowe bo łatwiej będzie o domek i ludzia.

No to teraz trzeba szukac im dobrych domków z podusiami... :1luvu: :1luvu:

Śpieszcie się rezerwowac koty bo pomimo zaniedbania...są piękne,przytulaśne i kocie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

gosik5

Od: Śro kwi 27, 2011 13:36

[poprzednia][następna]