K-ów, w każdym kątku po kociątku ...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt lip 08, 2011 19:04 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Obrazek
Nie, Słomka nie jest zielona ;P
Kolor ma adekwatny do imienia i wielkie, złote oczyska. Koniec pyszczka jaśniejszy niż reszta. Bardzo dziwny kolor, ładny i jasny.

Siedziała na chodniku, a chwilę wcześniej byłoby ją rozjechało parkujące auto. Kierowcy się oberwało od Amelii :mrgreen:
Gdy szłam do Słomki, ona już biegła do mnie. Wzięłam ją na ręce i już :) Ugniatała i przytulała się.
Transporterek mniej jej się podobał, ale nie było ani pazurów, ani zębów, ani miaukania.
Bardzo dziękuję Amelii za logistyczne wsparcie :1luvu:
Słomka po sterylce i szczepieniu z hoteliku trafi do mnie na tymczas. Śliczny to, miziasty i proludzki kot, będzie miał ktoś z niej pociechę wielką :)
Ostatnio edytowano Sob lip 09, 2011 7:06 przez Annazoo, łącznie edytowano 1 raz

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Pt lip 08, 2011 19:11 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Annazoo pisze:Gdy szłam do Słomki, ona już biegła do mnie. Wzięłam ją na ręce i już :) Ugniatała i przytulała się.
Transporterek mniej jej się podobał, ale nie było ani pazurów, ani zębów, ani miaukania.
Słomka po sterylce i szczepieniu z hoteliku trafi do mnie na tymczas. Śliczny to, miziasty i proludzki kot, będzie miał ktoś z niej pociechę wielką :)

nic nie mówię, nic nie mówię...
czyżby czwarty rezydent? :mrgreen: :twisted:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Pt lip 08, 2011 19:14 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Kocuria pisze:
Annazoo pisze:Gdy szłam do Słomki, ona już biegła do mnie. Wzięłam ją na ręce i już :) Ugniatała i przytulała się.

nic nie mówię, nic nie mówię...
czyżby czwarty rezydent? :mrgreen: :twisted:

Nie, Kocurio Nicniemówiąca :twisted:
Już wiem, że rozstanie musi boleć i że nie jestem pod tym względem taka wyjątkowa jak mi się wydawało :oops:
Zaczekaj na wydawanie Twoich tymczasów, pogadamy :mrgreen:

Annazoo

Post » Pt lip 08, 2011 20:00 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

ja to mam problemy
rano objechałam całe miasto i rozwiesiłam plakaty
na prowincji objazd miasta trwa jakieś 25 minut i starcza na obwieszenie 7 plakatów :-)
a po południu zrobiłam drugi objazd i plakaty ściągałam :-)
i to to małe znalazło dom w domu kocio-psim znanym wetowi
a tu proszę - jeden taki co się chyba zastanawia czy może to on jest ojcem
Obrazek
Pyrlandia pozdrawia

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Pt lip 08, 2011 20:06 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

drogie ogłaszarki: Buffy-Pluskwę i Żabciucha-Piórka fotki (letko przetykane karmelem i truskawką, one nie są wystawione :lol: ) znajdziecie tu: https://picasaweb.google.com/kocuria/Tymczasowanie?authkey=Gv1sRgCO_S8uf45e-BbQ#

daję link, bo niemal co chwilę coś przybywa, więc jest z czego wybierać.

Kocuria

Post » Pt lip 08, 2011 20:08 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Kocuria pisze:drogie ogłaszarki: Buffy-Pluskwę i Żabciucha-Piórka fotki (letko przetykane karmelem i truskawką, one nie są wystawione :lol: ) znajdziecie tu: https://picasaweb.google.com/kocuria/Tymczasowanie?authkey=Gv1sRgCO_S8uf45e-BbQ#

a tekst, pszepani?

Annazoo

Post » Pt lip 08, 2011 20:13 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Annazoo pisze:
Kocuria pisze:drogie ogłaszarki: Buffy-Pluskwę i Żabciucha-Piórka fotki (letko przetykane karmelem i truskawką, one nie są wystawione :lol: ) znajdziecie tu: https://picasaweb.google.com/kocuria/Tymczasowanie?authkey=Gv1sRgCO_S8uf45e-BbQ#

a tekst, pszepani?

a to ja mam go pisać? myślałam, że tosza już coś spłodziła? 8)
ok, postaram się dzisiaj coś dostarczyć. komu?

Kocuria

Post » Pt lip 08, 2011 20:40 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Łatek szuka domu jednak.
Nie macie nikogo, kto chciałby kota wychodzącego?
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Pt lip 08, 2011 21:40 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Kocuria pisze:
Annazoo pisze:

a tekst, pszepani?

a to ja mam go pisać? myślałam, że tosza już coś spłodziła? 8)
ok, postaram się dzisiaj coś dostarczyć. komu?

wyślij mnie, ja roześlę ogłaszarkom
pod.adasiem@gmail.com

Annazoo

Post » Sob lip 09, 2011 15:38 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

dla przypomnienia, wiem, że wakacje i to rozleniwia ale kotów ci u nas dostatek i potrzeby swoje mają. Dlatego też proszę o zgłaszanie się kto wspomoże pluskwę6 w przygotowaniach a potem obecnością na kiermaszu 31.07 w Cabinet Secret?
Proszę, otwieram listę:
1. Pluskwa6
.
.
.
/Tweety, wislackikot, my chwilowo, bo już tego dnia wyjeżdżamy na urlop/

Do tego popytajcie krewnych i znajomych królika o fanty do niespodziewanych niespodzianek, wystarczy, że każdy da tylko jedną ale wartościową rzecz. Może macie znajomych, którzy prowadzą knajpy i dadzą wejściówkę dla dwojga na piwo lub kawę z szarlotka na ciepło, może ktoś prowadzi sklep z galanterią, gadżetami, sportowy, z biżuterią, AGD itp i może coś przeznaczyć a my głośno i oficjalnie podziękujemy z wymienianiem adresu sklepu itp
Do boju, kochani, koty nie mają wakacji, niestety. Zwłaszcza, że od dr Dudy przyszły rachunki na ...3700 8O ale bez rozpiski na razie nie wiem za co aż tyle

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob lip 09, 2011 15:50 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Tweety pisze:dla przypomnienia, wiem, że wakacje i to rozleniwia ale kotów ci u nas dostatek i potrzeby swoje mają. Dlatego też proszę o zgłaszanie się kto wspomoże pluskwę6 w przygotowaniach a potem obecnością na kiermaszu 31.07 w Cabinet Secret?
Proszę, otwieram listę:
1. Pluskwa6
2. Annazoo
.
.

Do tego popytajcie krewnych i znajomych królika o fanty do niespodziewanych niespodzianek, wystarczy, że każdy da tylko jedną ale wartościową rzecz. Może macie znajomych, którzy prowadzą knajpy i dadzą wejściówkę dla dwojga na piwo lub kawę z szarlotka na ciepło, może ktoś prowadzi sklep z galanterią, gadżetami, sportowy, z biżuterią, AGD itp i może coś przeznaczyć a my głośno i oficjalnie podziękujemy z wymienianiem adresu sklepu itp
Do boju, kochani, koty nie mają wakacji, niestety. Zwłaszcza, że od dr Dudy przyszły rachunki na ...3700 8O ale bez rozpiski na razie nie wiem za co aż tyle

Annazoo

Post » Sob lip 09, 2011 15:51 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Annazoo pisze:
Tweety pisze:dla przypomnienia, wiem, że wakacje i to rozleniwia ale kotów ci u nas dostatek i potrzeby swoje mają. Dlatego też proszę o zgłaszanie się kto wspomoże pluskwę6 w przygotowaniach a potem obecnością na kiermaszu 31.07 w Cabinet Secret?
Proszę, otwieram listę:
1. Pluskwa6 + mąż
2. Annazoo
.
.

Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Sob lip 09, 2011 15:56 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

OT - dzwoniła do mnie miła pani, której zaginął kot i chciała zapytać czy ktoś na takiego nie trafił/do AFN nie trafił - będę miała zaraz zdjęcia, więc tutaj wrzucę...

Zaginął 28 MAJA na Osiedlu Europejskim , Ruczaj, ul. Bobrzyńskiego 43 (Londyn)<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

RUDY � BISZKOPTOWY kocur.

9 â�� letni mieszaniec, sierść gęsta, ale krótka, duże okrągłe, bursztynowe oczy, na lewym uchu drobny ubytek. Ogon gruby, ale niepuszysty. Nie posiada żadnych łatek, â��skarpetekâ��. Jest troszkę jaśniejszy od spodu, ciemniejszy grzbiet i pręgi, ale jednolicie jasno rudy. Miał, o ile nie zgubił szaro-pomarańczową, odblaskową obrożę.

Być może do kogoś się przybłąkał, może przebywa w okolicy. Bardzo proszę o wszelkie informacje o jego losie. Kot wymaga stałej opieki weterynarza. Jeśli to możliwe proszę o zrobienie zdjęcia (i wysłanie na numer 693824413 lub e-mail), może uciekać przy próbie złapania!!!

Kontakt: 505 44 25 25 begin_of_the_skype_highlighting 505 44 25 25 end_of_the_skype_highlighting 693 824 413
Obrazek
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Sob lip 09, 2011 16:47 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

pluskwa6 pisze:
Annazoo pisze:
Proszę, otwieram listę:
1. Pluskwa6 + mąż
2. Annazoo
3. kocuria
.

Kocuria

Post » Sob lip 09, 2011 18:02 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Czy na bazarek będą interesujące:
1) Kartki stereoskopowe tzw. magiczne oko, 7 sztuk, z 1995r.
2) Kartki pocztowe z Paryża sprzed lat trzydziestu, 61 sztuk, na niektórych samochody i ludzie w ubraniach z przełomu lat siedemdziesiątych i osiemdziesiątych ;)
3) Kartki pocztowe z Rzymu a w szczególności z Watykanu, jedna z Castelgandolfo, gdy JPII przebywał tam po zamachu.
?

Przeleżały się w domowych archiwach i są wyłącznie do "miecia". Jeśli sądzicie, że ktoś mógłby być zainteresowany, to je przyniosę.

Annazoo

[poprzednia][następna]