K-ów, w każdym kątku po kociątku ...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro lip 06, 2011 13:22 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

vanja pisze:Gil kartke zmieta trzymal w budce pod soba, chyba to ma znaczyc aby mu nie zabierac jedzenia bo on nie chce nigdzie jechac.Kartke oczywiscie mu zabralam i umiescilam z powrotem na klatce. Syntia pojechala na obserwacje do dr,Dudy. Lolek spokojnie, po swojemu oczywiscie, bawil sie z Wiktorem. Wiktor ma zdrowie i zaciecie w taka ulewe przyjechal na rowerze 8O . W kuwetach na cat-roomie biegunka, moze nowe ze stresu ale po konsultacji z Miszelina dostaly tylko felixa. W klatkach ok. Na kwarantannie nowa i Tolek standartowo zrobili balagan gigant. Nowe kociaki na cat-roomie siedzialy co prawda w budkach ale daly sie bez problemu wymiziac, az sie rozmruczaly.

No to dobre wieści!
Wczoraj w cat-roomie dałam whiskasa i dla nowych animonde, która dostaly z domu. Moze to im zaszkodziło? Bo Lolek wieczorem przy mnie zrobił normalna kupke.
A Gil to spryciarz, jak on sie fajnie mizia, ale nie reka, tylko wedka z piórkiem.
Podziwiam Wiktora za samozaparcie! Ja dzisiaj rower w domu zostawiłam.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro lip 06, 2011 13:50 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

lutra pisze:
j3nny pisze:chciałabym poogłaszać moich chrześniaków : Indię, Szymusia i Doriana. Zdjęcia Indii i Doriana znalazłam, Szymusia nie widzę, a potrzebne mi jeszcze chociaż namiary telefoniczne :) dałoby się? tak przy okazji...

Który to Szymuś? Chyba któryś z kociaków z Leroy Merlin, nie?

tak jest, ten: http://www.facebook.com/#!/photo.php?fb ... =1&theater
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Śro lip 06, 2011 13:58 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

one teraz u jafusi tymczasują, chyba.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Śro lip 06, 2011 14:07 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

lutra pisze:one teraz u jafusi tymczasują, chyba.

Nie chyba a na pewno :)

dzisiaj jadę do nich z kurczakiem a dokładnie kurczakowymi gotowanymi udkami...............................12 kg 8O 8O 8O 8O

jak je wcześniej q...a obskubie i pokroję :evil:
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Śro lip 06, 2011 14:47 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Fuks się dziś pożegnał
ukradł jeszcze pół roku życia
myślę, że dobrego życia
ostatnie dwa miesiące wygrzewał swoje kosteczki na balkonowym słoneczku
tam też odszedł
proszę, nie zapalajcie świeczek

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Śro lip 06, 2011 14:55 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Pierwsza zostala znaleziona Merlinka.

A mowilam ze zarloczki okropne :mrgreen:
Kod: Zaznacz cały
dzisiaj jadę do nich z kurczakiem a dokładnie kurczakowymi gotowanymi udkami...............................12 kg 8O 8O 8O 8O

jak je wcześniej q...a obskubie i pokroję
Nie chyba a na pewno :)

vanja

Od: Czw mar 04, 2010 11:33

Post » Śro lip 06, 2011 14:57 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

BIALO-CZARNY DZIKUS NA KASTRACJI!! :1luvu:
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Śro lip 06, 2011 18:07 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

odnośnie bazarku, to sytuacja się klaruje ale jutro - najpóźniej w piątek będzie wiadomo o co chodzi; proszę o czujność; najprawdopodobniej nie będzie jedzenia, bo chyba lądujemy w miejscu gdzie w ogóle ze względu na sanepid nie może być jedzenia :-/
jeśli ktoś ma pomysł na jakieś niespodzianki i atrakcje poza samym asortymentem podstawowym ;-) to bardzo proszę o informacje - CHODZI O COŚ, CO MOŻE DODATKOWO PRZYCIĄGNĄĆ LUDZI
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Śro lip 06, 2011 18:53 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Oto biało-czarny. Już wycięty
Jeden z dwu kotów, które są przeznaczone do wyciachania:

Obrazek

Siedzi w ciepełku, jutro po południu zostanie wypuszczony
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger

wistra

Post » Śro lip 06, 2011 19:46 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Wistro, a kocurków się nie przetrzymuje dwa - trzy dni po kastracji? Normalnie bym o to nie pytała, bo się nie znam, ale znalazłyśmy z pozytywką takiego kocurka po niedawnej kastracji ze stanem zapalnym na mosznie. Zastanawiam się, czy on nie za wcześnie wypuszczony właśnie... I siedzi teraz biedak w szpitaliku i leczy to oraz świerzba.
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Śro lip 06, 2011 20:24 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Dobra, piszę co następuje:
jest bazarek 31 lipca w niedzielę i będziemy robić - jak dobrze pójdzie - cyklicznie takie eventy
i tak jak mówiłam, liczę na Wasze zaangażowanie - w promocję, w organizację gadżetów i wymyślanie wszelkiego typu ulepszeń oraz Waszą obecność na samym evencie - miejsce jest przestronne, jasne i fajne;
ja skontaktuję się z osobami, które do mnie pisały, żeby nie było (brązowobiali, mahob i annazoo) :-D

ponieważ odpada jedzenie chciałabym wymyślić jakieś niespodzianki, tzn tak jak w JCC loterię, gdzie każdy los wygrywał i to były wejścia do knajpy, gadżety różne, bilety do kina etc. jeśli ktoś ma jakiś pomysł i dojście do kogoś, kto mógłby przekazać jakieś fanty to bardzo proszę bo ja sama mam ograniczone możliwości

na razie to chyba tyle
Ostatnio edytowano Śro lip 06, 2011 20:55 przez pluskwa6, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Śro lip 06, 2011 20:26 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

fiszko, ja nie mam gdzie go przetrzymać. I tak są nerwy w domu za ten jeden dzień.
Byłoby łatwiej, jakbym miała na przykład wystawówkę, albo kennel klatkę. Ale nie mam.
W garażu nie mogę go puścić samopas, a transporter mały.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger

wistra

Post » Śro lip 06, 2011 20:29 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Uwaga, uwaga!

Od sierpnia na stałe potrzebny wolontariusz na poranne dyżury czwartkowe w kociarni! Małosia po wakacjach do nas nie wraca, dostała drugą (fajną!) pracę i niestety nie da rady :(
Przemyślcie proszę przez wakacje, kto mógłby się podjąć - mogą być dwie osoby na przemian

We wtorki będzie teraz przychodzić do cat-roomu Monika W., ja zostaję we wtorki na kwarantannie. Monika będzie przychodzić później niż ja, 18 nie bardzo jej pasuje. Być może wpisze się też na jakieś dziury, ale wtedy proszę pamietać, że ona TYLKO robi cat-room (nie ma szczepień i obawia się dziczków), więc ktoś i tak musi przyjść i oczyścić kwarantannę. Monika ma fantastyczną rękę do kotów, doskonale oswaja Gila, więc niech czyni swą powinność w cat-roomie.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro lip 06, 2011 21:59 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

wistra pisze:fiszko, ja nie mam gdzie go przetrzymać. I tak są nerwy w domu za ten jeden dzień.
Byłoby łatwiej, jakbym miała na przykład wystawówkę, albo kennel klatkę. Ale nie mam.
W garażu nie mogę go puścić samopas, a transporter mały.

Ja mam małą wystawówkę, której obecnie nie używam.Dla maluchó za duże szpary na dole, ale dla dużych kotów jest ok.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Śro lip 06, 2011 22:05 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Ja mam w hucie króliczą, która stoi.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

[poprzednia][następna]