PJD-Operacja ZABIEG! bezdomność - cel - PAL! 128!:D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 24, 2011 19:39 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Śro maja 25, 2011 8:04 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

A oto kolejna trójka Mitalowców:

Nowinka - moja ulubienica, której miałam przyjemność towarzyszyć w wyprawie do weterynarza na sterylkę. Była bardzo dzielna :)
Obrazek

I pozostała dwójeczka:

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro maja 25, 2011 8:55 przez grzanka.ch, łącznie edytowano 1 raz

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Śro maja 25, 2011 8:10 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Pt maja 27, 2011 11:35 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

i jeszcze jeden bazarek dla Puszka
viewtopic.php?f=20&t=128249

Ziółko

Post » Pon maja 30, 2011 18:22 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

w tym miesiacu nie dam rady (musialam lodowke wymienic na nowszy model :wink: ), ale jak tylko dostane kase za czerwiec, wplacam na sterylki 8)
i jesli dostane podwyzke od lipca - a powinnam, bo zmieniam stanowisko :wink: - zglosze sie po wirtualna adopcje :lol:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Wto cze 07, 2011 18:43 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

Dzisiaj Lokomotywa i Peron, których zdjęcia Grzanka zamieściła parę postów temu, wróciły do siebie. Ponoć pobiegły na swój teren z podniesionymi ogonami :).

W ramach anegdoty. Kociaste podróżowały dzisiaj ze mną i Grzanką komunikacją miejską. Przyjeżdżamy pod Kombinat, siadamy w cieniu na murku, ja biorę telefon i odchodzę zadzwonić do karmicielki, która miała podjechać po koty i odwieźć je na ich miejsce (kwestia przepustek). Kończę rozmowę, obracam się na pięcie i uginają się pode mną kolana. 10 m ode mnie siedzi Grzanka, przed nią dwa kontenerki, a 2 metry obok przechadza się Peron, który najwidoczniej zwiał z kontenerka.

Zanim zemdlałam, zdołałam podbiec i sprawdzić, że koty zostały grzecznie w kontenerkach. Obok przechadzał się inny kocurek, może spokrewniony, bo niesamowicie podobny - ta sama wielkość, układ plamek, kolorystyka.

Ufffff :oops: :oops: :oops: :roll: :wink:

luelka

Post » Pt cze 10, 2011 11:31 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

Wczoraj razem z Foczką.skoczką i Grzanką.ch przeprowadziłyśmy Wielkie Odkażanie po Mitalowcach :ok: . Niewdzięczna to robota, więc tym większe :1luvu: :1luvu: :1luvu:

luelka

Post » Pt cze 17, 2011 13:15 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

hej hej, to znów ja w sprawie kastracji zwierzaków niezamożnych osób :oops:

będę bardzo wdzięczna za pomoc w kastracji mam maluchów z ogłoszenia:

adopcje/profil.php?p=10326

opiekunowie będą musieli się trochę zmobilizować z dowozem kotek do Krakowa, ale twierdzą, że dadzą radę - w ogłoszeniu nieco na wyrost napisałam o pomocy w kastracji, ale zależało mi na przekazaniu czytającym, że samo zabranie kociąt nie rozwiązuje sprawy.

będę bardzo wdzięczna za pomoc- w razie potrzeby pomogę w pokryciu kosztów.

Mam też pytanie, czy byłaby możliwość wykonania kastracji w Niepołomicach? Zgłosili się do mnie właściciele, bagatela, 6 kotek z tego terenu...

z góry dziękuję za odpowiedź!
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt cze 17, 2011 13:23 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

ja napiszę ze swojej strony, że zabiegów jest coraz mniej, tych miejskich, ale jeśli Państwo są w stanie sami dowieźć i przetrzymać po zabiegu, to możesz podać im mój namiar....
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pt cze 17, 2011 13:29 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

lutra pisze:ja napiszę ze swojej strony, że zabiegów jest coraz mniej, tych miejskich, ale jeśli Państwo są w stanie sami dowieźć i przetrzymać po zabiegu, to możesz podać im mój namiar....

powiedzieli, że dadzą radę- twierdzą, że im zależy. Kotki są 2 albo 3, wszystkie rodzące.

proszę w takim razie o PW z namiarem- i z góry dziękuję za pomoc! Zabiegi mogłyby się odbyć na przełomie czerwca i lipca.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw cze 23, 2011 20:13 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

Dzisiaj Ziółko przywiozła ze sobą wiejskiego kocurka do kastracji - w sobotę szykuje się zabieg.

luelka

Post » Pt cze 24, 2011 9:15 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

i oto zdjęcia Ryjka (ja wiem że on wygląda na strasznie wrednego kota ale jest odwrotnie, straszny miziak jest z niego)
Obrazek
a drugie zdjęcie z przed lat jak siedzi u siebie :)
Obrazek

Ziółko

Post » Nie cze 26, 2011 17:24 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

Zapomniałabym zupełnie o napisaniu, że ostatnio OZ-owo został też wykastrowany Puszek, starszy kocurek wiejski, przywieziony przez Ziółko. Najpierw został podleczony i podkarmiony, a podczas zabiegu kastracji została uporządkowana kwestia jego pyszczka (ropnie na dziąsłach, wyrwanie paru zębów).

luelka

Post » Śro cze 29, 2011 20:38 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

Dzisiaj złapałyśmy ze Stachurką jeszcze trzy koty do sterylizacji... Jutro poznamy płeć. No i jutro też łapiemy 7 (!!!) kociąt i ich miłą, mruczącą mamę...

luelka

Post » Czw cze 30, 2011 14:05 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

Luelka donosi, że złapane zostały kocięta w ilości trzech sztuk oraz kotka, która swoją obecnością przy przystanku sprowokowała dalsze poszukiwania.
Obrazek

njord

Od: Pon cze 08, 2009 14:11

[poprzednia][następna]