Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana. Już na 'swoim'.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 24, 2011 22:30 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

Korciaczki pisze:skok Mimiego
Obrazek

Piękny, widać, że dużo w ten lot wysiłku włożył :ok:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Sob cze 25, 2011 21:57 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

ewan pisze:
ewaw pisze:Tak więc kociarze - trzymajmy się razem ;-)

:ok: :ok: :ok:
:kotek: :1luvu:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: ja mam to samo, nie tyle moze ze znajomymi co z rodzina... :roll: rodzine "musze wytrzymac" bo rodziny sie niestety nie wybiera. A znajomi ktorzy sie odsuwaja od nas z powodu kotow-nie sa poprostu nas warci :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Nie cze 26, 2011 22:02 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Pon cze 27, 2011 6:54 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

tellma pisze:Dowiedziałam się kilka dni temu, że są osoby w moim otoczeniu, którym przeszkadza to, że zajmujemy się kotami. Przykre, prawda?
Ale nie mówmy już proszę o tym.

Pozdrawiamy wszystkich kociarzy :ok:

Ja już dawno przestałam opowiadać o moich sierściuchach zarówno w pracy jak i w rodzinie, szkoda mi czasu i nerwów na kolejne tłumaczenie dlaczego to robię, każdy ma swoje priorytety, ja mam akurat takie i już
w sumie więc: kociarze wszystkich krajów łączcie się! :mrgreen:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pon cze 27, 2011 9:51 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

mpogorzelski pisze:http://www.facebook.com/event.php?eid=218189504888049

Witaj mpogorzelski :1luvu:
Bardzo dziękujemy za zrobienie dziewczynkom fb - co prawda ja nie wiem, co się z tym robi :oops:, ale to może dziewczyny będą wiedziały. I dziękujemy wszystkim za udział i udostępnianie.
Sprawa siostrzyczek jest o tyle ważna i bardziej skomplikowana, że marzyłoby się nam, ze by poszły do domu we dwie. No bo sami spójrzcie:
Obrazek

Czy los musi je rozdzielić?
A propos tego zdanie powyżej.
Tak dziewczyny zatytułowały ogłoszenia dziewczynek.
No i w sumie można powiedzieć, że jakiś odzew był.
Ale ja nie wiem, na prawde nie wiem.
Czy ludzie w ogóle nie czytają treści ogłoszeń :roll:
Wyraźnie jest tam napisane, że oddajemy WYŁĄCZNIE DO DOMÓW NIEWYCHODZĄCYCH.
A tu takie TADAM normalnie.
Odpowiedzi w stylu:
"Dzień dobry , cześć i czołem
pytacie skąd się wziąłem
jestem wesoły Romek
mam na przedmieściu DOMEK"

Normalnie ręce czasem opadają.
Ale ponoć szczytem nieuwagi w czytaniu ogłoszeń była odpowiedź w sprawie takiej kotki, Pakosi z Katowic, której dziewczyny robiły ogłoszenia.
W tytule tego ogłoszenia był wyraźnie podany wiek. Po czym ktoś pisze:
"Witam. Jestem zainteresowany adopcją Pakosi. Ile kotka ma lat?"

:mrgreen:

Co do Mimika - domek ma przyjechać po niego ok. 9 lipca, bo rezydentka została profilaktycznie zaszczepiona na Felv.Fiv i trzeba odczekac dwa tygodnie.
Hana - jejku, jaki fajny domek się odezwał... Ale narazie czekamy.

Pozdrowienia :1luvu:
tellma

Post » Pon cze 27, 2011 9:57 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

mar9 pisze:
tellma pisze:Dowiedziałam się kilka dni temu, że są osoby w moim otoczeniu, którym przeszkadza to, że zajmujemy się kotami. Przykre, prawda?

Ja już dawno przestałam opowiadać o moich sierściuchach zarówno w pracy jak i w rodzinie, szkoda mi czasu i nerwów na kolejne tłumaczenie dlaczego to robię, każdy ma swoje priorytety, ja mam akurat takie i już

Miałam do tego nie wracać. Napiszę tylko, że nie rozumiem co kogo to obchodzi, jak i co ktoś robi ze swoim życiem/wolnym czasem? Nie wiem, lepiej piwo pod budką pić :roll: Chyba mniej by drżniło co niektórych.
A przecież to, co kociarze robią to nazywa się POMOC BEZDOMNY ZWIERZĘTOM.
Tylko, że fakt. Są tacy, którzy po prostu kotów nie cierpią. I nawet ich całkiem sporo.
Mówią, ze śmierdzą i roznoszą choroby, że jest ich za dużo i td. itp.
Co takiego mają w sobie te zwierzęta, że wzbudzają w ludziach takie skrajne emocje?
tellma

Post » Pon cze 27, 2011 10:06 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

tellma pisze:
mar9 pisze:

Miałam do tego nie wracać. Napiszę tylko, że nie rozumiem co kogo to obchodzi, jak i co ktoś robi ze swoim życiem/wolnym czasem? Nie wiem, lepiej piwo pod budką pić :roll: Chyba mniej by drżniło co niektórych.
A przecież to, co kociarze robią to nazywa się POMOC BEZDOMNY ZWIERZĘTOM.
Tylko, że fakt. Są tacy, którzy po prostu kotów nie cierpią. I nawet ich całkiem sporo.
Mówią, ze śmierdzą i roznoszą choroby, że jest ich za dużo i td. itp.
Co takiego mają w sobie te zwierzęta, że wzbudzają w ludziach takie skrajne emocje?

może dlatego, że są charakterne, nie tak łatwo zdobyć ich miłość i zaufanie, ludzie wolą psy bo są uległe i poddane woli PANA
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon cze 27, 2011 13:44 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

Bury gang: AAM

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mimisiu
Obrazek

jak sypia Ayumi :lol:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pon cze 27, 2011 13:47 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

łomatulu, jakie one podobne do siebie :lol: :1luvu: :lol:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon cze 27, 2011 13:50 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

te bure slodziaczki wymiataja :1luvu: :1luvu: :1luvu:
a siostrzyczki... widac, ze miedzy nimi bardzo duza wiez emocjonalna :) domek sie znajdzie na pewno, nie przejmujcie sie glupimi odpowiedziami na ogloszenia. Tacy ludzie niestety zawsze sie znajda, ale szkoda nerwow na nich.

Kociara82

Post » Pon cze 27, 2011 13:55 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

mar9 pisze:
tellma pisze:Co takiego mają w sobie te zwierzęta, że wzbudzają w ludziach takie skrajne emocje?

może dlatego, że są charakterne, nie tak łatwo zdobyć ich miłość i zaufanie, ludzie wolą psy bo są uległe i poddane woli PANA

o wlasnie, tez mysle, ze to dlatego :) a ja wlasnie-choc psy lubie-nie lubie u nich wlasnie tej sluzalczosci. Natomiast koty kocham wlasnie za ich niezaleznosc i indywidualnosc :ok:
to jest dla mnie najbardziej fascynujace u kotow :)

Kociara82

Post » Pon cze 27, 2011 14:31 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

Amaya z kolorowym plasikiem
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mimiś
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Burzy
Obrazek
Obrazek

Hana i Amaya
Obrazek
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pon cze 27, 2011 14:57 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

Śliczne zdjęcia :1luvu:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon cze 27, 2011 22:24 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

kiche_wilczyca pisze:
Korciaczki pisze:skok Mimiego
Obrazek

Piękny, widać, że dużo w ten lot wysiłku włożył :ok:

Gapię się jak sroka na latającego koteczka
szczęśliwe dzieciństwo mają maluchy :D

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pon cze 27, 2011 22:40 Re: Cztery sierotki: Ayumi, Amaya, Mimi i Hana (dt)

Cudne, aż żal będzie je rozdzielić. A jak już wszystkie szczęśliwie znajdą swoje domki to Korciaczki muszą szybciutko wziąć nowe kotecki bo komu będą robiły takie piękne zdjęcia :wink:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

[poprzednia][następna]