^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 25, 2011 21:02 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

agiis-s pisze:
kya pisze:Pudła steropianowe tak,ale poniewaz nie mamy mozliwoscvi skladowania, akcja "budkowania" zazwyczaj rozpoczyna sie jesienią. Wykorzystujemy wtedy salke katechetyczna pewnego milego księdza.

w tym roku sprawa może nie być aktualna niestety :?

szukamy salki!!

U mnie w bloku jest 115m2 piwnicy do kupienia, macie na zbyciu trochę gotówki albo zdolność kredytową? :mrgreen:
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Sob cze 25, 2011 22:44 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

a dużo miejsca takie budki zajmują? To chodzi o przechowanie budek do chwili oddania "w dobre rączki"?
Może znalazło by się miejsce u mnie w piwnicy na przechowanie budek itd. tylko kurczę, jak one jakieś ogromniaste są, to może ich się mało zmieścić.
Ale jakby co, to sąsiadująca obok mnie opiekunka kotów wolnożyjących ma piwnicę i na pewno użyczy :)
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Nie cze 26, 2011 7:31 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Trochę miejsca zajmują, z pudełek robimy budki i one "idą w miasto i wieś" 8)
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Nie cze 26, 2011 10:14 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Kartony będą na jesień, w każdej ilości...steropiany też...tego u nas akurat dużo. A tak na marginesie - zdjęcie jakbym chciała dodać takie domowego zwierzaka, to w podpisie? Nie mam za dużo czasu żeby poczytać - jakiś szybka sugestia dodania zdjęc z dysku na fora - choć z tego co czytam może to być niemożliwe...
Obrazek
To mój ukochany szczurek, już dawno w szczurzym niebie. To druga życiowa męska miłość. Pierwszą był ukochany kot...
Nigdy nie dyskutuj z zadufanym w sobie idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...

agajwg

Od: Sob cze 25, 2011 10:11

Post » Nie cze 26, 2011 10:59 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

udało się - technika jest czasochłonna
Obrazek
To mój ukochany szczurek, już dawno w szczurzym niebie. To druga życiowa męska miłość. Pierwszą był ukochany kot...
Nigdy nie dyskutuj z zadufanym w sobie idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...

agajwg

Od: Sob cze 25, 2011 10:11

Post » Nie cze 26, 2011 15:23 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Witam wszystkich,
to mój pierwszy post na miau i zalogowałam się tutaj ponieważ kilka dni temu podrzucono na posesję moich rodziców małego kocurka. Niestety nie może on zostać u moich rodziców. W poniedziałek zabieram go do Szczecina w poszukiwaniu mu tam nowego,dobrego domu. Fakt zgłosiło się po niego kilku chętnych,jednak kilka domków totalnie nie przemyślało tego,a kilka zrezygnowało z różnych przyczyn.

Kocurek ma około 2 miesięcy, jest skory do zabaw, nie boi się psów - zaczepia naszego domowego ulubieńca, gania za naszym kotem,aby się bawić,ale nasz kot nie jest zainteresowany tą znajomością. Początkowo wystraszony i nieufny teraz lata i broi w całym domu. Jutro bądź we wtorek wybiorę się z nim do weterynarza żeby odrobaczyć maluszka i żeby ogólnie ocenił stan zdrowia malca (choć według mnie wydaje się całkiem zdrowy)

Kotek jest rudo-biały,krótkowłosy
Obrazek

Chciałabym żeby znalazł dobry domek,dlatego ogłaszam go jeszcze wśród znajomych,ale na razie z marnym skutkiem.
Kociak na razie zamieszka u mnie do czasu znalezienia mu nowego domku. Mam nadzieję,że TŻ nas nie eksmituje do kuchni :wink: a może sam się w nim zakocha jak ja :oops:

Pomożecie mi w adopcji malca?nie podejmowałam się nigdy takiego zadania więc chętnie wysłucham kilku rad. Zgłaszać malca do TOZu?czy np. mogę go tak jakby im oddać,a oni będą go ogłaszać na swojej stronie,a np. maluszek będzie u mnie mieszkał?(podejrzewam,że z DT jest krucho)

Przepraszam jeśli wątek nieodpowiedni na ten post.

salix

Od: Nie cze 26, 2011 14:56

Post » Nie cze 26, 2011 16:02 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Hej salix, kociak śliczny :)

Podejrzewam, że TOZowskie domy tymczasowe są przepełnione. Najlepiej, gdyby maluch mógł u Ciebie zostać do czasu znalezienia mu domu.
Ogłoś go na koty.pl, tablica.pl, morusek, wyślij maila do poczekalni TOZu - tutaj znajdziesz instrukcje jak wysłać ogłoszenie: http://www.toz.szczecin.pl/?id=poczekalnia

Portali ogłoszeniowych jest naprawdę dużo, rudaski bardzo szybko znajdują nowe domy, ale bardzo często zgłaszają się ludzie, którzy adopcji kota kompletnie nie przemyśleli. Ja przy adopcjach podpisuję umowę adopcyjną, jeżeli chcesz wzór, mogę wysłać mailem.
Jeżeli masz pytania, zapraszam :)
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Nie cze 26, 2011 16:20 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

e-dita pisze:ale bardzo często zgłaszają się ludzie, którzy adopcji kota kompletnie nie przemyśleli

Dlatego zastanawiałam się czy znajdzie się ktoś chętny kto tak jakby przejmie malucha tzn. ja go mogę poogłaszać i przechować do dnia znalezienia nowego domu,ale dane kontaktowe podawałabym do bardziej doświadczonej w adopcjach osoby. Jest to możliwe?

salix

Post » Nie cze 26, 2011 19:34 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Salix mamy podobną sytucje...też mam tymczaska, też po raz pierwszy :) A u mnie na tzw. zadupiu ciężko będzie o świadomy domek...
ObrazekObrazekObrazek

saranna

Od: Śro mar 19, 2008 15:35

Post » Nie cze 26, 2011 20:50 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Dziewczyny, maile wysłane :)
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Nie cze 26, 2011 21:15 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

E-dita dostałam. Piękne dzięki za te wszystkie dodatki o których bym nie pamiętała z racji tego, że pierwszy raz jestem tymczasem :)
ObrazekObrazekObrazek

saranna

Post » Nie cze 26, 2011 21:23 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Wszystko jest napisane fajnym przystępnym językiem, nie ma wymądrzania się na siłę. Mam jeszcze maile z listą niezbędnych zakupów na początek dla osób, które nigdy nie miały kota i o zabezpieczeniach - jeżeli chcecie, to też mogę wysłać :)
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Nie cze 26, 2011 21:58 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

e-dita pisze:Wszystko jest napisane fajnym przystępnym językiem, nie ma wymądrzania się na siłę. Mam jeszcze maile z listą niezbędnych zakupów na początek dla osób, które nigdy nie miały kota i o zabezpieczeniach - jeżeli chcecie, to też mogę wysłać :)

Wysyłaj, wiedzy nigdy za wiele :)
ObrazekObrazekObrazek

saranna

Post » Nie cze 26, 2011 22:09 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Ja też poproszę :) i dziękuję za poprzedniego maila :)

saranna w takim razie będziemy się wspierać w poszukiwaniach - życzę powodzenia :)

salix

Post » Pon cze 27, 2011 10:41 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

maile wysłane 8)
Obrazek Obrazek

e-dita

[poprzednia][następna]