dwóch wspaniałych czworonogów, które połączyły podobne losy.
Ze względu na niezawinione przez nich "defekty" zostały skazane na śmierć...
Dzięki szybkiemu i ofiarnemu działaniu dwóch naszych forumowiczek egzekucje zostały odwołane...
Jednak akcja wciąż trwa - do pełni psiego i kociego szczęścia potrzebne jest kosztowne utrzymanie i leczenie, operacja - oraz wspaniały dom, ciepłe, łagodne ręce, własny kąt... czego tak pragniemy dla wszystkich naszych podopiecznych.
Kapitan Bryś

Kot o wyjątkowo szlachetnym sercu, pełen godności i spokoju -jedyne czego mu los poskąpił to szczęście.
Duży kot o olbrzymim uroku o lekko klapniętym uszku i jeszcze większym sercu do ludzi, innych kotów, psów... który tak pragnie towarzystwa, zainteresowania i ciepła
Przebywał w Schronisku w Szczytnie gdzie do niedawna nie organizowano adopcji dorosłych kotów. Dzięki zaangażowaniu wolontariuszki Basi przed Brysiem i innymi kotami pojawiła się szansa na dom... Bryś spakował swój skromny plecaczek i czekał na przerzut do DT w Krakowie. Niestety wyniki testów FelV zabrzmiały jak wyrok - "dodatni" - a po nich decyzja, która była wyrokiem "uśpić".
Basia nie pozwoliła mu umrzeć.... ale równocześnie szukając pomocy dla kolejnych pokrzywdzonych zwierząt powoli zapomnieliśy o Brysiu, który tułał się... przez jakiś czas przebywał w piwnicy..
Ale decyzja zapadła - teraz jest czas na kapitana Brysia ze Szczytna. Obecnie przebywa w TDT, gdzie ma za towarzystwo urokliwą suczkę. Staramy się pokryć wszystkie jego potrzeby, weterynaryjną karmę, żwirek... równocześnie w konsultacji z lekarzami wdrażamy leczenie, czy też wzmacnianie Brysiowego organizmu... stale poszukując tego najlepszego miejsca pod słońcem, osoby, która nie zawaha się przed jego adopcją i przyjmie go takim jakim jest z całym wielkim sercem i wciąz niezrealizowaną miłością do ludzi.
Chciałabym poprosić szanownych Kupujących i szanowne Kupujące, aby zezwoliły mi przeznaczyć zebrane na Brysia szczytniaka pieniążki przeznaczyć na umierające szczytniaki (viewtopic.php?f=1&t=129965&start=390).
Jak Bryś szczytniak był w olbrzymiej potrzebie Basia wszystkie zebrane na koty szczycieńskie pieniążki przeznaczyła właśnie dla niego...
Teraz sytuacja kotów w Schronisku jest tragiczna

Brysia na razie zabezpieczyliśmy w karmę, etc...
Bryś postanowił się zrewanżować i oddać swoim współbraciom i siostrom chociaż drobną cząstkę pieniążków.
Każdy grosz się liczy i myślę, że nie będzie to niewłaściwe jak po przeliczeniu kwoty Brysiowej przekażę Basi te pieniążki z przeznaczeniem na wszystkie kotki ze Szczytna, którym nam się uda pomóc (na Brysia też)...
Dziękuję za wyrozumiałość

Ciepły i pogodny ślepaczek Nero
viewtopic.php?f=1&t=114897&start=0
Allegro cegiełkowe
http://allegro.pl/show_item.php?item=1715046960

Historia Nero jest równie prosta jak smutna - ma około 2-3 lat. Kiedyś miał swoich właścicieli, ale nikogo kto by go kochał. Nie był bity ani maltretowany, ale także nie był socjalizowany, nie poświęcano mu zbyt wiele zainteresowania, długo przebywał w piwnicy, a gdy stracił wzrok decyzja padła jak SALWA EGZEKUCJI: UŚPIMY!
Asia, w której ofiarnym DT znalazły swoje miejsce 32 koty i 4 psy nie dopuściła do tej zbrodni...
Miałam osobiście okazję organizowac transport Nero z Sokółki do Warszawy i zostałam przez tego milusińskiego psiaka "zacałowana na śmierć".
Nero przebywa obecnie w hoteliku w Warszawie. Doktor Garncarz podjął się operacji psiaka, dzięki której może on odzyskać wzrok, co da mu większą szansę na znalezienie prawidziwego opiekuna, przyjaciela, własnego prawdziwego domu, który pozwoli mu nie tylko zachować tę ufność do ludzi i ciekawość, którą mimo przeciwności losu nadal posiada, ale również rozwinąć w pełni potencjał, który w nim czeka na prawdziwego odkrywcę. Szacunkowe koszta operacji to niestety aż 2.800 złotych. To dużo - ale szansa na nowe życie jest również wielka.
To ja Nero. Taki zwykły psiak z podwórka... Tylko, tylko kochającego ludzia w moim życiu zawsze brakowało... Tak, tak miałem swoich Państwa, mówi się WŁAŚCICIELI, ale nie było nikogo kto by mnie tak naprawdę pokochał... A ja jestem psem do kochania, mam takie maślane, kochające oczyska, które będą się wiernie i z miłością w Ciebie wpatrywać gdy odzyskam wzrok.
No cóż właściciele mnie po prostu mieli a gdy zacząłem tracić wzrok przywieźli do takiego miejsca, gdzie miałem dostać zastrzyk... Podobno po tym zastrzyku już bym się nie obudził. Tak powiedziała Duża, która mnie stamtąd zabrała...
Ona mówi, że nie potrafiła się odwrócić na pięcie... Nie wiem co to znaczy, pewnie bolały ją pięty, ale kocham ją bardzo i dlatego lizałem ją po rękach jak mnie niosła....
Mówią, że jestem za drogi, że operacja, że koszty, że na psa nie powinno się tyle wydawać...
Ja nic z tego nie rozumiem, bo my psy nie mamy pieniędzy. Ja tylko wiem, że chcę kochać i być kochany, chcę żeby ktoś płakał z radości gdy będę go lizać po rękach, chcę żeby mi ktoś rzucił patyczek i żebym go zobaczył... i mógł go odnieść.... Tak wiele i tak bardzo chcę....
Ale mówią, że pies nie powinien...
Ale to właśnie ludzie nauczyli mnie słowa NADZIEJA.
Czy to słowo jest ważne i czy ono kosztuje pieniądze?
Są jeszcze inne słowa operacja, oczy, domek, miłość.... ale nie wiem czy będę mógł się ich nauczyć...
Jestem Nero, zwykły psiak z podwórka... Czy w moim życiu może jeszcze zdarzyć się coś niezwykłego?
Bazarek nieustający
Postaram się regularnie dokładać "fanty". Licytacja przedmiotu trwa 7 dni od momentu pierwszej oferty.
Na bazarek ku uciesze gawiedzi wystawiam biżu i niewielkie gadżety, przywiezione głównie z Meksyku, trochę z Wenezueli - może ktoś wrzuci kilka groszy na pomoc potrzebującym i wybierze sobie jakieś śmieszne ozdoby
"nacielesne" lub "nastolne".
Bardzo proszę o tolerancję i proszę o cenne uwagi lub słowa krytyki. To mój debiut w bazarkowaniu. Z góry przepraszam za niedociągnięcia i postanawiam poprawę

Koszty wysyłki - zgodnie z cennikiem Poczty Polskiej (list polecony zwykły lub polecony priorytet zależnie od woli kupującego) plus 1 zł za kopertę pęcherzykową, oczywiście możliwy jest też odbiór osobisty lub przekazanie przez często podróżującego TŻ-a.
1) 10 zł ZAKUPIONE przez RudyiSrebrnyKot 28.06, godz.22.10
2) kolczyki -zielone serce ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".
Cena wywoławcza 10 złotych

3) kolczyki - wszystkie koraliki z tworzywa "ze szlifem". Wyglądają jak szklane, ale są za lekkie na szkło. Ostatni niebieski - mieniacy się koralik jest szklany. Dodatki metalowe.

4) Kolczyki - koraliki z tworzywa "ze szlifem". Wyglądają jak szklane, ale są za lekkie na szkło. Kolor czarny z jasnym turkusem. Jeden "krążek" turkusu

5) [/url] kupione przez welina. 10 zł
6) kolczyki -zielone serce ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".

7) kolczyki -czerwone serce ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".

8 ) kolczyki -przezroczysty walec, w którycm zatopiono czarny walec ze złotymi żyłkami i różyczkami - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".

9) zakupione przez po_prostu_kaska za 10 zł
10) Kolczyki - wszystkie koraliki z tworzywa "ze szlifem". Wyglądają jak szklane, ale są za lekkie na szkło. Kolor niebieski i przezroczyste. Kolczyki są symetryczne, jednak na zdjęciu niebieskie "kółko" na dole obróciło się bokiem.
ZAKUPIONE przez RudyiSrebrnyKot za 10 zł
11) kolczyki -czerwony walec ozdobiony biało-różowymi kwiatkami i zielonymi gałązkami - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".

12) Kolczyki - wszystkie koraliki z tworzywa "ze szlifem". Wyglądają jak szklane, ale są za lekkie na szkło. Kolor niebieski, turkus i przezroczyste.

13) kolczyki -czerwony walec ozdobiony złotymi żyłkami i różowymi kwiatkami - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa

14) kolczyki -zielony walec ozdobiony biało-zielonymi kwiatkami i zielonymi gałązkami - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".

15) kolczyki -różowo-zielona "beczułka" ozdobiona biało-różowymi kwiatkami, złotymi żyłkami i zielonymi gałązkami - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".

16) kolczyki -zielone serce ze szkła Murano ze złotymi żyłkami, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".

17) zielone koło ze szkła Murano ze złotymi i białymi żyłkami, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".

18) czerwone serduszko ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem" plus metalowe ozdoby.

19) czarno-srebrne serduszko ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem" plus metalowe ozdoby - delfinki.

20) złoto-żółte serduszko ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem" plus metalowe ozdoby - skrzydła.

21) kolczyki - czarna łezka z białymi gałązkami ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem" plus metalowe ozdoby

22) Kolczyki - wszystkie koraliki z tworzywa "ze szlifem". Wyglądają jak szklane, ale są za lekkie na szkło. Kolor czerwony i czarny, plus metalowe ozdoby.

23) czerwone serduszko ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem" plus metalowe ozdoby.

24) kolczyki -zielone serce ze szkła Murano ze złotymi żyłkami, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem" plus metalowe ozdoby

25) czarna beczułka ze szkła Murano - z pomarańczowo-żółtymi kwiatkami ze środkiem z cyrkonii i złotymi żyłkami, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem" i kulki ze szkła "pęcherzykowego"

26) niebieskie kółko ze szkła Murano z żółto-zielonymi "zawijasami", pozostałe ozdoby z tworzywa oraz kamienie (nie pytajcie jakie,koloru zielonego

27) kolczyki -zielony walec ozdobiony biało-różowymi kwiatkami i zielonymi gałązkami - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".

28) zielone koło ze szkła Murano ze złotymi i białymi żyłkami, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".

29) Kolczyki - wszystkie koraliki z tworzywa "ze szlifem". Wyglądają jak szklane, ale są za lekkie na szkło. Kolor niebieski z jasnym turkusem.

30) Kolczyki - wszystkie koraliki z tworzywa "ze szlifem". Wyglądają jak szklane, ale są za lekkie na szkło. Kolor czarny i przezroczyste, plus metalowe ozdoby.

31) kolczyki -czerwony walec ozdobiony złotymi żyłkami i różowymi kwiatkami - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa

32) kolczyki -czerwony walec ozdobiony złotymi żyłkami i różowymi kwiatkami - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa

33) Kolczyki - wszystkie koraliki z tworzywa "ze szlifem". Wyglądają jak szklane, ale są za lekkie na szkło; przezroczyste, plus metalowe ozdoby.

34) kolczyki -czerwony walec ozdobiony biało-różowymi kwiatkami i zielonymi gałązkami - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa choć czerone kulki mają w środku "pęknięcia" czy "pęcherzyki" podobnie jak szklane.

35) Czarne serca zatopione w przezroczystej "skorupce",ozdobione różowymi kwiatkaimi i zielono-białymi listkami, pozostałe koraliki z tworzywa

36) czerwone serduszko ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem" plus metalowe ozdoby.

37) seledynowo - niebieskie kulki ze szkła Murano, z białawym paskowaniem, i kwiatuszkiem z czerwonym środkiem, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem" plus metalowe ozdoby.

38) Kolczyki - wszystkie koraliki z tworzywa "ze szlifem". Wyglądają jak szklane, ale są za lekkie na szkło; czerwone kulki i seledynowo-turkusowe.

39) Kolczyki - wszystkie koraliki z tworzywa "ze szlifem". Wyglądają jak szklane, ale są za lekkie na szkło; przezroczyste, plus metalowe ozdoby.

40) Czarno-srebrne serduszko ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem" plus sztuczna perełka.

41) złoto-żółte serduszko ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".

42) kolczyki -przezroczysty walec różowymi kwiatkami i zielonymi gałązkami - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa

43) Kolczyki - wszystkie koraliki z tworzywa "ze szlifem". Wyglądają jak szklane, ale są za lekkie na szkło; przezroczyste.

44) Kuleczki, podejrzewam, że nie jest to jednak prawdziwy turkus choć jako taki sprzedany, koraliki z tworzywa i zielone kamienie (?)

45) kolczyki -przezroczysty walec różowymi kwiatkami i zielonymi gałązkami - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa

46) niebieski owal z czarnymi i złotymi żyłkami - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".

47) kolczyki -przezroczysty walec, w którycm zatopiono czarny walec ze złotymi żyłkami i różyczkami - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".

48) Czarne serca zatopione w przezroczystej "skorupce",ozdobione różowymi kwiatkami i zielono-białymi listkami, pozostałe koraliki z tworzywa

49) [/url] wygrane przez welina w bazarkowym konkursie poetyckim
50) kolczyki -czerwone serce ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".

51) kolczyki -zielone serce ze szkła Murano ze złotymi żyłkami, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem"

52) kolczyki - biało-niebieskie serduszko "do góry nogami" - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa plus metalowe ozdoby

53) czarno -srebrny owal w "zebrzaste" paseczki - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa

54) Kolczyki - wszystkie koraliki z tworzywa "ze szlifem". Wyglądają jak szklane, ale są za lekkie na szkło. Kolor czarny z jasnym turkusem.

55) zielone koło ze szkła Murano ze złotymi i białymi żyłkami, pozostałe koraliki z tworzywa ze "szlifem".

56) kolczyki -czerwony walec ozdobiony biało-różowymi kwiatkami i zielonymi gałązkami - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".

57) [/url] zakupione przez welina za 10 zł
58) kolczyki - koraliki z tworzywa i zielone kamienie (?)

59) czarna beczułka ze szkła Murano - z fioletowymi kwiatkami ze środkiem z cyrkonii i złotymi żyłkami, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem"

Uploaded with ImageShack.us
60) kolczyki - tworzywo "ze szlifem" oraz kamienie koloru niebiesko-turkusowego (?)

61) kolczyki -zielony walec ozdobiony biało-różowymi kwiatkami i zielonymi gałązkami - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".