KONIEC - Biżu-Meks. i in. na Brysia operację Nero

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie cze 19, 2011 9:53 KONIEC - Biżu-Meks. i in. na Brysia operację Nero

BAZAREK DLA BRYSIA I NERO

dwóch wspaniałych czworonogów, które połączyły podobne losy.
Ze względu na niezawinione przez nich "defekty" zostały skazane na śmierć...
Dzięki szybkiemu i ofiarnemu działaniu dwóch naszych forumowiczek egzekucje zostały odwołane...

Jednak akcja wciąż trwa - do pełni psiego i kociego szczęścia potrzebne jest kosztowne utrzymanie i leczenie, operacja - oraz wspaniały dom, ciepłe, łagodne ręce, własny kąt... czego tak pragniemy dla wszystkich naszych podopiecznych.

Kapitan Bryś

Obrazek Obrazek

Kot o wyjątkowo szlachetnym sercu, pełen godności i spokoju -jedyne czego mu los poskąpił to szczęście.

Duży kot o olbrzymim uroku o lekko klapniętym uszku i jeszcze większym sercu do ludzi, innych kotów, psów... który tak pragnie towarzystwa, zainteresowania i ciepła
Przebywał w Schronisku w Szczytnie gdzie do niedawna nie organizowano adopcji dorosłych kotów. Dzięki zaangażowaniu wolontariuszki Basi przed Brysiem i innymi kotami pojawiła się szansa na dom... Bryś spakował swój skromny plecaczek i czekał na przerzut do DT w Krakowie. Niestety wyniki testów FelV zabrzmiały jak wyrok - "dodatni" - a po nich decyzja, która była wyrokiem "uśpić".
Basia nie pozwoliła mu umrzeć.... ale równocześnie szukając pomocy dla kolejnych pokrzywdzonych zwierząt powoli zapomnieliśy o Brysiu, który tułał się... przez jakiś czas przebywał w piwnicy..
Ale decyzja zapadła - teraz jest czas na kapitana Brysia ze Szczytna. Obecnie przebywa w TDT, gdzie ma za towarzystwo urokliwą suczkę. Staramy się pokryć wszystkie jego potrzeby, weterynaryjną karmę, żwirek... równocześnie w konsultacji z lekarzami wdrażamy leczenie, czy też wzmacnianie Brysiowego organizmu... stale poszukując tego najlepszego miejsca pod słońcem, osoby, która nie zawaha się przed jego adopcją i przyjmie go takim jakim jest z całym wielkim sercem i wciąz niezrealizowaną miłością do ludzi.

Chciałabym poprosić szanownych Kupujących i szanowne Kupujące, aby zezwoliły mi przeznaczyć zebrane na Brysia szczytniaka pieniążki przeznaczyć na umierające szczytniaki (viewtopic.php?f=1&t=129965&start=390).
Jak Bryś szczytniak był w olbrzymiej potrzebie Basia wszystkie zebrane na koty szczycieńskie pieniążki przeznaczyła właśnie dla niego...
Teraz sytuacja kotów w Schronisku jest tragiczna :( .

Brysia na razie zabezpieczyliśmy w karmę, etc...
Bryś postanowił się zrewanżować i oddać swoim współbraciom i siostrom chociaż drobną cząstkę pieniążków.
Każdy grosz się liczy i myślę, że nie będzie to niewłaściwe jak po przeliczeniu kwoty Brysiowej przekażę Basi te pieniążki z przeznaczeniem na wszystkie kotki ze Szczytna, którym nam się uda pomóc (na Brysia też)...
Dziękuję za wyrozumiałość :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ciepły i pogodny ślepaczek Nero

viewtopic.php?f=1&t=114897&start=0
Allegro cegiełkowe
http://allegro.pl/show_item.php?item=1715046960

Obrazek Obrazek Obrazek

Historia Nero jest równie prosta jak smutna - ma około 2-3 lat. Kiedyś miał swoich właścicieli, ale nikogo kto by go kochał. Nie był bity ani maltretowany, ale także nie był socjalizowany, nie poświęcano mu zbyt wiele zainteresowania, długo przebywał w piwnicy, a gdy stracił wzrok decyzja padła jak SALWA EGZEKUCJI: UŚPIMY!
Asia, w której ofiarnym DT znalazły swoje miejsce 32 koty i 4 psy nie dopuściła do tej zbrodni...
Miałam osobiście okazję organizowac transport Nero z Sokółki do Warszawy i zostałam przez tego milusińskiego psiaka "zacałowana na śmierć".

Nero przebywa obecnie w hoteliku w Warszawie. Doktor Garncarz podjął się operacji psiaka, dzięki której może on odzyskać wzrok, co da mu większą szansę na znalezienie prawidziwego opiekuna, przyjaciela, własnego prawdziwego domu, który pozwoli mu nie tylko zachować tę ufność do ludzi i ciekawość, którą mimo przeciwności losu nadal posiada, ale również rozwinąć w pełni potencjał, który w nim czeka na prawdziwego odkrywcę. Szacunkowe koszta operacji to niestety aż 2.800 złotych. To dużo - ale szansa na nowe życie jest również wielka.

To ja Nero. Taki zwykły psiak z podwórka... Tylko, tylko kochającego ludzia w moim życiu zawsze brakowało... Tak, tak miałem swoich Państwa, mówi się WŁAŚCICIELI, ale nie było nikogo kto by mnie tak naprawdę pokochał... A ja jestem psem do kochania, mam takie maślane, kochające oczyska, które będą się wiernie i z miłością w Ciebie wpatrywać gdy odzyskam wzrok.

No cóż właściciele mnie po prostu mieli a gdy zacząłem tracić wzrok przywieźli do takiego miejsca, gdzie miałem dostać zastrzyk... Podobno po tym zastrzyku już bym się nie obudził. Tak powiedziała Duża, która mnie stamtąd zabrała...
Ona mówi, że nie potrafiła się odwrócić na pięcie... Nie wiem co to znaczy, pewnie bolały ją pięty, ale kocham ją bardzo i dlatego lizałem ją po rękach jak mnie niosła....

Mówią, że jestem za drogi, że operacja, że koszty, że na psa nie powinno się tyle wydawać...
Ja nic z tego nie rozumiem, bo my psy nie mamy pieniędzy. Ja tylko wiem, że chcę kochać i być kochany, chcę żeby ktoś płakał z radości gdy będę go lizać po rękach, chcę żeby mi ktoś rzucił patyczek i żebym go zobaczył... i mógł go odnieść.... Tak wiele i tak bardzo chcę....
Ale mówią, że pies nie powinien...
Ale to właśnie ludzie nauczyli mnie słowa NADZIEJA.
Czy to słowo jest ważne i czy ono kosztuje pieniądze?
Są jeszcze inne słowa operacja, oczy, domek, miłość.... ale nie wiem czy będę mógł się ich nauczyć...

Jestem Nero, zwykły psiak z podwórka... Czy w moim życiu może jeszcze zdarzyć się coś niezwykłego?

Bazarek nieustający
Postaram się regularnie dokładać "fanty". Licytacja przedmiotu trwa 7 dni od momentu pierwszej oferty.

Na bazarek ku uciesze gawiedzi wystawiam biżu i niewielkie gadżety, przywiezione głównie z Meksyku, trochę z Wenezueli - może ktoś wrzuci kilka groszy na pomoc potrzebującym i wybierze sobie jakieś śmieszne ozdoby
"nacielesne" lub "nastolne".

Bardzo proszę o tolerancję i proszę o cenne uwagi lub słowa krytyki. To mój debiut w bazarkowaniu. Z góry przepraszam za niedociągnięcia i postanawiam poprawę :lol:

Koszty wysyłki - zgodnie z cennikiem Poczty Polskiej (list polecony zwykły lub polecony priorytet zależnie od woli kupującego) plus 1 zł za kopertę pęcherzykową, oczywiście możliwy jest też odbiór osobisty lub przekazanie przez często podróżującego TŻ-a.

1) 10 zł ZAKUPIONE przez RudyiSrebrnyKot 28.06, godz.22.10

2) kolczyki -zielone serce ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".
Cena wywoławcza 10 złotych
Obrazek

3) kolczyki - wszystkie koraliki z tworzywa "ze szlifem". Wyglądają jak szklane, ale są za lekkie na szkło. Ostatni niebieski - mieniacy się koralik jest szklany. Dodatki metalowe.
Obrazek

4) Kolczyki - koraliki z tworzywa "ze szlifem". Wyglądają jak szklane, ale są za lekkie na szkło. Kolor czarny z jasnym turkusem. Jeden "krążek" turkusu
Obrazek

5) [/url] kupione przez welina. 10 zł

6) kolczyki -zielone serce ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".
Obrazek

7) kolczyki -czerwone serce ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".
Obrazek

8 ) kolczyki -przezroczysty walec, w którycm zatopiono czarny walec ze złotymi żyłkami i różyczkami - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".
Obrazek

9) zakupione przez po_prostu_kaska za 10 zł

10) Kolczyki - wszystkie koraliki z tworzywa "ze szlifem". Wyglądają jak szklane, ale są za lekkie na szkło. Kolor niebieski i przezroczyste. Kolczyki są symetryczne, jednak na zdjęciu niebieskie "kółko" na dole obróciło się bokiem.
ZAKUPIONE przez RudyiSrebrnyKot za 10 zł

11) kolczyki -czerwony walec ozdobiony biało-różowymi kwiatkami i zielonymi gałązkami - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".
Obrazek

12) Kolczyki - wszystkie koraliki z tworzywa "ze szlifem". Wyglądają jak szklane, ale są za lekkie na szkło. Kolor niebieski, turkus i przezroczyste.
Obrazek

13) kolczyki -czerwony walec ozdobiony złotymi żyłkami i różowymi kwiatkami - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa
Obrazek

14) kolczyki -zielony walec ozdobiony biało-zielonymi kwiatkami i zielonymi gałązkami - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".
Obrazek

15) kolczyki -różowo-zielona "beczułka" ozdobiona biało-różowymi kwiatkami, złotymi żyłkami i zielonymi gałązkami - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".
Obrazek

16) kolczyki -zielone serce ze szkła Murano ze złotymi żyłkami, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".
Obrazek

17) zielone koło ze szkła Murano ze złotymi i białymi żyłkami, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".
Obrazek

18) czerwone serduszko ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem" plus metalowe ozdoby.
Obrazek

19) czarno-srebrne serduszko ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem" plus metalowe ozdoby - delfinki.
Obrazek

20) złoto-żółte serduszko ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem" plus metalowe ozdoby - skrzydła.
Obrazek

21) kolczyki - czarna łezka z białymi gałązkami ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem" plus metalowe ozdoby
Obrazek

22) Kolczyki - wszystkie koraliki z tworzywa "ze szlifem". Wyglądają jak szklane, ale są za lekkie na szkło. Kolor czerwony i czarny, plus metalowe ozdoby.
Obrazek

23) czerwone serduszko ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem" plus metalowe ozdoby.
Obrazek

24) kolczyki -zielone serce ze szkła Murano ze złotymi żyłkami, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem" plus metalowe ozdoby
Obrazek

25) czarna beczułka ze szkła Murano - z pomarańczowo-żółtymi kwiatkami ze środkiem z cyrkonii i złotymi żyłkami, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem" i kulki ze szkła "pęcherzykowego"
Obrazek

26) niebieskie kółko ze szkła Murano z żółto-zielonymi "zawijasami", pozostałe ozdoby z tworzywa oraz kamienie (nie pytajcie jakie,koloru zielonego :oops: )
Obrazek

27) kolczyki -zielony walec ozdobiony biało-różowymi kwiatkami i zielonymi gałązkami - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".
Obrazek

28) zielone koło ze szkła Murano ze złotymi i białymi żyłkami, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".
Obrazek

29) Kolczyki - wszystkie koraliki z tworzywa "ze szlifem". Wyglądają jak szklane, ale są za lekkie na szkło. Kolor niebieski z jasnym turkusem.
Obrazek

30) Kolczyki - wszystkie koraliki z tworzywa "ze szlifem". Wyglądają jak szklane, ale są za lekkie na szkło. Kolor czarny i przezroczyste, plus metalowe ozdoby.
Obrazek

31) kolczyki -czerwony walec ozdobiony złotymi żyłkami i różowymi kwiatkami - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa
Obrazek

32) kolczyki -czerwony walec ozdobiony złotymi żyłkami i różowymi kwiatkami - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa
Obrazek

33) Kolczyki - wszystkie koraliki z tworzywa "ze szlifem". Wyglądają jak szklane, ale są za lekkie na szkło; przezroczyste, plus metalowe ozdoby.
Obrazek

34) kolczyki -czerwony walec ozdobiony biało-różowymi kwiatkami i zielonymi gałązkami - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa choć czerone kulki mają w środku "pęknięcia" czy "pęcherzyki" podobnie jak szklane.
Obrazek

35) Czarne serca zatopione w przezroczystej "skorupce",ozdobione różowymi kwiatkaimi i zielono-białymi listkami, pozostałe koraliki z tworzywa
Obrazek

36) czerwone serduszko ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem" plus metalowe ozdoby.
Obrazek

37) seledynowo - niebieskie kulki ze szkła Murano, z białawym paskowaniem, i kwiatuszkiem z czerwonym środkiem, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem" plus metalowe ozdoby.
Obrazek

38) Kolczyki - wszystkie koraliki z tworzywa "ze szlifem". Wyglądają jak szklane, ale są za lekkie na szkło; czerwone kulki i seledynowo-turkusowe.
Obrazek

39) Kolczyki - wszystkie koraliki z tworzywa "ze szlifem". Wyglądają jak szklane, ale są za lekkie na szkło; przezroczyste, plus metalowe ozdoby.
Obrazek

40) Czarno-srebrne serduszko ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem" plus sztuczna perełka.
Obrazek

41) złoto-żółte serduszko ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".
Obrazek

42) kolczyki -przezroczysty walec różowymi kwiatkami i zielonymi gałązkami - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa
Obrazek

43) Kolczyki - wszystkie koraliki z tworzywa "ze szlifem". Wyglądają jak szklane, ale są za lekkie na szkło; przezroczyste.
Obrazek

44) Kuleczki, podejrzewam, że nie jest to jednak prawdziwy turkus choć jako taki sprzedany, koraliki z tworzywa i zielone kamienie (?)
Obrazek

45) kolczyki -przezroczysty walec różowymi kwiatkami i zielonymi gałązkami - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa
Obrazek

46) niebieski owal z czarnymi i złotymi żyłkami - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".
Obrazek

47) kolczyki -przezroczysty walec, w którycm zatopiono czarny walec ze złotymi żyłkami i różyczkami - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".
Obrazek

48) Czarne serca zatopione w przezroczystej "skorupce",ozdobione różowymi kwiatkami i zielono-białymi listkami, pozostałe koraliki z tworzywa
Obrazek

49) [/url] wygrane przez welina w bazarkowym konkursie poetyckim

50) kolczyki -czerwone serce ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".
Obrazek

51) kolczyki -zielone serce ze szkła Murano ze złotymi żyłkami, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem"
Obrazek

52) kolczyki - biało-niebieskie serduszko "do góry nogami" - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa plus metalowe ozdoby
Obrazek

53) czarno -srebrny owal w "zebrzaste" paseczki - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa
Obrazek

54) Kolczyki - wszystkie koraliki z tworzywa "ze szlifem". Wyglądają jak szklane, ale są za lekkie na szkło. Kolor czarny z jasnym turkusem.
Obrazek

55) zielone koło ze szkła Murano ze złotymi i białymi żyłkami, pozostałe koraliki z tworzywa ze "szlifem".
Obrazek

56) kolczyki -czerwony walec ozdobiony biało-różowymi kwiatkami i zielonymi gałązkami - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".
Obrazek

57) [/url] zakupione przez welina za 10 zł

58) kolczyki - koraliki z tworzywa i zielone kamienie (?)
Obrazek

59) czarna beczułka ze szkła Murano - z fioletowymi kwiatkami ze środkiem z cyrkonii i złotymi żyłkami, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem"
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
60) kolczyki - tworzywo "ze szlifem" oraz kamienie koloru niebiesko-turkusowego (?)
Obrazek

61) kolczyki -zielony walec ozdobiony biało-różowymi kwiatkami i zielonymi gałązkami - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".
Obrazek
Ostatnio edytowano Czw wrz 22, 2011 19:21 przez meksykanka, łącznie edytowano 199 razy
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Nie cze 19, 2011 19:22 Biżu-Meksyk, Wenez. i inne- na Brysia FelV+ i operację Nero!

NASZYJNIKI, WISIORY I KORALE (wpisujemy po raz kolejny :oops: )

Naszyjniki z brązowych nasionek ni to jabłka, ni to arbuza???
Przywiezione z Meksyku.
Nasionka są poprzeplatane czarnymi i białymi koralikami.
Każdy z naszyjników ma nieco inną formę i różni się kolorem nasionkowej kulki (wg. mnie to barwione nasionko)
Do zapięcia naszyjnika użyto również koralików i nasionek co widać na jednym ze zdjęć.

Cena wywoławcza dowolnego z nich (obniżamy promocyjnie) 10 złotych

1) Naszyjnik z amarantową kulką
:arrow: kupiła nongie

2) Naszyjnik z jasnobrązową kulką
:arrow: kot ogonem nakrył

3) Naszyjnik z bordowo-buraczkowo-śliwkową kulką :wink:

4) Naszyjnik z białawo-żółtawo-beżową kulką

5) Naszyjnik z turkusową kulką
:arrow: kupuje nongie

NASZYJNIKI Z WENEZUELI znad Orinoko - wykonane w dużej części z palmy moriche podstawowej rośliny dla grupy etnicznej Wararo (czyli ludzie rzeki). Palma Wararo wykorzystywana jest przez mieszkańców na wiele sposobów, jako podstawowy budulec do konstrukcji domów na palach (mieszkają na terenach zalewowych w delcie Orinoko), włókno do wyrobu ozdób i hamaków, sfermentowany sok jako napój alkoholowy... Ze względu na naturalną izolację tej grupy etnicznej - utrzymała on awłasny odrębny język warao. Obecnie w wioskach są szkoły a turyści mają okazję zakupu takich ozdób.
We włókna palmy wpleciono różnorodne nasiona.

6) zakupione przez taizu za 20 zł
7) zakupione przez taizu za 20 zł

KORALE, KORALE - może ktoś dopasuje sobie do kolczyków, bo koraliki są podobne a nawet w niektócyh przypadkach identyczne...
Wszystkie promocyjnie uzyskały cenę 12 złotych

8 8) Korale - kolor brąz - czerwony - czarny - biały
brązowa kulka drewno? orzech?, 4 małe serduszka ze szkła Murano oraz koraliki z tworzywa.
ObrazekObrazekObrazekObrazek[IMG=http://img825.imageshack.us/img825/6434/p1190692.th.jpg][/IMG][/url]Obrazek
Obrazek
Cena wywoławcza 12 złotych

9) Korale - biały - niebieski plus dodatki metalowe. Pośrodku duży owal niebieski w kwiaty i gałązki - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa ze szlifem
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

10)Korale - biały - niebieski - fiolet - czarny. czarne beczułki ze szkła Murano z filoetowo-białym kwiatkiem zed środkiem z cyrkonii, ze złotymi żyłkami, pozostałe koraliki z tworzywa ze szlifem
Obrazek

11) Korale - biały - niebieski plus dodatki metalowe, rebrne kwiatuszki, etc. , koraliki z tworzywa ze szlifem
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek

12) Korale - kolor niebieski - turskus - słomkowo-żółty - brąz
brązowa kulka drewno? orzech?, słomkowo żółte kulki plastikowe wyglądające jak bursztyny, turkusowe kuleczki i mayczki (chyba sztuczne?), małe krązki z korala oraz koraliki z tworzywa.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek

13)
:arrow: zakupione przez po_prostu_kaśka

14) Korale - przeroczysty - czarny - niebieski- turkus plus dodatki metalowe w kolorze złotym ,czarne kostki z żółtymi kwiatkami ze środkami z cyrkonią, ze złotymi smugami - ze szkła Murano, koraliki z tworzywa ze szlifem oraz turkusowe kulki
Obrazek

15) Korale - - przeroczysty - czarny - niebieski- turkus, pośrodku czarne koło ozdobione białymi stylizowanymi gałązkami - ze szkła Murano, koraliki z tworzywa ze szlifem oraz turkusowe kostki
Obrazek

16) Korale - przezroczysty- czerwony - czarny plus dodatki metalowe. Pośrodku duży owal czerwony w kwiaty i gałązki - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa ze szlifem
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

17) Korale - kolor niebieski - czarny = fioletowe - przeroczyste
brązowa kulka drewno? orzech?, koraliki z tworzywa.
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

18) Korale - czarny - zielony - turkus. Zielone walce z zielonymi kwiatkami, jasno-zielone walce ozdobione zielonymi gałązkami i różowo-białymi kwiatkami, pośrodku zielona łezka ozdobiona gałazkami i małymi niebieskimi kwiatkami - ze szkła Murano , pozostałe koraliki z tworzywa ze szlifem
Obrazek

Korale z opalizującą muszlą
19)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

20)

21) Ciężkie korale kuleczki ale nie drewniane, jeśli tworzywo to dlaczego takie ciężkie? kompozyt? ceramika?
malowane w różne kolory, zakupione w Meksyku, co potwierdza karteluszek (ale na karteluszku napisali po hiszpańsku, że importowane z Indonezji, ale też z daleka :wink: )
ObrazekObrazek
Obrazek
:arrow:

22) Prześmieszne drewniane, malowane korale, kółeczka w kropeczki, kwiatuszki, gwiazdeczki, zamocowane na czarnym plecionym sznureczku, zakupione w Meksyku, co potwierdza metka... (są 2 sztuki, jedna sprzedanan)
:arrow: Zakupione przez Mrata
:arrow: kupuje galleana

KORALE Z FILCU
23) Długie filcowane korale zakupione w Meksyku, jak widać jeszcze z metką
:arrow: [color=#FF0000] kupuje galleana

24)
Wisiorki serduszka szklane ze szklanym uszkiem, zawieszone na kolorowej wstążce z zapięciem. Wstążka jest krótka. Wstążkę dodałam ja, ale pewnie można nosić serduszko na rzemyku, łańcuszku.... etc...
cena wywoławcza 7 złotych

25)
Podobny wisiorek w innej kolorystyce
cena wywoławcza 7 złotych

26)
Korale drewnianie prześmieszne kulleczki, bardzo podobne do nr. 22, z tym, że więcej "obręczy", rakże drewniane malowane jaskrawo, korale zakupione w Meksyku
:arrow: kupuje galleana

27)
Korale rybki - rybki są najprawdopodobiej z kości (?), pomiędzy nimi drewniane barwione koraliki, "zapięcie" też rybka
cena wywoławcza 15 złotych
Obrazek
[/URL]ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

:arrow: kupuje Gochulec
:arrow:

28) Korale, chyba drewniane :oops: kuleczki z namazanymi jakąsiż żywicą czy czyms takim kwiatki, esy-floresy... poprzedzielane różnowymi i zielonymi drewnianymi koralikami.
Na czarnym sznureczku.
Zakupione w Meksyku. Z metką.

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

Cena wywoławcza 12 zł
:arrow: kupuje Mrata

29)
Na czterech połączonych sznureczkach pomarańczowych koralików, czarne drewniane koraliki oraz ozdoby metalowe... a pośrodku medalion...cuś ono jest takie jak plastik i kompozyt (lekkie).
Wygląda jak kamienie,poprzedzielane metalowymi zawijasami (kolor zgniła zieleń i szaron-niebieski z e srebrnymi ziarenkami jakby kwarcu :roll:)

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

Cena wywoławcza 10 zł
:arrow: kupuje Nongie

BRANSOLETKI

2 bransoletki na kolorowych sznureczkach, regulowane za pomocą misternych "zaciągów" (proszę tylko nie mówić,że to nie jest prawidłowe słowo :oops: ) na sznureczkach, jeden w kolorze czerwony, drugi w kolorze amarantowym.
Główna częśc bransoletki wygląda jak odcięta częśc jakiegoś wielkiego orzecha (surowiec naturalny, tylko jaki?),przepleciona również naturalnym włóknem w kształt kwiatuszka. Sznureczki ozdobione kulkami, wyglądają na barwione nasionka, w naturalnym kolorze czerwonym znam, takie nazywają się w meksyku colorin, ale amarantowe??? Niech zgadnie kto potrafi? (Edit: Mój TŻ powiedział, że one wcale nie są barwione, że to naturalny kolor :oops: )

Cena wywoławcza każdej z nich promocyjnie 7 złotych. :wink:

1.
Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

2.

Obrazek

:arrow: zakupione przez po_prostu_kaska

3.
BRANSOLETKA z fioletowych połówek jakiegoś nasionka (i tu znowu nie wiem jakiego, ale na zdjęciu spodniej strony tych połóweczek widać...) kolor fioletowy z różowymi "esami-floresami", połączonymi splotem różowych i białych sznureczków, regulowana za pomocą tychże...
Kupiona przez taizu za 10 zł

4. Bransoletka z Wenezueli - włókno z palmy moriche + różne nasiona
Kupiona przez taizu za 10 zł

5. Bransoletka z Wenezueli - włókno z palmy moriche + różne nasiona
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Cena wywoławcza 7 zł

6. Bransoletka z Wenezueli - różne nasiona, również colorin :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Cena wywoławcza 7 zł

7) Jeszcze jedna bardzo kolorowa bransoletka z barwionych nasionek, które pojawiają się przy innych okazjach (barwione colorin?), kolory fiolet-ultramaryna, amarant, żółty, turkus, na fioletowym misternie lecionym sznureczku,
:arrow: kupione przez welina

BRANSOLETKI Z KORALIKÓW, SZKŁA MURANO, OZDÓB METALOWYCH - PODOBNIE JAK KOLCZYKI I KORALEWszystkie mają zapięcia, ale równocześnie są nanizane na sprężynującą żyłkę (no taka żyłka jak gumka), więc dadzą się założyć na łapkę bez otwierania zapięcia
Cena wywoławcza bransoletek TYLKO 3 złote

8 8)
Obrazek

9)
Obrazek

10)
Obrazek

11)
:arrow: kupione przez welina

12)
Obrazek

13)
Obrazek

14)
:arrow: kupione przez Koki-99

15)
Obrazek

16)
Obrazek

17)
Obrazek

18)
:arrow: kupiła welina

19)
Obrazek

20)
Obrazek

21)

22)
Obrazek

23)
Obrazek

24)
Obrazek

25)
Obrazek

INNE GADŻETY

2 BRELOKI do kluczy a równocześnie portfeliki na drobne tzw. monederos w kształcie sombrero, jeden w drobne, drugi w grubsze paski, materiał tkanina "pasiak", zamykane na zamek z metalowym brelokiem

Obrazek
images/6/sombrero1.jpg/]Obrazek[/url] Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Cena wywoławcza 7 złotych za dowolny z nich

CZASZECZKI CUKROWE z Meksyku - słodki podarunek na Święto Zmarłych czyli w nahuatl Xantolo (czyt. sziantolo), wiem że jeszcze nie sezon, ale czaszeczki wysuszone, przetrwają :wink:
wymiary dług. około 4,5 cm x szer. 2,5 cm x wys. ok. 3,5 cm.
trzy czaszeczki - kolor różowy z żółtymi oczkami, zielono-szara z pomarańczowymi oczkami i biała z zielonymi oczami
:arrow: kupione przez zabers

żółwik z kiwającą się główką - wiele takich zabaweczek jest w Meksyku, zrobiony prawdopodobnie z tykwy czyli guaje (czyt. guaje).
Żółwik jest niewielki, dlatego promocyjna Cena wywoławcza: 3 złote
:arrow: kupione przez zabers.

Nowa koszulka z Meksyku, jeszcze z metką, co widać na zdjęciach, kolor granatowy, napis San Cristobal de las Casas, nadruk- rysunek Majów, jak się dokładniej przyjrzę to mogę napisać co widnieje na tym rysunku. (ale na razie lenistwo mnie powala, nie chce mi się do źródeł zaglądać). T-shirt bezpośrednio przyjechał z Meksyku podobnie jak kilka innych rzeczy, proszę też nie zapominać, że mój meksykański profesor nazywa się Jesus. To nie każdy może mieć koszulkę od Jezusa :mrgreen:
Rozmiar: L

:arrow: za 45 złotych kupuje zachary.

To jeszcze dodajemy nową koszulkę z Australii, Koszulka jest nowa - dotarła bezpośrednio z Australii... (wida eż na meteczce gdzie cały świat produkuje :mrgreen: Kolor koszulki ciemno pomarańczowy - lekko wpadający w ceglasty :mrgreen: :oops:
Na koszulce "wytłaczane" (nie wiem jak to się nazywa) wzory aborygeńskie... kangury, polowanie.... co tam kto chce.
:arrow: kupione przez zabers

ZAPATYSTA - MEKSYKAŃSKI INDIAŃSKI REWOLUCJONISTA Z CHIAPAS

Szmacianka kukiełka Zapatysty - czyli uczestnika Zapatystowskiej Armii Wyzwolenia Narodowego EZLN - zbrojnego ruchu działającego w Chiapas, który jest jednym z biedniejszych stanów w Meksyku o dużym odsetku ludności idniańskiej. Jej przywódcą jest Subcomandante Marcos, którzy podobnie jak inni przywódcy oraz uczestnicy ruchu oficjalnie pojawia się ukrywając swoją tożsamość pod kominiarką czyli pasamontanas, dlatego jego personalia nie są znane. Organizacja jest przede wszytskim głosem ubogiej ludności indiańskiej tego stanu, obrońcą przed przemocą oraz uciskiem oraz obrońcą praw rdzennej ludności w całym kraju. Od lat 90 ubiegłego wieku cały czas trwa nieformalna wojna domowa. Organizacja zyskała popularność na całym świecie... i oczywiście wśród wielu grup społecznych w samym Meksyku.
Laleczki zapatystów w tradycyjnym indiańskim stroju z tego regionu (górzysty i chłodny stąd długa tkana wełniana odzież) w kominiarce i z bronią w ręku (czasem jest to figurka na koniu) są sprzedawane na wielu straganach... w wielu miejscach Meksyku

Cena wywoławcza 5 złotych
Obrazek[IMG=http://img807.imageshack.us/img807/7410/p1190641.th.jpg][/IMG]
:arrow: kupione przez taizu za 10 złotych

Babuleńka z papieru lakierowanego na podstawce - z Meksyku. Widać, że babuleńka trunkowa, albo też namawia do postępowania niezgodnego z Ustawą o Zachowaniu Trzeźwości, bo w jednym ręku trzyma dzbanek a w drugim rum Baccardi :!: Babcia samodzielnie stoi na podstaweczce i kusi do złego :mrgreen: ale jak mówi Jesus: "Para todo mal mescal" (akcent na ostatnią sylabę) - na wszystko złe Mescal (gatunek alkoholu z agawy) "Para todo bien tambien (również akcent na ostatnią sylabę). Na wszystko dobre - również.

Tabliczka metalowa - toaletowa :mrgreen: , chyba niezbyt przyzwoita :oops:
Dodam jeszcze tabliczkę metalową z obrazkiem :oops: i niemieckim napisem, który chyba oznacza? "Prosze siusiać na siedząco", albo coś w tym rodzaju. Tabliczkę dostałam z Niemiec. Zapakowana w folię, nie używana. Troszkę się wstydzę wystawiać :oops:
Ale może jakiś forumowicz doceni :mrgreen:
Wymiary około 20 na 30 cm, ma dziureczki do zamocowania...

Mebelki - są to drewniane mebelki kupione na bazarku w Meksyku,
prościutkie zielone krzesełka i stolik, może komuś się przyda jako zabawka dla dzieci albo ludowa ozdoba.
Wys. stolika - 7,5 cm, średnica blatu 11,5 cm
wys. krzesła - 10,5 cm, szer. siedziska 4,5 cm

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek[/URL]Obrazek

Może komuś się przyda
Cena wywoławcza za komplet 8 złotych
:arrow: licytuje kwiat groszku, koniec licytacji 29 sierpnia, godz. 17.50

Gliniane malowane naczynka z bazarku meksykańskiego
2 talerzyki i jedek kubeczek (dzbanuszek)
talerzyk ciemniejszy - średnica 6 cm
jaśniejszy - śr. 5,5 cm
dzbanuszek z uszkiem
wys. 4 cm
śr. otworu 3,5 cm
śr. dna 2,5 cm

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

Cena kompletu 5 złotych
:arrow: licytuje licytuje kwiat groszku, koniec licytacji 7 września, godz. 9.57

Meksykański kościotrup - Calavera - Calaca - Miquilistli

Meksykańska kurteczka jeansowa damska,
na metce rozmiar G (grande) czyli duża, na mój gus to jednak raczej duża na mała meksykankę i raczej nasze M
Wszywka - SUTCIESAS czyli:
Sindicato Único de Trabajadores del Centro de Investigaciones y Estudios Superiores en Antropología Social (SUTCIESAS)
dosłownie Jedyne Związki Zawodowe Centrum Badań i Studiów Wyższych dot. Antropologii Społecznej - to uczelnia, w której pracuje Jesus (Jezus), mój profesor... kurteczkę dostałam od pracownicy wydawnictw tejże uczelni - zatem jest to jedyna w swoim rodzaju kurteczka związków zawodowych uczelni CIESAS w Meksyku
Kurteczka jest całkowicie nowa, nawet nie ma rozciętych dziurek od guzików.

Cena wywoławcza 25 złotych

A może "statuję" Wolności?
Pod spodem ma przyklejony kwadracik z filcu, czyli chyba to przycisk na papiery na biurku
Obrazek[/URL]ObrazekObrazek
Cena wywoławcza 5 złotych

Może koszyczek, sombrero

Obrazek

Wombat z Australii - pluszak

Indyk czyli guajolote z kiwającą główką
Obrazek
Ostatnio edytowano Czw wrz 15, 2011 9:21 przez meksykanka, łącznie edytowano 106 razy
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Nie cze 19, 2011 19:24 Re: Biżu-Meksyk, Wenezuela... na Brysia FelV+ i operację Ner

ROZLICZENIA, ROZLICZENIA

Wpłaty na konto naszych podopiecznych
- 46 zł od ametyst 55 (3 x 12 złotych za 3 pary kolczyków, w tym samolicytacja i samopodobicie ceny o 2 zł na każdej parze) oraz 10 złotych "górką" dla naszych podopiecznych :1luvu: - 27.06.2011
- 25,75 zł od RudyiSrebrnyKot (2 x 10 złotych za 2 pary kolczyków) oraz 5,75 złotych "górką" dla zwierzaków :1luvu: - 29.06.2011
- 77,10 zł od taizu, która również dokonała dodatkowej samolicytacji a ponadto nadpłaciła na cel zwierzaków 17,10zł :1luvu:
- 25, 85 zł od welina, 20 zł za 2 pary kolczyków i 5,85 nadpłaty :1luvu: :oops:
- 55,50 zł od zachary (samolicytacja koszulki meksykańskiej do 45 złotych, plus nadpłata 10,50 złotych :oops: )
- 35.90 zł od po_prostu_kaska (kolczyki + korale + bransoletka - 29 złotych, plus nadpłata 6,90 złotych, dziękujemy :1luvu: )
- 25 zł od welina (bransoletki, kobitka pijąca + "siusiająca" tabliczka)
- 30 zł od taizu ( zakupiła zapatystę za 10 złotych - towar jeszcze nie dostarczony, pozostała kwotę na poczet ewentualnego zakupu, koszty wysyłki całego towaru w przyszłości weźmiemy na siebie, bo hojnośc kupującej jest WIELKA :1luvu: :1luvu: :1luvu: )
- 39,90 od zabers (koszulka autralijska - 2 czaszeczki + żółwik - 33 złote + nadpłata 6,90 złotych)
- 6, 25 od Koki99 (bransoletka za 3zł oraz 3,25 zł nadpłaty czyli ponad 100% :1luvu: )

STAN KONTA BAZARKOWEGO na dzień 22.07.2011
367, 25 złotych :1luvu:

STAN KONTA BAZARKOWEGO na dzień 22.07.2011 wyniósł

367, 25 złotych

Czyli dzielimy na pół i przeznaczamy:

183,65 dla Nero
i
183,65 dla Brysia, które on w dowód wdzięczoności przekazuje na rzecz kotów szczycieńskich.

200 złotych dla kotów ze Szczytna w imieniu Brysia ze Szczytna przekazane osobiście na ręce opiekunki Basi
183,65 +51 (część dla ślepaczka Nero oraz 51 złotych, które otrzymałam od welina z jej szlachetnego bazarku)
= 234,65 pozostaje nadal w puli Nero, bo tak zadecyowała opiekunka Nero, Asia

Tu rozliczamy wpłaty od dnia 22.07.2011

15.90 złotych od Mrata za naszyjnik (90 groszy nadpłacone nie oddamy :twisted: ) dziękujemy :1luvu:
42 złote od Galleana za naszyjniki :1luvu:
26 złotych od nongie (4 złote nadpłaty dziękujemy :1luvu: ) :1luvu: :1luvu:
15,80 złotych od Gochulec (przejmujemy 80 groszy nadpłaty, a a co :wink: ) :1luvu: :1luvu:
13, 00 złotycy od kwiat groszku z amebelki i naczynka :1luvu: :1luvu:
30, 80 złotych od nongie (za naszyjniki i bransoletki) :1luvu: :1luvu: :1luvu:
15, 50 od Mrata za naszyjnik (3,50 nadpłaty serdecznie dziękujemy :1luvu: :1luvu: :1luvu: )
30, 80 złotych od nongie (za naszyjniki i bransoletki) :1luvu: :1luvu: :1luvu:

po 95 złotych na szczytniaki i dla Nero

STAN NA DZIEŃ 20 września 2011

Nero
234, 65 zł z pierwszej części bazarku
10, 00 zł od weliny kolejan transza jej bazarku na Nero :1luvu: :|
95, 00 zł z drugiej części bazarku
339, 65 zł tyle zostanie przekazane Asi na operację Nero, kiedy tylko Nero będzie miał szansę na operację :(
kiedy z Allegro cegiełkowego... i innych wpłat zbierze się większa część potrzebnej kowoty

Szczytniaki i Bryś
95 złotych do zapłaty dla Basi

wysyłamy 95 oraz 205 złotych z bazarku szczycieńskiego czyli 300 złotych :1luvu:

Stan na 17 grudnia 2011 - przekazano na rzecz Nero (Nero wreszcie zoperowany) na konto Kociej Skarbonki
185 złotych

(do przekazania było 339, 65 zł)
Z niniejszego bazarku pozostało dla Nero jeszcze 154, 65 zł. które to pieniążki przekażemy na kolejne faktury.

Nero trzymaj się :ok:

Dnia 22. 12.2011 przekazane 154,65 zł na konto J.D. na zapłacenie części faktur za operację i leczenie Nero.

Żeby już było tylko lepiej :ok: :1luvu:

4) Kolczyki - koraliki z tworzywa "ze szlifem". Wyglądają jak szklane, ale są za lekkie na szkło. Kolor czarny z jasnym turkusem. Jeden "krążek" turkusu
Obrazek

5) [/url] kupione przez welina. 10 zł

6) kolczyki -zielone serce ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".
Obrazek

9) zakupione przez po_prostu_kaska za 10 zł

10) Kolczyki - wszystkie koraliki z tworzywa "ze szlifem". Wyglądają jak szklane, ale są za lekkie na szkło. Kolor niebieski i przezroczyste. Kolczyki są symetryczne, jednak na zdjęciu niebieskie "kółko" na dole obróciło się bokiem.
ZAKUPIONE przez RudyiSrebrnyKot za 10 zł

11) kolczyki -czerwony walec ozdobiony biało-różowymi kwiatkami i zielonymi gałązkami - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".
Obrazek

12) Kolczyki - wszystkie koraliki z tworzywa "ze szlifem". Wyglądają jak szklane, ale są za lekkie na szkło. Kolor niebieski, turkus i przezroczyste.
Obrazek

15) kolczyki -różowo-zielona "beczułka" ozdobiona biało-różowymi kwiatkami, złotymi żyłkami i zielonymi gałązkami - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".
Obrazek

20) złoto-żółte serduszko ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem" plus metalowe ozdoby - skrzydła.
Obrazek

21) kolczyki - czarna łezka z białymi gałązkami ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem" plus metalowe ozdoby
Obrazek

22) Kolczyki - wszystkie koraliki z tworzywa "ze szlifem". Wyglądają jak szklane, ale są za lekkie na szkło. Kolor czerwony i czarny, plus metalowe ozdoby.
Obrazek

25) czarna beczułka ze szkła Murano - z pomarańczowo-żółtymi kwiatkami ze środkiem z cyrkonii i złotymi żyłkami, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem" i kulki ze szkła "pęcherzykowego"
Obrazek

29) Kolczyki - wszystkie koraliki z tworzywa "ze szlifem". Wyglądają jak szklane, ale są za lekkie na szkło. Kolor niebieski z jasnym turkusem.
Obrazek

31) kolczyki -czerwony walec ozdobiony złotymi żyłkami i różowymi kwiatkami - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa
Obrazek

33) Kolczyki - wszystkie koraliki z tworzywa "ze szlifem". Wyglądają jak szklane, ale są za lekkie na szkło; przezroczyste, plus metalowe ozdoby.
Obrazek

34) kolczyki -czerwony walec ozdobiony biało-różowymi kwiatkami i zielonymi gałązkami - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa choć czerone kulki mają w środku "pęknięcia" czy "pęcherzyki" podobnie jak szklane.
Obrazek

35) Czarne serca zatopione w przezroczystej "skorupce",ozdobione różowymi kwiatkaimi i zielono-białymi listkami, pozostałe koraliki z tworzywa
Obrazek

37) seledynowo - niebieskie kulki ze szkła Murano, z białawym paskowaniem, i kwiatuszkiem z czerwonym środkiem, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem" plus metalowe ozdoby.
Obrazek

44) Kuleczki, podejrzewam, że nie jest to jednak prawdziwy turkus choć jako taki sprzedany, koraliki z tworzywa i zielone kamienie (?)
Obrazek

46) niebieski owal z czarnymi i złotymi żyłkami - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".
Obrazek

49) [/url] wygrane przez welina w bazarkowym konkursie poetyckim

50) kolczyki -czerwone serce ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".
Obrazek

52) kolczyki - biało-niebieskie serduszko "do góry nogami" - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa plus metalowe ozdoby
Obrazek

53) czarno -srebrny owal w "zebrzaste" paseczki - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa
Obrazek

59) czarna beczułka ze szkła Murano - z fioletowymi kwiatkami ze środkiem z cyrkonii i złotymi żyłkami, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem"
Obrazek

61) kolczyki -zielony walec ozdobiony biało-różowymi kwiatkami i zielonymi gałązkami - ze szkła Murano, pozostałe koraliki z tworzywa "ze szlifem".
Obrazek[/quote]
Ostatnio edytowano Pon lip 30, 2012 23:34 przez meksykanka, łącznie edytowano 21 razy
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Nie cze 19, 2011 19:40 Re: Biżu-Meksyk, Wenezuela... na Brysia FelV+ i operację Nero!!!

no to hops do góry :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie cze 19, 2011 19:59 Re: Biżu-Meksyk, Wenezuela... na Brysia FelV+ i operację Nero!!!

ja również podnoszę :).
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Nie cze 19, 2011 20:06 Re: Biżu-Meksyk, Wenezuela... na Brysia FelV+ i operację Nero!!!

Szkoda, że nie noszę kolczyków :(
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie cze 19, 2011 20:18 Re: Biżu-Meksyk, Wenezuela... na Brysia FelV+ i operację Nero!!!

Zaznaczam i hopsam :)
po_prostu_kaska

Post » Nie cze 19, 2011 20:35 Re: Biżu-Meksyk, Wenezuela... na Brysia FelV+ i operację Nero!!!

Będzie coś więcej niż kolczyki tylko strasznie mi to idzie :oops:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Nie cze 19, 2011 21:23 Re: Biżu-Meksyk, Wenezuela... na Brysia FelV+ i operację Nero!!!

meksykanka pisze:Będzie coś więcej niż kolczyki tylko strasznie mi to idzie :oops:

Nie poddawaj się ;)
po_prostu_kaska

Post » Nie cze 19, 2011 21:35 Re: Biżu-Meksyk, Wenezuela... na Brysia FelV+ i operację Nero!!!

ja noszę, ale ostatnio głównie kocie :), chociaż może się poprzyglądam i coś wybiorę z zestawu. jest SUPER!!!

RudyiSrebrnyKot

Post » Nie cze 19, 2011 21:36 Re: Biżu-Meksyk, Wenezuela... na Brysia FelV+ i operację Nero!!!

ja noszę, ale ostatnio głównie kocie :), chociaż może się poprzyglądam i coś wybiorę z zestawu. jest SUPER!!!

RudyiSrebrnyKot

Post » Nie cze 19, 2011 21:50 Re: Biżu-Meksyk, Wenezuela... na Brysia FelV+ i operację Nero!!!

Jaka jest długość kolczyków nr 3, 15, 16 :?:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Nie cze 19, 2011 22:10 Re: Biżu-Meksyk, Wenezuela... na Brysia FelV+ i operację Nero!!!

Zaznaczam ,piękne są.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Nie cze 19, 2011 23:08 Re: Biżu-Meksyk, Wenezuela... na Brysia FelV+ i operację Nero!!!

ametyst55 pisze:Jaka jest długość kolczyków nr 3, 15, 16 :?:

Już piszę. Kolczyki są raczej z tych dłuższych.

Numer 3
Długość od 1 do ostatniego koralika - ponad 4 cm
od początku do "srebrnej" kuleczki - ponad 5 cm
od początku do zagięcia zawieszki (czyli szacunkowa długość całkowita) prawie 7 cm

Numer 15
Długość od 1 do ostatniego koralika - prawie 4 cm
od początku do "srebrnej" kuleczki - prawie 5,5 cm
od początku do zagięcia zawieszki (czyli szacunkowa długość całkowita) ponad 6,5 cm

Numer 16
Długość od 1 do ostatniego koralika - prawie 4 cm
od początku do "srebrnej" kuleczki - prawie 5,5 cm
od początku do zagięcia zawieszki (czyli szacunkowa długość całkowita) ponad 6,5 cm

Mogę komuś na uchu zawiesić do zdjęcia jeśli to ułatwi wizualizację :oops:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pon cze 20, 2011 5:50 Re: Biżu-Meksyk, Wenezuela... na Brysia FelV+ i operację Nero!!!

Dla Brysia,dla Nerusia
zawieś forumowiczko kolczyki w uszach :!:
Nie żałuj grosza na te zwierzaki
co mają los byle jaki :cry:
Ile razy spojrzysz w lusterko
pomyślisz: uratowałam choć jedno futerko :!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

[następna]