[PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 22, 2011 10:21 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

a Twoja łapka, czy jest sprawna? Przecież po to ja kupiliście.... Czy da sie przerobić na taka jak agnieszka M., bo o to nam chodziło z kupnem aby byc z dala od łapki i moc ja mieć na sznurek
Ostatnio edytowano Sob lip 09, 2011 7:56 przez aya13, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Nie maja 22, 2011 10:23 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Czemu miała by być niesprawna ?

Tyłu nie przerobiłem jeszcze, nie miałem kiedy.

Na sznurek można ją mieć, po to go dołączyłem do łapki...

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Nie maja 22, 2011 12:11 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

to mi zademonstrujesz, bo w zeszła niedziele na łapance nie udało mi się odgadnąć o co tam chodzi...u Agi puszczasz sznurek i klatka się blokuje sama....ale o tym może jak się zobaczymy
Obrazek

aya13

Post » Czw maja 26, 2011 18:15 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Spotkanie w niedzielę, godzina 17.00
Caffe Anioł w Gdyni, ul. Kilińskiego 6
http://www.caffeaniol.pl

link do mapki:
http://mapa.trojmiasto.pl/?id_ob=18685& ... ego-6|cl:1

Mamy stolik na 15 osób

Zapraszam!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Czw maja 26, 2011 19:26 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

niestety mam zajęcia :(

ssb

Post » Czw maja 26, 2011 21:33 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

I ja niestety zaliczenia;-(

Marlena koty przegłodzone porządnie, od środy 17.00 nie dostały jeść (przynajmniej od Piotra)....ja muszę ok 11.30 uciekać jutro do pracy ale podejdę rano i z Szymonem rozeznamy sytuacje;-)
pzdr
Obrazek

aya13

Post » Czw maja 26, 2011 22:27 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

I wreszcie jakaś dobra wiadomość! :ryk:
Calineczka zostaje u Iskry22 NA ZAWSZE;-))) :1luvu:
Cudowny domek znalazł cudowna kicię- lisiarkę;-))

Iskra22 bardzo cieszę się z Waszej decyzji i zyczę samych dobrych dni z tym małym łobuzem. Licze na jakies foto aby inni tez mogli podziwiać Calineczke i jej postępy;-)))
I oczywiście chętnie Was zobaczę u mnie "na gościnie"- może zobaczycie miejsce, z którego uratowaliście Calineczkę;-)
Pozdrawiam Was i buziaki dla Calineczki z motorkiem w pupie;-)
:lol:
Obrazek

aya13

Post » Czw maja 26, 2011 22:44 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

aya13 pisze:I wreszcie jakaś dobra wiadomość! :ryk:
Calineczka zostaje u Iskry22 NA ZAWSZE;-))) :1luvu:
Cudowny domek znalazł cudowna kicię- lisiarkę;-))

Iskra22 bardzo cieszę się z Waszej decyzji i zyczę samych dobrych dni z tym małym łobuzem. Licze na jakies foto aby inni tez mogli podziwiać Calineczke i jej postępy;-)))
I oczywiście chętnie Was zobaczę u mnie "na gościnie"- może zobaczycie miejsce, z którego uratowaliście Calineczkę;-)
Pozdrawiam Was i buziaki dla Calineczki z motorkiem w pupie;-)
:lol:

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pt maja 27, 2011 14:20 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Myślałam, że będzie kolejna dobra wiadomość ale sprzęt okazał się bezużyteczny- nowa klatka łapka łapie i wypuszcza koty;-))))
Mieliśmy być niezależni tu na miejscu i jakoś resztami sił i czasu dołapać z Szymonem te ciężarne kotki- kilka tygodni latają po lisiarni i robią nas w balona.

....rano przed pracą (moją) udałam się z Szymonem na łapankę - po tysiącu sztuczek udało się zwabić do klatki nasza upartą ciężarówkę ( jest tak gruba, że obawiam się o jej zdrowie bo powinna dawno urodzić), Hurraaa!!!
Załatwiłam sterylizację, wszystko dograne, kotka miała zostać wysterylizowana i przechowana a tu niespodzianka- SAMA WYSZŁA SOBIE Z KLATKI- ŁAPKI;-(((( I tyle ją widzieliśmy :evil:
Pozostałe dwie kotki urodziły. Też nie zdążyliśmy ;-(Pojęcia nie mam gdzie są maluchy, chwasty, pokrzywy itp pokrywają grubo cały teren.

Może jakieś rady jak te koty złapać bo ja sie poddaje - będzie banda 15-20 kociaków. Niestety te kilka tygodni oczekiwania na jakieś sterylizacje itp zniweczyło nasz poprzedni wysiłek;-((
Kto te maluchy wykarmi, wyleczy?
Z mieszkańców Oruni górnej i nas samych ani jedna osoba nie zgłosiła się by jakiegoś kociaka zabrać na DT;-(
Nie ma też chętnego który by mnie zmienił z podawaniem provery co niedziele, a wiadomo, że czasem by się chciało być gdzie indziej niż o 16.00 na lisiarni.
grrr
Moja akcja sterylizacji kotów z lisiarni zakończona - szkoda tylko że łapka była felerna i się nie udało złapać tej czarnulki bo to cud że wlazła do tej klatki;-((

Marlena bardzo mi przykro z powodu Twojego kotka....;-((((((( Trzymaj się!
Obrazek

aya13

Post » Pon maja 30, 2011 18:16 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Minęły 3 miesiące, od kilku tygodni miałam bardzo mało czasu na łapanie osobiście, a ta co złapałam w piątek uciekła przez felerna klatkę (Szymon klatkę trzeba ODDAĆ I REKLAMOWAĆ!), kotka w sobote urodziła. Na ten moment przez 3 tyg kiedy nie mogłam łapać urodziły 4 kotki;-(((

Niestety nadal nie mogę niektórych osób zmobilizować do własnej inicjatywy i organizacji samodzielnie pomocy dla kotów ( karma, łapanki, sterylki, ....dzis z 54 -letnia p. bozena chodziłyśmy przez płoty szukać ślepych miotów. Wstyd panowie ;-)) Moi dwaj pomocnicy- proszę was o pomoc....musze pisac prace dyplomowa, mam 2 prace, studia i chora mamę. Proszę tez o własna inicjatywę.

Sa mozliwosci zabrania kotów ale nikt nie chce sie tym zajać:
- moga isc 3 kotki do Bartoszyc na wies (złapanie, lecznica, testy, odrobaczenie, przetrzymanie)
- moga isc 2 kocury do stadniny (zawiezienie do stadniny, złapanie kota u sabiny, kontakt z irasiad)
- jest osoba co chce wziąć kota na dt (złapanie, wożenie do lecznicy, przetrzymanie - karma, zwir dla dt)
Czy naprawde sama mam te koty złapac, wyleczyc, przetrzymac i zaiweźć?

Czekam na jakis odzew, bo na facebooku nie doczekałam sie Waszego wsparcia akcji. Mowa tu o osobach z tzw. ekipy lisiarni.
Obrazek

aya13

Post » Sob cze 04, 2011 15:30 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Dziś od weta po przeglądzie końcowym Sally pojechała z opiekunami do nowego DT a może i DS, oby dogadała się z rasowym rezydentem;-))) Sally- trzymam kciuki abyś nie dała plamy, nie właź pod łózko na 2 tygodnie;-)))

Łapka - dalszy ciąg leczenia - to już 2 ,5 miesiąca, tym razem wszoły. ;-)))
Domki sie ostawiają w kolejce a Łapka ciągle ma jakieś niespodzianki do leczenia!

Krówek- szuka DT, ma ok 1,5 roku, może mniej- wyakstrowany i odrobaczony, oswojony;-))) Cudny!!!
Reszty wydarzeń nie opisuje bo tego zbyt dużo i nie są to miłe rzeczy;-))

Dziś kolejne 2 kotki (jedna w ciąży) wysterylizowana ze sterylizacji podarowanych przez Irasiad- dzieki;-))) Przedwczoraj 1 kotka. Mamy chyba razem 20!!! O ile dobrze licze i 4 kocury.
Jeden kocur zbiegł z królikarni i zamiast cieszyć się domem w stadninie koni, lata i zwiedza okolice hotelu Miau- martwimy się Kajtek o ciebie, ale przynajmniej jesteś zdrowy;-)
Obrazek

aya13

Post » Nie cze 05, 2011 13:29 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Potwierdzam, że Krówek to cud chłopak, nic tylko brać i kochać :D Uważając tylko, żeby się o niego nie zabić, bo uwielbia plątać się wokół stóp :D
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Nie cze 05, 2011 15:00 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Kaleido, jak byś była na lisiarni to zrób fotkę seniorowi, wygląda dużo lepiej (ciekawe czy go od razu poznasz). Chcę aktualne zdjęcia wstawić na wirtualną adopcję.

ssb

Post » Nie cze 05, 2011 17:39 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

ok, postaram się w tygodniu, bo dziś nie zdążę już. Najpóźniej w niedzielę/poniedziałek podjadę. Bo tydzień mogę mieć ciężki. Zwwlaszcza końcówkę, bo mam w piątek noc w pracy, później z przykazania szefowej mamy dodatkową robotę w firmie, później festyn (jeśli dobrze liczę dni) a później wieczór panieński mnie czeka... czyli pewnie 48h na nogach poleci... :P Zobaczymy, czy już wyzdrowiałąm na tyle, żeby nie odpaść po drodze ;)
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Pon cze 13, 2011 7:26 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

aya13 pisze:Myślałam, że będzie kolejna dobra wiadomość ale sprzęt okazał się bezużyteczny- nowa klatka łapka łapie i wypuszcza koty;-))))

Też mi wyszedł kocur z klatki, na szczęście juz w pomieszczeniu. Teraz będę zawiązywać zapadkę sznurkiem.
Obrazek

mirmilka

Od: Śro maja 17, 2006 11:55

[poprzednia][następna]