Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.III

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 05, 2011 9:50 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Jasny gwint :( Czyżby Caillou była uczulona na królika? 8O 8O :(
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Nie cze 05, 2011 10:13 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

eee, raczej nie
wcześniej w niczym go nie dostawała
myślę, że to zbieg okoliczności, Loki też się drapie, chociaż u niego to jest chyba związane z tonami martwej sierści, której nie daje sobie do końca wyczesać
będziemy obserwować
w trovecie jest tylko królik i ryż, to mniej składników niż w jakiejkolwiek karmie - karma naprawdę eliminacyjna
Odkryłam w Krakowie sklep, który ma troveta i rrd i z jagnięciną - kilka przystanków od mojej pracy - jakby królik nasilał drapanie, kupię jagniątko w chrupkach :roll:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Nie cze 05, 2011 11:21 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

witamy się :mrgreen:
ciekawe czemu ona tak wcześnie wstaje 8O

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Nie cze 05, 2011 11:23 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

na to patrzą koty, wylegując się na balkonie

Obrazek

Stąd my wypatrujemy kotów leżących na balkonie (z drugiej strony Łąk)

Obrazek

pozytywka

Post » Nie cze 05, 2011 11:26 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Patmol pisze:ciekawe czemu ona tak wcześnie wstaje 8O

Pewnie mysli, że jak wcześnie wstanie, to będzie mogła pójść na pomost do obserwacji ptaków :mrgreen:

Obrazek

pozytywka

Post » Nie cze 05, 2011 11:28 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

albo zapolować na kaczki (antyalergiczne)

Obrazek

pozytywka

Post » Nie cze 05, 2011 11:29 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

masz tam tez hodowlę takich kaczek? 8O :mrgreen:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Nie cze 05, 2011 11:33 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

same się hodują ;)
Jak równiez inne wodne ptaszyska, bo to są chronione tereny lęgowe ptactwa wodnego i podmokłych łąk

trzciny
Obrazek

pozytywka

Post » Nie cze 05, 2011 11:36 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

krzaczory lęgowe (na horyzoncie moje osiedle)

Obrazek

pozytywka

Post » Nie cze 05, 2011 11:47 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

kwiotecki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na to wszystko patrzą sobie koteczki i myślą, a może ktoś by nas tam zaniósł?

pozytywka

Post » Nie cze 05, 2011 12:25 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Jak się cztery lata temu wprowadzałam tu gdzie mieszkam, to miałam tak samo :x Bażanty mi biegały, sarny i lisy. A teraz mam BLOK. :evil:
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Nie cze 05, 2011 12:42 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

bażanty jak najbardziej :D
blok mi nie wyrośnie, bo tą są stare tereny zalewowe Wisły (do Wisły to hohohohoho i trochę)- po deszczu bez woderów nie przejdziesz
To jest taka niecka, fajnie jest jak mgły siedza o poranku w tym zagłębieniu, wygląda, jakbym mieszkała nad jeziorem Genewskim :)
Nic tu nie wyrośnie równiez dlatego, że Łąki Nowohuckie maja status Użytków Chronionych (albo Nieużytków :) ) - kilka lat temu jedna popieprzona przedsiębiorczyni chciała tu pola golfowe zrobić - tłumacząc, że to zwiększy zatrudnienie - na szczęście zawiązało się Stowarzyszenie i Łąki zostały obronione - tu sa tereny lęgowe ptaków, rośnie tu wiele chronionych roślin i lata wiele chronionych owadów (komarów :-/ )
Czasami urządzają nam tu nocne, fotograficzne łowy na ptaki - kapitalna sprawa
Cudowne miejsce i to w środku miasta (za plecami osiedla mam plac im. Reagana :mrgreen: )
Powoli nawet ludzie wdrażają się do zbierania po swoich psach :roll:

pozytywka

Post » Nie cze 05, 2011 13:19 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Pozytywko, czy Ty wiesz, że jesteśmy sąsiadkami? :) Wprawdzie Bronisława na balkonie nie dostrzeżesz, bo nasz blok jest w środku osiedla, ale my po drugiej stronie łąk (a raczej po drugiej stronie JPII) :D chodzę do Ciebie na spacery, łąki to bardzo fajne miejsce :) Raz nawet widziałam panią z koteckiem na spacerze w tamtej okolicy. Może to byłaś Ty? 8)
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Nie cze 05, 2011 14:03 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Łąki nowohuckie są naprawdę pięknym miejscem, tyyyle natury i zieleni w środku miasta, też chodzę tam na spacery i muszę kiedyś kociszcza tam zabrać :)
też mieszkam niedaleko, ale też po 2 str JPII a nawet i po 2 str Andersa i al.Przyjaźni :wink:
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Nie cze 05, 2011 15:36 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

I następna sąsiadka :) Miło mi :D
Ciekawa jestem jak Twoje koty zareagują na ten spacer? Ja tylko raz spróbowałam z Bronisławem i nie był to najlepszy pomysł. Łąki to otwarta przestrzeń i moje kocię nie najlepiej się tam czuło. Uszka położone, brzuszek przy ziemi. Więcej z nim nie poszliśmy i teraz wychodzi tylko u nas.
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

[poprzednia][następna]